Šarčeva koalicija blefov: Skrajna Levica izsiljuje z ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, na pomoč pri sprejemanju rebalansa proračuna bo vskočil padalec Jelinčič!

Foto: STA

Premier Šarec je tokrat prvič soočen z realnostjo, ugotovil je namreč, da ne bo uspel z lahkoto ukiniti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v skladu s koalicijsko pogodbo, kar je tudi eden izmed temeljnih pogojev skrajne Levice za nadaljnje sodelovanje s Šarčevo socialistično koalicijo. 500 dodatnih milijonov evrov letno iz proračuna bo ob že razdeljenih bonbončkih volivcem težko najti. Gospodarska rast se namreč ohlaja, prihodkov v proračun bo vedno manj, potreben bo rebalans, ki ga Levica ne bo podprla, če ne bo prišlo do ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Toda kot v podobnih trenutkih do sedaj naj bi Šarcu na pomoč stopila SNS Zmaga Jelinčiča, o katerem se govori, da je zagotovil podporo svoje stranke pri sprejemu rebalansa proračuna. V teh dneh so se sicer do morebitne ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kritično odzvali pri GZS in OZS, že pred časom pa je ekonomist Burger opozoril, da bi ta ukrep povečal progresivnost obdavčitve.

Skrajna Levica, ki je v zadnjem času s svojim nadkoalicijskim statusom uspela od Marjana Šarca izsiliti številne škodljive ukrepe, kot je bila na primer omejitev višine provizije pri posredovanju za najem nepremičnine, zdaj to poskuša storiti tudi s svojim vztrajanjem pri ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kar je sicer navedeno že v koalicijski pogodbi. To bo privedlo do dodatne monopolizacije na področju zdravstvenega zavarovanja in povišanja stroškov, kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, pa kot voda na mlin Levici služi nedavna podražitev dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj, ki pa je posledica monopola Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pri splošnem dogovoru. Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, se je Šarec na izsiljevanje že odzval, dejal je, da predlog ne pije vode: “Če minister za zdravje in minister za finance, ki sta opremljena s podatki, pravita, da to ne pije vode, potem ne pije vode. Ne vem, kje bomo kar iz zraka dobili 500 milijonov evrov, so pa še druga nerazjasnjena vprašanja.”

Vedno se najdejo kvizlingi
Koordinator Levice Luka Mesec je v četrtkovem odzivu na izjave koalicijskih partnerjev ponovil, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje eden od ključnih projektov, ki so ga definirali v sporazumu z vladnimi strankami za letos: “Če ta projekt pade in na koalicijski strani ne bo posluha, da bi se uskladili in jeseni oblikovali predlog, ki bo sprejemljiv za vse, s tem pade temelj, na katerem lahko gradimo prihodnje sodelovanje med Levico in vlado.” Premier Šarec, ki mu po več kot letu dni ni uspelo začeti z nobeno resno reformo, je sicer glede obstoja svoje vlade samozavesten, dejal je namreč, da ko se ena pot zapre, se odpre druga. Ker je Levica napovedala, da ne ne bo podprla proračuna, se govori, da je vmes vskočila Jelinčičeva SNS, s katero naj bi bilo že dogovorjeno za podporo proračuna. Govorice so še toliko bolj verjetne, saj je Jelinčič s svojo dvojno igro že nekajkrat rešil Šarca in svoje opozicijske vloge ne jemlje resno.

GZS kritična do koncepta, ki ga predlaga skrajna Levica, in poudarja, da si gospodarstvo želi zdravstveno reformo
Na dogajanje se je že odzvala Gospodarska zbornica Slovenije, kjer so poudarili, da zdravstvene storitve koristijo vsi enako, ne glede na višino plačanih prispevkov: “Osnovno zdravstveno zavarovanje, v katerem se letno zbere okoli 2,4 milijarde evrov, močno temelji na solidarnosti. Zato že danes zaposleni z minimalno plačo prispeva v zdravstveno blagajno na letni ravni toliko, kot plača nekdo pri 6,2-kratniku povprečne plače v enem mesecu. Zdravstvene storitve so obema dostopne enako.” Kot navaja STA, so poudarili, da je bil sistem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja uveden z namenom okrepitve zdravstvenega sistema, preko tega kanala pa v zdravstvo priteče dodatnih 500 milijonov evrov: “Zato predlog Levice predstavlja korenit poseg v obstoječi sistem. Ogroža njegovo stabilnost in dolgoročno vzdržnost. Hkrati pa bi kar za 19 odstotkov dvignil prispevek delodajalcev in najbolj razvojnih kadrov za zdravstveno zavarovanje; čeprav je Slovenija že zdaj med najbolj obremenjenimi v Evropi. Dodatna obremenitev gospodarstva pa bo poslabšala njegovo konkurenčnost.”

Stavba GZS (Foto: STA)

V GZS še menijo, da predlagatelji niso dobro premislili posledic, ki bi jih predlog imel tudi za državni proračun. Ker bi se zaradi višjega prispevka za zdravstveno zavarovanje znižala osnova za dohodnino, bi država izgubila del davčnih prilivov. Izgubljeni prihodek iz naslova dohodnine bi najverjetneje morala nadomestiti z novimi davčnimi obveznostmi, so prepričani. V zbornici tako nasprotujejo konceptu, ki ga je predlagala skrajna Levica. Za zagotavljanje stabilnosti zdravstvenega sistema je to napačna pot, menijo in poudarjajo, da si gospodarstvo želi zdravstveno reformo, vendar takšno, ki bo omogočala kakovostno in dostopno zdravstvo za pošteno ceno. “Zdravstveni sistem, ki sloni skoraj v celoti le na delovno aktivnih, je tvegan za celotno družbo,” je dodala generalna direktorica GZS Sonja Šmuc.

OZS opozarja, da bi breme te populistične poteze nosilo zdravstvo
Predlogu Levice glede načina ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja odločno nasprotujejo tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, saj bi, kot navajajo, breme te populistične poteze na koncu spet nosilo gospodarstvo. “Ne pristajamo na nikakršno dodatno obremenitev gospodarstva. Nabiranje političnih točk z na videz všečnimi predlogi Levice na račun delodajalcev je za nas nedopustno,” je v četrtek v sporočilu za javnost zapisal predsednik OZS Branko Meh. Tudi v OZS sicer pričakujejo celovito zdravstveno reformo, ki bo vprašanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja rešila na ustreznejši način.

Predsednik OZS Branko Meh (Foto: V. V.)

Burger opozoril, da bi ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja privedla do še bolj progresivne obdavčitve
Kritičen do predloga skrajne Levice je tudi ekonomist dr. Anže Burger, ki je pred časom za Manager povedal, da bi ukinitev dopolnilnega zavarovanja pomenila uvedbo še bolj progresivne obdavčitve: “Premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje je bila do zdaj enaka za vse in je blažila progresijo, zdaj pa se bo za tiste z večjimi dohodki zvišala. Očitno gremo v nasprotno smer, kot bi po mojem mnenju morali iti. Morali bi zmanjšati obseg davkov, ki jih zberemo, in nekoliko zmanjšati progresivnost.”

