Kdo bo največji poraženec tokratnih EU volitev?

Foto: STA

Dilema vsakih volitev je tudi, kdo bo največji poraženec. Odgovor pokažejo rezultati volitev in podatki o vložkih v volilno kampanjo. Na evropskih volitvah pred petimi leti o tem, kdo je bil najbolj potolčen, ni bilo niti najmanjšega dvoma: to je bila PS Zorana Jankovića. Hudo slabo pa so se zadnje evropske volitve izšle tudi za SD, ki jo je takrat še vodil Igor Lukšič, ki je namesto dveh nenadoma dobila le en sedež, gladko pa jo je kljub krepko večjemu vložku v kampanjo prehitel takrat skromnejši DeSUS Karla Erjavca.

Katastrofa Jankovićeve PS z ogromno denarja
Podatki o nihanju glasov na evropskih volitvah, ki kažejo te težave SD, prikazane so največje stranke (z mandati), so takšni:

EU volitve nihanje števila volivcev.

Grafika kaže tudi, kako se je SDS povzpela s tretjega mesta še leta 2004 na prvo leta 2009 in se tam tudi obdržala na zadnjih volitvah. Volivce so na prejšnjih volitvah v primerjavi z volitvami pred tem izgubile skoraj vse stranke, ker je bila udeležba nižja. Podatki so takšni:
Težave z udeležbo na volitvah ima celotna Evropska unija. Nadpovprečno dobro se je z ohranjanjem volivcev na zadnjih volitvah odrezal DeSUS. Skupno listo SDS in SLS bo letos vodil že dvakratni nosilec za SDS Milan Zver, ob Zveru bo za Evropsko ljudsko stranko (EPP), ki je najmočnejša v Evropskem parlamentu, nosilka liste NSi še Ljudmila Novak. Listo SD, socialni demokrati so drugi najmočnejši na evropski ravni, bo vodila Tanja Fajon. Iz stranke največjih poražencev prejšnjih evropskih volitev, Jankovićeve PS, pa je nastal kup novih strank, ki bodo letos poskušale srečo. PS je dramatično izgubila volitve, ker je pred petimi leti ravno razpadala na Jankovićev del in na novo stranko Alenke Bratušek, ki je danes znana kot SAB. Zaradi odstopa takrat šefice vlade Bratuškove, kar je bila posledica razkola, so bile takoj po evropskih še predčasne parlamentarne volitve. Na EU volitve se letos Bratuškova podaja z lastno listo, ki jo vodi avstrijska državljanka Angelika Mlinar. V PS je bil pred petimi leti tudi današnji premier Marjan Šarec, ki je pozneje ustanovil lastno stranko, ki ima za nosilko liste Ireno Jovevo. PS je v volitve pred petimi leti investirala krepko čez sto tisoč evrov, a ostala brez sedeža. Skoraj jih je dohitela Združena levica, za katero sta že takrat kandidirala Violeta Tomić in Luka Mesec, ki je imela za kampanjo dvajsetkrat manj denarja. Podatki za vse stranke, ki so jih volili vsaj štirje odstotki volivcev, so takšni:

Med poražence je pred petimi leti sodila tudi SD, ki jo je takrat še vodil Igor Lukšič. V kampanjo so vložili krepko več denarja kot DeSUS Karla Erjavca in Verjamem Igorja Šoltesa, a sta jih ti stranki po rezultatu prešibali, da o koaliciji NSI in SLS in o SDS daleč spredaj niti ne govorim. Povrhu Lukšič z vrha liste ni bil izvoljen, prehitela ga je Fajonova, ki je letos nosilka liste.

Skupna lista NSI in SLS ni bil le uspeh
SD pred petimi leti ni uspelo pobrati volivcev, ki so pobegnili od razpadajoče PS Zorana Jankovića. Letos ima SD nekoliko boljše izhodišče, ker se je okrepila na lanskih volitvah poslancev, DeSUS, ki je na državni ravni šibkejša, pa se skuša rešiti z “nakupom” zvezdniškega nosilca liste, Igorja Šoltesa, ki je pred petimi leti DeSUS z lastno listo prehitel. A šele volitve bodo pokazale, ali Šoltes še ima tak potencial kot pred petimi leti, ko se je na volitve podal s pretežno mladimi.

