Kampanja levice proti dodatnim sredstvom v vojski je navadna farsa in drobiž v primerjavi s sredstvi, ki jih prejmejo nevladne organizacije in neobjektivna RTV!

Datum:

Leta 2018 je bilo za nevladne organizacije skupno namenjena milijarda evrov, od česar je bilo kar 333 milijonov evrov iz javnega financiranja, za nacionalno televizijo pa je vsako leto namenjenih okoli 125 milijonov evrov, od tega ji slovenski davkoplačevalci neposredno iz svojih žepov namenjamo kar okoli 100 milijonov evrov. Sedaj pa je za levo opozicijo naenkrat problem, da bi med leti 2021 in 2026 za nujno modernizacijo slovenske vojske namenili 780 milijonov evrov, kar je okoli 130 milijonov letno. Skrajni čas je, da se vprašamo, za koga Slovenci trošimo zares ogromno denarja, nimamo pa praktično nobenih koristi. S strani levega dela politike zato ne boste slišali pozivov k ukinitvi financiranja nevladnih organizacij in RTV, saj gredo milijarde v njihove žepe. Ob tem ne gre pozabiti, da je državni zbor predvčerajšnjim referendum zakonsko prepovedal. 

Prav finančna sredstva namenjena nevladnim organizacijam, med katerimi se mnoge ukvarjajo le s protestiranjem ob petkih, same s seboj ali pa s povsem nepomembnimi in potratnimi projekti, z izjemo kakšnih gasilcev in rdečega križa itd. ter nacionalni televiziji, na kateri je 2200 preplačanih zaposlenih (smiselno bi bilo trikrat nižje število, torej okoli 700 ali celo 600), bi bilo potrebno odvzeti in jih nameniti slovenskemu zdravstvu, ki levo opozicijo ter razne levičarske aktiviste “tipa Zlatko”, tako neizmerno skrbi. Ko je šlo za množično krajo davkoplačevalskega denarja od žilnih opornic in mastnega financiranja marginalnega hujskaškega tednika Mladina, in ko so bili zaradi tega prikrajšani bolniki v UKC Ljubljana, jih pa to seveda ni kaj dosti brigalo. Sedaj, ko želi vlada Janeza Janše pomagati, z opremo podhranjeni vojski, ki naj bi doslej prejela bistveno manjše vsote kot nevladniki, pa je to naenkrat problem. Tako je leva opozicija, skupaj s svojimi zvestimi aktivisti, sprožila pravo gonjo proti tej vladni odločitvi. A dejstvo je, da Slovenija potrebuje vojsko za zaščito državne meje in razbremenitev policije, ki bi se lahko prerazporedila po državi.

Poleg tega se v Sloveniji dogajajo ujme in druge nesreče, vojska pa bi s svojo profesionalno opremo lahko priskočila na pomoč ljudem v stiski, zlasti pri reševanju življenj, a ta vidik levice in njenih zvestih podrepnikov vsekakor ne zanima. Nenazadnje pa si je potrebno pogledati še številke, ki govorijo že same za sebe. Naj omenimo, da je bilo za nevladnike leta 2018 skupno namenjenih skoraj milijarda (!!!) evrov prihodkov. Bolj točno število znaša 918 milijonov, od tega preko 333 milijonov iz javnega financiranja! Tudi RTV Slovenija, ki jo plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci in v zahvalo poroča povsem neobjektivno ter v korist enega političnega pola, letno skupno prejema kar 125 milijonov evrov denarja. Od tega damo Slovenci neposredno iz lastnega žepa skupno okoli 100 milijonov evrov. In sedaj je problem, da bi med leti 2021 in 2026 za krvavo nujno modernizacijo vojske namenili skupno 780 milijonov evrov. Nenazadnje je potrebno povedati, da mir ni samoumevna dobrina, čeravno se je sedanja generacija nanj že navadila, Slovenija pa ne more v nedogled računati na večje in močnejše zaveznice. Poleg tega prihodnost prinaša številne izzive na področju terorizma in migracij, zato si ne more privoščiti vojske, ki ima konstantno nezadostno oceno.