Profesor na Fakulteti za družbene vede, Anže Burger. (Foto: FDV)

V primeru ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bi bilo potrebno zagotoviti dodatnih 400 do 500 milijonov evrov
Pred kratkim smo na Nova24TV glede načrtov skrajne Levice vprašali tudi poslanko Slovenske demokratske stranke Jelko Godec. Tudi ta je bila do tega ukrepa kritična: “Ko govorijo o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, je vprašanje, ali pri tem sodelujejo z ministrstvom za finance, takšen ukrep bi moral biti usklajen na ravni vlade. Tudi minister za zdravje še pred kratkim ni bil seznanjen s tem, da je za ta projekt zadolžena prav Levica.” Ta ukrep pa bi še okrepil monopol ZZZS: “V SDS vedno govorimo o preoblikovanju sistema zdravstvenega zavarovanja. Če bodo ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje, me zanima, kako bodo zagotovili 400 do 500 milijonov evrov letno.”

Jelka Godec (Foto: STA)

ZZZS izkorišča ZZVZZ v svoj prid in stroške prenaša na prostovoljno zdravstveno zavarovanje
Kot omenjeno, so se nedavno povišale premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Za mnenje o tem smo vprašali nekdanjega direktorja Onkološkega inštituta Janeza Remškarja, ki je povedal, da so zavarovalnice, ki nudijo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, v primerjavi z ZZZS v slabšem položaju: “Imamo 23. člen zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki določa, kaj je 100-odstotno krito iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in kaj ne, in tudi v kakšnem odstotku.” Standardi kodiranja so po njegovih besedah predpisani po avstralski osnovi, torej utež, s katero je določena cena, a to ni zagotovilo, da ta ustreza dejanskim stroškom: “Prva diagnoza pri kodiranju skupine primerljivih primerov je diagnoza, zaradi katere je bolnik sprejet v bolnišnico. Če imam npr. raka in ob tem anemijo in sem sprejet v bolnišnico zaradi anemije, je logično, da se zapiše prva diagnoza anemija. Zaradi te prejmem transfuzijo. Ker prva diagnoza pri kodiranju ni rak, vzrok sprejema je res anemija, se del financira iz prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Torej človek, ki ima raka in ob tem pogosto anemijo ter ni dopolnilno zavarovan, bo moral plačati dodatno. To je nesmisel, vendar ta del pravil sprejema ZZZS.”

Janez Remškar (Foto: STA)

Zavarovalnice morajo pri tem poslovati v skladu z zakonodajo, glede na katero ZZZS postavlja pravila, kaj bodo plačali v okviru tega člena, imamo pa še dodatno zavarovanje, ki krije različen odstotek stroškov, recimo za otroke, nosečnice in rakava obolenja vse, za popravilo zob pa manj. Ta pravila določa ZZZS. In tako prihaja do prenašanja stroškov iz ZZZS na dopolnilna zavarovanja. Kot je še pojasnil Remškar, v Avstraliji tega ni, ker imajo prava dopolnilna zavarovanja, ki jih pri nas ni, za hospitalne obravnave. Tudi Godčeva je opozorila, da imamo monopolni sistem zdravstvenega zavarovanja in dokler ga ne bomo spremenili, se bo dogajalo višanje stroškov: “Vzajemna bi bila lahko vključena v sodelovanje, če ne bi bilo monopola Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Odprava tega monopola bi lahko poskrbela za znižanje cen. Zaradi zakonskih okvirov se lahko izgovarjajo, da nič ne morejo.”

Rok Krajnc

 • est

  Zapet suknjič lepo zavezana krvata in Mečka za 800.000,00 € je premalo za vodenje države.

 • Dr. E.K.

  A, da bi se leva banda odpovedala 500. miljonom žepnine … hahahahaa …

 • Cristian Straccatela

  Nije đabe sebi sredio posa u Srbiju, da se ogradi Slovenija i ogradi Jelinčić niški padobranac na mitingu v Bovcu, hehehe. Politično mešetanrjenje. Politika je striktno biznis as usual z državnim proračunom. Ovce je treba pa šopat s komunisti in domobrančki.

 • samsara

  Najbolj pomembno pa je, da denarja za zdravstveno in sploh vsakršno oskrbo tujerodnih invazivcev, ki nezakonito vsak dan vdirajo na ozemlje Slovenije, nikoli ne zmanjka. Niti ni najmanjšega vtisa, da bi ga lahko kakorkoli in kdajkoli primanjkovalo, medtem, ko marakešarćeva vlada išče prevajalce najbolj eksotičnih jezikov, ki lahko zaslužijo bajne vsote našega davkoplačevalskega denarja, Je ‘Kučko pod pručko’ enkrat lepo napisal koliko to znese enemu pakistanskemu upokojencu. Kar precej njegovih enoletnih penzij v enem mescu.

 • branči

  vila v žusterni še ni odplačana! bo šarec izpljunil provizijo za njeno dokončanje!

 • antimur

  Zahrbtna baraba Jelinčič, ki je zminiral pravo slovensko nacionalno stranko in namesto nje vskočil on kot kučanistični ogabni izdajalec slovenstva, je od devetdesetih let zahrbtno napadal slovensko demokracijo, gobcal je eno, glasoval drugo. Sicer pa dvomim, če je ta spaka sploh normalen, kdo bi pa še imel kip masovnega zločinca Broza na svojem vrtu.

  • neuralinkn1

   Tudi njemu ni nihče pomagal, ko so nad njega poslali vojsko in kriminaliste, zdaj je pač raje na strani močnejših in neprimerno bolje prilagojenih.

  • Marko Snoj

   Hm,ko ste ga rabilii za sestavo vlade ste mu lizali zadnjico in pekli čevape.Takrat vas Broz ni motil.Prodane zahrbtne duše brez načel.

   • antimur

    Kaj kozlaš v tri tni, prekleti kučanist, kako so pa nametane rdečezvezdaške izdajalske vlade skupaj. Pobran je ves gnoj kar ga je v Sloveniji, ne glede na volilce, v njih je prostor celo za takšen gnoj kot sta Erjavec in Bratušca.

    • Marko Snoj

     Ko ste žrli čevape sds komunjarji z Zmagecom niste nič kozlali.

    • Vojteh Dovč

     ej njoko odgovori Marku Snoju kot se spodobi za
     enega janšista

 • Skrajno Desni

  Tudi riti nastavljajo za denar, itak pa vemo da so v parlamentu sami pedri.

