Maja Makovec Brenčič – predsedniška kandidatka, ki še vedno ni vrnila nezakonitih dodatkov in uredila financiranja zasebnega šolstva!

Foto: STA

Cerarjeva SMC je končno napovedala kandidata za prihajajoče predsedniške volitve. Predlagali so aktualno ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič, za katero premier Miro Cerar ocenjuje, da ima realno možnost za zmago na volitvah, ta pa po njegovem naj ne bi ponujala le videza, ampak tudi vsebino in srce. Makovec Brenčičeva, ki se je ujela v afere prevelikih izplačil, še vedno ni uredila financiranja zasebnim šolam, kar kaže na to, da sta pri njej etika in morala na “vrhuncu”, zato kot takšna predstavlja idealno kandidatko za stranko SMC. 

Ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič je poleg nezakonitega dodatka na ekonomski fakulteti za stalno pripravljenost prejela tudi okoli 19.000 evrov neupravičenih sejnin v eni od državnih agencij. Poleg nezakonitega dodatka za stalno pripravljenost je prejemala tudi neupravičene sejnine. V eni od državnih agencij, v Nacionalni agenciji republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS), je neupravičeno prejela okoli 19.000 evrov več za sejnine, kot dovoljuje uredba.

Foto: STA

Za sejnine je v štirih letih prejela več kot 24.000 evrov, za vsako sejo najprej dve leti po 400 evrov, po spremembi pravilnika pa 300. Na sejo bi morala prejeti nekaj čez 80 evrov – in ne nekaj čez 300 evrov, kot jih je prejemala. Vlada je v tistih letih posameznikom celo svetovala, naj se sejninam odpovedo. Kljub temu, da je nepravilnosti potrdilo tudi računsko sodišče, je ministrica vse do zdaj ostala na položaju. Sicer je res, da je del zneska za stalno pripravljenost vrnila, a vendarle bi morala vrniti tudi zneske, ki jih je neupravičeno prejela za sejnine, kajti predsednik države bi moral predstavljati moralno avtoriteto.

Ne upošteva odločb ustavnega sodišča – zasebne osnovne šole so še vedno v neenakopravnem položaju
Makovec Brenčičevi lahko očitamo tudi neukrepanje in zavlačevanje pri pripravi novele Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, kršitev Ustave Republike Slovenije, opustitev dolžnega ravnanja in ustvarjanje neenakosti pred zakonom. Ta bi pri pripravi novele morala upoštevati odločbo Ustavnega sodišča Republike Slovenije, da je prvi stavek drugega odstavka 86. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja v delu, ki se nanaša na javno veljavne programe osnovnošolskega izobraževanja, v neskladju z Ustavo Republike Slovenije. Na njej je tako odgovornost zaradi kršitve Ustave Republike Slovenije in nespoštovanja odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pa vpliva na povzročanje nepopravljive škode na področju izvajanja javno veljavnih programov osnovnošolskega izobraževanja. Dejstvo je namreč, da je kot pristojna ministrica na področju zagotavljanja obveznega osnovnošolskega izobraževanja dolžna zagotavljati in spoštovati ustavni red.

Ustavno sodišče RS (foto: STA)

Od neuspele kandidature za dekanjo do predsedniške funkcije
Glede na grehe Makovec Brenčičeve se opravičeno vprašamo, kako to, da Cerar tolikšne upe polaga vanjo, če ta pred dvema letoma ni bila sposobna zmagati niti na volitvah za dekanjo na ekonomski fakulteti. Dobila je celo manj glasov kot drugi poraženi kandidat za dekana Marko Jaklič, kar kaže na to, da je bila daleč za Metko Tekavčič. Očitno Cerar verjame, da ji tokrat lahko uspe. Brenčičeva je v nagovoru bodočih volivcev dejala, da verjame v Slovenijo in dodala, da se je v življenju že srečala z različnimi izzivi ter prestala tudi nekaj težkih preizkušenj. Če pogledamo njen slogan  “Slovenija bolj odločno” lahko vidimo, da je povsem idealna kandidatka za SMC, saj tudi ta slovi po “odločnosti” predsednika vlade Mira Cerarja.

Maja Makovec Brenčič (Foto: STA)

H. M.

 • cosmosjasnovidec

  Ja pa kaj res za kandidata lahko pride že vsaka zahojena smet ali kako?

  • Tetka iz ozadja

   Res podn, celo iz stranke SDS lahko kandidirajo.

   • beno

    Takrat celo tetke iz ozadja zabrenčijo glasneje, he, he

 • RealRevolution

  STRANKA MODERNIH CEPCEV!!
  Skorumpirani moderni center je stranka,ki podpira in siri korupcijo ter s tem sramoti Slovenijo,propad…
  S to lopovsko kandidatko so to samo se enkrat vec potrdili,znova in znova.

 • Silka

  Gospa je sicer pametna in lepa, vendar zaradi nespoštovanja odloćbe Ustavnega sodišča glede plačila za nedržavne šole NE BO NIKOLI DOBILA MOJEGA GLASU.

