fbpx

Kaos v SD se nadaljuje: Odstopilo celotno vodstvo podmladka stranke SD Mladi forum

Dejan Židan in Andrej Omerzel (Foto: STA)

Dejan Židan in Andrej Omerzel (Foto: STA)

Nov šok v stranki SD, kaotično stanje pri Socialnih demokratih se nadaljuje. Pravi kaos smo lahko spremljali v soboto na njihovem kongresu v Titovem Velenju, kjer so se domislili, da je “zelena nova rdeča”. Virus kaosa in zmede se širi na njihov zeleno-rdeči podmladek, Mladi forum. Vzrok pa so notranji boji znotraj zeleno-rdečega podmladka zaradi evidentiranja kandidatov na prihajajočem kongresu Mladega foruma.

Nepričakovano je odstopilo celotno vodstvo Mladega foruma, podmladka Socialnih demokratov. Mladi forum je skupaj s svojim predsedstvom in potrditvijo vseh lokalnih odborov sprejel evidentirano listo kandidatov za svoj kongres. Ne glede na to, da so bile odločitve soglasno sprejete, so se pojavili prepiri in nesoglasja. Zaradi tega so odstopili predsednik Mladega foruma Andrej Omerzel, podpredsednik Luka Goršek in podpredsednica Maja Čuk, generalni sekretar Žiga Čepe in večina vodstvenih članov lokalnih odborov. “Ne glede na zgoraj navedeno, smo se soočili z očitki o netransparentnosti, in to s strani ljudi, ki so glasovali za pravilnik in ki so izrazili podporo predlagani strukturi kandidatk in  kandidatov,” so zapisali v izjavi za javnost.

Mladi forum bo v soboto izvedel svoj tradicionalni kongres. Nanj so povabili tudi katalonskega zunanjega ministra Alfreda Boscha. Glede na to, da v pismu omenjajo, da so bili v matični stranki zelo nezadovoljni s potezo vodstva podmladka, obstaja velika verjetnost, da so vodilni v stranki sami sprožili procese z določenimi posameznicami in posamezniki v podmladku oziroma spor z vodstvom Mladega foruma. Med drugim pa se omenja velika možnost, da je do spora prišlo tudi zaradi nove paradigme, povezano z zeleno politiko.

Ali bo ambiciozna gretistična Neva Grašič postala nova predsednica Mladega foruma?
Med njimi je bila najglasnejša Neva Grašič, prvopodpisana pod novoustanovljenim Zelenim forumom. Ali se je ambiciozna “gretistična” zeleno-rdeča političarka ter tudi kandidatka za evropsko poslanko na letošnjih evropskih volitvah povezala predvsem z glasnimi članicami Mladega foruma in spodnesla zdaj že bivše vodstvo Mladega foruma? Aktualnemu predsedniku Andreju Omerzelu je, kot kaže, presedlo in je raje odstopil z mesta predsednika, kot pa da bi se ukvarjal z mladimi rdečkastimi Gretami v lastnih vrstah.

Luka Perš