 • Mademoiselle Ava

  V Ameriki greš v zasebno kliniko in dobiš…Ameriko, :) Vesoljsko ladjo, če hočete (še najbolje je izbrat kakšno judovsko – prosim pustite sedaj nacionalizem, Izrael dominira v tem poslu in zdravstvene storitve so temu primerne – govorim po svojih opažanjih glede na vlaganje v nove tehnologije (seveda finance delajo čudež).
  V JAVNI kliniki v US pa dobiš….To, kar nam tukaj ponuja SLOVENSKO JAVNO zdravstvo. Seveda ni denarja za obnove, če se pa vse zapravi za plače!! Od zavarovalnic navzdol. Slovenci na vodilnih mestih nimamo pravih ljudi, to je to. Razne prodajalce semen, lepo vas prosim. Bolnišnica na funkciji potrebuje predvsem sposobnega managerja, ne nekih kriminalcev, ki si kupujejo ure za 10k+ z javnim denarjem. In potem se čuditi, kako to, da so sobe povsem zasvinjane? Da so čakalne vrste nenormalne? Ja to je slika slovenskega JAVNEGA zdravstva, seveda če bi bilo privat, takšni modeli niti blizu ne bi prišli. Lahko da bi, ampak če bi država delovala pravilno, bi poračunali na sodišču . Slej kot prej. To je demokracija. Lp

  • تعلم عربى انه ممتع!

   @disqus_PYS6si910U:disqus v ZDA ni javnih klinik. So izključno zasebne.
   Preprost poseg, kot je odstanitev slepiča, pri nas stane $0, v ZDA pa povprečno $55.000… tudi do $180.000 v kakšni od vaših “judovskih vesoljskih klinik”.

   Še kakšno vprašanje o zdravstvu v ZDA?

   • Mademoiselle Ava

    Ne bo držalo.
    1. Operacija pri nas ne stane 0$ razen če vi živite na luni? Ali ne plačujete osnovnega in dodatnega zavarovanja? Aha torej želite povedati, da se ves ta denar, ki bi šel za operacijo slepiča porabi za plače, to pa imate prav. S tem ste našli številko 0. :) Če kaj prav vem, ne vem če je še tako, ampak ko je bil moj oče, je dobil fiktivni račun koliko je stala njegova operacija SLEPIČA-. Ga bom poskušala najti.
    :2. Javno zdravstvo v ZDA obstaja. Financirajo ga pa davkoplačevalci (DRŽAVA), zasebniki (bogataši Z donacijami če tako hočete), ki nudijo prostovoljno pomoč ljudem brez zavarovanja Najnovejši podatek: Public hospitals 21% are government owned,:)))

    • neuralinkn1

     Za dobrega kirurga, je slepič nekaj takega kot zrezek za kosilo, ki ga skuha dobra gospodinja, operacija je navadna, precej dolgočasna rutina.
     Daleč največji problem je pri nas diagnostika, pri takih šalabajzerjih, kot so jih nažokali v naše zdravstvo oziroma jih proizvede zanič medicinska šola, slepiča sploh ne opazijo dokler ni prepozno ali ga operirajo, čeprav je vzrok bolezni nekje drugje in itak nič ne pomaga.

   • Andrej

    Pojma nimaš. Tudi pri nas zastonj kosil ni. Če ti ne plačaš to še nikakor ne pomeni, da je zastonj.
    Američani dobijo polno, skoraj bruto plačo in se sami odločajo, s katerimi zdravstvenimi zavarovalnicami bodo poslovali.
    Res nič ne poznaš ameriškega sistema.

    • Mademoiselle Ava

     Prav imate.

    • neuralinkn1

     Ti tudi ne, Amerika je bila pred 500 leti mongolska divjina, nobena civilizacija ni obstajala, razen indijanskih šotorov, medtem ko se tudi slovenske dežele razvijajo že od pračloveka naprej in smo del najbolj razvite družbe na planetu, znani predvsem po izjemnih medicinskih dosežkih, zaradi katerih večina prebivalstva sveta danes živi dvakrat dlje od prednikov.
     Kdor v Evropi ne more urediti zdravstva je pač popoln idiot ali pa je enostavno tako žleht, da hoče počasi in sistematično umoriti cel narod.

     • Andrej

      Se ti ne zdi, da si malo zgrešil? Morda si hotel onemu arabskemu bizgecu odgovoriti?

     • sodnikisozločinci

      V Ameriki živijo ljudje od rojstva do smrti, nam pa najboljši zdravstveni sistem na svetu omogoča, da umremo še pred smrtjo.

   • pajot

    Majmun.
    Najprej ponovi prvi razred OŠ. Moj vnuk ti bo razložil koliko stane katerikoli zdravstveni poseg v Šabedrovem resorju.
    Mater keri butelj si ti.

   • Andrej

    A vete, kaj po slovensko pomeni ime tega bizgeca, ki si ga je nadel? JAZ SEM BIZGEC.

   • Stajerka

    :)…. pri nas stane 0$…..saj ne morem verjet, da na sončni strani obstajajo kreteni (se opravičuem, iskreno), ki še vedno verjamejo v brezplačno zdravstvo……verjetno, glede na kvaliteto storitve in namestitve, kakšna cena v Sloveniji celo PRESEGA kakšno ameriško v zasebni kliniki……

    ….Ja, zate imamo OGROMNO vprašanj, predvsem glede zdravstva……več kot očitno zadeve oblavadaš v nulo……
    …..uboga zemlja, kaj vse moraš nosit :((…..ni čuda, da si se pričela upirat…..

   • francelj3

    Ne, imam eno vprašanje o javnem zdravstvu pri nas. Odstranitev slepiča po tvoje stane $0? Najbrž res, ker je plačilno sredstvo evro. Če bi vedeli, kaj koliko stane, bi bilo vse ceneje. Tako se pa pri nas denar tala kar vsevprek, nikomur zanj ni treba polagati računov. Primitivci z IQ številke čevljev pa seveda mislijo, da je zdravstvo zastonj. Začni malo razmišljati, mogoče se ti bo IQ povečal na številko srajce. Seveda je pa res, da da je za take s tako pisavo, ki v življenju slovenskemu zdravstvu niso prispevali niti centa, res vse zastonj, samo to plačujemo Slovenci.

   • Imperial Commando

    Dj ne tež pa ne deli se pametnega, ne gre ti od rok to. Bimbo.

   • Mademoiselle Ava

    Obširneje Sem odgovorila spodaj: najnovejši podatek 21% bolnišnic je javnih – financiranih iz denarja davkoplačevalcev in zasebnih donatorjev.

   • neuralinkn1

    Ne bo držalo, tudi ZDA poznajo socialo, ja vidiš, da tam ni nikjer mrličev na pločnikih, niti nimajo ravno kratko pričakovano življenjsko dobo, ki bi bila neposredna posledica odrekanja odnovnih zdravstvenih storitev.

