Kdo bo odgovarjal za skoraj 70 milijonov evrov preplačanega zdravstvenega materiala? Poslanska skupina SDS zahteva sklic nujne seje in odgovornost pristojnih!

Poslanska skupina SDS je na predsednika Odbora za zdravstvo in Komisije za nadzor javnih financ naslovila zahtevo za sklic skupne nujne seje, na kateri bi razpravljali o ugotovitvah revizije Računskega sodišča o pravilnostih nabave medicinske opreme in zdravstvenega materiala ter učinkovitosti pridobivanja in upravljanja z medicinsko opremo v letih 2014 in 2015 v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Odbor za zdravstvo in Komisija za nadzor javnih financ predlagata Vladi RS in Ministrstvu za zdravje RS, da v 15–ih dneh pripravita predlog za takojšen sanacijski načrt UKC Ljubljana, da se takoj pokliče k odgovornosti pristojnih v UKC in da se ukrepa zoper zdravstveno ministrico Milojko Kolar Celarc.

Računsko sodišče je v maju 2016 izdalo sklep o uvedbi Revizije o pravilnostih nabave medicinske opreme in zdravstvenega materiala ter učinkovitosti pridobivanja in upravljanja z medicinsko opremo v letih 2014 in 2015 v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Rezultati revizije so ta trenutek že znani javnosti, najpomembnejša ocena Računskega sodišča pa je, da so v UKC Ljubljana v letih 2014 in 2015 v nasprotju z Zakonom o javnem naročanju nabavili za 69.443.786 evrov brez DDV zdravstvenega materiala.

V revizijskem poročilu so podrobneje navedeni primeri kršitev na področju naročanja zdravstvenega materiala, pridobivanja medicinske opreme, izvajanja postopkov javnega naročanja in izvajanja pogodb, sklenjenih na podlagi postopkov oddaje javnih naročil. V poslanski skupini SDS menimo, da je zelo zaskrbljujoča ugotovitev Računskega sodišča, da je UKC Ljubljana v letih 2014 in 2015 velik delež nabav zdravstvenega materiala (brez zdravil, krvi, krvnih sestavin in lekarniškega trgovskega blaga) izvajal brez izvedbe postopkov javnega naročanja in preko naročilnic, ki niso imele podlage v izvedenih postopkih za oddajo javnega naročila. Do podobnih ugotovitev je že prišla parlamentarna preiskovalna komisija, ki raziskuje sume koruptivnih dejanj pri nakupu in prodaji žilnih opornic.

Računsko sodišče je ugotovilo številne nepravilnosti
V revizijskem poročilu je tudi navedeno, da se UKC Ljubljana v nekaterih primerih ni držal pogodbenih cen. Tudi do teh ugotovitev je že prišla parlamentarna preiskovalna komisija, in sicer je ugotovila, da naj bi bile v pogodbah navedene višje cene za isti material kot na računih ali pa je šlo za zamenjavo materiala in nabavljen material ni ustrezal opisu v pogodbi ali aneksih k pogodbam.

Foto: iStock

Računsko sodišče je tudi ugotovilo, da UKC Ljubljana ni ugotavljal potreb zavoda glede medicinskega materiala za daljše obdobje ter ni pripravil strategije in večletnih operativnih planov. UKC Ljubljana naj tudi ne bi imel kriterijev, po katerih je bila izbrana točno določena medicinska oprema. V javnosti se večkrat izpostavljajo standardi za medicinsko opremo v smislu, da v Sloveniji na nekaterih področjih nimamo standardov, zato se medicinski material nabavlja nenadzorovano oziroma po višjih cenah kot na tržišču Evropske unije. Iz revizijskega poročila izhaja, da bi lahko UKC Ljubljana preko posebne komisije vzpostavil standarde za posamezna področja, vendar jih ni, ker komisija za standarde sploh ni delovala. Računsko sodišče še ocenjuje, da UKC Ljubljana v letih 2014 in 2015 tudi ni imel izdelane standardizacije medicinske opreme, ki bi bila primerna za uporabo.

Prišlo je do oškodovanja javnih sredstev
Kot izhaja iz revizijskega poročila, je poseben problem v UKC Ljubljana tudi “donirana” oprema in oprema na reverz (oprema v začasni uporabi). Za to opremo ni bila opravljena analiza trga, UKC Ljubljana niti ni imel posebnih določil v obstoječih internih pravilnikih ali posebnih pravilnikih o “donirani” opremi in opremi na reverz in ni vodil stroškov vzdrževanja za tako pridobljeno medicinsko opremo. V obdobju revidiranja UKC Ljubljana tudi ni ugotavljal, ali “donirano” opremo in opremo na reverz potrebuje. Iz tega izhaja ugotovitev Računskega sodišča, da UKC Ljubljana ni imel vzpostavljenega ustreznega sistema spremljanja iztrošene opreme.

V zaključnem delu je Računsko sodišče UKC Ljubljana podalo negativno mnenje na področju pravilnosti nabave medicinske opreme in zdravstvenega materiala (brez zdravil). Na področju učinkovitosti pridobivanja in upravljanja z medicinsko opremo pa ugotavlja, da UKC Ljubljana v letih 2014 in 2015 ni bil učinkovit.

