Katastrofa od ministra: Pikalo namerno goljufa starše in otroke zasebnih osnovnih šol – njegova “rešitev” je protiustavna, izjave pa diskriminatorne do katolikov!

Jernej Pikalo (Foto: STA)

Minister Jernej Pikalo je včeraj pred koalicijo Marjana Šarca predstavil rešitev za financiranje osnovnih šol, “ki z novimi standardi varuje javno šolstvo”, kot so na svoji strani zapisali v stranki Socialni demokrati. Njihova rešitev zagotavlja 100-odstotno financiranje javno veljavnega obveznega programa, kar naj bi pomenilo uresničitev ustavne odločbe, in uvedlo nove standarde varovanja interesov javnega šolstva. Z objavo na družbenih omrežjih pa so Socialni demokrati že razkrili, kaj v resnici nameravajo. “V kolikor pa njegova izjava pomeni, da namerava financirati zgolj obvezni del programa, ne pa tudi razširjenega, je njegova namera neustavna,” je povedal Tone Česen, direktor Zavoda svetega Stanislava. Socialni demokrati so s svojo namero še napadli vernike in tiste, ki želijo šolstvo obogatiti ter izboljšati s ponudbo zasebnega šolstva.

Gre za očitno protiustaven ukrep
Kaj takšna napoved pomeni, smo povprašali Toneta Česna, direktorja Zavoda svetega Stanislava, ki je v svoji izjavi za Nova24TV povedal naslednje: “V tem trenutku še ne poznamo celotnega predloga ministra za šolstvo. V kolikor pa njegova izjava pomeni, da namerava financirati zgolj obvezni del programa, ne pa tudi razširjenega, je njegova namera neustavna. V obvezni del namreč spadajo matematika, slovenščina in drugi predmeti, v razširjeni del pa spadajo jutranje varstvo, interesne dejavnosti, šola v naravi, šele oboje skupaj pa predstavlja javno veljavni program izobraževanja v osnovnih šolah. V primeru financiranja samo obveznega dela, ne pa tudi razširjenega, bi prišlo do neutemeljene diskriminacije otrok, saj v razširjeni del spada na primer tudi šola v naravi, ki pa je za učence obvezna. Sam zakon o financiranju izobraževanja ZOFVI je nekonsistenten in tega naj uredijo.

Stranka Socialni demokrati je na svojem Twitter profilu ponosno objavila, da je njenemu ministru uspelo, česar ni znala izvesti vlada Mira Cerarja. Kaj želijo doseči, je jasno iz spodnjega tvita, ki ne sodi v demokratično družbo, saj ima zametke kristjanofobije in sovraštva proti zasebni iniciativi:

Spomnimo: osnovnošolsko izobraževanje je po ustavi obvezno in se financira iz javnih sredstev. Kot je novembra 2014 zapisalo ustavno sodišče, to učencem zagotavlja pravico do brezplačnega obiskovanja obveznega programa osnovne šole, ne glede na to, ali ga izvaja javni ali zasebni zavod. Kljub temu pa na škodo staršev in otrok zasebnih šol Cerarjeva vlada odločitve ustavnega sodišča namerno ni spoštovala in jih je s tem finančno in moralno oškodovala. V omenjeni odločbi se je glede 25. točke odločbe ustavnega sodišča opredelil tudi nekdanji ustavni sodnik Jan Zobec, ki je dejal, da je ustavno sodišče določilo, “da mora država financirati javni program v zasebnih šolah, ni pa ji treba financirati razširjenega programa, s katerim zasebne osnovne šole zasledujejo svoje partikularne interese”.

V zapisu z dne 5. 2. 2019 so na portalu Ius-info povzeli njegovo razlago 25. člena ustavne odločbe: “V 25. točki ustavno sodišče govori, da obveznost javnega financiranja javnega programa ne zahteva financiranja nadstandardnih ali razširjenih programov. Kaj so nadstandardni in razširjeni programi, pa tudi pove – to so tisti programi, s katerimi šole zasledujejo svoje partikularne interese. Iz tega seveda izhaja, da podaljšano bivanje in dopolnilni pouk nista nekaj, kar bi sodilo v partikularne interese. Z njimi namreč šola ne zasleduje teh interesov,” je dejal Zobec. Ob tem je dodal, da če bi podaljšano bivanje in dopolnilni pouk financirali samo na javnih šolah, bi to pomenilo ‘neutemeljeno diskriminacijo otrok’.”

Ali minister Pikalo nadaljuje ideološki boj za privilegije skrajne levice na hrbtih staršev in nič krivih otrok?
Največje žrtve ideološkega boja skrajne levice, ki želi monopol nad šolstvom, so prav otroci in njihovi starši, ki morajo plačevati za javni šolski program na osnovnih šolah, ki jih levičarji ideološko ne obvladujejo. Gre za Waldorfsko šolo, Montessori inštitut in osnovno šolo ter Osnovno šolo Alojzija Šuštarja. Starši se za te šole odločajo tudi zato, ker javna šola po Gabrovi reformi nazaduje, vedno manj vzgaja in je tudi statistično v povprečju precej slabša od zasebnih šol.

Foto: STA

Franci Donko

 • Miha

  Komunist, brez slabe vesti, nevaren za ljudi.

 • Miro Jereb

  Znamke za kurirčkovo pošto pa bi plačevali iz proračuna..bagra rdeča.

 • rrrrr

  Ni vsako goljufalo kar en Pikalo. Je pa vsako Pikalo obenem tudi goljufalo.

  In ni vsako ritopilako nujno tudi Pikalo. Je pa Pikalo, glede na strankino usmeritev, tudi ritopikalo.

  • SIMON ROZIC

   Ej, to pa drži! …najraje se je nahajal blizu Lukšičevega “dupeta”…..

 • RATATA

  Kaj pa lahko pričakujemo od prekratkohlačnika s podganjim gobcem in komunajzrsko veroizpovedjo?

  • SIMON ROZIC

   …hudooooo….meni deluje kot osiveli krtek (kakšen ima pa repek, pa ne vem!)

   • RATATA

    jaz ga qrcam, ti ga pa ljubkovalno..

    • SIMON ROZIC

     …eh, oprosti, tako ničev je, da ne najdem
     prave primerjave…razen tiste o kupu “dreka”
     za grmom….

 • Olga101

  In vse pokriva k(o)ristjan Šarec! Sramota!

  • me

   vsak je kristjan pred smrtjo.
   prej pa levuharski lopovski balkanec

   • SIMON ROZIC

    …upam, da je pri vratih sv.Petra kakšna selekcija.!…

 • Govekar

  Ne bo država financirala verskih fanatikov, naj se sami.

  • macon

   A konec financiranja ZZB NOB? Podpiram.

   • Aron

    In vašega urada za spravo tudi? Podpiram!

    • macon

     A ni priključen nekemu ministrstvu? Seveda podpiram ukinitev vseh takih brezveznih uradov, ker sprava je možna šele z levimi lopovi v arestu.

     • Aron

      …. in izdajalci, ki na kolenih prosite odpuščanja.

     • macon

      Po enem od dveh kolen sem iz partizanske družine.

      Ko nimaš nič, najedaš z bednimi otročarijami.

     • Aron

      Ni sprave brez priznanja grehov in prošnje po odpuščanju. Se pa strinjam, da morajo vsi kriminalci v keho!

     • macon

      Izgleda boste morali zafurati še eno državo, da boste lahko odrasli.

      Nič se ne strinjaš, ponosen si na svoje leve kriminalce.

     • Aron

      Moji? Sem demokrat, rojen v Sloveniji. Je pa res, da vem, kdo je osvobodil našo deželo.

     • macon

      Ne se matrat z vzpostavljanjem opozicije komunisti-fašisti, ker med slednje danes z dejanji spadajo kvečjemu skrajni levičarji.

     • Aron

      Drži!

     • JANEZ GUS

      No kdo.namesto svobode so prinesli črne rute…marš svinja.

     • SIMON ROZIC

      …zavezniki, tovariš Aron! Amerikanci in Angleži ! …če si se ti
      parkrat za grmom “usral” še nisi heroj!

     • Aron

      Ameri so prisli last minute, se sedaj ropajo na ta racun… Sine, beri, ker si neveden.

     • SIMON ROZIC

      Brez Amerike in njene dolgoletne pomoči Yugolaviji,
      bi žrli travo in glodali lubje z dreves ! Priznaj si
      že enkrat, da si navaden kup dreka!

 • Kika

  Notri imajo hčer Čečenskega separatista s hidžabom. Krščanske šole so bile itak zanimive za muslimane, kar vprašajte Palestince, Egipčane itd.

 • me

  pinochio.

  malo gobezdalo,

 • Dragan Krstič

  Če ima za svojega svetovalca Štromarja potem se ne treba čuditi. Štromar je pa itak potomec štajerske partizanske družine spomeničarjev in prvoborcev iz epohalne brigade Siegfried. Tudi Tunekovi predniki so se borili v tej brigadi.

  • Janez Kepic-Kern

   Zanimivo !
   KAKŠNA KP STALIN PARTIZANSKA BRIGADA
   Z
   NEMŠKIM IMENOM – JE PA TO – BILA? Prvič slišim. L.R.JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Dragan Krstič

    To je bila znamenita brigada zavednih folksdojčerjev, ki so se uprli okupatorju. Kako nisi slišal za to brigado saj so bili na Štajerskem poleg Šarhove čete edini, ki so odšli v gmajno.