    Ameriško brezplačno zdravstvo je precej podobno našemu dopolnilnemu zavarovanju, še več dobijo zastonj, ker tako dlabih zdravil kot pri nas sploh nimajo oziroma je njihova diagnostika neprimerno boljša.
    Kaj pa dobi pri nas revež, vsake par let pregled krvi in vode, kup tablet proti bolečinam in maže proti gljivicam, ko potem zato res hudo zbolijo, pa preostanek življenja dobesedno čakajo na nujne terapije in medtem počasi umirajo. Revni bolniki ves svoj denar zapravijo za prevoz do bolnic, nimajo nič, nihče se ne ukvarja z njimi, zdravijo jih po tekočem traku in pošiljajo nazaj v socialna stanovanja, dokler nekega dne ne zmorejo več.

   • zokispoki

    Butl !

   • Marija

    Tam nimajo obveznega zavarovanja.Pri nas ne stane 0 dolarjev ampak prav tako kot v ZDA samo da mi to plačamo naprej,pa bomo imeli operacijo slepiča ali ne.Nič pri nas ni zastonj nehajte že določeni zavajati.Že60 let vem kakšen je v Ameriki zdr. Sistem,odgovoren in imaš zavarovanje imaš storitve,ce ne jih nimaš.V ameriki samo ni sistems lažne solidarnosti kot pri nas.P ri nas pa ta sistem izkoriščen za tisoče mogocih mahinacij.Zato v ZDA v zdravstvu ni korupcije.i n ne pisati,da pri nas operacija slepica o€.Res ga tisti trenutek ne plačaš plačuješ ga pa celo delovno dobo. Itd.

 • Janez Kepic-Kern

  Vem za dva
  POSLANCA “FAKE=NEDELAVSKE – T.I. LEVICE”,
  ki
  rada pijeta – PIVO.
  Ali predlog “LEVICE” pomeni tudi
  – da nnaj bi billo tudi zdravljenje
  posledic
  ALKOHOLNIH RAZVAD
  – v breme SKUPNE ZDRAVSTVENE BLAGAJNE?
  Bolj OK bi bilo za moje pojme,
  DA BI SI ZDRAVLJENJE POSLEDIC
  – njegovega
  LASTNEGA ALKOHOLIZMA – plačeval – VSAK SAM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • neuralinkn1

   Katerega alkoholizma, iz hedonistične razvade, popolne nevednosti zaradi katastrofalne vzgoje v otroštvu ali alkoholizma iz čistega obupa?

   • Janez Kepic-Kern

    VSEH VRST.
    Vsi naj si sami plačajo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • neuralinkn1

     Lepo si to povedal, na zdravje, eks velja!

 • tohuvabohu

  Ne drži, kar pravi Burger, da bi se z nadomestitvijo dopolnilnega zavarovanja s povišanjem prispevka povečala progresivnost obdavčitve. Je pa res, da bi se povečala proporcionalna obdavčitev. Ker pa prispevki zmanjšujejo osnovo za (progresivno) dohodnino, se bo hitro našel kakšen reševalec sveta v podobi Dušana Kebra, ki bo trdil, da se bo progresija na ta način zmanjšala. In si bodo levaki skočili v lase, hehehe.

 • Andrej

  Kdo tukaj laže?
  Koordinator Levice Luka Mesec je v četrtkovem odzivu na izjave koalicijskih partnerjev ponovil, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje eden od ključnih projektov, ki so ga definirali v sporazumu z vladnimi strankami za letos…
  Marjan Šarec: izsiljevati se ne pustimo…
  Vse to so se dogovorili, zdaj pa se vsi delajo butaste.
  Če Slovenija temelji na Jelinčiču to lahko pomeni le, da nas je tudi Bog zapustil, obupal nad nami.

  • Stajerka

   .Šarec še koalicijske pogodbe ne hebe……ne da bi Levico, sedaj ko ima v rezervi Jelinčiča in Tonina……nisem preštevala, verjetno ima vlada skupaj z SNS in NSi celo ustavno večino?……Levica pa, škoda besed…..v koalicijo bi vstopili, pa bi imeli besedo pri VSAKI vladni pi***riji……saj niti ne vedo kaj se dogaja in potem nekoga podpirajo na zaupanje??…….HALO?? – amaterji, ki bodo zagonili državo in narod!!….

  • tohuvabohu

   Šarčeva izjava, da se ne bo dal izsiljevati, je kretenizem prve vrste. V to je privolil že takrat, ko je sklenil pakt z Levico.

   • Andrej

    Takrat je tudi skočil v bazen brez vode, a mu je šele zdaj prišlo.

   • tonite falco

    Levica je bila prisiljena iti v pakt z LMŠ. Kučan je rekel, da morajo, ker drugače pride do novih volitev. Levica pa bi ostala brez poslanskih sedežev, ki so jih že pridobili !

  • francelj3

   Delajo se butaste? Zakaj bi se delali, če itak so? Menda ne bo kdo rekel, da je serpentinšek s šestimi popravci kakšen intelektualec.

  • neuralinkn1

   Velik uspeh je že, če bo vlada dosegla, da vsaj tistih, ki so so do sedaj urejali te stvari, ne bo več zraven.

   • Andrej

    Res velik garant za dobro vladanje, čestitam. Ampak, narod jih ni za tako velike “uspehe” izvolil.

    • Vojteh Dovč

     pa narod je izvolil sds in kaj zdej???
     tu nekaj smrdi…

 • soc

  Hecno. To udbovsko podgano ste nekaj časa tam okrog volitev kovali v zvezde, še v Trento je prišel, zdaj pa tako grdo o njem. Kako so bile takrat dežurne vernice ogorčene nad mojimi negodovanji..

  Ne maram umazane politike brez jasnih etičnih temeljev. Zato takih uredniških (in strankarskih) preskokov ne morem odobravati.

  • Ehnaton

   Videti je res tako, kot praviš. Sam se s prodano dušo, Jelinčičem ne bi srečal niti na cesti. Ampak realnost v naši politiki je pač takšna. Pri obstoječem volilnem sistemu, ki z drobljenjem volilnih glasov omogoča tudi 9. strankam vstop v parlament, se ni mogoče izogniti vsem mogočim kombinacijam, ki jih volivci težko razumejo in še težje sprejmejo. Takšna je politična realnost in tudi zato nismo niti blizu Švice. A kdo si jo sploh želi. Šarec je tiste Slovence, ki bi si morebiti želeli Švice pri nas, opozoril, da tam ni vse tako lepo, kot si nekateri predstavljajo,ker da “tam je pa red”. Svetovljan Šarec že ve. Kako je z redom pa nam je ob vsem njegovem vpitju pred volitvami, kako so on in njegovi čisto drugi ljudje in bodo delali povsem drugače, pravkar spet nazorno prikazal skupaj s svojim kraljem. In v primerjavi s tem še Jelinčič postane bolj sprejemljiv.

  • samotoje

   Jelinčič je samo podoba slovenske družbe. Tudi zato ga je težko prenašati.

