Kaos: Slovenski zdravniki povsem goli in bosi pri ukrepanju z obolelimi pacienti!

Minister za zdravje Aleš Šabeder se je izkazal za neučinkovitega v reševanju morebitne pandemije koronavirusa v Sloveniji. (Foto: STA)

Popolni kolaps vodenja zdravstvene politike padle Šarčeve vlade. Po razkritju informacije, da v Sloveniji enostavno ni več mogoče dobiti varnostno zaščitnih mask, so se oglasili še zdravniki, ki od pristojnih sploh niso dobili nobenih informacij, kako morajo postopati v primeru morebitne okužbe s koronavirusom. Aleš Šabeder pa se je izkazal za še enega nesposobnega birokrata na mestu ministra za zdravje.

Padla Šarčeva vlada pada iz ene katastrofe v drugo. Sedaj so se oglasili še v Zdravniški zbornici, saj nimajo nobenih informacij, kako naj zdravniki ukrepajo v primeru morebitne okužbe pacienta s koranavirusom. Na neodzivnost ministrstva za zdravje se je oglasil tudi dr. Blaž Mrevlje. “Če prej niste razumeli, da bivši direktor hortikulturnega podjetja ne more voditi univerzitetne bolnišnice UKC Ljubljana in ministrstva za zdravje in da to lahko pomeni le katastrofo, boste po uničenih treh strokah in NIOSB, morda vendarle ob prihajoči epidemiji SARS-CoV-2,” se je odzval Mrevlje na nesposobnost zdravstvenega ministra Šabedra.

Zdravniška zbornica Slovenije je zjutraj na ministrstvo za zdravje in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) naslovila pismo, v katerem med drugim opozarjajo, da številni zdravniki na primarni ravni niso seznanjeni z nobenimi ukrepi, ki naj bi jih izvajali ob morebitnem stiku z virusom. Zanima jih tudi, kakšna je razpoložljivost osebne zaščitne opreme za zdravstvene delavce.

Zdravniki sploh ne vedo, kaj naj delajo v primeru okužbe koronavirusa 
Ob morebitni potrditvi okužbe se zdravniki sprašujejo, kam naj okužene napotijo. “Gre za razlikovanje med tistimi, ki so okuženi, a še brez kliničnih znakov, in tistimi, ki že kažejo posamezne klinične znake. Predvsem to vprašanje zanima kolege na obrobju države, kjer je tudi največ vstopnih točk v državo,” so navedli v pismu ministrstvu in NIJZ. Prav tako ni navodil o tem, kam naj napotijo ljudi, za katere domnevajo, da so bili v stiku z obolelimi.

Zdravnike zanima tudi, kakšna navodila naj dajo bolnikom glede samoopazovanja oz. ali obstajajo kakšna enostavna navodila (seznami opazovanih simptomov), ki bi jih lahko posredovali zaskrbljenim bolnikom. Zdravnike in verjetno tudi druge zdravstvene delavce zanima, “ali so pripravljeni algoritmi za določitev oz. izbiro tistih, ki bodo vključeni v oskrbo obolelih“. Gre za to, kako bodo odgovorni določali (izbirali) zdravstvene delavce, ki bodo skrbeli za paciente, ki bodo okuženi s COVID-19 in zbolele zaradi drugih akutnih stanj in poškodb, navajajo.

Spodaj pa si lahko preberete celotno javno pismo Zdravniške zbornice glede koronavirusa v Sloveniji:

 

Zapis Zdravniške zbornice. V Zdravniški zbornici niso dobili nobenih navodil, kako ravnati v primeru okužbe s koronavirusom.

Luka Perš

 

 • grhuhggdjddd

  Gremo naprej

  • Steve

   men se zdi da gremo bolj nazaj kot naprej. okej, en korak naprej pa dva nazaj.

 • macon

  Policija naj nemudoma aretira opice na ministrstvu pa naj se pravosodje pogovarja s temi nesposobnimi škodljivci. Gre za spravljanje državljanov in države v hudo nevarnost, ker ne opravljajo nalog za katere so zadolženi. Verjetno bo posledica ogromna škoda in smrtni primeri, ki gredo lahko v stotine in več, kar bi se dalo s primernim ukrepanjem vsaj omejiti in zmanjšati.

