fbpx

Na soočenju programe predstavili Kangler, Primc in Požar

Foto: Printscreen

Medtem ko mainstream mediji z RTV Slovenija na čelu vztrajajo pri promoviranju kamniškega župana Marjana Šarca kot favorita prihajajočih parlamentarnih volitev, pa se ta očitno kljub temu ne počuti dovolj samozavestnega, da bi se udeležil pogovorne oddaje Odkrito na SLO3, v okviru katere je potekal pogovor z novinci na političnem prizorišču. Ta je namreč v svojem imenu poslal Braneta Kralja, ki je ob Bojanu Požarju iz Liste novinarja Bojana Požarja, Alešu Primcu iz Glasu za otroke in družine in Francu Kanglerju iz Nove ljudske stranke, odgovarjal na zastavljena vprašanja voditelja Igorja Pirkoviča. Je razlog za to iskati v odsotnosti programa stranke?

Brane Kralj, sicer vodja volilnega štaba Marjana Šarca v času predsedniških volitev, je glede programa stranke, ki ga ni mogoče najti nikjer na spletu, dejal, da naj bi ta organsko rasel z ljudmi, ki bodo politiko soustvarjali naprej. Ob tem je ta pripomnil, da Lista Marjana Šarca prihaja z dobrimi nameni, da politiki prinese spoštovanje. “Smo znani obrazi, ki so se že pokazali tekom predsedniških volitev. Mogoče nismo medijsko izpostavljeni, imamo pa izkušnje iz poslovnega življenja, javne uprave, javnih institucij. Strahovi, da kdo drug pri nas kadruje, so odveč,” je dejal Kralj. Na družabnih omrežjih je bilo mogoče videti komentarje, da Šarec izgleda enako kot Kralj, ki 20 besed obrača v 30 stavkih. “Šarčeva lista so taki cmokači, kot stranka SMC. Votli z gospodarjem iz ozadja.”

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Printscreen

Kot župan se vseeno pojavlja tu in tam
Človek se vpraša, čemu se Šarcu ni zdelo vredno nastopiti skupaj s predsedniki strank, ki se borijo za vstop v parlament? Morda zato, ker so ga strici že poslali med parlamentarce ali zato, ker program preprosto ne obstaja?, se sprašuje marsikdo na družabnem omrežju. Se je pa ta pojavil na zadnji Tarči, kjer je potekalo prvo soočenje pred volitvami. Najbolj zanimivo je, da je bil povabljen na soočenje, kamor so bili povabljeni sami predstavniki parlamentarnih strank: Miro CerarMatej ToninDejan ŽidanAnžeta LogarjaLuka Mesec in Tomaž Gantar. Človek se vpraša, kaj je tam počel Šarec, sicer župan Kamnika, medtem ko se drugi župani nahajajo v svojih občinah? Šarca nam torej preko medijev vsiljujejo takrat, ko ta nima tam kaj iskati.

Foto: Nova24TV

Šarec, ki so ga ustvarili pred predsedniškimi volitvami, je predsedniško kampanjo uporabil s pridom, da gradi svojo “priljubljenost” za državnozborske volitve, ki se neusmiljeno bližajo. Šarec se lahko za visok rezultat v drugem krogu predsedniških volitev zahvali zadnjemu predsedniku Komunistične partije Slovenije Milanu Kučanu, dominantnim medijem in finančnim mafijskim omrežjem iz ozadja. V trenutnih razmerah v Sloveniji namreč odloča Kučan v sodelovanju z dominantnimi mediji in finančno mafijskimi omrežji, ki mu večina volivcev žal vedno znova nasede.

Za dobro Slovenije si lahko želimo, da Slovenci zopet ne bodo nasedli na fenomen novih strank, ki so nastale v nekaj mesecih, kot so: Golobičeva Zares, Jankovićeva Pozitivna Slovenija, Virantova Državljanska lista in Cerarjeva SMC. Zadnji primer Cerarjeve SMC je nazorno pokazal, kako se naselitev strokovnjakov v hramu demokracije pokaže v praksi. Slovenija potrebuje reforme, da se vrne na pot normalnosti in končno zadiha s polnimi pljuči.

H. M.