fbpx

Kangler v pričakovanju napadov Tarče razkril več primerov “odstopov” drugemu organu, ki jih želijo mediji prikazati kot sporne

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. (Foto: STA)

Veliko prahu so v zadnjih dneh povzročili moji odstopi dopisov! Skoraj vsak dan kaj odstopim! Samo v primerjavo sem izbral tri naključne primere! Sami ocenite …” je državni sekretar na Twitterju v svoj bran objavil več primerov odstopov reševanja drugemu organu (policiji, tožilstvu …), kar pa nikakor ni vmešavanje v delo policije ali šikaniranje, kakor bi mediji radi prikazali, temveč povsem zakonita praksa.

Državni sekretar Franc Kangler v kratkem že pričakuje napade javnosti, zaradi primerov, ki so bili sicer že lep čas pometeni pod preprogo. Prav tako pa pričakuje, da bodo napadli notranjega ministra Aleša Hojsa, ki se je odločil za rakritje le-teh. Denimo nazadnje je objavil odstop v obravnavo vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije Andreju Juriču primer Marina, pri katerem je bilo ugotovljeno, da so bili dokazi v postopku preiskave pridobljeni nezakonito.

Kangler je poudaril, da to ni bil osamljen primer. V preteklosti je v obravnavo že odstopil primere bivšemu generalnemu direktorju policije Antonu Travnerju, kot je bilo naprimer nezakonito delovanje RTC žičnice v Kranjski Gori, alarmantno stanje na policijski postaji Ljutomer in problematiko s štajersko vardo.

V primeru RTC žičnica Kranjska gora je šlo za nezakonito delovanje predsednika in nadzornika družbe Rydeliusa Andersa Emila Magnusa, kjer je šlo med drugim tudi za sum nezakonitega pranja denarja. Pri drugem primeru je šlo za prijavo nad delom policije v Ljutomerju, kjer je dejansko šlo za fizični obračun s strani policije, v prijavi pa je celo navedeno do smrtne žrtve. Pri zadnjem primeru pa dejansko gre za dejanja Štajerske varde, ki so se izdajali za vojaške uslužbence.

Takšnih primerov je še veliko, Kangler pričakuje napad s strani Tarče
“Veliko prahu so v zadnjih dneh povzročili moji odstopi dopisov! Skoraj vsak dan kaj odstopim! Samo v primerjavo sem izbral tri naključne primere,” je zapisal Kangler, ki upa na to, da bodo mediji le nekoč razkrili nepravilnosti, ki se dogajajo v policiji. Kot je še poudaril, nepravilnosti, ki so se dogajale v policiji v zadevi “Marina” so bile s strani medija 24ur namerno spregledane. “Objavljam še prvo pismo, ki ga je 24ur zatajilo in ga žvižgači iz NPU niso dostavili,” je še zapisal na Twitter, pri čemer se sprašuje, če je za prikrivanje kriva vsebina samega dopisa.

Sara Kovač