Skupni prihodki nevladnih organizacij po letih. (Foto: cnvos)
Milijarde se namenjajo levičarskim organizacijam in za neobjektivno RTV
“Zakon o investicijah v Slovensko vojsko ne predvideva nakupa tankov, temveč sodobnih kolesnih vozil za transport enot, z visoko stopnjo zaščite, ki bo varovala življenja vojakov,”
ministrstvo za obrambo odgovarja stranki SD, kjer so se pridružili kampanji zbiranja podpisov za razpis referenduma in kjer zavajajo, da bo šlo 780 milijonov evrov za tanke. V resnici zakon ne predvideva nakupa enega samega tanka. Državni zbor je nedavno potrdil predlog zakona o zagotavljanju investicij v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Predlog predvideva 780 milijonov evrov dodatnih sredstev za vojaške naložbe v prihodnjih šestih letih, od tega večino za nakup oklepnih vozil in vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine. Socialni demokrati so skupaj z Levico skočili na voz nasprotovanja sprejemu Zakona o investicijah v Slovensko vojsko, temo pa so izkoristili za zbiranje podpisov za razpis zakonodajnega referenduma. A kot kaže, se jim je zalomilo že v samem pričetku kampanje, saj so storili napako, ko so šli nad “tanke”. “780 mio € za tanke? Ne, hvala! Podpiši zahtevo za razpis referenduma!”, so pozvali sledilce na socialnih omrežjih. Nato se je izkazalo, da zakon o investicijah sploh ne predvideva nakupa novih tankov, temveč se namenja en odstotek BDP za najnujnejše investicije in sicer za primerno opremo, dostojno izgradnjo vojašnic, nakup transportnih helikopterjev, transportnega letala ter oklepnih vozil, ki bodo pripomogla k večji varnosti in možnosti preživetja slovenskih vojakov na misijah. Nadalje Socialni demokrati in Levica zavajajo, ko prepričujejo javnost, da bo vlada 780 milijonov namenila za orožje, ne pa za zdravje, delovna mesta in varstvo starejših.
Prihodki nevladnih organizacij iz javnih sredstev po letih. (Foto: cnvos)

Denarja je dovolj, bi ga morali vzeti nevladnikom in RTV?
Seveda se je ob tem oglasil tudi provokator in Covid ignorant Zlatan Čordić – Zlatko, ki slovi po tem, da na ulici rad nadleguje ostarele ljudi. Tudi on se je namreč vključil v kampanjo Levice in SD pri zbiranju podpisov za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Svoje sledilce želi prepričati, da bi z 780 milijoni, kolikor bi jih namenili za vojsko v naslednjih šestih letih, zgradili 10 tisoč stanovanj za mlade in 12 tisoč manjkajočih postelj v domovih za starejše. Poleg tega ponavlja levičarsko mantro, če bodo šli milijoni za oklepnike, bo zmanjkalo za zdravstvo. A to, da gre denar za vojsko, ne izključuje, da lahko gre tudi za zdravstvo, domove za starejše, stanovanja za mlade, in tako naprej. Je Čordić preveril vladne druge projekte, se je pozanimal o drugih vladinih investicijah, je naredil kakšen izračun, po katerem je ugotovil, da je vlada dala preveč vojski in ji je s tem zmanjkalo za ostale, “pomembnejše” investicije? Ne, ničesar takšnega ni storil. Zlorablja nevednost ljudi in naseda provokacijam Levice in SD o tem, koliko denarja gre za vojsko, za vse ostalo pa bo zmanjkalo. Ugotovili smo, da Zlatko ni ničesar računal. Za tak izračun bi npr. moral imeti tudi standarde, s katerimi bi primerjal investicije sedanje vlade.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...