fbpx

Kanglerjeva Nova ljudska stranka bo lahko še naprej uporabljala svoje ime

Predsednik programskega sveta NLS Franc Kangler in predsednik stranke Željko Vogrin. (Foto: STA)

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo SLS zoper notranje ministrstvo, ki je izdalo odločbo o vpisu sprememb v register političnih strank, s katero se je Županova lista preimenovala v Novo ljudsko stranko Slovenije, so sporočili iz slednje. V SLS pa so pojasnili, da sodbo spoštujejo.

Kot so pojasnili v Novi ljudski stranki Slovenije (NLS), ki jo vodi Željko Vogrin, so člani tedanje stranke Županova lista na kongresu lani med drugim soglasno sprejeli odločitev o spremembi imena. Zahtevo za vpis sprememb v register političnih strank so podali maja lani.

“Stranka SLS pod vodstvom Marka Zidanška se je ob tovrstnih odločitvah očitno počutila ogroženo in je na vsak način želela preprečiti našo nadaljnjo uporabo imena, zato je na upravno sodišče vložila tožbo, katere argumente je sodišče v celoti zavrnilo in označilo za neutemeljene. S tem je SLS doživela velik udarec, saj ji ni uspel politično sodni obračun s stranko, katere član je Franc Kangler, ki so ga brez pravne podlage v preteklosti izključili iz že omenjene stranke,” so zapisali v NLS.

NLS je po njihovih navedbah ves čas od registracije sprememb na ministrstvu nemoteno delovala in tako ostaja tudi v prihodnje. V SLS odločitev sodišča spoštujejo. “Tema pa ni več pomembna, ker so ljudje v tem času še bolj spoznali, da je SLS edina prava ljudska stranka,” je pojasnil predsednik SLS Marko Zidanšek.

C. Š., STA