Pred petimi leti, čeprav so dobili dva sedeža, rezultat koalicije NSi in SLS ni bil posebej bleščeč. Na volitvah pet let prej je namreč toliko dosegla NSi sama, med bolj neučinkovitimi pa so bili tudi po vloženem denarju v kampanjo za pridobljenega poslanca: celo najmanj učinkoviti med vsemi, ki so dobili sedeže. A če stranka dobi dva evropska poslanca, se znesek tako ali drugače sčasoma povrne. Za NSi je bilo dodatno nekoliko nerodno, ker so njihovi volivci 32.720 prednostnih glasov skoncentrirali proti nosilcu liste Lojzetu Peterletu, kar je omogočilo, da je s 7.809 glasovi z dna tedanji predsednik SLS Franc Bogovič prehitel tedanjo predsednico NSi Ljudmilo Novak, ki je zbrala 5.917 prednostnih glasov. Igra letos, ko sta koalicijo sestavili SDS in SLS, ne bo enaka, SDS je po volilni bazi precej močnejša kot NSi, povrhu ima SLS na skupni listi dva močna kandidata, ob Bogoviču, ki ni več predsednik, še Franca Kanglerja, in se bodo glasovi najbrž delili. Ker niso naredili koalicije in ker je nosilka liste, letos manj tvega Ljudmila Novak. A če dobijo le en sedež, jo prav lahko, vsaj po dosežkih iz preteklosti, prehiti Lojze Peterle, ki ni več nosilec, pa tudi najmlajši nekdanji šef osamosvojitvene vlade več ni. A vse starejši so tudi volivci.

 • Dragan Krstič

  Tisti ki želite do poletja izgubiti nekaj kilogramov boste to dosegli najhitreje v bazenih hotelov SAVA TURIZEM. V Moravskih toplicah Terme 3000 so insšpektorji namerili za 180krat povečano stzopnjo od dovoljene benzena v vodi. J e res da je benzen rakotvoren ampak obenem uspešno raztaplja maščobe.

 • Ervin Anzelc

  Kangler je NLS! Zakaj tega nikjer ne upoštevate? SDS sodoljuje z SLS in NLS! Me res zanima kaj bo imela SDS z tako samoponiževalno taktiko, da daješ dvem konkurentom prostor na svoji listi in ponižuješ lastne člane!

  • RATATA

   Nekateri smo prebutasti, da bi to razumeli.

 • RATATA

  Za vse te in tiste, ki mislijo eno, govorijo drugo, počnejo pa nekaj tretjega imam kratko sporočilce: MARŠ BANDA!!!

 • antimur

  Sicer je pa vseeno katerikoli levaški kandidat se prebije v EU parlament, kajti namesto tistih, ki jim ne bo uspelo, bodo počeli sranje in delovali proti Slovencem izvoljeni, tako zase kot njih, oziroma vse za kučanistično levofašistično korist. Banda je pač banda in se nikdar ne spremeni zaradi samega dialoga, ampak, ko jih dobi po buči, samo tako jim lahko dopovemo, da je delovanje proti svojemu narodu in državi najbolj podlo dejanje. K tem izmečkom bi prištel še kučanistične podrepnike, kar zagotovo sta Novačka in Bogovič.

  • lili pili

   Tako je vsi bivsi komunisti so banda a ne tudi tisti v sds, pa celo nosilec liste je bivsi komunist…

   • wert

    Majke mi, vse leve stranke so propadle in v Sloveniji ni več niti enega komunista.

    • lili pili

     So jajo, zver, grims v sds jih je najvec hvala bogu

 • Skrajno Desni

  Upam da levičarska sodrga.

  • Franc Šink

   To ni sodrga, ampak na žalost naša elita.

   • lili pili

    Ja ce gledas bivse komuniste, ker sedaj so vsi, ki so bili v prejsni partiji potem je take elite najvec v sds

    • wert

     Ali so vse vaše stranke propadle ?

     • lili pili

      Od strank, kjer je najvec komunistov je ostala samo se sds bivsa sdss,

     • wert

      In zdaj ???
      Lili se Joka, kaj mu je,
      od žalosti je hlačke poLulal, sram ga je.