 • xtc

  Dejansko je dopolnilno zavarovanje res mogoče ukiniti,vendar je treba narediti red in privatizacijo tdravstva-izgnat zemljariče,isajloviče in kradljive birokrate in dohtarje proč in narediti reze v socialo potem pa zadeva gre drugače ne.
  Sicer pa tudi Jelinčič mu ne koristi veliko če bo US razsula proračun.
  In še nekaj Slovenci se morajo končno naučiti ,da stranke kot so SNS,Sab,Desus,LMŠ,SMC NE sodijo v parlament,gre za skupine državnih rentarjev,političnih trupel odvisnih od državnih jasli.
  Tudi NSi je treba kot KD in SKD poslat na odpad zgodovine in zgraditi pravo,krščansko stranko brez raznih Norih Milk,Vročih Tončijev ipd izdajalcev in krtov ,ki so ponataknjeni v NSI.
  Definitivno se v SLO ,da narediti zelo veliko pocenitev in usreditev stanj samo vpliv države in državnih firm in levice je treba spraviti na minimum in rezultati bodo hitro tu.

  • Andrej

   Vse, kar si naštel je možno, z lahkoto, če si izvedel LUSTRACIJO. Mi je pa nismo. Obsojeni smo na umiranje na obroke.

   • neuralinkn1

    Ne razumem, za nacionalizacijo nuklearke ne rabimo lustracijo, samo zdravo pamet.

  • neuralinkn1

   Lahko bi tudi nacionalizirali nuklearko in hrvatom prodajsli našo elektriko, če jo hočejo, to bi nam prineslo par milijard čistega na leto, pa še naši reveži ne bi bili več v temi.

 • tasilo

  Mislim, da je že Fakin javno izjavil, da v slovenskem zdravstvenem sistemu je denarja čez glavo dovolj. Edina težava slovenskega zdravstva je, da tega denarja prevč pokrade dobaviteljska mafija in korupcija, ki to počne z blagoslovom globoke države.

  Kdor bo ustavil dobaviteljsko mafijo in krog okoli nje, bo rešil slovensko zdravstvo. Tako preprosto je to.

  Khmm … ampak takega junaka pri nas ni.

  • samotoje

   Brca v rit dobaviteljske mafije je en del. Potem bo treba ljudem, ki jih je mafija izdatno “sponzorirala”, povedati, da je čas obdarovanj minil in bo treba začeti res delati. Ta del je tudi zelo pomemben.

 • tasilo

  Še vedno se — retorično seveda — sprašujem:

  če resno zbolim, ali naj grem raje k zdravniku ali naj se raje sam fentam …

  • Stajerka

   ….počakaj v čakalni vrsti cca 70% čakalne dobe……pol pa se fentaj, boš prej fertik in manj boleče bo…… :((

  • francelj3

   Glede na naslov na današnjem Siolu – “Večina kranjskih zdravnikov preklicala odpovedi, okrepitve iščejo na Balkanu” – ti lahko svetujem samo drugo možnost.

 • francelj3

  Če načrtujejo zvišanje zdravstvenih prispevkov za 19 %, naj to raje storijo s pokojninskimi prispevki, ki jih je butelj Drnovšek prepolovil, tako smo upokojenci postali rezervna državna malha in talci bedaste vlade, ki lahko vselej, kadarkoli se ji zazdi, zmanjša pokojnine.

  • neuralinkn1

   Ne moreš gasiti požara z bencinom, če je Drnovšek nekje vzel, je dal nekam drugam, zdaj tam cveti, kjer je vzel, je pa zgnilo.

   Upokojenci so bili kapitalisti, soladtniki vsega kar je obstajalo že prej in so sami ustvarili v 50 letih, to je bil daleč največji kapital v državi in po nobeni logiki ni propadel čez noč.
   Upokojenci so se razdlojili, eni so pobrali tri penzije, drugi dve, za ostsle pa potem ni več, razen socialna podpora, ki se nabere iz tekoče ekonomije. Da ne crknejo od lakote.

 • neuralinkn1

  Ko se ena pot zapre, se odpre nova, zelo modro razmišljanje. To bi verjetno pomenilo, če postane določen cilj nedosegljiv, si preprosto izmisliš nov cilj, to pa v realnosti ni vedno mogoče. Sploh kadar gre za zdravje, lahko se samo pozdravimo ali ne, nič novega se ne odpre, samo vsak dan bo še slabše.
  Zakaj določeni cilji niso dosegljivi, kakšen zdravstveni sistem imamo, da nam ne more pomagati, o tem se pogovarjamo. V normalnih državah deluje, tudi brez vsakega zavarovanja, tudi v Jugoslaviji se je navadnim delavcem in kmetom omogočalo številne možnosti okrevanja in rehabilitacij, odkar obstaja ta.Slovenija, pa nič več ne deluje. Kaj smo torej izgubili glede na osnovo, iz katere smo začeli popravljati stvari, ki so dobro delovale, to mora vlada najprej vedeti.

  Poglejmo še praktično, zdravstvo lahko vedno dpravimo v red tako, da zakone povrnemo v stanje pred osamosvojitvijo, ko je nazadnje delovalo. Bomo šli pač 30 let nazaj, ampak živi in razmeroma zdravi, improvizacije vodijo v hude agonije in usodno škodo, za cel narod. Tiste ljudi, ki tisočletno Evropsko civilizacijo primerjajo z avstralsko kazensko kolonijo in restom za največje angleške barabe je treba pa ven zabrisat, ker so idioti, razen če mi zna kdo pokazat kako imajo urejeno zdravstveno zavarovanje aboridžini in tretjerazredni klošarji, brez vsega, ki posledično tudi najbolj rabijo moderno medicino.

  • soc

   “V normalnih državah deluje, tudi brez vsakega zavarovanja”

   Pa ti kolega veš, kaj je zdravstveno zavarovanje? V tvojih/mojih samoupravnih časih se je temu reklo prispevek za zdravstveno varstvo, drugod po svetu in danes tudi pri nas pač zdravstveno zavarovanje. In prav lepo so nam takrat odtegovali ob smešnih plačah zdravnikov. Je žal ni države na svetu, kjer se kakršnokoli zdravstvo (ali izobraževanje, kultura, javna uprava…) financira iz zraka ali po božji volji.

   Malo je vendarle treba imeti splošnih znanj, preden človek začne pisariti, da se ne osmeši. Celo po forumih.

   • neuralinkn1

    Preberi si še enkrat kaj sem komentiral preden si aroganten.
    Zdravje ni samo privilegij, je tudi temeljna etika, torej nekaj, kar vsi ljudje potrebujemo enako. Zdravstvo torej VEDNO obstaja, tudi kjer ljudje ne plačujejo in ne ustvarijo popolnoma nič, ker zdravje sploh ne more biti vprašanje. A razumeš to razliko, ko je nekaj tako pomembno, da ima absolutno vrednost in ni predmet nobenih pogajanj? Seveda se plačuje od zaposlenih, ki lahko delajo zaradi sistema države, ta pa razpolaga z naravnimi viri in prostorom, ki je last vseh ljudi. Saj ni treba, ukinimo državo in naj vsakdo živi od tega kar pač zna in zmore, zagotovo se bodo našli tudi taki, ki bodo celili rane, za kakšne drobtine in milost.
    Tisti mit, da vse ustvarijo delavci, raje takoj pozabi, ker je absolutna neumnost. V Avstraliji mogoče res, če tam ni ničesar, civilizacija obstaja edino v par mestih, ki so jih kolonialisti šele začeli graditi, kje do še oni od zdravstvenih domov, bolnic, zdravilišč in raznih centrov zdravja… ko bodo vse zgradili in izobrazili ljudi, potem pa bo, potem nas bodo zagotovo čez noč presegli, ker niso tako zarukani in pokvarjeni ljudje kot smo postali današnji slovenci.