  Ne, nič niso vsi enaki in nič ne moremo in v vsakem primeru bi bilo isto. Morete in morate, banda. V zdravstvenem sistemu vas je desettisoče, tukaj pa se obnašate kot da bodo šli vaški starešine k lokalni Pehti, da bo vrgla par kosti in školjk po tleh in iz tega napovedala bodočnost.

  Primerne so dolgoletne zaporne kazni najmanj deset let in več za te nesposobne škodljivce in kriminalce. Bivši direktor semenarne- zdravstveni minister, tako v glavo usekani sigurno niso niti v podsaharski Afriki.

  Za vso bedo se državljani zahvalite naši levi oblasti, če jih pa podpirate si pa zaslužite vse morebitno slabo, ki prihaja.

  • francelj3

   Se ne bi mogel bolj strinjati! Celotno vlado v arest, dovolj šarčevanja in šarcizmov je bilo!!!

   • yasuo

    kaj pa naredit s tistimi ki so to vlado izvolili

    • mona lisa

     Dobro prašanje. Še boljše vprašanje pa je kateri idioti so še vedno zanj in to gnilo vlado.

    • francelj3

     Izvolili so jo strici iz ozadja. Ker sem miroljuben, ne bom povedal, kaj bi bilo treba storiti z njimi. Volilci je nismo izvolili, ker zaradi proporcionalnega volilnega sistema nimamo volilne pravice. V proporcionalenm volilnem sistemu namreč volitve ne odločajo o tem, kdo je na oblasti, z volitvami ne moreš nekoga odstraniti z oblasti in do vseh dogovorov pride šele po tem, ko se volišča zaprejo. Na zadnjih volitvah je zmagal gospod Janša, kar stricev ni niti malo motilo, da ne bi okronali šiptarja za PV.

   • milanček

    pa šarec je nula, človek, šarec je nula, vso mafijo od kućana, zemljarića navzdol, je treba z medicino, stroko da povejo, kje je ves nakraden denar, nakar sodišče! smo demokratična država, ali ne, torej, kućana v laboratorij!

 • piko8

  Tako pa zgleda zdravstvo po serpetinškovo: glavni pilot 3razredni klovn, kopilot propadli semenarnar *zd. minister*, to je mogoče samo v Butale slolandiji!!!!

 • rubec

  Zdaj se lepo vidi. Ta Orban je madžarsko tako osiromašil, da nimajo niti enega virusa.

 • piko8

  g. Janez Janša pohitite Slovenja vas krvavo rabi!!

  • Novakec1

   Nima kaj naredit, slolandija je zavožena na celi fronti.

   • mona lisa

    Še bolj bo če ne pride Janša in počisti ta drek.

    • Novakec1

     Vsak za sabo, ane

  • yasuo

   zakaj pa si ga ne izvoli če ga potrebuje

 • francelj3

  Ja kaj ste pa pričakovali? Minister za zdravstvo bo Šeenpeder iz semenarne ali semenišča ali od koderkoli že? Lepo vas prosim!! Očitno je v tej državi dokončno zmanjkalo zdrave pameti, vsaj pri tistih komunističnih kriminalcih, ki odločajo. Predsednik vlade šiptar z lesarske srednje šole s 6 popravci, ki to pove kar na TV? Tukaj se vse neha. Zahtevajmo dvokrožni večinski volilni sistem in ustavodajno skupščino, da se tole sranje že enkrat neha.

 • Domoljub

  Če šalabajzerji, pardon, šabedri vodijo zdravstvo, nam življenje dolgo ne bode. Je pa res glede na starost večine umrlih in v moji osebni optiki: bolje corona v dveh tednih in manj kot slaba in neustrezna slovenska oskrba v nekaj letih.