    • Janez Kepic-Kern

     TO O ČEMER PIŠEŠ
     JE
     ZANIMIVO, NI PA SPLOŠNO ZNANO.
     JAZ
     PO RODU DEJANSKO SEM IZ KOMENDE
     IN
     O DOGAJANJIH MED 2. VOJNO NA ŠTAJERSKEM
     – NE VEM DOSTI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • šmentanamuha

   :) To je res al je štos?

 • Antonius

  Javnega šolstva pa ne dajo. Osnovnošolske učne vsebine so za poneumljanje in vzgojo bodočih komsomolskih kadrov. Kakšne osamosvojitvene vsebine neki? Otokom v šolah lažejo o osvoboditeljskem partizanstvu.
  Takole zgleda njihovo javno šolstvo. V šoli jim v zavest podtikajo o lažnivi eNOBe, potem jih vodijo pa v slovenski vojaški muzej v Pivki. Tam je videti ogromno orožja, v notranjem delu bivše vojašnice je videti pa *tekovine* bivše Juge, ki jo otrokom *prodajajo* v javnem šolstvu. Ni, da ni, o izgradnji in uspehih bivše partijske in Titove JU. Po dolžini cele vojašnice je polno Tita, zastav in hvalospevov o partiji. Seveda je čisto na koncu za eno kopalnico kvadrature, namenjen prostor tudi osamosvojitveni vojni in veleizdajalskemu Kučanu. *Danes so dovoljene sanje, jutri je pa nov dan*, so v *muzeju*zabeležili Kučana, za slovensko osamosvojitveno zgodovino. Za uravnoteženje zgodovinskih resnic so zraven primaknili še častno Krkovičevo oficirsko sabljo. Nobenih slik o barikadah, letalskem raketiranju, sestreljenih helikopterjih in padlih.
  Seveda, javnega šolstva ne smejo spustiti iz rok, da z njim še naprej poneumljajo našo osnovnošolsko mladino.
  V Šoli so jih učili, z videnim v muzeju so šolarjem pripovedovano pa še dokazali.

 • Franc Šink

  Pikalo naj gre solit pamet na hrvaško od koder izhaja.

  • zokispoki

   A se kdo ni juznjak v teh levuharskih vladah? Sam vprasam ?

   • SIMON ROZIC

    Neznam!

 • Janez Kepic-Kern

  PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE -DO IDEOLOŠKO
  NEPOTVORJENE RESNCE
  O
  POLPRETEKLI IN STAREJŠI ZGODOVINI..
  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA” Ex OK knjižničar L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S
  MOJ E-PORTAL “SLOVENIANA”
  IN MOJA MESEČNA REVIJA – “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_solajocaSEmladina.pdf

 • me

  me pa čudi zakaj potem vsa ta levuharska goveda šolajo otroke v tujini!!!!

  GOVEDA

  • Andrej

   Zato, ker smo državljani total butasti. Marsikateri levuhar šola svoje otroke na katoliških privat šolah, ker dobro ve, da so boljše. Z denarjem pa tako ali tako nimajo težav.

 • Janez Kepic-Kern

  DEL ZAKLJUČNEGA TEKSTA
  IZ MOJEGA PRISPEVKA”PRAVICA ŠOLAJOČE SE MLADINE DO
  NEPOTVORJENE RESNICE”.
  2. Marsikdo med Vami beročimi – ima za seboj in v svojem spominu izkušnjo lastnega obiskovanja osnovne, srednje šole ali kake fakultete
  v času “Tito komunistično-socialističnih ” ali morda “pokomunističnih”
  šol in vrtcev.
  Zdaj, nekako v tem 2018 letu – ali v prihodnjih letih – se bodo, se boste – nedvomno
  – morali – šolniki, politiki, vse prebivalstvo – odločiti:
  2.1 – kako oblikovati učne programe, predmetnike, kurikule javnih, t.i. državnih šol
  v naši R. Sloveniji: seveda bo treba najprej “strokovno prevetriti” obstoječe uradne
  učne vsebine, ki preko zunanjih “morda ex KP, ZK ideoloških strokovnih svetovalcev”
  Zavoda za šolstvo R. Slovenije – “prihajajo” oz. so morda “pokomunistično-politično
  na tak način” posredno – “vsiljevane” v učne vsebine, programe šol v naši R. Sloveniji
  ?!
  Morda bi kaj uradnega lahko javno rekla tudi državna “NAKVIS” agencija za
  “odličnost” v (visokem) šolstvu?
  2.2 Kako vnesti verodostojno resnico in kako korektno izločiti zastarelo , zavajajočo “
  ex KP; ZK ideološko neresničnost” iz uradnih učnih vsebin in iz kurikulov na R. SLO
  šolah vseh stopenj?!
  Ali? Ali bi ne bilo bolj korektno npr. ko bi se o zloglasnem J.B. Titu šolajoči mladini – iz
  ust šolnikov reklo: npr. da:
  – rojstvo in identiteta osebe J. B. Tito nista uradno znani !?
  – in da je J. B. Tito maja 1945. leta – dokazano bil ukazovalec nesodnega KP
  političnega morjenja stotin tisočev ljudi?! itd.
  Šolajoča se mladina nedvomno ima pravico do – nepotvorjene resnice !
  Mar ne ?! O tem se verjetno – vsi strinjamo !? Verjetno ?!
  Veliko manj se verjetno – ne/strinjamo, bi bili manj enotni v javnih “razpravah”
  ali v “javnih izmenjavah mnenj” – o nadaljni sodobni in smotrni dodelavi samega sistema in “podobe vsebin” šolstva v R. Sloveniji ?
  Občutljivo, možnih sporov – polno, “spolzko” področje izbora za šolajočo mladino “primernih” vsebin. In tudi načinov, metod ?
  Vsi se spomnimo, kako so na področju “vzgojnih tem” cca 20, 30 let nazaj v
  šolah R. Slovenije kar naenkrat ( sicer – pohvalno) ekološke teme “nadomestile” poprejšnje “marxistično-titoistične, kardeljanske” teme o “bratstvu in
  enotnosti, o neuvrščenosti itd. na področju t.i. “pouka o družbi” !?
  “ŠE POMNITE – TOVARIŠI?!” : pozdrave “Za domovino, s Titom – naprej ?. In ?
  Da niti ne pišem o tem, kakšne so možnosti za poenotenje glede nabora in glede šolske
  “interpretativne kanonizacije” spornih, grozljiih itd. vsebin – zlasti iz zdgodovine – da
  bodo primerne za podajanje šolajoči se mladini !? Mislim na nesodne individualne inn
  množične poKP politične, nesode likvidacije neoboroženih, nemočnih posameznikov,
  celih družin, množic VKP/b stalinizmu nenaklonjenih ljudi, Slovencev !
  Konkretno: kako bodo učitelji in profesorji v šolah R. Sloveniji od leta 2018 dalje
  podajali realne podobe npr. KPS VOS-a, OZNE; KNOJ-a itd. in realne razmere stisk
  in življenja Slovencev v letih 1941-1945 itd. pod VKP/b “stalinskimi” KP “stalin
  partizanskimi” grožnjami in prisilami nemških okupatorjev in ostalih v času 2. sv.
  vojne na Slovenskem?! O tem – tu – niti – ne pišem !
  V naši R. Sloveniji ima Zavod za šolstvo posebne, verjetno pogodbene
  “svetovalce” za razne “specialne” vsebine v šolskih t.i. kurikulih !?
  Verjetno se vsaj v tem strinjamo, da sodobni čas od posameznika terja
  čimveč individualnih znanj, samostojnosti, podjetnosti in tudi individualne etike, morale: da so mimo časi, ko se je nekaterim zdelo smotrno
  šolajočo se mladino “vzgajati” v “kolektivistično–črednem duhu” ! Mar
  ne ?!
  Dajem resno pobudo za resno kvalitativno, potrebam sedanjih generacij šolajočih se
  mladih – prilagojeno “vsebinsko” preobrazbo vseh šol v R. Sloveniji ! Stran od ex KP;
  ZK , SD, “LEVICA” itd. ideologij ! Preko Parlamenta naše R. Slovenije.
  Zapisal Janez K. Kern. odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA

 • Vera

  Zakaj pa nekateri funkcionarji ( Dobran Božić ) zahtevajo izobrazbo svojih otrok v privat šolah celo v ZDA ? Pokritja stroškov za celotno družino ni dobil,zato bo pa baje zamenjal Ermenčevo . Pikalo naj že odpika , če ne upošteva ustave RS !

 • Darth Vader

  pikalo že v obraz izgleda kot pravi looser….s svojim delom v državnem sistemu….šolstvu v sloveniji…..ki se sicer ne šteje kot resno delo…..samo potrjuje tezo, da je tip popoln luzer, ki ne ve ničesar

  • SIMON ROZIC

   Pri nas pač zaenkrat še velja: manj znaš, več veljaš, samo, da si naš!!!!