    • soc

     “Zdravstvo torej VEDNO obstaja, tudi kjer ljudje ne plačujejo in ne ustvarijo popolnoma nič, ker zdravje sploh ne more biti vprašanje.”

     Človek božji, svetlobna leta daleč sva si v umevanju in praktičnem poznavanju teh stvari, zato se umikam iz nadaljnje debate. Bodi zdrav, po možnosti brezplačno.

     • neuralinkn1

      Tudi v redu, ti bom dal en primer, za srečno pot. Poglej si kako živijo primitivna indijanska plemena, kdo tam plača, če je kdo bolan, pokličejo šamana ali pa ga obdelajo stare babe. Kaj pa živali, kadar so bolane, se nekam zavlečejo in jih njihova vrsta pusti pri miru, celo druge živali se jih izogibajo, razen sestradanih plenilcev. Pomagati človeku, da se pozdravi ni tako težko kot si misliš, zdravnik nič ne dela, samo pomaga telesu pacienta, da se samo zaceli.
      Ti govoriš pa o modetnem zdravstvu, o pravi medicini, biokemiji, nanotehnologijah ter o vseh mogočih strokovnjakih za dobro počutje, najprej rabiš zelo razvito urbanistiko, ker v džungli take dejavnosti enostavno niso mogoče, v naravi tega ni. Ko imap emkrat razvita mesta in ustrezno civilizacijo, imaš tudi močno ekonomijo in lahko ustvariš več drobiža, razmetanega med prebivalstvo, ki si potem lahko privošči kaj od tega kar obstaja.
      Ampak razvita družba še vedno ne pomeni, da tam ljudje več in bolje garajo, sploh ni res, saj ne moreta dva pometati z isto metlo naenkrat, drugih stvari je več, vse je lažje, v tem je bistvo.

     • ZatonMesecnikov

      Kot je dejal soc zgoraj, tvoje razumevanje problematike je na nivoju primitivnega pripadnika plemena.

      VSAK zaposlen Slovenec ZAKONSKO plačuje za zdravstvo iz svoje plače. In njegov delodajalec zanj. Ali to hoče ali ne. Mora, ker je delodajalec kazensko preganjan, če tega ne stori. Na televiziji rečejo potem “da delavci niso dobili plačanih prispevkov”. V resnici gre pa to v zdravtveno in pokojninsko blagajno.

      Zdravstvena zavarovalnica samo pokriva oziroma izravnava razlike med tistimi, ki so večkrat pri zdravniku in tistimi, ki niso nikoli. Ker plačata oba enako.

     • samotoje

      Pozdravljen v klubu.

   • ZatonMesecnikov

    #V tvojih/mojih samoupravnih časih se je temu reklo prispevek za zdravstveno varstvo#

    Še vedno se tako reče. Nič ni drugače, kot v samoupravnih časih. Prispevek za ZZZS iz BOD in na BOD. Vse je ostalo enako.

    Tisti, ki dobi okoli 1000 neto na mesec, je ta znesek okoli 220 Eurov. Torej vsak mesec plača za zdravstvo 220 Eurov. Tako vso delovno dobo.

    pri nas pa ljudje mislijo, da se pa plača vse iz proračuna in pa z zneski 30 Eur za Zavarovalnico. In seveda potem cvilijo o “socialnem” pa “javnem”. Kratka samoupravljalska pamet pač.

    Tragedija pa je, da te kljub plačanim 220 Eur na mesec, lahko sestra obrne skozi vrata, če nimaš pokritih teh 30 Eur. Češ, da nimaš plačanega zdravstvenega zavarovanja.

    Po kardeljansko zavito vse skupaj in nepregledno. ter nerazumljivo.

    • soc

     Sapienti sat. A kaj, ko imaš samouke, ki so po naključju zgrešili Levico in se gredo zdaj desnico. Pa jim ni jasno, ko razlagajo o šamanih in njih ekvivalentih, da so bili ti ravno tako plačani kot danes zdravniki. Le da v obdobju pred uveljavitvijo monete s kako kuro ali poljščinami.

     Sveta preproščina na Slovenskem slej ko prej caruje vsaj od 1945.

  • Andrej

   Če še ne veš, socializem je slepa veja družbe. Obsojen na propad. Zato je tudi v stari Yugi crknil. Tukaj pa crkujemo zato, ker so na oblasti tisti, ki so tudi socializem zafurali.

   Zdravstva ne bomo rešili s povrnitvijo zakonov v staro stanje, ampak z LUSTRACIJO tistih, ki so takrat vladali in še zdaj harajo.

   • neuralinkn1

    Ni problema, kdo od zdravnikov pa v komunizmu ni bil komunist, danes do že pred penzijo, brez problema jih lahko vse pošljemo domov. Namesto njih, pa uvozimo še več šalabajzerjev iz Hrvaške, bosne in Albanije, zaradi katerih je že propadel cel zdravstveni sistem.

    Pokaži mi eno državo danes na plsnetu, kjer ne poznajo nobenega socializma, eno samo mi povej prosim, pa jih je skoraj 300. Celo globalizacijo poganja marksizem, vse razvite države višajo socialne prejemke in privilegije svojih najbolj revnih državljanov, ker morajo razdeliti absurdne presežke avtomatizirane ekonomije. Socializem dviguje dpodobnodt prebivalcev, da lahko uporabljajo številne napredne in razvejane storitve, ki jih nudijo kapitalisti, delavci ne morejo delat, če ni strank, potrošnje in naročil. Edino država ne sme biti socialistična, kjer pustijo državi, da odloča o življenju in smrti prebivalcev, pač organizirajo družbo kot zapor oziroma ogromno koncentracijsko taborišče, kjer se vsi prebivalci ločijo edino na zlomljene zapornike in lobotomizirane sadistične paznike. Kaj pa naj drugo dela država, aparat nima pameti, tista fašistična butara na vrhu živi v svojem svetu, sicer taka družba ne ni bila totalitarna.

    • Andrej

     Noja, sociala in socializem se samo podobno slišita, sta pa nekaj različnega. Nikar se ne boj, kapitalizem poskrbi, da so njegovi delavci zdravi, ker vedo, da je samo zdrav delavec dober delavec. Za socializem tega ne moremo trditi. Če ne bi bilo tako, ne bi vsi iz socializma drli v kapitalizem. Za obratno še nisem slišal.