     • lili pili

      Sem ga ze otresel….sem spet vesel

     • wert

      Lili pa se trese, kaj mu je,
      hlačke je poLulal, hladno mu je.

     • lili pili

      Zamenjaj si plenice pred spanjem hohohooo

    • Imperial Commando

     Hvala bogu , da so spregledali in se distancirali od rdečega govna, vi in vaši pastirji še dolgo ne boste prišli k pameti.

     • lili pili

      Spregledali ja res so, da je d3nar tudi na drugi strani, medote delovanja pa6 so ostale iste…

     • lili pili

      Saj ves stari pregovor samo mrtev indijanec je dober indijanec, enako velja za komuniste, tudi bivse..

  • lili pili

   Sanjas svinja o rezultatu

 • Franc Šink

  Največji poraženec bo spet pamet.

 • MižekFiga

  Stranki DOM in SDS sta edina slovenska izbira !!!

  • joško

   Mižek figa
   a seje tebi čisto malo zmešalo.
   če bodo ljudje pametni sds in njihova koalicija ne bo sploh prišla v eu parlament
   lp
   Joško

   • pajot

    He,he,he…joško,joško…kakšne klatiš,da te ni sram.

    • wert

     Kaj mu češ, joško misli, da razmišlja po moško pa je še zmeri samo joško

   • Imperial Commando

    No zakaj pa ne? Kaj jim očitaš???

  • lili pili

   Za dom sp…..

 • Kučko pod pručko

  <Kdor visoko leta, …

  Največji poraženec evropskih volitev bo vsekakor Šarec s svojo skropucalasto stranko. Na podlagi murgelskih anket mu je tako zrastel greben, da je vehementno pokazal vrsta Cmerotu in Šivilji. Opijanjen od rožic, ki so mu jih sadili režimski mediji, bo brez enega samega EU poslanca zgrmel z višine na trda tla in si nakopal še četrti poraz na prav tolikih volitvah. Res me zanima, koliko cepcev bo volilo Makedonko, da bi zastopala interese Slovenije.

  Kriv pa bo sam, butel na stoto potenco!!!

  • SIMON ROZIC

   Šarec je pozabil , da volitve v EU niso izbor za EU miss tedna! Take zbirajo na
   vaških gasilskih veselicah!

  • lili pili

   Jajo bo popusu, grimsi ga po raztrgal od besa..

   • wert

    Lili se bo poLulal.

    • lili pili

     Ja vmes sem sel scat, dobro si ugotovil…

     • wert

      Lili pa se Joka, kaj mu je,
      hlačke je poLulal, sram ga je.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
  – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
  – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
  ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
  “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
  “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
  “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
  in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
  ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
  naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
  in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
  nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Sledimo?
  Nogometaš JE POLITIK, če dela za POLITEJO (MESSI, OBLAK …).
  Tudi NOGOMETAŠE razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo
  in na kakšen način.
  MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
  ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
  medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
  ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
  ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
  in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
   je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
   seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
    = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
    TRANSIćIZEM:
    svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
    Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
    Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
    FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
    = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
    = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
    PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
    potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    = enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
    njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
    _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
    _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • lili pili

      In leta 2003 se socialdemokratska stranka preimenuje v demokratsko pika.

 • Valter BraniSlav

  Volil bom SDS zato ker mu gre Fajonka na bruhanje

  • garfi

   Valter BraniSlav > garfi • 13 hours ago
   Titoisti vseh barv
   Zdruzite se
   In povozite
   Oranzne macke…
   Miau miau miau…

   • Valter BraniSlav

    Bom povozil oranznega mackona
    Miau miau miau
    Morto di krepo
    Pa Garfija ne bo vec…
    Bo sel rakom zvizgat
    V Rakovo jelso….
    Miau miau miau…

   • Valter BraniSlav

    Titoisti vseh barv
    Zdruzite se
    In povozite
    Oranzne macke…
    Miau miau miau….

 • garfi

  Borat Pohar je pravkar pozival mladino k neudeležbi, kakšno presenečenje
  PRVA MED PORAŽENCI MORA BITI NSI !!!
  nsi nadaljujejo svetlo tradicijo krščanarske kolaboracije s komunisti in sedaj še s satanističnimi gLobaListi

  • Valter BraniSlav

   Titoisti vseh barv
   Zdruzite se
   In povozite
   Oranzne macke…
   Miau miau miau

   • komar marko

    ne pozabi, MAČKA ima sedem življenj,titoist pa LAŽNJIVO LOPOVSKO življenje v zasmrajani kleti! Kapiš!