 • rubec

  Meni zgleda kot malo večji zobotrebec. Skratka, njegova mati je imela lahek porod.

  • SIMON ROZIC

   …vseeno ima posledice kleščnega poroda,,,,

 • Franjo Trojner

  Rodeči minister.

 • antimur

  Bo že kdaj kakšen levofašistični idiot kot je Pikalo odgovarjal za norčevanje in ignoiranje Ustave RS ter Slovencev, ali bomo morali sami poskrbeti za takšno kučanistično golazen.

 • JANEZ GUS

  Pa kdo voli tega genijalca.-Pa da niso volitve …..kot sam smatram…..ponarejene.

 • Janez Kepic-Kern

  LETA 2018 SEM BIL KOT EN OK
  EX KNJIŽNIČAR IZ LJUBLJANE
  MOČNO PRESENEČEN !
  Šel sem namreč v KNJIŽNICO – FDV
  IN TAM ZAPOSLENE VPRAŠAL, ČE
  “FDV” knjižnica – ima v zalogi IZJEMNO POMEMBNO DELO – znanega M. KRLEŽE
  “DIJALEKTIČKI ANTIBARBARUS” iz Krleževe revije PEČAT, 1939 ?
  Gre za kulturno-zgodovinsko izjemno pomembne spis, polemiko, delo
  -s katerim je leta 1939 M. KRLEŽA
  ŠE PRAVOČASNO SVARIL – PRED NEVARNOSTJO PRENOSA “BARBARSTVA” J.V.. STALINA
  na prostor ex kraljeve YU.
  ZAČUDA: TEGA IZJEMNO POMEMBNEGA SPISA, POLEMIKE M. KRLEŽE S TITO STALINISTI
  NA
  “FDV” V LJUBLJANI -PREPROSTO – NIMAJO: nimajo teksta “DIJALEKTIČKOG ANTIBARBARUSA”

  PA
  TUDI V PROGRAMIH PREDAVANJ – FDV – “DIJALEKTIČKOG ANIBARBARUSA” – verjetno – NI ?!
  V
  NADALJEVANJU
  PRIPENJAM ZAKLJUČNI TEKST – mojega prispevka
  v moji reviji “SLOVENIANA”
  Mnistra Pikala – čaka – veliko dela.
  TAKO POMEMBEN TEKST KOT JE KRLEŽEV”DIJALEKTIČKI ANTIBARBARUS”
  – AKADEMSKA USTANOVA, ka naj bi
  “FDV” bil – PREPROSTO – MORA IMETI ? Mar ne? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O “DIJALEKTIČČKOM ANTIBARBARUSU”
  IZ “SLOVENIANE”

  Oris dogajanja okrog t.i. “spora na levici 1938, 1939”:
  Krleža je v nasprotju s stalinsko propagandističnimi “ angažiranimi pisci,
  ki so propagirali sovjetski angažma v t.i. Španski državljanski vojni zagovarjal način pisanja kot ga je gojil intelektualec in slogovno umetniško
  dovršen pisec pesmi in drugega iz Beograda “nadrealist” Marko Ristić.
  M. Krleža v svoji kritiki tedanjih stalinsko-marxističnih piscev nakazuje, da stalinsko radikaliziran “ marxizem” vodi v brezpravje, v zanikanje humanizma in kulture , s pozivanjem k politično morilskemu
  nasilje pa v – brezpravje in v – barbarstvo.
  Spor med Miroslavom Krležo in propagandistični pišočimi “ stalinističnimi” pesniki se je tako zaostril,da so užaljeni “pišoći marxisti” začeli
  M.. Krleži tudi fizično groziti. Posredovati je moral celo Josip Broz. Josip
  Broz in M. Krleža sta se v Zagrebu tudi sestala. In se pogovarjala.
  V tistem pogovoru na štiri oči, pogovoru, ki ga je M. Krleža kasneje
  natančno opisal je M. Krleža J. Brozu obljubil, da bo svojo kritiko
  do marxistično propagandističnih literatov omilil: tako nadaljevanja
  polemike “Dijalektički antibarbarus” Krleža – ni napisal.
  Ko se je začela 2. svetovna vojna je M. Krleža Đilasovo vabilo naj se
  pridruži KPJ “ Titovim -Stalin partizanom” odklonil.Ni hotel oditi v gozdove
  mednje, ker jw domneval, da ga bodo “KPJ partizani” nesodno likvidirali.
  Znano je, da se je v času okupacije M. Krleža, da bi si rešil življenje pred
  stalinističnimi partizani in pred NDH ustaši – del časa skrival med bolniki
  v zagrebški Psihiatrični bolnišnici. Predstojnik te bolnišnice, Krležev osebni prijatej – je bil po koncu druge vojne nesodno likvidiran, domnevno
  s strani KP OZNE.O vsem zgoraj zapisanem se je mogoče informirati s
  pomočjo interneta.
  Jaz, Janez Kepic-Kern sem bil močno presenečen, da v zalogi knjižnice FDV ( Fakulteta za družbene vede ) tako pomembnega dela
  kot je “ DIjalektički antibarbarus” iz 1939, ko je Krleža še pravočasno svaril pred nevarnostjo stalinističnega političnega “ barbarstva”
  – tega tako temeljnega dela – niti nimajo v zalogi.
  To “odsotnost” “Dijalektičkog antibarbarusa” v Knjižnici FDV, ki se imenuje po dr. J. Goričarju – sem osebno ugotovil: z obiskom te knjižnice. In s
  pregledom njenih katalogov.
  Seveda jaz osebno, Janez Kepic-Kern – ne vem, kaj in – če sploh kaj –
  profesorji – študentom – povedo o tem pomembnem t.i. “sporu na levici”,
  leta 1939. Malo pred začetkom 2. svetovne vojne.
  In: npr. – kaj jim povedo o VKP/b boljševizmu, o J.V. Stalinu, o NKVD, o
  t.i. Španski državljansk vojni, o KPS, KPJ OZNI; KNOJU itd.!?
  V Ljubljani imajo tekst “Dijalektički antibarbarus” le v “ NUK-u “ ( Narodna in univerzitetna knjižnica ) , originalno izdajo v reviji “Pećat” iz 1939.
  leta. In morda še v kateri od knjižnic v Ljubljani, ki še niso zajete v sistem
  Cobiss ?.
  Vsekakor pa slovensko javnost, slovenske stranke, Ministrstvo RS
  za šolstvo, “NAKVIS” itd. opozarjam na domnevno “nenavadne”
  programe študijskih vsebin na FDV (Fakulteta za družbene vede v
  LJ ). Mislim, da ima FDV status R.SLO držanega akademskega zavoda v okviru Univerze v Ljubljani.
  Nenavadno, mar ne ?
  Zapis, odg. urednik edicij “SLOVENIANA” l.r. Janez Kepic-Kern, l. 2018.
  CEL TEKST MOJEGA
  PRISPEVKA O M. KRLEŽI
  IZ “SLOVENIANE”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_Amtibarbarus.pdf

  • JANEZ GUS

   Kompliciraš povej kratko komunizem zločinska banda .

 • SIMON ROZIC

  Pikala je že pred mnogimi leti pičila rdeča trupenjača in ta trup
  še vedno seje v svoji zajebani nednosti! Z Lukšičem sta pokasirala
  zajetne milijone za krvavo rdečo propagando v osnovnošolskih učbenikih
  z naslovom “državljanska vzgoja”….

 • šmentanamuha

  Samo poglej, kako so uspeli tebe poneumiti s socialmarksizmom, parazit brezspolni.

 • rabbit

  Točno tudi ti plačuj neumnost od javne šole pa bomo videli koliko časa bodo tvoji otroci hodili v javno šolo ne prav dolgo časa.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  HVALA ENAKO – RDEČI BALON !
  Sami si plačujte – poneumljanje mladih
  s
  PROPADLO EX KP, ZK IDOLOGIJO,
  Z NEZNANSTVENIM –
  – ŽE DAVNO OVRŽENIM ZLOČINSKIM MATXIZMOM. A ne? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  NEZNANSTVENOST “KAPITALA. 1.2.3. – JE ŽE LETA 1896 DOKAZAL AVSTRIJSKI
  MEDNARODNO PRIZNANI EKONOMIST, PROFESOR IN FINANČNI MINISTER
  EUGEN BOEHM-BAWERK
  https://www.google.com/search?q=EUGEN+BOHM-BAWERK+MARXISMO+REFTEL&oq=EUGEN+BOHM-BAWERK+MARXISMO+REFTEL&aqs=chrome..69i57.33703j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • tohuvabohu

  Nova24, doklej boste omogočali take gnusne komentarje??????????

 • Janez Kepic-Kern

  ZLAGANI, NEREALNI IN
  BRUTALNO POLT MORILSKI TEMELJI
  SLOVENSKIH
  POKOMUNISTIČNIH STRANK – LEVICA, SD, DESUS ITD. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”
  NEPRAZNOVANA 100. OBLETNICA T.I. OKTOBRSKE REVOLUCIJE
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_OktobrskaRevolucija.pdf

 • Primoz Papez

  Zakaj bi placevali zasebne zole kjer bodo otroke ucili kako sta jajo in krko sama osamosvojila Slovenijo pa se ostale neumnosti okoli partizanov in domobrancev…

  • tohuvabohu

   Skratka, janšafobija na pohodu.