     • neuralinkn1

      Ampak ljudje nismo mravlje, naša civilizacija ni zgrajena kot mravljišče, ni treba vsem mravljam neprestano obnavljati tisti kup dreka.
      Kdo je dober delavec, najbrž tisti, ki te nič ne stane in naredi vse kar se mu ukaže.

      Tudi kapital in kapitalizem sta dva ločena pojma. Vrednost je zakon, kako potem kdo razpolaga s svojim, je pa bolj vprašanje morale in osebnih nazorov, bi rekel, ne gre ravno za neke stroge omejitve, ki bi se jih bili prisiljeni tako ali drugače držati. Kapitalizem je zgrajen okoli osebne lastnine in pravice, da lahko svoje tudi varuješ in poljubno uporabljaš, če nekaj ni v tvojih rokah oziroma nimaš neposrednega vpliva, nimaš v resnici nič.

     • Andrej

      Ne delam si utvar, kapitalisti niso angelčki in tudi tam se dogajajo krivice, izkoriščanja in še marsikaj. Ampak, zaenkrat človek še ni našel boljšega sistema. Ne rečem, da ga ni, ampak socializem to ni.

     • neuralinkn1

      Saj je čisto preprosto, razmisli nadlednje.
      Kapitalizem temelji na vrednotah, ki so nastajale skozi čas in iz njih neprestano nastajajo še nove, kar kapitalizmu omogoča neskončno rast. Govorimo o naravnem svetu, ki ga je delo človeških rok prečistilo in oblikovalo v neke uporabne stvari. Cel svet je kapital, vendar vrednost nastane šele, ko ga človek spremeni v neko uporabno obliko. Vzdrževanje starih temeljev in tradicij, spremljanje informacij o vrednosti in stanju kapitala, knjigovodstvo je ključno za ohranitev strukture.

      Isto velja za socializem oziroma kateri koli nov družbeni red, nihče se ne more izogniti temeljem in zapuščini preteklosti. Socializem je torej zgolj nadgradnja, zdrućena v moderno, globalno ekonomijo človeškega kapitala. Vrednost je ves čas ista, le da si jo deli in jo uporablja čedalje več ljudi, zaradi prekomernega razmnoževanja določenih populacij.
      Ampak deficit je samo navidezen, če vemo, da bodo ti ljudje poselili novo zemljo, iz divjine bodo zradla ogromna mesta in okoli njih kmetije, kar pomeni še več kapitala. Čeprav zraste v nekem socializmu, primernem za obnovo okolja ali širjenje življenskega prostora populacije, se vrednost naposled vedno spremeni nazaj v kapital.
      Kapitalizem zato sploh ni noben družbemi red, je samo globalno načelo, ki združuje ekonomijo in globalno trgovino, da je univerzalna človečnost sploh mogoča.

   • Common Sense

    Ne samo v Jugi. Crknil je POVSOD! 100% fail rate.

 • Janez Novak

  Čez nekaj let bodo kaki globalistični škvadristi poskrbeli za red na balkanski strani Alp. Šarec že posnema škvadristični slog govora, po katerem obstaja samo ena resnica – njegova – kdor vanjo ne verjame, pa je notranji sovražnik.

 • Janez Kepic-Kern

  Ah !
  Meni se zdi – ta 72 letni, postarani ex KP, ZK
  – ŽE ČISTO – NEZANIMIV, BREZPERSPEKTIVEN.
  Tudi ostalim se zdi – tak – saj NI BIL IZVOLJEN MED EU – POSLANCE.
  Edino,
  KAR JE PRI NJEM SPLOH ŠE ZANIMIVO – SE ZDI TO,
  kako mu je uspelo zbrati dovolj glasov – ZA BIT IZVOLJE MED POSLANCE PARLAMENTA?
  Ali – ne obstaja pravilo,
  da ex t.i. “UUUAŠI” – ne smejo biti – poslanci? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MORDA SE BO PA NA STARA LETA – ZELO POBOLJŠAL. Bog ve.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  Vem za dva
  POSLANCA “FAKE=NEDELAVSKE – T.I. LEVICE”,
  ki
  rada pijeta – PIVO. Čisto resno – PIJETA ZELO RADA – P I V O.

  Pitje – PIVA
  ni tako – NEDOLŽNA REČ.
  Znano je, da je slavna FR pevka – EDITH PIAF
  padala
  ZARADI PITJA VELIKIH KOLIČIN – PIVA,
  v stanje poznano kot t.i. DELIRIUM TREMENS,ko vidiš BELE MIŠKE I.PD.

  Ali predlog “LEVICE” pomeni tudi
  – da nnaj bi billo tudi zdravljenje
  posledic
  ALKOHOLNIH RAZVAD
  – v breme SKUPNE ZDRAVSTVENE BLAGAJNE?
  Bolj OK bi bilo za moje pojme,
  DA BI SI ZDRAVLJENJE POSLEDIC
  – njegovega
  LASTNEGA ALKOHOLIZMA – plačeval – VSAK SAM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • RATATA

  Jelinčičeva SNS je omogočila Vzajemni marsikaj in za to že pokasirala plačilo v neki garažni hiši v Lublani.

  • neuralinkn1

   Kje dobijo keš za te podkupnine, ne moreš vendar sprazniti račun državne firme in potem kupovat s tistim, kot bi plačal s svojim denarjem.

   • RATATA

    Ne bom razlagal kako, saj bo kdo mislil, da tudi jaz to počnem. Svojega ne da nihče, tudi če je kar tako dobil. Vsak si najde sponzorje, ki imajo možnost vzeti z različnimi izgovori.

    • neuralinkn1

     Ampak to je potem isto kot bi rekel, da država s sivimi fondi, vzdržuje prikrit totalitarizem.
     Nekdo plačuje to kar hoče potem videti okoli sebe in imeti, namesto pametnih in dobrih stvari, ljudje delajo za fašizem oziroma za lastno pogubo.

     • RATATA

      Ja kuga pa druzga?!!?

     • neuralinkn1

      Adijo pamet.

 • Domoljub91

  Jelinčiču je očitno spet v vlogi dvojnega agenta, kar pa niti ni čudno, glede na to da gre za nekdanjega udbovca.

  • Skrajno Desni

   Cerkvenega lopova.

 • Kladu

  Ja jelenčič res ni za v državni zbor,je neobjektivni štalar,kakor se veter obrne….enkrat leze enemu v rit ,drugič drugemu.,je enostaven človeček,je pa res da ko ga manj vidiš in slišiš bolj lep je dan….ha ha ha ha

  • ZatonMesecnikov

   Kdor je volil Zmagota zaradi nekaj krepkih izrečenih zadnje volitve na račun migrantov, je bolnik.

   • Zombi Gartner

    Mi lahko poveš kateri niso bolni Da jih grem na naslednjih volitvah volit.

