fbpx

Kakšno pritlehno norčevanje Marjana Šarca iz obrambnega ministra Tonina

Obrambni minister Matej Tonin in predsednik LMŠ Marjan Šarec (Foto: STA/Twitter Matej Tonin)

Nekdanji komedijant iz Šmarce Marjan Šarec, ki še vedno ni pokazal nove osnovne šole v Kamniku, tik pred epidemijo pa je vrgel puško v koruzo, se rad norčuje iz ministrov aktualne vlade, a pred svojim pragom nikoli ne pomete.

Tokrat se je nekdanji premier Marjan Šarec v slogu Serpentinška na svojem Facebook profilu posmehljivo spravil nad obrambnega ministra Mateja Tonina, ki se je umazal med vožnjo s tankom Slovenske vojske. Nekdanji vaški burkež je namreč Toninu namenil naslednje besede: “Taisti mi, poleg “puške v koruzi”, “neobstoječe šole” in še mnogo je tega, radi očitajo, da sem “komedijant”, ker sem se ukvarjal s komedijo. Tudi prav, sem ponosen na to. Vendar, večjega komedijanta, kot je naš vrli obrambni minister, bi težko našli. Ta teden nam je, denimo, postregel s fotografijo zamazane bele srajce, ko se je s tankom peljal čez blato.” 

Fotografija zamazane srajce naj bi po besedah Šarca predstavljala lepo ponazoritev delovanja vlade. “Kot tank čez vse norme pravne države, a blato pljuska po njih in težko ga bo sprati. Ni tega pralnega stroja.”  Seveda je jasno, da gre za še eno izmed populističnih floskul, ki jih dnevno servirajo v KUL-u. Nikakor se namreč ne zmorejo sprijazniti z dejstvom, da niti serija interpelacij, kot tudi ne predlog ustavne obtožbe, niso pomagali, da bi se nazaj polastili oblasti.

Pri tem je najbolj zanimivo to, da gre pri norčevanju iz Tonina, v bistvu za sokrajana, saj tudi Tonin prihaja iz občine Kamnik, katero je (ne)uspešno vodil prav Šarec in kjer baje obstaja prva nevidna šola na svetu, vredna “izginulih” 2  milijona evrov.

Šarec je v preteklosti trdil, kako ne bo kritiziral svojega naslednika. To seveda ni trajalo dolgo, saj se je kaj kmalu oglasil in okrcal vlado, ki je pričela reševati problematiko, ki se ji je z nepričakovanim odstopom izognil. To, da so bila skladišča prazna, priprave na epidemijo pa porazne, je sramotno. Za to se Šarec ni nikoli pokesal, ampak se je raje z napadi usmeril v ljudi, ki so se odločili delati in reševati nastalo problematiko. Udeleževati se je pričel protivladnih protestov in glorificirati tiste, ki so proti vladi. Ko je denimo Računsko sodišče RS avgusta lani na svoji uradni strani objavilo revizijo državnega proračuna za leto 2019, ko je bila na oblasti vlada Marjana Šarca, in so bile ugotovljene nepravilnosti pri plačah, nepravilnosti pri prevzemanju in plačevanju obveznosti iz proračuna, kršitve predpisov s področja oddaje javnih naročil  in  kršitve na področju dodeljevanja transferjev, s strani Šarca vse tiho je bilo.

Dejstvo je, da se je pod vlado Janeza Janše končno pričelo vlagati v Slovensko vojsko, ki je bila vrsto let s strani levih vlad zoperstavljena. Kot, da nekateri preprosto ne bi razumeli, da je varnost predpogoj za uspešnost ostalih področij.

E-Maribor/Sara Kovač