  • Bi ti dala plus, sam če neb napisal da je pametna in lepa.

 • Svoje otroke učimo v rani mladosti: “če nekaj ukradejo, morajo to tudi vrniti”. Ona otrok nima in tega seveda ne more vedet. Kakršen je šef taka je država. Zato ji podpisa ne dam…bleferjev ne podpiram. Lepo bi bilo če bi vrnila vse pridobljene nezakonite dodatke.

  • MEFISTO

   Še prej pa jih naučimo, da se ne sme krasti in da je to velik greh.

 • MEFISTO

  Bo res morala kandidatka SDS sama v drugi krog ali bo izvoljena že v prvem krogu?

 • MEFISTO

  Kdo je rekel, da je Brenčičeva pametna in lepa?!

  Samo enkrat se sprehodim po našem starodavnem mestu, pa se obesi name dva ducata lepših in pametnejših.

 • Janez

  OPA ?

  NI VRNILA ?

  JE PA TREBA PREVERITI NJENE JAVNE IZJAVE – O VRNITVI TISTIH DODATKOV.
  ČE
  JE KDAJ IZJAVILA,
  DA JE VRNILA – PA DODDATKOV – NI VRNILA – JE TO – L A Ž ! Mar ne? L.r. J. KOMENDA

 • Kučko pod pručko

  Videz, vsebina in srce goljufive predsedniške kandidatke

  Koliko smo Slovenci občutljivi na vsakodnevne kraje davkoplačevalskega denarja, ki nam ga iz žepov vlečejo nenasitni predstavniki murgelske levice, se bo pokazalo na volitvah za predsednika RS. V boj za stolček v predsedniški palači se je namreč vmešala tudi Maja Makovec Brenčič, za katero njen cmeravi šef trdi, da ima realne možnosti za zmago.

  Prav zanima me, kakšen slogan si bodo v Skropucalu Murgelskega Criminala omislili. Na finto etike in morale Slovenci ne bodo padli še drugič, pa tudi Cmerotov Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve nam ob lumpariji, ki si jo je ministrica za izobraževanje, znanost in šport privoščila z moralno oporečnim jemanjem denarja za stalno pripravljenost, nam ne bo segla v srce.

  Ali pa se odgovor za Majin slogan skriva že v Cmerotovi izjavi ob vložitvi kandidature, da po njegovem “naj ne bi ponujala le videza, ampak tudi vsebino in srce”!!!

 • Polde

  Se strinjam s splošno oceno kandidatke. Me pa zanima, kaj boste danes predstavili. Upam, da mi ne bo potrebno komentirati, vsaj negativno ne.

 • zokispoki

  To bo prvi polom za ne prevec sposobnega sina telovadca, na vrsti volitev, ki prihajajo.

 • učko

  Brenčačka sam mal brenči in bo tut odbrenčala. Ona samo zastopa SMC na volitvah, brez možnosti za finale, kaj šele za zmago !!!!

 • tzt

  Pokvarjenosti šizofrenega in jecljajočega Cerarčka ni konca ne kraja. Penzionist Peršak, v prostem času minister za kulturo, je pripravil nov predlog RTV harača: RTV-prispevek za vse glede na dohodnino! Pa tudi vsa podjetja! In če nimate televizorja? Ni pomembno! Predlaga vlada Mira Cerarja … pišejo v Financah – https://www.finance.si/8860117/RTV-prispevek-za-vse-glede-na-dohodnino-Pa-tudi-vsa-podjetja-In-ce-nimate-televizorja-Ni-pomembno-Predlaga-vlada-Mira-Cerarja

  Drugi tir bodo vsilili preko vseh trupel, to je že jasno. Po potrebi bodo falsificirali rezultate referenduma. Pred domačo javnostjo bodo prikrili levakarsko pranje denarja. Nabijali bodo davke do nezavesti, … Največ kar lahko naredimo je, da zbrcamo te levičarske kriminalce in nesposobneže ter, da vsak pri sebi doma ozavesti cincarje. Še en mandat teh kretenoidov nas bo pokopal.

 • Johan

  Vsak dan več pokrade

 • delaware

  bomo imeli predcednico, ki bo vedno v stalni pripravljenosti…

  • centurion

   …krasti…

 • Cenzuriran 4x

  Koga bo dal pa sds za kandidata? Murkota? ccccccc

  • Gavnar

   Bil je visoko na seznamu želja v SDS, a tudi Murko ima svoj ponos.
   Pa tudi najvišjega pogoja ni izpolnjeval – član komunistične partije?
   So pa malo v riti. Iščejo kandidata, ki bi dobil vsaj 10%, pa ga ne najdejo.
   Palček iz Murgeljštaba ima premočne proti-kandidate, celo tri !