    • ZatonMesecnikov

     SDS je moj predlog. Vendar odloči se pa sam….

 • Antonius

  Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je popoln nateg. Kaj pa imamo od njega? Nič vredne generike in zdravstvene vrste, da prepozno prideš do specialista.
  Upokojenci smo najmanj spoštovani pacienti, ker nas primarni zdravniki z generiki vlečejo za nos, da se nas čim prej reši pokojninska blagajna. Upokojencem primarni zdravniki antibiotikov sploh več ne predpisujejo.
  Kolarjeva je v zdravstvo vtaknila 300 milijonov, da so bili poplačani tisti, ki s predragimi dobavami zdravstvenega materiala kradejo zdravstvo in vse nas, ki vplačujemo za dodatno zdravstveno zavarovanje.
  Jelinčič?!
  Upal sem, da se bo po ponovnem vstopu v parlament spametoval, zdaj pa vidimo, da je Jelinčič gnila oliva na vrhu kupa levičarskega gnoja.
  Bajto na morju mora dokončati, pa zaupanje volivcev prodaja tistim, ki nas kradejo, balkanizirajo in poseljujejo s šerijatarji.
  SNS ni slovenska nacionalna stranka, SNS je stranka slovenske nacionalne sramote. Veleizdajalec Jelinčič je predsednik prav te SNS.

 • Zombi Gartner

  Luka Mesec le tako naprej. Sem vesel, da ste se vladi postavili po robu, da izkazujete dejanja, ki ste si jih začrtali, da jih v tem mandatu uresničite…
  Obljubili so, sedaj naj pa uresničijo svoje obljube.
  Videti je, da ste edini v parlamentu, ki boste v vsej zgodovini Slovenije naredili male premike na bolje.
  Počasi bom še začel vrjeti, da so nekje ljudje, ki jim je mar za narod. Z vašimi smernicami samo nadaljujte. In vladnim pizdunom ne nasedajte. Tako boste ohranili kredibilnost.
  Zmago Jelinčič ti si pa en velik kup dreka.
  Še večji kot si misliš. Nacionalnemu štabu slovenije delaš zelo veliko sramoto.
  Črko N odstrani iz naslova stranke.
  Lahko ostane SS Slovenski Slinarji.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1 X
  Ah !
  Meni se zdi – ta 72 letni, postarani ex KP, ZK
  – ŽE ČISTO – NEZANIMIV, BREZPERSPEKTIVEN.
  Tudi ostalim se zdi – tak – saj NI BIL IZVOLJEN MED EU – POSLANCE.
  Edino,
  KAR JE PRI NJEM SPLOH ŠE ZANIMIVO – SE ZDI TO,
  kako mu je uspelo zbrati dovolj glasov – ZA BIT IZVOLJE MED POSLANCE PARLAMENTA?
  Ali – ne obstaja pravilo,
  da ex t.i. “UUUAŠI” – ne smejo biti – poslanci? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  MORDA SE BO PA NA STARA LETA – ZELO POBOLJŠAL. Bog ve.

 • Franc Šink

  Saj Jelinčič je podoben Luki mescu.Kot politik seveda.

 • sodnikisozločinci

  Prijatelj, doktor po poklicu, pravi da Šarec trpi za hudo obliko cerebralnega kariesa, da bo treba vrtat, odstranit gnoj in zaplombirat.

 • Janez Kepic-Kern

  RAZVESELJIVO !

  ŠALA

  VESELA NOVICA – RESNO – VESELA NOVICA
  Ta
  Ok e- portal NOVE24TV – DOKONČNO – Z A P U Š Č A – F.TUNEK !
  Več v nadaljevanju.
  Razlog za njegov – DOKONČNI – ODHOD – F. TUNEKA
  IZ TEH komentarjev
  je
  – njegova POSTARANOST
  in ker
  – MU NIČ NE PLAČUJEJO .
  Dobil pa je – dobro POSLOVNO idejo !
  Baje
  bo ustanovil

  – društvo “ex KP, ZK JAMRALNICA”

  za penzionirane ex KP, ZK – je, ki jih je kot vemo “žal” veliko.
  NJEGOVA POSLOVNA IDEJA
  – SE MENI OSEBNO – ZDI – ZELO – OK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Tunka Šmarjola

  Nora24TV: “To je razpad sistema! V 48 urah prijeli 314 ilegalcev in 20 tihotapcev!”

  Prekprokleti butli frdamani…to ni razpad sistema…to je sposobnost naše policije in njenega vodstva. Slovenske meje so bolj varovane, kot bi si to želeli desni populisti. Dnevno poslušam o migrantih in meji, ki naj bi bila kot švicarski sir, oblasti pa naj bi celo spodbujale ilegalne migracije? Vse skupaj je desničarska laž. Slovenska policija in naše meje predstavljajo strah in trepet za organiziran kriminal, ki se ukvarja s tihotapljenjem ljudi… Kapish voluharji?

 • Tunka Šmarjola

  Čujte SDS-ovci…slišal sem, da vam je tudi Zmago Jelinčič obrnil hrbet…podprl bo sprejem rebalans proračuna???
  Tudi NSi vas je zapustila??? Edino SLS še vas podpira…s tem pa vam itak dela samo škodo. Nihče več ne jemlje slinavega Podobnika resno.

  PS: Sprašujem se, s kom bo šla SDS v koalicijo…fašistična stranka DOM tudi poka po šivih? Janezek bo spet zmagal a bo SPET vladal iz sence. Maha se je že kar precej nabralo.

  • tohuvabohu

   Hahaha, kakšen bedak. Brigaj se raje za vlado! Vsak čas bo s pomočjo skrajnih rdečkarjev spravila Slovenijo na kolena. Potem bo za desnico odprta avtocesta … Madžarski scenarij je na vidiku.

 • Vojteh Dovč

  komi čakam da sđs reši slovenijo.
  tolkokrat ji je že uspelo

 • Beli Sneg

  Blagor tistim Slovencem, ki volijo Jelinčiča. Jim še ni kapnilo, da on nikoli ni za nič drugega skrbel kot za lastno rit. Njemu je v interesu, da ta koalicija ostane štiri leta, ker na naslednjih volitvah bo izpadel. Če že zaradi drugega ne zato, ker bo star, krepko čez sedemdeset.

 • Radolf Mitler

  Koga so to – že pred davnimi leti – našli zagozdenega v cerkvenem oknu z kupom nakradenih umetnin?

  • E moj Šarko

   Plemenitih kovin.

 • Novakec1

  Zadnji zdihljaji Slovenije.

 • Gašper Rozenstein

  Padalec Jelinčič, hahaha sem se nasmejal, dobri ste ni kaj :)))))

  • tohuvabohu

   Kako bi se šele smejal, če bi razumel vic :))))

 • E moj Šarko
 • E moj Šarko

  Odvrženi Preac in Ušajeva naj ustanovita strančico Suverenih Norčkov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!