 • samsara

  Bo šalabajdra kdo kazensko ovadil zaradi opustitve dolžnega ravnanja?
  Če so rjavega korla zaradi kant in smeti, pa da ne bi drugega ministranta zaradi povzročanja splošne nevarnosti. Morda v tandemu s šarcem, povsem in popolnoma nesposobnem, nekompetentnem in brezvestnem najnovejšem kućanovem politikantskem in spletkarskem aparatčikom.
  Morda pa se bo moral narod urgentno samoorganizirati in pred tem umakniti eno veliko oviro pri reševanju zdravja, življenja in svoje prihodnosti?

  • Dizzy Spellbound

   nekateri so nedotakljivi v naši skorumpirani državi……..

 • Anton

  podobno kot pri šolstvu,tudi pri zdravstvu smo priča dreka, ups driske skorumpiranih, nespososbnih komunajzerjiev Hvala za vašo doto!

  sarkazem press

 • Jani

  Kam se bojo skrili, v bunkerje banda rdeča?

 • Novakec1

  Hebala vas globalizacija, rezultati bodo kmalu vidni, zdesetkanje nacij, ne spedesetkanje ali še več, nahebal ste ga tisti ki boste preživel, srečno.

 • Novakec1

  Povečat bo treba položnice za dodatno zdravstveno zavarovanje pa bo vse OK.

 • stajerc5

  Zaščitne maske so poslali Kitajcem, na srečo pa lahko uporabimo pustne maske…, ce pa te ne pomagajo, naj pa nasi rdeci volilci poiscejo tisti bazen brez vode. Pri skoku na glavo, je ozdravitev v samem trenutku zagarantirana!

  • Dizzy Spellbound

   he,heh…..

 • mona lisa

  Šabeder prejema ministrsko plačo. Ne vem zakaj. Dela nič. Šarec še vedno prejema premiersko plačo. Za kaj. Da igra butalca in dela škodo. Vsi politiki prejemajo veliko plačo. Za kaj. Da delajo škodo. Janša prosim prevzemi vajeti in reši kar se še sploh rešit da.

  • sodnikisozločinci

   Če hoče Janša prevzeti vajeti mora najprej Murgleoneja vreči iz šarčevega sedla.

 • Boy

  Zakaj bi se pristojni sploh trudili. Narava jim je ponudila priloźnost, da se starih in bolanih znebijo na eleganten najkrajši moźni način. Ostalo prebivalstvo bo pa pač malo potrpelo. Vlada pa si je preroško vzela dopust ravno v pravem času. Aleluja!

  • lena

   Kakor kaze, ne gre za naravo! V Wuhanu je vojaska tovarna bojnih strupov, v Info, kdor se ne ve! In zagotovo izvor tega virusa iz te tovarne. Ne pazlijvost, ali jezen delavec na sefa in pandemija je tu!

   • Boy

    Ker pišem pod temo o delu naše vlade za preprečitev širjenja korona virusa, sem pri komentarju mislil na našo vlado. Mislim, da je to vsakemu jasno. Kaj so delali Kitajci ni tema tega prispevka.

    • sunday

     na našo vlado ni kaj misliti, ker naša vlada ne misli, ne misli na slovence in tudi ne na državljane slovenije, ampak samo na svoje gnile, smrdlijive, izdajalske levistične riti, zaradi katerih je ves priden delovni narod slovenije postal suženjski – uprimo se jim !!!

   • Dizzy Spellbound

    Dobra razlaga, ki pije vodo……..

  • Dizzy Spellbound

   Po svoje imaš prekleto prav: enkrat je treba umreti……samo na kak način??????

   • Boy

    Enkrat je treba umreti drži; poslati ljudi v smrt, pa je čisto nekaj drugega!!!

  • sunday

   in veš, da je tudi res, da je ta vlada ta virus sofinancirala – ti bi naredili vse, da se rešijo slovencev!!!

   • Boy

    Sofinancirala? Za kaj takega so preveč nesposobni. Le znebila se je starih mask.