    • Valter BraniSlav

     Brickel, Miami

  • lili pili

   Totalno vsekan, najbogovic zmaga prijatelj silva gorenca, 50 odtenkov rdece…

   • wert

    Od kdaj je Bogovič prijatelj Gorenca ? Pri zadnjih volitvah v EU še ni bil.

    • lili pili

     Poglej malo komentarje na tem portalu, se bostjan turk se nad tem zgraza…

     • wert

      Boštjan je pozabil, da pred zadnjimi volitvami ni jokal.

     • lili pili

      Je pa sedaj ze na zacetku uzaljen zaradi bogovica in njegove povezave z prvim udbasem

     • wert

      Lili !
      Pravilno je S prvim in NE Z prvim

     • lili pili

      Samo to je narobe ostalo vse drzi a ne…

    • radames

     Ne vem, če je Gorenc njegov prijatelj, je pa njegov (skriti) podpornik. Oba sta iz Krškega, kjer je bil Gorenc za časa Juge tudi župan, Bogovič pa že v samostojni Sloveniji. Torej oba župana Krškega.
     Upam, da veš, kaj je bil Gorenc včasih. Ima veliko moč!

 • herman

  največja poraženka bo SDS, ker ji bosta glasove za najmanj enega poslanca speljala Bogovič in Kangler. Janša pa je s takšnim kandidiranjem zanetil še špetir v stranki.

  • wert

   In kaj pol ? Se sekiraš nje ?.

 • Ivanček

  Slovenija si zasluži ameriški model, torej “republikanci” ta desni in “demokrati” ta levi … bo vse bolj transparentno in ceneje!

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++, točno tako. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Brezno

  Kot da ni samoumevna protipomenka luzer volitev=sds

 • lili pili

  Voditelj liste sds je bivsi komunist milan zver, bisi komunist je tudi franc kangler, bogovic pa dober prijatelj silva gorenca, a ti kandidirajo za eppp, se niso malo zmotili…

  • wert

   “……. biVsi komunist je tudi franc kangler, bogovic pa dober prijatelj silva gorenca, a ti kandidirajo za eppp, se niso malo zmotili…”

   pravilno je EPP – European People’s Party

   • lili pili

    Res je epp vse ostalo sem pa prav napisal a ne..

 • Janez Kepic-Kern

  DOBRO VPRAŠANJE – EU VOLITVE BODO – SD, LMŠ, DESUS, SNS, LEVICA – I Z G U B I L I !
  Sami
  NAM SLOVENCEM – NEPRIVLAČNI LJUDJE OZ. N E P R I V L A Č N E ŽENSKE !
  OBUPNE
  SO,
  VSE – TRI:
  NE BO IZVOJENA
  NE BO IZVOJENA – SD:
  – Fajon – “revno” delujoča — da le kaj, Se ve: brez otrok, brez lastne družine, blizu 50 let.
  NE BO IZVOJENA – LMŠ
  – JOVEVA, drobna MAKEDONKA. Kdo od Slovencev – bi in zakaj – volil MAKEDONKO.
  NE BO IZVOJENA – LEVICA
  VIOLETA T., ki je o sebi rekla, da je iztrošena igralka. Brezsmiselna pokom izbira
  NE BO IZVOJEN- DESUS
  – I. ŠOLTES – NE
  Ostali ?
  KANDIDATOV SPLOH
  – ŠE NIMAJO. HUD polom za ex KP; ZK-je BO. Zagotovo. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • joško

   Ja janez sanje so lepe ,samo hudo bo ko se boš zbudil
   LP
   Joško

   • Janez Kepic-Kern

    ZAKAJ?
    A OŠ TI VOLIL ZA KATERO OD TISTIH
    – “KATATROFALNIH” KAANDIDATK? SD- FAJON, LMŠ – JOVEVA,
    LEVICA – VIOLETO T. “KI SE JE BORILA MED 2. SV. VOJNO”?
    JA?
    Kje imaš – pa – ti – pamet? SAJ NISI RESEN. l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  O EX KP, ZK – EU KANDIDATIH, 2019.
  V
  “PARLAMENNT-pubu”, na Šubičevi.

