fbpx

Kaviar socialist Mesec se vozi z BMWjem, ki ga je Cerarjeva vlada kupila od Lebnovega tasta

Kaviar socializem v praksi: minister Mesec naj bi se naokoli prevažal s službenim avtomobilom BMW 520d. (Foto: Fb, wikimedia commons)

“To so BMW-ji, ki jih je Cerarjeva vlada kupila od A-Cosmos, ker je bil takrat član uprave – kakšno naključje – tast takratnega ministra Lebna. Si predstavljate, da bi se to zgodilo v desni vladi? Mediji bi “necenzurirali”, da bi bilo veselje,” se je komentator Iršič odzval na informacijo, da se Mesec prevaža z razkošno limuzino, kar vzbuja nove dvome v iskrenost njegovih svetovnih nazorov.  

“Avto lahko veliko razkrije o njegovem vozniku. Če imamo električnega, je pričakovati, da se lastnik zavzema za zaščito okolja. Nekatere znamke veljajo za bolj prestižne, druge za bolj ekonomične. Vedno pa je zanimivo vedeti, s kakšnimi jeklenimi konjički se prevažajo politiki,” so tokrat zapisali v Slovenskih novicah, v nadaljevanju pa so bralcem zaupali zanimivo podrobnost iz življenja ministra za delo Luke Mesca – da se naokrog verjetno prevaža s službeno limuzino BMW 520d.

Mnogi socialisti imajo v čislih papeža Frančiška predvsem zaradi njegove preprostosti in socialnega čuta. Tudi Mesec je po potrebi že instrumentaliziral Frančiškove besede, ko je umoval o “nacionalizmu in vojaških izdatkih”. Pozabil pa je na to, da je papež skromen pri izbiri jeklenih konjičkov. Pred časom je za protokolarno vozilo izbral dacio duster. Na podoben način bi lahko Mesec razmišljal o menjavi svojega prestižnega BMW-ja …

Luka Mesec bi si za zgled lahko vzel papeža Frančiška tudi, ko gre za osebni prevoz. Papež si je namreč pred časom umislil dacio duster. (Foto: posnetek zaslona)

Simbolično bi lahko celo posegel po zastavi 101, yugu, trabantu ali zaporožcu. Kako naj bi mu finančno prikrajšani sicer verjeli, da je na njihovi strani? Obenem bi s takšno potezo lahko celo okrepil mizerno priljubljenost stranke. O njem bi se namreč še več pisalo in govorilo. Resnici na ljubo pa situacija razgalja le še eno podobo salonskega socializma. Minister Mesec je prav toliko socialno čuteč, kot je družinski človek, čeprav kontroverzno vodi ravno ministrstvo za družino.

Hipokrizija: Kaviar socialisti kot veliki potrošniki in promotorji kapitalističnih dobrin
Konec koncev zadeva niti ni presenetljiva. Razni “ljubljeni vodje” so znani po brezsramnem uživanju in promociji dobrin osovraženega kapitalizma, ki si jih raja le stežka privošči. Kubanski diktator Fidel Castro je bil denimo oboževalec znamke Adidas, Kim Jong Un pa naj bi stavil na Apple. Medtem ko so jih polna usta očitkov na račun “grdega” Zahoda in neoliberalizma itd., z veliko žlico zajemajo vse, kar je v tej “gnilobi” slastnega …

Fidel Castro je bil promotor in ljubitelj oblačil kapitalistične znamke Adidas. (Foto: Twitter)

Spomnimo: Za skoraj 1,8 milijona evrov posla je v treh letih po nastopu vlade Mira Cerarja s proračunskimi porabniki ustvaril zastopnik za vozila znamke BMW A-Cosmos. Povezave nismo dolgo iskali, čudežni deček Stranke modernega centra (SMC), Cerarjev paradni konjič v referendumski bitki za drugi tir, ki je sicer v začetku mandata odletel kot državni sekretar, Jure Leben, je že leta 2010 za spletni portal Požareport priznal, da je poročen s Katjo Gaspari Leben, hčerko takratnega člana uprave A-Cosmos Draga Gasparija.

Domen Mezeg