  • Luiggi

   Zaka jnebi bilo malo spremembe,do zdaj ste nas ucili,da so Tito in njegovi hostarji osvobodili nas in celi svet in brez njih nebi bilo zmage nad Fasizmom in Ncizmom in bi mi vsi danes govorili po svabsko.Ves kaj Pimoz,ti si zares pravi PAPEZ!!!

  • Andrej

   Pojma nimaš, pa klatiš neumnosti. Najprej se pozanimaj kaj je to zasebna šola, ki ima državno licenco, potem pa klobasaj.

 • Anton

  edini opij ki sem ga doživel in izkusil na svoji koži, ŽAL je bil komunizem in njihovi bebavi izrodki.Kor se bo obregnil ob moj komenatr je očigledno sebe prepoznal v mojem komentarju!

  sarkazem press

 • Janez Kepic-Kern

  IZ 1. ŠT. MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  o
  NEPRAZNOVANI 100. OBLETNICI T.U. OKTOBRSKE REVOLUCIJE

  A v naši R. Sloveniji konkretnih razlogov za nepraznovanje te okrogle, 100. obletnice – nihče od izvoljenih ali od imenovanih predstavnikov naše države E. Slovenije – ni javno, uradno povedal – nič !
  Nič – ni javno povedal tudi ni – nihče – od vodilnih iz pokomunističnih strank (npr. SD, LEVICI (ex ZL ) itd., ki se izrecno sklicujejo
  oz. so “dedinje” in imajo svoj izvor v Oktobrski revoluciji.
  Čemu tak “molk” žal “naših dedičev Oktobra” ?! Če je kaka taka
  uradna državna oz. strankarska javna izjava v letu 2017 bila pa je jaz,
  pisec tega prispevka nisem opazil – se tangiranim – opravičujem.
  V sedanji Rusiji je na Oktobrsko revolucijo in na čas po njej, zlasti do
  Stalinove smrti 1953. leta vezanih toliko negativnih dogajanj, nasilja,
  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  PO ZARAŠČENIH STEZAH SE NIMA SMISLA VRAČATI, ljudski rek
  “VSO OBLAST – SOVJETOM”
  geslo
  V.I. LENINA
  “RUSIJA POTREBUJE CARJA ! TO SEM PA JAZ”
  baje izjava
  J. V. Stalina
  Carjeva družina – žrtve, nesodno umorjene od VKP boljševikov: Lenin- komunistov. Objavili so le
  usmrtitev carja, likvidacijo njegove žene, štirih hčera in bolehnega sina pa so zamolčali.
  Hud, nezstarljiv komunističen zločin zoper človečnnost.
  nesodnih smrti in usmrtitev i.t.d. Da ni več “pravega razpoloženja” za
  “praznovanja” obletnic tako “grozljivih dogodkov, dogajanj – kot je bil
  “Oktober 1917”
  Pred leti je (se mi zdi, po spominu) že zelo stari ex SFRJ znanstvenik
  dr. I. Supek na TV rekel:
  ” Oktobarska revolucija više nema nikog – da je brani. Svi
  učesnici – su mrtvi” !
  Leta 2017 se je zdelo, da tudi ni nikogar več, ki bi jo praznoval?!
  Niti ni več takih, ki bi se “ z veseljem” pogovarjali , kaj pripovedovali o
  – t.i. “Oktobrski revoluciji” !? Zdi se, da – verjetno – tudi ni kaj dosti pozitivnega povedati, niti ni česa “povsem pozitivnega “ ?!
  Ni – česa pozitivnega praznovati – zvezi z “Oktobrom 1917”?!
  Podobno je – se zdi- stanje tudi glede “obletnic dogodkov, dejanj”
  – z nasiljem nam vsiljene “VKP/b, KPJ revolucije” oz. komunistične,
  socialistične preteklosti v “naši” R. Sloveniji?!
  Na tem mestu bom le poljudno – a – dejstva dokumentarno točno – navedel izbrane zločine zoper človečnost in ostala negativna dejanja, ki so
  jih ruski komunisti-boljševiki izvedli v škodo svojega in ostalih narodov.
  Nesodna usmrtitev družine zadnjega ruskega carja Nikolaja je – se
  razume – hud zločin zoper človečnost, nezastarljiv in sramoten za
  vedno. 17.7. 2018 ( info po TV ) se je v Jekaterinburgu ob 100. obletnci sramotne usmrtitve te družine – na počastitveni, spominnski,
  žalnii slovesnosti zbralo – preko 100.000 ljudi !
  V Rusiji so za časa predsednika Jelcina ta sramotni politični nesodni pomor celotne carjeve družine javno priznali in so posmrtne ostanke članov
  vsaj simbolično pokopali v uradno grobnico ruskih carjev v cerkvi sv.
  Petra in sv. Pavla v ex Leningradu, ki se spet imenuje Sankt Peterburg.
  A nasilje nad prebivalstvom, s katerim so vladajoči komunisti-boljševiki
  želeli v letih 1917- zatreti nasprotovanje prebivalstva novim in gospodarsko nesmotrnim in škodljivim gospodarskim ukrepom – to nasilje se
  je le še stopnjevalo: Del ljudi iz vrst bivše carske gospode se je uspel
  umakniti pred politično morilskim nasiljem novih boljševiško- komunističnih vladajočih.
  Ostalil pa so bili na milost in na nemilost prepuščeni političnemu nasilju
  demokratično nenadzorovanih boljševikov-komunistov.
  Ti so nad svojimi “razrednimi sovražniki” (nad bivšim plemstvom,
  meščanstvom nad premožnejšimi kmeti-kulaki) izvajali večinoma kar
  nesodne usmrtitve: v ta namen najprej ustanovljena državna politična
  policija “ČEKA”, ki se je kmalu preimenovala v zloglasni “NKVD” ( kasneje v KGB ), ki je s svojimi še bolj zloglasnimi “trojkami” lovil in večinoma
  nesodno moril vse realne in tudi namišljene nasprotnike po Leninu – že
  Stalinovega boljševiško-komunističnega režima.
  Nasilno razlastninjenje prejšnjih plemiških zemljiških posestnikov
  in kmetov ter neuspešno kmetijsko gospodarjenje na podržavljenih
  sovhozih in kolhozih je povzročilo smrt od lakote mnogih ljudi.
  Pod boljševiki so se na način državno planskih podjetij razvili le rudniki,
  težka in vojaška industrija ter energetika. Storitvene dejavnosti so nazadovale itd. Večje gradnje cest in ostalih večjih projektov pa so izvajali
  kar na način prisilnega dela, v katerega so vključili zlasti “političnie ka
  znjence”. Torej z gulagi in s suženjskim delom političnih in drugih kaznjencev..
  Zaradi ideološkega in boljševiško-komunistično indoktrinarno
  nasilnega oblikovanja družbe v Stalinovi SZ se je močno krepila
  državna politična varnostna služba “NKVD” (najprej imenovana
  “ČE-KA”, kasneje KGB)- s katero si je J. V. Stalin zagotavljal strahovladno oblast nad lastnim prebivalstvom, tudi nad političnimi
  nasprotniki in ljudmi v lastnih vrstah njegove lastne VKP /b.
  Kljub katastrofično slabim rezultatom revolucionarnih političnih in gospodarskih sprememb je J. V. Stalin-”Koba” kar nadaljeval s svojo usmeritvi-
  “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
  VSAKA
  VODA
  JE LE
  PRI IZVIRU
  ČISTA.
  ljudski
  rek
  ROKOPISI
  NE GORIJO.
  POŽGANI
  SE SAMI
  NAPIŠEJO
  NANOVO.
  M.BULGAKOV CITATNI PREPOSNETEK:

  jo v “oblast sovjetov” in centralno “planskega državno politično komunističnega gospodarstva” – pod njegovo osebno kontrolo seveda.
  J.V. Stalin se je vedno bolj spreminjal v diktatorskega skrajno
  nepravno in nesodno morilskega egomanskega vladarja, v nekakšnega ”komunističnega carja Ivana oz. Stalina “Groznega”.
  Notranje se mu je razvijala opozicija t.i. “trockistov”, ki so zagovarjali
  permanentne spremembe in širitev ruskega tipa komunizma po vsem
  svetu. L. Trocki je imel namreč močno oporo v velikem delu VKP/b t.i.
  boljševikov, saj je bil Leninova “desna roka”: Leta 1917. je L. Trocki –
  namreč- s svojo gardo zasedel ključna mesta v Sankt Peterburgu in s
  tem zagotovil premoč in “zmago” Leninovih boljševikov. L.. Trocki je bil
  tudi prvi poveljnik Rdeče armade. Kot konkurente za oblast je J.V. Stalin
  “trockiste” politično, s pomočjo NKVD-ja nesodno moril, kjer je le mogel.
  Veliko “trockistov” je pobegnilo v ZDA in drugam, samega L. Trockega
  pa so agenti NKVD-ja po Stalinovem ukazu umorili leta 1940 v daljni
  Mehiki.
  Zamisli o širjenju boljševizma po vsem svetu se je oprijel tudi J. V. STALIN, ki pa je vpliv ruskega boljševizma širil s pomočjo v Komuniterne,
  organiziranih komunistov iz evropskih in drugih držav. Vendar je J. V.
  STALIN Kominterno in “trockiste” obvladoval s pomočjo politične tajne
  policije NKVD, katere agenture je razpredel po vsem svetu. Svoje agente
  NKVD je vrInil v vse regionalne organizacije VKP/b “partije”:izven SZ.
  Znano je, da so bili tudi slovenski stalinistični komunisti (najprej E. Kardelj,
  nato pa še I. Maček, A. Bebler, M. Ribičič itd.) v 1930. letih “tečajniki” NKVD.