  “LILI PILI” IN manjši, drobni tipček v “USNJENEM PLAŠČU”,- recimo mu “PLAŠČEK” – verjetno “mentor” ŽAL “NAŠIH”
  EX KP, ZK – PROVOKATORJEV na tem OK e- portalu NOVE24TV
  torej
  “LILI PILI” in “PLAŠČEK” debatirata o tekočih problemih – provociranja na NOVI24TV.
  “LILI PILI”
  ŽE PRECEJ PIJAN OD – PIVA . jamra “PLAŠČKU”
  ” Slabo je, slabo – s tem našim orovociranjem – na NOVI24TV.
  SAM,
  ČISTO SAM SEM OSTAL. No

  – VALTER BRANISLAv oz. “FRANK NOVAK” SE ŠE OGLASI
  – A PIŠE SAME BUDALOSTI O “VELIKEM MARŠALU J.B. TITU#, KI JE ŽE 4 LET – TRUPLO.
  Vsi se mu posmehujejo.

  – F.TUNEK – JE ČISTO PONIKNIL. A se je vpletel v tisti ZOS Z RAZBITIMI ŠIPAMI V MB”?

  “PLAŠČEK” reče:
  glede F. TUNKA – NIČ NE VEM .
  TI BOMO DALI KOGA NOVEGA – ZA POMOČ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.. 1. DEL.
  SE BO ŠE
  NADALJEVALO

 • macon

  Fino, moj glas bo imel ponder 4 oziroma bom glasoval še za 3 volilne abstinente.

 • janez55

  Me zanima, koga bo ljubljeni vodja Ivan tokrat okrivil za volilni debakl, ki ga je sam zakuhal.

  • tomnidari

   Se jaz prostovoljno javim kot glavni krivec!

 • Brezno

  Sveckarje caka zopet popusina, kot ze zadnjih nekaj volitev

  • tomnidari

   Daj ti to meni malo objasni glede svečkarjev in podobne golazni, ker jaz enostavno ne vem koga imaš v mislih?

 • tomnidari

  SDS brez dvoma!

  • Janez Kepic-Kern

   Na
   preberi moj zapis
   iz moje osebne revije “SLOVENIANA” o nas – protestnikih, t.i. “VZTRAJNIKIH” ODBORA 2014.
   Lahko se nam reče tudi
   – “svečkarji”, ker smo prižali sveče v zvezi
   – s pogosto živopokopano resnico in pravico – na sodiščih R. Slovenije.
   Tebbi, za teboj – se zdi
   – ne bo gorela – nobena – sveča. Niti svečka. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   IZ MOJE “SLOVENIANE”
   O NAS T.I. VZTRAJNIKIH ODBORA 2014
   “SVEČKARJIH”
   https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_vztrajniki.pdf

   • Janez Kepic-Kern

    O NAS T.I. VZTRAJNIKIH ODBORA 2014,
    KI NAS SPODNJI EX KP, ZK PROVOKATORJI
    ŽALJIVO
    OBKLADAJO – S “SVEČKAEJI”.
    SEVEDA ZA TEMI PROVOKATORJI
    – SE ZDI – NE BO LEPEGA SPOMINA, SVEČ, NITI SVEČK. Se zdi.
    Zato – del teksta o nas “VZTRAJNIKIH” ODBORA 2014
    IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA” L. R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