 • centurion

  “…Maja Makovec Brenčič – predsedniška kandidatka, ki še vedno ni vrnila nezakonitih dodatkov in uredila financiranja zasebnega šolstva!…”
  VZOR za predsednika države in
  REFERENCA za prepričevanje volilcev.
  Lahko tudi slogan levice, kot doslej.
  “Z vami že 77let…”

 • luckyss

  Ne razumem te taktike..
  Postaviti kandidatko, ki bo le stežka prehitela Murkota…
  Vsem se gre očitno le za drobljenje glasov, da ne bi slučajno v drugi krog prišel edini normalni kandidat Šarec..
  Me spominja ta zadeva na skupno “reakcijo” v slučaju Kramberger…Seveda pa Šarca ne bodo “pospravili”..le onemogočili..

  • Tačka

   Luuuuckyss vuuuuf aaaaa hov

 • Anton

  dotična gospa bi morala biti v kazenskem pregonu ne pa kandidatka za predsednika države

  sarkazem press

  • Viktorh

   Saj je ovadena.

 • Janez

  Ja!
  TAK SLOGAN BI BIL
  – DOBER !?
  “MI EX KPS, ZKS SMO Z VAMI ŽE 80 LET – MORILI SMO VAS !
  – PA ŠE VEDNO SE NAS NISTE
  – ZNEBILI ”
  A?
  Bi bil tak slogan dober? Ima kdo boljši predlog ? L.r. J. KOMENDA

  • luckyss

   Morda…”ni važno ali ste “levi”ali “desni”, samo da ste ovce..

   • tohuvabohu

    Največja garjava ovca si pa ti, cucek.

  • Viktorh

   Ne morem reči, da je dober ali slab, drži pa, drži.
   In državljani bodo zopet nasedli

 • Antonius

  Verzifikatorju še enkrat v pomoč
  ——————————————-

  Mili Trotovšek

  ČEBELICA MAJA

  Čebelica brenči z neba,
  brenči, brenči vse bliže,
  vse bliže in vse niže,
  ni tista od Župančiča.

  V pesmi tej ni cicibana,
  ki razpredal bi o laži
  in o pionirski straži,
  tista stvar je že postana.

  Čebelica brenči z neba,
  kot v risanki se bliža,
  ko treba, se poniža,
  je Maja ta čebelica.

  Tisti, ki jo pripoznajo,
  bi rekli naj ji Maja,
  in vsa čebelja vstaja
  podpre jo, ko znak dajo.

  Brenči, brenči že zdaj,
  da vsak si jo zapomni
  po drži njeni skromni,
  čaka na svoj položaj.

  V panju vlada kriza,
  naj Maja jo odreši,
  najhujše vse prepreči
  podobno kot Siriza.

  Brenči, brenči vse naokrog
  in čaka, da podlaga
  bo tu, da se predlaga
  čebelico tja v prvi krog.

  A kaj ko vsa realnost
  je risanki podobna,
  zato na moč turobna,
  meji že na banalnost.

  Prav dobro vsem je znano,
  da filmska čebelica
  mala je brezdelnica,
  ji dobro je postlano.

  Medu ta ne nabira,
  saj tega pač ne zna,
  še tisto vse proda,
  kar v panju zdaj se zbira.

  Predlagal Majo v sili
  na funkcijo prijatelj,
  bo, jasno, predlagatelj,
  kar mali trotek Mili.

  Res v risanki je Vili,
  a tu naj bo razlika,
  spodobna, kot se šika,
  jo vsi bomo čutili.

  Verzifikator

 • Olga

  Njena kandidatura je sramota na kvadrat! Zame je tatica davkoplačevalskega denarja!

 • Artur

  Vstopnice za to butalsko tragikomedijo so še naprodaj, navali narode dokler je še kaj .

 • Kosobrin

  Nikoli ne bo predsednica. Odnesel jo je dodatek za pripravljenost. Narod ne oprošča, ne pozablja. Škoda časa in denarja za kandidaturo. Nekateri res ne premorejo nič samokritike. Je pa res, da je bila prva, ki je denar vrnila.

 • rrrrr

  Hops, pa bosta tudi ti dve žogi poniknili k svojim petim sestricam v malhi. SMC ma vas rad !.

 • RATATA

  Če bi mm brenča bila predsednica R.Slovenije, bi mi bilo enako nerodno, kit mi je zdaj, ko ja pahorjat.

  • beno

   Oh, no ….. ta se z Borutam niti primerjat ne more. Pahor si ne bi nikol izplačeval dodatka na stalno pripravljenost – zdej pa pa še vrnit noče. Kaj bo šele, če dobi komando v roke – ojoj…..
   ne smem pomislit.

 • xtc

  Hm?
  Še eno politično truplo,ki ga levaki skušajo na vsak način reciklirati,kot Tuereka,Sancinko,Župevčlo,Ropa,Cvikla,Golobiča in še nekaj obupnih prosulih levih politikov.
  Seveda so pa vsi uspešni pri sesanju denarja iz državneda korita,bodisi posredno bodi si neposredno,pa če kaj izmaknejo če se da.

 • terminalar

  Levi imajo jajca.
  Bolj je gnila, višje seže.