  NADALJEVANJE SLEDI. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Luiggi

   Zanimivo je pa sveda tisto,komunisti so izkoristili obe svetovni za revolucionarni prevzem oblasti,v prvi Rusijo,v drugi pa Yugo!

   • Janez Kepic-Kern

    +++++++
    JA , SEVEDA.
    PA STARE ELITE – SO PREMALO MISLILE IN NAREDILE
    ZA PREBIVALSTVO NJIH DEŽEL. Se zdi. L.r. JANEZ K.KERN KOMENDA

 • Get Smart

  Pika kaže vse znake transića, torej punčke na testosteronu. Vsaj polovica a i više nje je takih od nastopljneih kaviaržidoKOMINTERNISTIČNIH oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur, za serbuse rojenih srbusov.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Pika je res katastrofa za SLOVENIJO,

  saj dela za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO,
  zato je CENTRALNI KOMITE serbusno piko v garaži tudi naredil in
  nastopil na pozicijo za očuvanje tekovina revolucije.

  • Get Smart

   POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

   POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
   POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
   – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
   – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
   ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
   “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
   “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
   “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
   in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
   ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
   naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
   in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
   nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
   Sledimo?
   Nogometaš JE POLITIK, če dela za POLITEJO (MESSI, OBLAK …).
   Tudi NOGOMETAŠE razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo
   in na kakšen način.
   MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
   ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
   medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
   ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
   ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
   in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
    sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
    za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE
    v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

    i tako dalje do tokija.

    * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

 • if

  Marko Korprivc, SD: ” … ne le elite.”

  Marko Koprivc, če bi bili elita, bi ne bili SD, bili bi v službi slovenstva in njegove Slovenije.
  Marko Koprivc, zmotno mislite o eliti kot jež o krtači, ki jo je pravkar zapustil.

 • Janez Kepic-Kern

  “ČLOVEK – JE UMRLJIV!”
  “To ni tako hudo.”
  Zgornji “citat po spominu” flegmatičnih, zagonetnih besed “Satana”, ki je v romanu seveda, “obiskal” stalinistično Moskvo 1930.
  let je iz avtentičnega romana-fantastike Mojster in Margareta. Ruski
  zdravnik in vrhunski umetniški pisatelj Mihail A. Bulgakov ( 1891-
  1940) je le tako- posredno in fantazijsko – lahko izrazil vso grozo in
  negotovost življenja v stalinistično-boljševistični Rusiji, konkretno
  v VKP/b stalinistični Moskvi 1930. LET.

  Citat iz vrhunskega umetniškega romana Mihaila A. Bulgakova: Mojster in Margareta: besede “Satana”, ki je v 1930, letih “obiskal” Moskvo.
  “ČLOVEK JE UMRLJIV. TO NI TAKO – HUDO.
  “NERODNO, HUDO JE TO,
  DA JE ČLOVEK UMRLJIV TUDI ČISTO
  NENADEJANO, NAKLJUČNO”

  TAKO JE MOJSTRSK PROZAIST, ZDRAVNIK
  IN VRHUNSKI, MEDNARODNO PRIZNAN RUSKI PISATELJ MIHAIL BULGAKOV
  METAFORIČNO
  ZABELEŽIL
  GROZOTNO NEGOTOVOST BIVANJA, OSNOVNEGA PREŽIVETJA
  V
  STALINOVI MOSKVI 1930. LET L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”
  100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_OktobrskaRevolucija.pdf

  ZAČETNI PRIZOR IZ RUSKEGA FILMA
  “MOJSTER IN MARGARETA”
  “ČLOVEK JE UMRLJIV”
  https://www.youtube.com/watch?v=1t6W9hkXV6g

  • Janez Kepic-Kern

   Z 1. ŠT. MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
   o
   NEPRAZNOVANI 100. OBLETNICI T.U. OKTOBRSKE REVOLUCIJE

   A v naši R. Sloveniji konkretnih razlogov za nepraznovanje te okrogle, 100. obletnice – nihče od izvoljenih ali od imenovanih predstavnikov naše države E. Slovenije – ni javno, uradno povedal – nič !
   Nič – ni javno povedal tudi ni – nihče – od vodilnih iz pokomunističnih strank (npr. SD, LEVICI (ex ZL ) itd., ki se izrecno sklicujejo
   oz. so “dedinje” in imajo svoj izvor v Oktobrski revoluciji.
   Čemu tak “molk” žal “naših dedičev Oktobra” ?! Če je kaka taka
   uradna državna oz. strankarska javna izjava v letu 2017 bila pa je jaz,
   pisec tega prispevka nisem opazil – se tangiranim – opravičujem.
   V sedanji Rusiji je na Oktobrsko revolucijo in na čas po njej, zlasti do
   Stalinove smrti 1953. leta vezanih toliko negativnih dogajanj, nasilja,
   “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
   PO ZARAŠČENIH STEZAH SE NIMA SMISLA VRAČATI, ljudski rek
   “VSO OBLAST – SOVJETOM”
   geslo
   V.I. LENINA
   “RUSIJA POTREBUJE CARJA ! TO SEM PA JAZ”
   baje izjava
   J. V. Stalina
   Carjeva družina – žrtve, nesodno umorjene od VKP boljševikov: Lenin- komunistov. Objavili so le
   usmrtitev carja, likvidacijo njegove žene, štirih hčera in bolehnega sina pa so zamolčali.
   Hud, nezstarljiv komunističen zločin zoper človečnnost.
   nesodnih smrti in usmrtitev i.t.d. Da ni več “pravega razpoloženja” za
   “praznovanja” obletnic tako “grozljivih dogodkov, dogajanj – kot je bil
   “Oktober 1917”
   Pred leti je (se mi zdi, po spominu) že zelo stari ex SFRJ znanstvenik
   dr. I. Supek na TV rekel:
   ” Oktobarska revolucija više nema nikog – da je brani. Svi
   učesnici – su mrtvi” !
   Leta 2017 se je zdelo, da tudi ni nikogar več, ki bi jo praznoval?!
   Niti ni več takih, ki bi se “ z veseljem” pogovarjali , kaj pripovedovali o
   – t.i. “Oktobrski revoluciji” !? Zdi se, da – verjetno – tudi ni kaj dosti pozitivnega povedati, niti ni česa “povsem pozitivnega “ ?!
   Ni – česa pozitivnega praznovati – zvezi z “Oktobrom 1917”?!
   Podobno je – se zdi- stanje tudi glede “obletnic dogodkov, dejanj”
   – z nasiljem nam vsiljene “VKP/b, KPJ revolucije” oz. komunistične,
   socialistične preteklosti v “naši” R. Sloveniji?!
   Na tem mestu bom le poljudno – a – dejstva dokumentarno točno – navedel izbrane zločine zoper človečnost in ostala negativna dejanja, ki so
   jih ruski komunisti-boljševiki izvedli v škodo svojega in ostalih narodov.
   Nesodna usmrtitev družine zadnjega ruskega carja Nikolaja je – se
   razume – hud zločin zoper človečnost, nezastarljiv in sramoten za
   vedno. 17.7. 2018 ( info po TV ) se je v Jekaterinburgu ob 100. obletnci sramotne usmrtitve te družine – na počastitveni, spominnski,
   žalnii slovesnosti zbralo – preko 100.000 ljudi !
   V Rusiji so za časa predsednika Jelcina ta sramotni politični nesodni pomor celotne carjeve družine javno priznali in so posmrtne ostanke članov
   vsaj simbolično pokopali v uradno grobnico ruskih carjev v cerkvi sv.
   Petra in sv. Pavla v ex Leningradu, ki se spet imenuje Sankt Peterburg.
   A nasilje nad prebivalstvom, s katerim so vladajoči komunisti-boljševiki
   želeli v letih 1917- zatreti nasprotovanje prebivalstva novim in gospodarsko nesmotrnim in škodljivim gospodarskim ukrepom – to nasilje se
   je le še stopnjevalo: Del ljudi iz vrst bivše carske gospode se je uspel
   umakniti pred politično morilskim nasiljem novih boljševiško- komunističnih vladajočih.
   Ostalil pa so bili na milost in na nemilost prepuščeni političnemu nasilju
   demokratično nenadzorovanih boljševikov-komunistov.
   Ti so nad svojimi “razrednimi sovražniki” (nad bivšim plemstvom,
   meščanstvom nad premožnejšimi kmeti-kulaki) izvajali večinoma kar
   nesodne usmrtitve: v ta namen najprej ustanovljena državna politična
   policija “ČEKA”, ki se je kmalu preimenovala v zloglasni “NKVD” ( kasneje v KGB ), ki je s svojimi še bolj zloglasnimi “trojkami” lovil in večinoma
   nesodno moril vse realne in tudi namišljene nasprotnike po Leninu – že
   Stalinovega boljševiško-komunističnega režima.
   Nasilno razlastninjenje prejšnjih plemiških zemljiških posestnikov
   in kmetov ter neuspešno kmetijsko gospodarjenje na podržavljenih
   sovhozih in kolhozih je povzročilo smrt od lakote mnogih ljudi.
   Pod boljševiki so se na način državno planskih podjetij razvili le rudniki,
   težka in vojaška industrija ter energetika. Storitvene dejavnosti so nazadovale itd. Večje gradnje cest in ostalih večjih projektov pa so izvajali
   kar na način prisilnega dela, v katerega so vključili zlasti “političnie ka
   znjence”. Torej z gulagi in s suženjskim delom političnih in drugih kaznjencev..
   Zaradi ideološkega in boljševiško-komunistično indoktrinarno
   nasilnega oblikovanja družbe v Stalinovi SZ se je močno krepila
   državna politična varnostna služba “NKVD” (najprej imenovana
   “ČE-KA”, kasneje KGB)- s katero si je J. V. Stalin zagotavljal strahovladno oblast nad lastnim prebivalstvom, tudi nad političnimi
   nasprotniki in ljudmi v lastnih vrstah njegove lastne VKP /b.
   Kljub katastrofično slabim rezultatom revolucionarnih političnih in gospodarskih sprememb je J. V. Stalin-”Koba” kar nadaljeval s svojo usmeritvi-
   “100 LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE, 1917”
   VSAKA
   VODA
   JE LE
   PRI IZVIRU
   ČISTA.
   ljudski
   rek
   ROKOPISI
   NE GORIJO.
   POŽGANI
   SE SAMI
   NAPIŠEJO
   NANOVO.
   M.BULGAKOV CITATNI PREPOSNETEK:

   jo v “oblast sovjetov” in centralno “planskega državno politično komunističnega gospodarstva” – pod njegovo osebno kontrolo seveda.
   J.V. Stalin se je vedno bolj spreminjal v diktatorskega skrajno
   nepravno in nesodno morilskega egomanskega vladarja, v nekakšnega ”komunističnega carja Ivana oz. Stalina “Groznega”.
   Notranje se mu je razvijala opozicija t.i. “trockistov”, ki so zagovarjali
   permanentne spremembe in širitev ruskega tipa komunizma po vsem
   svetu. L. Trocki je imel namreč močno oporo v velikem delu VKP/b t.i.
   boljševikov, saj je bil Leninova “desna roka”: Leta 1917. je L. Trocki –
   namreč- s svojo gardo zasedel ključna mesta v Sankt Peterburgu in s
   tem zagotovil premoč in “zmago” Leninovih boljševikov. L.. Trocki je bil
   tudi prvi poveljnik Rdeče armade. Kot konkurente za oblast je J.V. Stalin
   “trockiste” politično, s pomočjo NKVD-ja nesodno moril, kjer je le mogel.
   Veliko “trockistov” je pobegnilo v ZDA in drugam, samega L. Trockega
   pa so agenti NKVD-ja po Stalinovem ukazu umorili leta 1940 v daljni
   Mehiki.
   Zamisli o širjenju boljševizma po vsem svetu se je oprijel tudi J. V. STALIN, ki pa je vpliv ruskega boljševizma širil s pomočjo v Komuniterne,
   organiziranih komunistov iz evropskih in drugih držav. Vendar je J. V.
   STALIN Kominterno in “trockiste” obvladoval s pomočjo politične tajne
   policije NKVD, katere agenture je razpredel po vsem svetu. Svoje agente
   NKVD je vrInil v vse regionalne organizacije VKP/b “partije”:izven SZ.
   Znano je, da so bili tudi slovenski stalinistični komunisti (najprej E. Kardelj,
   nato pa še I. Maček, A. Bebler, M. Ribičič itd.) v 1930. letih “tečajniki” NKVD.

   NADALJEVANJE SLEDI. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Aton

  Katoliki smo jo dobro odnesli. Niso nas poslali v Sibirijo…

 • Mirko Sedlar

  Zamaške začnite zbirat desničarji ne pa da bratom Hrvatom vozite plastenke prodajat za financiranje stranke pa boste imeli tudi za svoj razširjen program.

 • Hribouc

  Tudi tale stric pride na vrsto!

  Ko bo čas za plačilo. Datum odhoda z Zemlje.
  Ne bo imel časa za laganje, sprenevedanje in zasužnjevanje bratov in sester !
  Šiba božja useka za vekomaj, mojster Pikalo.

 • samotoje

  Najprej popravek, ki je pomemben: imamo državno in zasebno šolstvo. V državnem šolstvu proračun pokriva vse stroške delovanja šole ( tudi viski za goste), v zasebnem pa vse tisto, kar država predpiše kot obvezno. Minister Pikalo je butast ali pa pokvarjen in butast. To, kar on predlaga, je grobo kršenje ustave in tudi človekovih pravic. za kar sta pristojna ustavno sodišče in ESČP. Kot bi rekel minister Pikolo- in prav je tako.

 • Janez Kepic-Kern

  EH,
  “BALON” no ne bodi malenkosten:
  POSKRBI RAJE,
  DA
  TOLE O VPRAŠLJIVI IDENTITETI EX NESODNO ZLOČINSKEGA MARŠALA J.B. TITA
  ČIMPREJ
  PRIDE V UČNE PROGRAME VSEH ŠOL V NAŠI R. SLOVENIJI.
  vsaj to,
  da je IDENTITETA, ROJSTVO, STARŠI EX T.I. MARŠALA TITA, da je vse to – POD VPRAŠAJEM.
  Dokazov, da je bil človek poznan kot t.i. “maršal tito”
  rojen, res rojev v KUMROVCU – ENOSTAVN – NI !
  Namreč znanstveno veljavnih , PRAVIH DOKAZOV – NI. Kakšne pravljice o DEČKU S SOTLE – ŽE SO.
  Tudi
  kaj o KOMAJ VERJETNO
  POLIT MORILSKEM, OBLASTIŽELJNEM, CELO
  “ROPARSKEM” KOMUNISTIČNEM ZNAČAJU J.V. STALINA
  LAHKO
  SPRAVIŠ DO TEGA BOLJ “ŠIBKEGA” MINISTRA P.-
  KI
  NAJ BI MLADINI R. SLOVENIJE – CELO ŠOLSTVO RIHTAL.
  RIHTAL – GA BO ŽE
  SAMO – DVOMIM, DA V
  – RES ZNANSTVENO IN
  – V RES KVALITETNO SMER. EX OK KNJIŽNIČAR iz LJ L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  p.s.
  iz moje revije “SLOVENIANA”

  VPRAŠLJIVA IDENTITETA, ROJSTVO, SARŠI T.I. MARŠALA J.B. TITA
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_tito.pdf

  J.V. STALINOV PREVOZ OZ. “ROP” 500 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA
  ZLATA
  IZ MADRIDA V STALINOVO – MOSKVO, 1936.

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_stalinovRop.pdf

 • Janez Kepic-Kern

  “RDEČI BALON?
  A ti tole prvič bereš
  realno PO VSEM SVETU ZNANO zgodbo o
  J.V. Stalinovem t.i. “ropu” , prevozu kar
  500 ton španskega državnega
  ZLATA
  leta 1936 iz Madrida v Moskvo – k J.V. STALINU. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  STALINOV PREVOZ, “ROP”
  500 TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEG
  ZLATA – IZ MADRIDA V MOSKVO, 1936
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_stalinovRop.pdf

 • Janez Kepic-Kern

  DEL TEKSTA IZ MOJEGA PRISPEVKA
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  O
  TI.I. ŠPANSKI DRŽAVLJANSKI VOJNI 1936
  TER
  O T.I. J.V. STALINOVEM “ROPU” OZ. PREVOZU KAR 500 TON ŠPANSKEGA
  DRŽAVNEGA
  Z L A T A – IZ MADRIDA V MOSKVO, LETA 1936.