    »ZA RESNICO, ZA PRAVICO, ZA PRAVNO DRŽAVO«
    Še informacije za tiste beroče, ki ne veste – kdo smo bili “vztrajniki in
    vztrajnice“ Odbora 2014
    Kdo pa so, smo, smo pravzaprav – bili – »vztrajniki« Odbora 2014? Preprosto: “vztraniki” in “vztrajnice” smo bili izkušeni, z “nečedostmi” komunističnih in pokomunističnih “nedel” kar dobro sznanjeni starejši Slovenci, iskreni slovenski domoljubi.
    Poimenovanje »vztrajniki« (da bi se razlikovali od zloglasnih »vstajnikov«
    ( U. Lubeja &”comp.”) z granitnimi kockami) smo si nadeli protestniki proti »vprašljivemu delu« R. SLO. sodišč sami !
    “Skupni imenovalec” nas vseh ljudi-protestnikov, “vztrajnikov”, ki smo se
    tako vztrajno in celo vsakodnevno ob 17h zbirali na shodih pred Vrhovnim
    sodiščem je bilo: slovensko domoljubje, odpor proti vse bolj izpraznjenemu “pokomunizmu” v R. SLO, odpor proti očitno nestrokovnemu delovanju nekaterih ljudi ali skupin ljudi v R. SLO t.i. institucijah prava.
    Odpor proti izkrivljanju in zamolčevanju “resnice” o polpreteklih dogajanjih v Sloveniji, ki je bilo polno totalitarnih KP, ZK političnih kršitev človekovih pravic.
    V času od 20. junija 2014 do 12. 12. 2014, ko je bil g. J. Janša začasno
    izpuščen iz zapora se nas je vedno, vsak dan, vedno nad 100 vztrajnih
    protestnikov vsakodnevno ob 17. uri zbralo na prostoru pred Vrhovnim
    sodiščem na Dalmatinovi cesti v Ljubljani.
    Tako smo že v letu 2014 kulturno in dostojanstveno a odločno in argumentirano kritično izvedli nad 150 vsakodnevnih shodov,.
    L.R. JANEZ KEPIC-KERN
    P.S.
    ŠE POLNI TEKST PRISPEVKA
    IZ “SLOVENIANE”
    »ZA RESNICO, ZA PRAVICO, ZA PRAVNO DRŽAVO
    https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_vztrajniki.pdf

 • Janez Kepic-Kern

  FOTOGRAFIRANO
  ŽALJIVKE
  TISTE BOLEZNI NIMAM.
  REDNO HODIM K ZDRAVNIKOM. ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  DA VSI ZVESTE,
  KAJ POČNEJO V REALNOSTI, SE ZDI
  ŽAL “NAŠI” EX KP, ZK – PROVOKATORČKI.

  ŠALA-
  2. DEL
  V PARLAMENTU-pub, kjer za šankom
  poklapano debatirata

  “LILI PILI”, ki slabo obvlada SLOVENSKI PRAVOPIS
  IN SE ZDI- “MENTOR” – imenovan
  “PLAŠČEK”,
  ker je vedno v “usnje plašču”,
  da se loči od običajnih ex KP; ZK provokatorčkov.
  se pravi – ŽAL “NAŠIH EX KP, ZK PROVOKATORJEV NA TEM OK PORTALU NOVE24TV.

  “LILI PILI” reče
  ” res je, da me zafrkavajo, da ne znam PRAVILNO PO PRAVOPISU – lepo pisati,
  Ampak
  JAZ SEM PRESTAR ZA KAKŠNE TEČAJE IN ŠOLE.
  Veš kaj “PLAŠČEK”? Na nobene tečaje in v nobene šole me ne pošiljajte.
  Vi mi za moje provokacije na NOVI “24TV plačajte
  TOLIKO, DA BOM IMEL ZA PIVO, ZA PIR
  – KOLIKOR GA ZMOREM – SPITI.
  Saj jaz SDSOVCE – KAR DOBR ZAFRKAVAM,
  ČE JE PA V MOJEM PISANJU KAKŠNA
  P R A V OP I S N A NAPAKA – pa ni nič hudega. A ne ?”
  Se
  zasmeje in reče
  “PLAŠČEK” mali “ex KP; ZK mentorček”:
  “Ne bomo te na nobene tečaje pošiljali ne boj se.
  Res si že prestar in preveč – zapit.
  GLEDE PLAČILA SE ZMENIVA DRUGIČ.
  TI – SE MI ZDI, DA SPIJEŠ LAHKO
  -ZELO VELIKO – PIVA.
  Koliko?
  Deset FLAŠ, VELIKIH VRČEV – – PIVA?
  “LILI PILI” reče:
  “JA, RES JE. Deset flaš pira – jest spijem – BREZ PROBLEMA.
  Samo vmes moram na WC hodit – ODTAKAT.” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  2.DEL
  O LILI PILIJU
  IN PIVU