 • Hribouc

  Vprašanja Zbornice zgoraj so lahko že material za obtožnico proti kretenom!
  Pomnite kaj Šarac klobasa že dneve : IMAMO NAČRTE !
  Šabeder: ni razlogov za paniko, vse je pripravljeno
  Erjavca sploh nikjer ni!
  ——————————————————————————-
  Ti so prisegli pred Narodom, da mu bodo služili in skrbeli zanj in kaj vidimo: NIČ

  Očitno je samo dvoje:
  Virus je tukaj, samo potrjen ni
  Zdravstvo je total nepripravljeno
  Umirali bodo starejši in šibki – zdravstvena in pokojninska blagajna bosta presrečni!

  • Dizzy Spellbound

   pa tudi pogrebna podjetja seveda………….

  • sunday

   to je to, popolnoma si zadel – celo malo mislim, da so naši levisti sofinancirali ta virus!!!

  • mona lisa

   Zaradi tega bi morale letet glave S Šarčevo na čelu.

 • Anthony Bird

  “Slovenski zdravniki povsem goli in bosi pri ukrepanju z obolelimi pacienti!”

  To seveda nič ne drži. Oba klinična centra sta v popolni pripravljenosti in prav tako vse bolnišnice in druge zdravstvene ustanove. Kirurške maske pa itak nič ne pomagajo…dokazano. Higiena moji dragi…higiena je pomembna.

  • Dizzy Spellbound

   Poglej si odgovore odgovornih iz kliničnega centra pa potem komentiraj……………. 10 postelj, pa brez 100 % izolacije. Pač bodo okuženi ležali na hodnikih in kleteh bolnišnic…….
   Seveda bodo pogrebna podjetja imele povečan promet………….

   • Anthony Bird

    To ne drži…vse zdravstvene ustanove so v maksimalni pripravljenosti. Tudi vojska, policija in civilna zaščita!!!

    • mona lisa

     Verjemi Šarcu ki se je danes privlekel iz luknje.

  • sunday

   pol pa si ti znanstvenik daj to masko na kurca, če ga sploh imaš – ker glave in mozga očitno nimaš!!!

   • Anthony Bird

    Jaz lahko edino tvojo babo nategnem brez kondoma…tudi potegnila mi ga bo brez kondoma:)

   • sunday

    velja za njegov bolni post spodaj – vsak, ki ga prebere naj najprej podpere njegov spodnji post in nato ta odgovor – res ne vem zakaj me cenzura omejuje, ko pa moje besede niso žaljive za multi kulti!!!

  • mona lisa

   Si debil in ponavljaš to kako govorijo tisti ki so vse zjebali.

 • a je slučajno ogrožanje zdravja državljanov in varnosti države zaradi nesposobnosti kriminalno dejanje?

  • sunday

   ne, ne kje pa narobe misliš, to je nekaj pozitivnega, v bodoče bo manj državljanov – seveda si levisti želijo, da bi bilo manj slovencev !!!

   • pupa

    Pomembno je razbremeniti pokojninski sklad.

    Sama uporabljam preventivo in sicer vsako jutro kot prvo razkužim usta z eno čajno žličko tropinovca. V vsako jed kamor paše uporabim po en feferonček.Te stvari so za viruse vseh vrst smrtno nevarne. Če mene strese ko to uživam si lahko mislite, kaj to pomeni za en nevidni virus. To vam ne bo svetoval noben zdravnik niti farmacevt(biznis je biznis).

    Problem nastane pri otrocih, ker je ta terapija nesprejemljiva.

    • sodnikisozločinci

     Je že res nesprejemljiva za otroke, se pa nanjo hitro navadijo, ker se s posnemanjem staršev počutijo odrasle.

 • Anthony Bird

  Bodite pozorni…s širjenjem koronavirusa se širijo tudi lažne novice, da bi povzročile paniko in kaos med folkom. Skrajnim desničarjem paše kaos…samo tako lahko vladajo !!!… NovaTV??????

  • stajerc5

   A si ti kaj z tistim Ticom (buci-buc) v zlahti!? Toncek, ko ti bo Corona zavezala snabel, lahko pozdravis Tica!

  • mona lisa

   Povej mrtvim in bolnim zaradi corona virusa da so lažne novice. Bedak.