  PROTI STALINU IN KOMUNIZMU?!
  Sklepna misel:. po 80 letih, ki so minila od časa teh grozljivih in
  politično ter življensko “iracionalnih” in politično zločinskih dejanj
  – zoper človečnost, bi bilo človeško, zgodovinarsko in politično
  “korektno – ko bi tudi mi Slovenci zavzeli neideloški, racionalen in
  human odnos – do za človeško kulturo “katastrofičnih” dogajanj. In
  – da se iz grozljivih “naukov” te vojne v Španiji TER 2. SV. VOJNE
  – tudi mi Slovenci – kaj
  “naučimo”. In? Kulturno, človeško: kaj “pridobimo”, zrastemo!?
  Konkretno: kaj , kakšen “nauk” iz t.i. “Španske državljanske vojnelahko
  potegnemo ?
  1. Mi , “odrasli”Slovenci? Mar bomo še vedno kar verjeli v nedvomno
  ideološke (VKP/b, ex KP, ZK ) ideloške seveda “ “zgodbe o “pomoči cca
  500 Slovencev španskim delavcem? Kar se “prelepo sliši – da bi bilo
  res”.Situacija v Španiji 1936-1939 je bila namreč bolj “raznolika” kot so
  nam v ex SFRJ šolah razlagali. Pa tudi “motivi” tistih 500 Slovencev, ki
  so šli tedaj v Španijo – so bili precej “raznoliki”, celo bizarni, posledica
  politične “nahujskanosti”, celo čisto materialno “preživetveni” itd. Resnica o Španiji 1936-1939 – za nas – odrasle Slovence – se bo izoblikovala.
  To me ne skrbi !
  S kompletno “resnico” o vlogi vrnjenih t.i. “španskih
  borcev” v t.i.”NOB” – se zdi – bo težje, a bo prišlo tudi – do te “resnice”.
  2. O podobi in vsebinah interpretacije Španije 1936-1939 v šolah v
  naši R. Sloveniji. Od koga bomo pa to izvedeli?!
  Od R. SLO
  – t.i. “pokomunističnih strank? Dvomim: verjetno bi “zmogli” le kake “ideološke razlage”.
  – Od svetovalcev Zavoda za šolstvo ? In t.i.
  – “NAKVIS-a” Morda? Morda nas bodo
  – z realno resnico o Španiji “razveselili” akademski in samostojni zgodovinarji ?!

  INTERNET: STALINOV “ROP” 500 TON
  ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA (1936 – 1939)
  ZZapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik edicij “SLOVENIANA

 • Andrej

  Od leta 45 do sedaj komunisti iz svojih rok ne dajo šolskega resorja. Zelo dobro vedo, zakaj. To jim je pralnica možganov in vzgajanje svojih volilcev.

  • Zvone Cernac

   Če bo prišlo do popolne privatizacije šolstva, bomo pač komonisti ostanovili svojo komonistično šolo in stanje bo isto, kot je zdaj.

 • Janez Kepic-Kern

  TA “SD” MINISTER – SD “TOVARIŠ” P.
  BO
  MORAL PREGLEDATI
  TUDI UČNE PREDMETE FDV IN EKONOMSKE FAKULTETE ”
  ZAKAJ?
  Preprosto zato,
  ker je priznani avstrijski ekonomist, profesor in finančni minister Avstrije
  EUGEN BOEHM-BAWERK – ŽE 1896. LETA
  EKONOMSKO
  ZNANSTVENO VELJAVNO
  DOKAZAL, OVRGEL — MARXIZEM K.MARXA
  IN ZLASTI
  POLIT EKONOMIJO K. MARXA IZ “KAPITALA. 1,2,3. – KOT NEZNANSTVENO.
  Povsem resno..
  NEZNANSTVENOST MARXISTIČNO-KOMUNISTIČNE EKONOMIJE
  SO
  NAM “REŽIMSKI KOMUNISTIČNI EKONOMISTI” – DOLGA LETA – PRIKRIVALI ”
  RAVNO
  OB PROLIKI TEGA
  REBALANSA DRŽAVNEGA PRORAČUNA
  PA JE – N E Z N A S T V E N O S T – POKOMUNISTIČNIH EKONOMSLIH MODELOV
  IN V MARXIZMU
  “NE-UTEMELJENE” EKONOMIJE – “GLEJ GA VRAGA”
  SPET
  UDARILA NA PLAN, POSTALA VIDNA – VSEM NAM.
  IZ
  MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  MOJ POZIV EKONOMISTOM ON POKOMUNISTOM NAŠE VSEM SKUPNE R. SLOVENIJE.

  ZAKLJUČNI DEL TEKSTA
  MOJEGA PRISPEVKA IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”
  O
  “SRAMOTNEM DRŽAVNEM, URADNEM – NIČ PRAZNOVANJU – V NAŠI R. SLOVENIJI
  300. OBLETNICE ROJSTVA, 1717-2017
  DOBRE IN GOSPODARSKO SPOSOBNE
  VLADARKE MARIJE TEREZIJE: ta molk žal “naših” pokomunistov preds. B. PAHORJA
  in dr. M. CERARJA – smo Slovenci razuumeli v smislu”
  “ZAKAJ NEKI BI GOSPODARSKO MALO USPEŠNI EX KP, ZK POKOMUNISTI
  PROSLALVLJALI, ČASTILI – ŽE
  TAKOINTAKO
  SPLOŠNO PRIZNANO, GOSPODARSKO USPEŠNO VLADARKO – MARIJO TEREZIJO,
  ko pa ji, namm Slovencem “žal vladajoči” ex KP, ZK POKOMUNISTI
  STRANK “LEVICAM SD, SMC, DESUS, SAB, SEDAJ TUDI – LMŠ” –
  ko pa Mariji Tereziji
  niti do nje kolen – se zdi – NE DOSEŽEJO !? EX OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZAKLJUČEK MOJEGA TEKSTA
  IZ MOJEGA PRISPEVKA O
  NEPRAZNOVANJU 300. OBLETNICE ROJSTVA
  DOBRE, GOSPODARNE VLADARKE MARIJE TEREZIJE.

  Vsekakor pa so vsi komunistični in pokomunistični “modeli gospodarstva” – daleč pod ravnijo dobre utemeljenosti in
  dobrega delovanja “fiziokratsko-krščanskega” modela velike
  Marije Terezije.
  Poglejte, poglejmo sedanje stanje v Venezueli, v Grčiji: ! Todi mi.
  Sloveniji kake trdne, avtonomne ekonomije – tudi – žal – nimamo !
  Po “zaslugi” ex KP; ZK in sedanjih “pokomunistov” R. Slovenije –
  seveda !?
  Vsekakor pa je mene Janeza Kepic-Kerna osebno – kar “pretreslo” to nepraznovanje 300. obletnice rojstva tako pozitivne
  osebe in dobre vladarke Marije Terezije, ki je “na noge postavila” tudi slovenske dežele in naše prednike Slovence.
  Res sem se začudil, ker se lani, 2017. leta – ni “sama od sebe” formirala kakšna neformalna skupina razgledanih in izobraženih ljudi, ki
  bi “pritisnila” na uradno izvoljene ali imenovane najvišje predstavnike naše R. Sllovenije : da bi se izvedlo uradno, državno, vsaj skromno a lepo počastitev osebi, delu in dobremu vladanju Marije Terezije. Dovolj bi bilo nekaj počastitvenih krajših govorov o Mariji Tereziji
  “iz ust” najvišjih predstavnikov naše države R. Slovenije.
  Lepa počastitev s krajšim koncertom glasbe W.A. Mozarta bi zagotovo razveselila sosede v R. Avstriji, v Trstu in kulturne ljudi po
  Evropi!?
  A?! Z nepraznovanjem okrogle, 300. obletnice rojstva pomembne Marije Terezije – pa smo Slovenci in je naša država R. Slovenija – v očeh bolj razgledanih ljudi Evrope . se zdi – naredili
  – le? Čuden – vtis!?
  Vtis: neke “še – malo razgledane, v zastareli pokomunizem”
  pogreznjene ex “komunistično-socialistične province “ na
  jugu srednje EU?! Se zdi !?
  Visokega mesta, ki ga Marija Terezija v zgodovini Evrope ima –
  to nepraznovanje 300. obletnice rojstva v R. Sloveniji – seveda
  “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
  PRVA PREKINITEV VEZI S KULTURO GOSPODARJENJA MARIJETEREZIJE
  SE JE ZGODILAL1918. LETA,
  DRUGI PA 1945.
  LETA !
  OBNOVIMO JO, ZDAJ, LETA 2018 ! 2019. LETA ! L.R. Janez K.K.
  ZGLEDUJMO
  SE PO SISTEMU
  GOSPODARSTVA
  V SOSEDNJI R. AVSTRIJI, KI
  VEZI S KULTURO MARIJE TEREZJE NIKOLI NI PREKINILA
  Janez K.K.
  NEPRAZNOVANJE – “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
  S STRANI “ŽAL NAŠIH IN ŽAL VLADAJOČIH NAM” EX KP, ZK POKOMUNISTOV ” PREDS. B. PAHOR, DR. M. CERAR – PREMIER V R.S. LETA 2017)
  – prav nič ne zniža
  – VELIKE PRIZNANOSTI, KI JO MARIJA TEREZIJA
  – KOT ZELO POMEMBNA IN USPEŠNA ZGODOVINSKA OSEBNOST – ŽE TAKOINTAKO – ZASLUŽENO – IMA !
  Le – “žal-naši” najvišji predstavniki naše R. Slovenije – so se
  – pač – pokazali v kulturno tako in v zelo – “revni “ podobi”!?
  Veliko mojim znancem in tudi meni osebno zdi prav vprašljivo, ali je umestno, da so
  na najvišjih položajih naše države R. Slovenije!?
  Morda?
  Morda bi se “porazni vtis” nepraznovanja v 2017. letu – dalo popraviti – z
  uradnim, državnim praznovanjem, počastitvijo Marije Terezije – z nekaj
  zamude?!Vsaj letos, v 2018. letu. Tudi : že zaradi boljšega meddržavnega
  odnosa s sosednjo državo R. Avstrijo, ki nam je primerljiva. in ki nam je v
  učinkoviti urejenosti mnogih področij – lahko le – vzgled !
  Razvoj dogodkov: po Mariji Tereziji, razmah nemške agresije in razmah in čas brutalne prevlade gospodarsko neperspektivnega“ Stalin-Tito” komunizma oz. socializma je v mnogočem “zamoril” – ni pa – hvalabogu- mogel izbrisati dosežkov dobre
  vladarke.!
  Mariji Tereziji pošiljamo “v nebo” iskreno zahvalo za vse dobro, za veliko dobrega,
  kar je postorila v njenem življenju !
  Povežimo se spet s pozitivnimi tradicijami slovenstva, s tradicijo Marije
  Terezije in opustimo negativne “tradicije-zablode” “Stalin-Tito-Kardelj komunizma, socializma”!
  Iz prusko-avstrijskega “razsvetljenjskega” koncepta prava, državne uprave in gospodarstva se je razvil priznano in poznano uspešen avstrijsko-švicarsko-nemški
  model uprave držav, gospodarstev, ki je kot vemo tudi še zdaj, v 2018. letu “motor”
  EU gospodarstva.
  Spoštljiv poklon! veliki ženski osebnosti in nam Slovencem doslej najboljši
  vladarki – Mariji Tereziji!
  V imenu vseh Slovencev, L.r. Janez Kepic-Kern
  Slika Eugen Böhm-Bawerk (1851-1914), pomemben avstrijsko/-nemški ekonomist, finančnik in minister.
  R. AVSTRIJA JE
  NA POZITIVNI
  TRADICIJI MARIJE TEREZIJJE IN
  EKONOMIJE E.BOHM-BAWERKA
  IZGRADILA DOBRO DELUJOČ SISTEM DRŽAVNIH FINANC..
  Znano
  V SOSEDNJI NAM R. AVSTRIJI
  SO DRŽAVNI USLUŽBENCI:, UČITELJI, POLICISTI, VOJAKI, CARINIKI ITD.
  VEDNO IMELI SOLIDNE PLAČE. POKOJNINE V R. AVSTRIJI – SO UREJENE.

