fbpx

Kam smo prišli? Jenullova protestniška druščina zahteva, da predsednik države Pahor zavestno krši ustavno ureditev RS!

Jaša Jenull (Foto: STA)

Udeleženci petkovih nezakonitih protestov ne morejo več presenetiti. Na Trgu republike so od predsednika države  Boruta Pahorja zahtevali, naj odstrani sedanjo vlado in razpiše predčasne volitve. S temi pozivi zahtevajo, da predsednik RS Borut Pahor zavestno krši slovensko ustavno ureditev. Protestniki pa se vedno bolj borijo za politične cilje stranke Levica. Tako so danes dobršen del protesta namenili zbiranju sredstev za Radio Študent.

Petkovi nezakoniti protesti so se zgodili tudi tokrat. Protestniki so odkrili novo nišo za svoj politični boj proti sedanji vladi. Zavzemajo se namreč za razveljavitev medijskega razpisa, ker v njem ni  predvidene dodelitve finančnih sredstev Radiu Študent, kakršna so prejemali v preteklih letih. Žal mora pri tem Radio Študent priznati svoj del odgovornosti, saj so v preteklosti s svojimi finančnimi sredstvi razpolagali neracionalno. Zgodbo bomo v kratkem predstavili v prihodnjih dneh.

Protestniki so svoj pohod pričeli na Metelkovi. Opazili smo tudi posnetek režiserja Jaše Jenulla, osrednjega igralca protestov. Sina vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla je zmotila odločitev Ministrstva za kulturo, da so enemu društvu dodelili status javnega pomena. Neuradni vodja protestov se namreč ni mogel sprijazniti s tem, da je predsednik društva član rumenih jopičev. Kot vsak prebivalec imajo tudi nekateri člani tega gibanja svojo preteklost. V tem primeru bi pričakovali, da bo Jenullova vojska protestnikov protestirala proti Zvezi združenj za vrednote NOB, ki temelji na ideologiji totalitarističnega režima.

Protestniki. (Foto: Facebook)

Jenullova druščina se zavzema za rušenje ustavne ureditve!
Nezakoniti protest se je nadaljeval na Trgu republike. Tokrat so svoj protest usmerili proti predsedniku države Borutu Pahorju, za katerega pravijo, da je “manjkajoči predsednik”, njegova funkcija pa, da je umrla že pred letom dni. V središču Ljubljane so prebrali odprto pismo Pahorju ter izvedli “simbolno komemoracijo za funkcijo predsednika države”.

Foto: STA

Protestniki so prepričani, da predsednik Pahor “ne zaznava realnih stisk ljudi, usmerjen je vase, ignorira očitno politično krizo, kršenje zakonov in ustave, napade na medije in državne inštitucije ter čedalje bolj živi samo še v svojem Instagramovem mehurčku”, so zapisali na 24ur.com. Predsednik države je kot vsaka javna osebnost podvržen kritikam in pohvalam za svoje delo.

Res je, da se Pahor kot predsednik vlade v letih 2008-2011 ne more pohvaliti z dosežki, ne more pa nihče podcenjevati njegova znanja o ustavi. Poleg Janeza Janše  je edini slovenski politik, ki je na politični sceni prisoten ves čas slovenske samostojnosti. Zelo dobro ve, da protestnikom želje ne more izpolniti. Pri tem bi prekršil mnogo ustavnih določb. To pa ne moti politično in ideološko sovražnih protestnikov, ki javno zahtevajo kršitev določil slovenske ustave.

Foto: STA

To le potrjuje dejstvo, da so za dosego svojih političnih ciljev pripravljeni narediti vse. Pri tem jim množično pomagajo osrednji mediji v lasti tranzicijskih tajkunov. V preteklosti smo že razkrili, da so vidni predstavniki SD in Levice močno vpleteni v organizacijo protestov. To se je pokazalo tudi z udejstvovanjem sindikatov na protestih, kjer je osrednjo vlogo igral Branimir Štrukelj, kandidat za evropskega poslanca na listi Levice. Ja, pomembno je, da se v Sloveniji končno razčisti, ali je političen program Levice neustaven in bi morala biti stranka prepovedana. Prav vsako tedensko izvajanje političnih fars v režiji Jaše Jenulla je resnični program stranke Levica.

Luka Perš