 • sunday

  mislim, da vem kako razmišljajo naši oblastniki oz. oni to vedo in v to tudi verjamejo, da virus v slovenijo ne bo prišel , ker je alergičen na leviste – jugo leviste!!!

  • stajerc5

   Upam, da jih prav mocno ljubi…, priden virusek- hop-hop na tardece!

 • Dizzy Spellbound

  Čisto na kratko: V Sloveniji na žalost ni nobenih vrednot (poštenost, moralno in materialno odgovornost, delitev državljanov na prvorazredne, drugorazredne in celo na tretjerazredne državljane, glede na politično pripadnost). Slovenci smo si izbrali (sedaj je vlada v odstopu) gledališko ekipo igralcev v tragikomediji :Deli in vladaj. Šef Serpentinšek, je to obdobje vladavine zaznamoval z cinizmom, aroganco in je uporabljal metode, ki si jih je pridobil na AGRFT in po odigranih predstavah na veselicah. Zelo žalostno je to vse skupaj. Enkrat bo pa morala priti sprememba za našo prelepo Slovenijo, če hočemo še kaj prepustiti zanamcem…………..

 • stajerc5

  Če se bo ponovila zgodba o žveplu v čevapčičih, bomo verjetno šele jeseni izvedeli, da smo imeli ta COV-19 tudi v Sloveniji. Tako pač to gre pri nas…

  • joza joza13

   Ta izjava je zmagovalna!!!

 • stajerc5

  Ura je 19:12, 230 okuzenih v Italiji- 7 mrtvih.(ZDF)

 • Anthony Bird

  Koronavirus gor ali dol…sam to moram napisat, to je dobro:

  Svetlana Slapšak: “Iz blatenj, žalitev in groženj, ki jih intelektualcem namenja Janša, pa je mogoče razbrati tudi eno ganljivo podrobnost: Janša si bolj od vsega želi, da bi ga intelektualci cenili, sprejeli in skrbeli zanj, to je njegova najbolj intimna opcija.”

  PS: Pa ka ste nori…bravo Slapšakova !!!

  • stajerc5

   • stajerc5

    Dragi agitatorji

    : če še niste opazili, v “zanos predvolilnega dogajanja” niso ujeti politiki SDS, SMS, NSi & DESUS, ki se trudijo sestaviti koalicijo, ampak politiki LMŠ, SD, L, SAB & SNS, ki bi po ukazu globoke države na vsak način radi izsilili predčasne volitve.

 • sunday

  naši oblasti ni največji sovražnik jan.janša ali sds tej oblasti je največji sovražnik slovenski narod, domači slovenski narod – slobvenci – dajte se prosim tega zavedati, če pride do volitev, če sploh pride do volitev – močno verjamem, da smo ta tem portalu samo slovenci in želim, da portal, da ostane slovenski – naš – ljubim slovenijo , ki ni intimna opcija sbakarja – prav to slovenijo ljubim JAZ!!!

 • mona lisa

  Janša reši koliko te opice s komendijantom na čelu še niso zajebale in uničile.

 • Anthony Bird

  Svetlana Slapšak, vsa čast za realno analizo bolne stranke z bolnim vodjem !!!

 • Silos

  Butalci so za njih znanstveniki!

 • Anthony Bird

  Civilna družba, politika in državni organi si delijo krivdo, da je zdaj že skoraj štiriletno nemoteno kopičenje laži iz medijskega gnoja SDS – Nova24TV… nabralo že toliko smeti, da je poplava trupel neizogibna. To je nedopustno pri oblikovanju nove vlade… Banda kvazi levičarska !!!…Sram vas bodi !!!

 • sloustava

  Kako zelo jih Mika samo oblast, je dokaz ubogi Sebeder, ki nima pojma o pojmu, kaj je to pojem! G. Sebeder, MZ ni Semenarna! Ali morda tvoja zena uziva, ce jo klicejo ga.ministrica , po mozu?

