fbpx

Kangler in Primc združujeta moči – ustanavljata Združeno desnico!

Franc Kangler in Aleš Primc. (Foto: STA, GOD)

Nekdanji župan Maribora in predsednik programskega sveta Nove ljudske stranke Franc Kangler ter predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc ustanavljata skupno listo za letošnje parlamentarne volitve, verjetno pa se jim bo pridružila še katera druga politična lista. Na volitvah bodo nastopili pod blagovno znamko Združena desnica.

Nekdanji župan Maribora Franc Kangler je za Večer potrdil, da pospešeno sestavlja listo za parlamentarne volitve, skupaj bodo šli v predvolilno koalicijo s stranko Aleša Primca, vodjo Glasa za otroke in družine.

Kot je potrdil Kangler, jim je uspelo na skupno listo uvrstiti več kot 60 imen iz obeh strank, na volitve pa se bodo podali z blagovno znamko Združena desnica, v imenu pa bo verjetno tudi Kanglerjevo in Primčevo ime. Pogovori o sodelovanju naj bi potekali tudi z nekdanjim poslancem Slovenske nacionalne stranke Sašom Pečetom.

Sodelovanje s SLS kot kaže ne bo mogoče, potekajo pa pogovori z nekdanjimi člani SDS
Nekdanji župan Maribora Franc Kangler je za Večer še dejal, da sodelovanje z njegovo nekdanjo stranko SLS ni mogoče, saj je njihov predsednik Marko Zidanšek proti, čeprav koalicijo podpirajo njeni vidni člani, kot so evropski poslanec Franc Bogovič in župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar.

Se bo Mirku Zamerniku in Francu Pukšiču uspelo vrniti v poslanske klopi? (Foto: STA)

Na listi Združene desnice naj bi kandidirali tudi nekdanji poslanci stranke SDS Franc Pukšič, Pavel Rupar in Mirko Zamernik, vendar pogovori še potekajo.

C. Š.