 • piko8

  SDS zmagovita stranka, ki dela za Slovenski narod!!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++++++++

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  3. DEL ŠALE
  O VEČERNEM SHODU EX KP, ZK PROVOKATORJEV
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV
  v lokalu
  “PARLAMENT- pub” , na ŠUBIČEVI, V LJUBLJANI.
  Skozi vrata
  PARLAMENT puba . vstopi večjI, trebušast MLAHAV moški z “večnim” ŠOBASTIM nasmehom – na obrazu
  – ex KP, ZK PROVOKATOR, imenovan “ŠOBCA OZ. “DELU ČAST”.
  “ŠOBCA”stopi k
  “LILI PILIJU” IN K MENTORJU
  “PLAŠČKU” IN JU GROMKO POZDRAVI
  Z
  “DELU ČAST IN OBLAST”.

  ŽE od PIVA utrujeni LILI PILI nejevoljno zavrne “ŠOBCO-DELU ČAST”
  “PA,
  dej nehej s tem “DELU ČAST IN OBLAST” – SAJ TI NIKOL NIS KAJ DRUGEGA – DELAL
  KOT SESTANKOVAL,
  ŽIVEL OD SLAVE TVOJEGA FOTRA : v glavnem pa poležuješ, čenčaš po mestu. In take.
  “ŠOBCA”
  nič užaljen reče:
  ” JAZ MISLIM, DA JE ZADOST, DA JEST KDAJ PA KDAJ NOSIM
  NAPIS : DELU ČAST IN – OBLAST”, delat mi pa ni treba.
  DOST JE,
  DA DELAM REKLAMO ZA – DELO IN ZA – DELAVSKO OBLAST” In se na “odklop” način – smeji.
  V
  “PARLAMENT-pub” vstopijo še – “RDEČI BALON SMRTI,
  ” HUNYAĐI
  in JANEZ CEPEC.

  “RDEČI BALON”
  se dere histerično
  v zbrano družbo ex KP; ZK provokatorjev”:
  “VOLITVE V EU – se bližajo. !
  “PLAŠČEK”
  – zakaj ste izbral tako slabe kandidate iz SD; iz LMŠ, iz LEVICE,iz DESUSA?
  Jest
  “RDEČI BALOBN SMRTI”
  – Fajonove, Joveve, Violete in Šoltesa
  – NIMAM NA OSNOVI NIČESAR – JIH – ZA ZAGOVAJAT: prešvoh kandidati so !
  Še nič res pomembenga -.niso naredil. nimajo kej pokazat.
  Če jih na NOVI”$ TV
  – zagovarjam
  – SE SAMO NORCA IZ MENE DELAJO, ŠE ZNORU BOM.
  Razpoču se bom”
  – se dere “RDEČI BALON SMRTI”.
  “MENTOR
  – PLAŠČEK” reče:
  “pomiri se no, ne se dret. Izbor kandidatov – ni bil v moji moči.
  Pač – hvalite te kandidate iz SD; LEVICE;; LMŠ; DESUSA – čeprav jih je res težko hvalit”
  HUNYAĐI
  reče:
  “LAHKO JE TEBI GOVORITI,
  MI MORAMO PA PISATI, HVALITI TE EX KP, ZK POKOM STRANKE, KI JIH NI ZA KAJ HVALIT.
  Na
  portalu NOVE 24TV
  SE SAMO NORCA DELAJO IZ NAS IN NAS – ŽALIJO.”
  Se
  “JANEZ CEPEC” zareži in reče:
  ” VESTE KUGA – VI STE VSI SKP ENI – BUTLI.
  PEJTE VSI SKP – MAU U “BEGNE”. Jest sm kr k OK – SDS – PRESTOPU.
  U – SDS – SO
  VSAJ
  SLOVENCI IN
  – NORMALN LDJE. Vi ste pa eni BUNKSLI, pejte mau u “BEGNE” ITD. ITD.
  Se
  “MENTOR – PLAŠČEK” – se pokriža in reče:
  “JEZUS-MARIJA – kaj naj pa zdaj naredim”? NASTANE TIŠINA. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  se bo nadaljevalo.

 • MEFISTO MODRI

  A ti pa še premamiš mlade butaste pobe?