  “MARIJA TEREZIJA – 300. obletnica rojstva”
  zapisal l.r. Janez Kepic- Kern

  Spoštovani slovenski akademski ekonomisti!
  Jaz, J.K. Kern, Vam dodajam še – le osnovne podatke o kritiku K. Marxa, avstrijskem ekonomistu E.Böhm-Bawerku (1851-1914)
  Pomembni avstrijsko-nemški
  ekonomist, profesor in finančnI ministrer cesarske Avstrije, te za nas Slovence
  zelo pomembne ex države.- E. Böhm-Bawerk je znanstveno – torej – že ob koncu 19., (LETA 1896 )
  stoletja ovrgel kot neznanstveno – “ekonomijo” K. Marxa, kakršno poznamo iz nam
  Slovencem politično vsiljevanega dela K. Marxa Kapital, 1.2.3. Več dobite na Googlu!
  Zanimivo bi bilo izvedeti,
  kaj o tej
  – “ovržbi” Marxovega Kapitala njih profesorji povedo študenton naše EF in FDV!?
  Dela, knjige enega najpomembnejših avstrijsko-nemških ekonomistov,
  cenjenega ekonomista E. Böhm-Bawerka,
  katerega podobo so naši avstrijski
  sosedi imeli na bivši valuti R. Avstrije – na bankovcih za 100 “Schillingov”
  – najdete
  na Googlu!
  Na
  E. Bohm-Bawerka, na pomembno osebnost iz vrst avstrijsko-nemških
  ekonomistov – opozarjam zlasti slovenske
  – javno delujoče ekonomiste, tiste ki delujejo
  – na Ekonomski fakulteti in
  – v državnih organih in ustanovah na področju financ naše R. Slovenije.
  Kot vidimo z bivših bankovcev (za 100 Schillingov)
  se je nam sosednja država R. Avstrija v preteklosti in verjetno se še danes, v 2018., 2019. letu
  – opira na
  – Böhm-Bawerkov teoretični in praktični sistem, koncept državnih, javnih financ.
  Očitno, verjetno v nekoliko posodobljeni obliki – je sistem, koncept
  državnih financ – tega tudi mednarodno priznanega, zdaj že klasičnega avstrijskega ekonomista – v praksi dobro delujoč!*
  Saj “gre” prebivalstvu v sosednji
  nam državi R. Avstriji v vsem – vsaj za 50% bolje – kot nam v R. Sloveniji !?
  Sosednja R. Avstrija tudi nima takih “težav” s plačevanjem svoje policije, vojske in drugih državnih služb itd. kot “mi” v R. SLO?!
  Hočem reči: da verjetno je čas, da v R. Sloveniji
  – uradno, državno ponovno preverimo verjetno
  – negativne posledice t.i. “komunistično-socialistične ekonomske teorije in
  prakse” na ekonomsko-gospodarsko stanje naše sedanje države R. Slovenije.
  Ter
  zlasti na posledice te “ekonomije” na standard in premoženjsko stanje prebivalstva
  – nas Slovencev.
  Zlasti vprašljive se mi, se nam zdijo posledice t.i. “tovarišijskega
  kapitalizma”.in “Kardelj. dogovorne ekonomije” itd!?
  Zato sem na, domnevam, velik
  pomen ekonomista E. Böhm-Bawerka opozoril
  na več mestih v tej mesečni reviji in
  v drugih edicijah “SLOVENIANA”
  Javno priznani R: SLO ekonomisti! – toplo vabljeni!
  V “SLOVENIANI” bomo z veseljem objavili Vaš verodostojno argumentirane in
  verodostojno avtorizirane zapise: lahko tudi
  – o Böhm-Bawerkovi kritiki dela Kapital K. Marxa!
  Vaši osebni podaki bodo varovani v skladu s predpisi. Nudimo Vam tudi
  nožnost strokovno korektnega pisanja pod “psevdonimom”.
  Kontakt s “SLOVENIANO”: GSM 041/ 559–589: [email protected]
  Zapisal l.r. Janez Kepic-Kern, odg. urednik lastnik edicij “SLOVENIANA”
  ZAKAJ NAM
  NIHČE OD R.SLO DRŽAVNIH FINANČNIKOV
  NE POJASNI
  SISTEMA PLAČ IN POKOJNIN V R. AVSTRiji ?
  Vprašanje
  Janez Kepic-Kern.
  vprašanje
  ZAKAJ NAM NIHČE OD SLOVENSKIH EKONOMISTOV NE PREDSTAVI DOBRO
  DELUJOČEGA SISTEMA
  GOSPODARSTVA R. AVSTRIJE? vprašanje Janez K. Kern
  Na prelomu iz 19. v 20. stoletje j
  e bil avstrijski minister, profesor itd.
  – E. Böhm-Bawerk.
  mednarodno zelo cenjen ekonomist svetu znan kot tisti ekonomist, ki je
  – veljavno ovrgel “ekonomijo” iz dela K. Marxa Kapital. 1.2.3. kot neznanstveno!
  Izsledke analiz E.
  Böhm-Bawerka – si lahko ogledate – sami, v knjigah tega avtorja!
  Veliko podatkov o pomembnem ekonomistu
  – E. Böhm-Bawerku je seveda tudi na na internetu.
  Dosegljivi so preko iskalnika Google.
  Jaz, pisec teh vrstic – Janez K. Kern Vam le kot neekonomist bolj “poenostavljeno” a v smislu
  sklepov analiz E. B. Bawerka ustrezajoče povzamem
  – le glavne “očitke” E. B–B. – K. Marxu:
  1. Slaba obdelava ekonomskega pojava znanega pod nazivom “ponudba in povpraševanje” v
  knjigah K. Marxa “Kapital”. Npr. : izdelave, dela za neiskano, “nekurantno” robo, neprodane itd.
  izdelke – ni mogoče “dobro plačati! 2. Pomanjkljiva obdelava področja “bremenjenja donosnih
  stroškovnih nosilcev” s stroški t.i. državne “režije!? 3. pomanjkljiva obravnava ekonomskega
  pomena “časa” potrebnega za proizvodnjo nekega izdelka!, izvedbo storitve itd. 4. Pomanjkljiva
  analiza vnosov elementov “kvalitete” v sam proces proizvodnje oz. ustvarjanja “ponudbe” Itd. 4.
  ”slabo delo – ne more biti “dobro plačano” itd. Beroči si prosim preberite tekste E. B. Bawerka
  NA
  INTERNETU, PREKO GOOGLA. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  p.s.
  link na podatke
  o
  ekonomistu E. BOEHM-BAWERKU
  https://www.google.com/sear

 • Janez Kepic-Kern

  DR. ALEKSANDER BAJT
  PRIZNANI SLOVENSKI EKONOMIST-ANALITIK
  JE TUDI NA STR. 1313
  NJEGOVE KNJIGE BERMANOV DOSJE
  OPOZARJAL
  NA DOKAZE AVSTRIJSKEGA EKONOMSTA E.B.BAWERKA
  — O
  NEZNANSTVENOSTI DELA “KAPITAL” K. MARXA. Poglejte. L.r. JANEZ K. KERN KPMENDA
  P.S.
  CITAT DR. A. BAJTA
  O E. B. BAWERKU – NA MOJEM E- PORTALU “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/nove-tematike/