fbpx

So Karlu Erjavcu šteti dnevi?

Foto: STA

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je po naših informacijah ponudil odstop kot predsednik upokojenske stranke, ki jo je vodil več kot desetletje. Obstaja zelo verjetna možnost, da bo vodstvo stranke odstop sprejelo.

Odločitev organov stranke bo znana v petek, po naših informacijah pa je zelo verjetno, da bodo odstop sprejeli. Začasno utegne stranko prevzeti vodja poslanske skupine Franc Jurša ali podpredsednik Tomaž Gantar.

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je v petek predvolilno koalicijo, ki jo je z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem sklenil Erjavec kot predsednik DeSUS, označil za napako. Glede na slab volilni rezultat stranke in dejstvo, da je Erjavec v nedeljo ostal brez poslanskega stolčka, je Jurša dejal, da bi na Erjavčevem mestu ponudil odstop.

Foto: STA

DeSUS je na letošnjih volitvah osvojila 4,91 odstotkov glasov in s tem dobila pet poslanskih sedežev v novem sklicu DZ. Letošnji volilni rezultat stranke je bistveno slabši kot na volitvah leta 2014, ko je stranka osvojila 10,14 odstotka glasov in 11 poslanskih stolčkov.

Škandal24