 • sunday

  hej kaj vam naj povem a mi slovenci še lahko komentiramo ali boste zaradi levistov postali portal kot ga imamo na 24 kur??? zakaj me blokirate – če želite, da več ne komentiram tudi ne bom – moji komentarji za koga sem so znani!!!

  • Anthony Bird

   Lahko ti zrihtam, da ne boš nikoli več komentiral na tem portalu.

 • slo apac

  Vsak domoljuben slovenec ali kmecki clovek z zdravo kmecko pametjo bi storiv vec kot vsi ti pajaci in parlemetarci skupaj.
  Karantena je beseda ki pomeni 40 dni izolacije, malo dolga je toda ce je pomagala izolacija pri kugi bo prijelo tudi pri virusu.
  “100 litrov vina, nekaj snopca veliko prepecenca in domaci kis za dezinfekcijo pa se zapremo v bunkerje, kleti ali stanovanja ter prespimo teh 40 dni kot medvedi zimsko spanje.”

 • sunday

  želim si svobodno komentiranje, če je mogoče, ali pa povejte, da ne gre – ne, pa da mi vržete rdečo preprogo ko želim odgovoriti primitivcu ki me žali – dajte to prosim urediti, in brez rdeče preproge !!!

  • Rožle

   Ja tistega ki izbrišejo .. po novem je pa to tako, da kar sami sebe pobrišejo .. ,da jih ne bi prej Admin zrediral .. potem jim ne moreš več odgovarjat .. ker komentar več ne obstaja ..

 • Kalabicnikola

  SVI GOLI PA KO ŠTA VOLI a za vas me KURAC BOLI. ..

 • Slovenec 33

  Šabedar se ukvarja s prvorazrednimi in skrbi zanje.
  Za drugorazrene ovce pa ni potrebne nobene preventive in ne mask za dihanje. in ne delajte panike vendar.

 • sunday

  menim, da sem kar aktiven komentator na tem portalu – ampak, ko se ti pojavi rdeča preproga pred tem, ko želiš odgovoriti na zaničljiv in žaljiv levistični odgovor in tega mu ne mreš dati – zakaj??? ali ste tudi vi na novi z njimi – tudi jaz sem kupil vaše- naše delnice, obveznice – zakaj potem rdeči tepih – prosim odgovor, res prosim – to naj ne pomeni, da sem na kolenih, če prosim – sem samo vljuden, kar vi in levisti niste – rdeča preproga je gnoj!!!

  • Rožle

   Medtem ko ti pišeš oz. odgovarjaš mujotu na komentar se je on med tem , ko si ti pisal že izbrisal ..
   .. samo navidezno se vidi še njegov komentar … moraš osvežiti stran z ( F5) boš videl, da njegovega komentarja ni več ..
   Kaj ti pa piše na “rdečem tepihu” ?

   • sunday

    hvala, na to niti pomislil nisem, da bi nekdo napisal in takoj izbrisal – zakaj potem sploh piše, če sam sebe briše? ja, saj vem levisti pač – njih je vedno strah, da jih kdo ne zaloti pri čemerkoli!!!

 • sunday

  spoštovani – želim, vaš odgovor, zakaj se delate “fini”, zaradi rdečega tepiha želeti, da bote tudi vi nam odveč – zakaj? sem član sds in verjamite mi, da me je sram in sem tudi užaljen, ko želim odgovoriti levistu, ki me izziva in vi, ki imate moj denar me blokirate z rdečim tepihom – a si lahko mislite kako se počutim – no, saj mogoče pa sem odveč – ne si želeti, da bote tudi vi nam odveč – dajte nehajte s temi rdečimi tepihi !!!

 • sunday

  in kaj se bo zgodilo – tudi na vaši, naši, moji novi 24tv – nič, psi lajajo, karavana gre dalje – sam pa si vseeno želim, da ne bi bili kot levistični portali in bi vsaj skušali popraviti, kar ste zajebali – vem, da imam prav!!!

  • Rožle

   A ti vidiš kaj ti dol pišem .. ?

   • sunday

    ja sem pravkar videl, hvala !!!

  • Kalabicnikola

   Rukni eno dva takratka, pomirjuje in šciti protiv virusa.