V okviru vseh nepravilnosti, ki jih je ugotovilo Računsko sodišče, v poslanski skupini SDS opozarjajo, da je v UKC Ljubljana lahko prišlo tudi do oškodovanja javnih sredstev. Ker so ugotovitve Računskega sodišča podobne ugotovitvam parlamentarne preiskovalne komisije, ki nabavo medicinskega materiala v UKC Ljubljana preiskuje zgolj na področju žilnih opornic, je več kot verjetno, da je do podobnih nepravilnosti prihajalo tudi pri nabavi ostalega medicinskega materiala.

Poslanci in poslanke SDS predlagajo, da se po opravljeni razpravi na skupni nujni seji, sprejmejo naslednji sklepi:

1.        Odbor za zdravstvo in Komisija za nadzor javnih financ predlagata Vladi RS in Ministrstvu za zdravje RS, da v 15–ih dneh pripravita predlog za takojšen sanacijski načrt UKC Ljubljana in ga posredujeta Odboru za zdravstvo in Komisiji za nadzor javnih financ.
2.        Odbor za zdravstvo in Komisija za nadzor javnih financ pozivata Vlado RS in Ministrstvo za zdravje RS, da takoj pokličeta k odgovornosti člane Sveta zavoda UKC Ljubljana in generalne direktorje UKC Ljubljana, ki so zavod vodili v letih 2014 in 2015.
3.        Odbor za zdravstvo in Komisija za nadzor javnih financ predlagata predsedniku Vlade RS, da ukrepa zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ker ni pravočasno ukrepala zoper vodstvo zavoda UKC Ljubljana.

Peter Truden

 • Peter

  Spet SDS meče polena pod noge odlični vladi in deli sicer tako enoten narod.
  Kako naj vlada dela, če se mora kar naprej ukvarjati s sitnarjenjem opozicije, tokrat za ušivih 70 miljonov, no?

  • samsara

   Kaj je to proti neuporabljenemu in že vrnjenemu kreditu SDS? Nič!

 • garfi

  PLAČAJO NAJ NAJPREJ NA VOLITVAH
  PODPRITE PODPRIMO SDS
  dol z udbomafijsko tranzicijsko levico sd-smc-desus-zl….

 • karpelec

  Uboga Milojka, edina, ki dela ima vedno težave z miljoni, ki vedno odtekajo v požrešne neprave žepe, pa ne ve kako jih naj zamaši-žepe namreč, ki jih noče videt.

  • T-Rex

   kaj pa ona dela? dj ne bluzi

   • karpelec

    To ne bluzim jaz, ampak Milojka, ki pravi, da dela za nazaj za 10 ministrov. Čas bi že bil, da bi me razumel.

    • T-Rex

     ok my bad

  • Peter

   Če vidš, kaj se dogaja in vidiš, da ne moreš narediti nič, odstopiš z mesta Ministra.
   Drugače si pač soudeležen, ubogi ali ne, no.

   • karpelec

    Kaj bi ona odstopala, ko pa je bila namensko tja postavljena, da se žepi lahko polnijo.

 • čips

  Nihce ne bo odgovarjal, ker se nihce do zdaj ni. No razn JJ za vsak cent mora met racun.

 • macon

  Kaj pa je to 70 milijonov, saj je samo 467x več od kredita 150.000 EUR, o katerem so lažni novičarji na polno tumbali cel teden!

  Poden mafijska udbobanda.

  • samsara

   Zato bodo prevladujoči udbomediji tumbali o tej zadevi 467 tednov nenehno in neutrudno. Boš videl, da bodo.

   • KIKI

    Z vsemi pripadajočimi okraski, seveda ! Ni pomembno kaj,
    samo da se po možnosti vsak dan ponovi negativa z imenom
    JJ. Počasi pa le gre v butaste glave….

  • centurion

   Ampak, če mainstream mediji 150.000 € vsak po 1000x ponovijo
   je to kot nekaj milijard €.
   Sam pol ne ponovijo, da je to vrnjeno…

  • KIKI

   Razlika je v tem, kdo pije in kdo plača!

 • Peter

  Računsko sodišče revizijo poslovanja v UKC LJ posredovalo policiji

  Policija pa je poslala spis v Postojno, ki je pristojna za izgubljanje spisov, no.

  • samsara

   Sem že večkat povedal, da je bjonda ukinila PU Postojna, ker je treba varčevati. Zdaj je vse v PU Koper.

   • Felix Langus

    Ta grdogleda mađarska vešča ni za v politiko. Nisem še vidu ženske, ki bi bolj grdo gledala! Ta bi bila dobra za vodet kakšen arest.

    • KIKI

     Ja, en opasač, pa pendrek ji “falita” čez debelo rit!

     • Felix Langus

      Ti si pametna punca! Take mam rad!

    • samotoje

     Kako bi pa ti gledal, če bi tvoja vlada izgubila kompas?

     • Felix Langus

      To ne bi bila potem nič več moja vlada, ampak izdajalska vlada.

 • samsara

  Tale mala guba na fotki je velika reformatorka zdravstva udbofevda in uživa neomajno zaupanje kučanovega slamnatega premierja Ahmada M. Cerarja.
  Kakšen sanacijski načrt UdbKC neki? Sistem udbomafije deluje odlično in v zdravstvu udbofevda ne obstaja nobene potreba po spremembi. Vse je tako kot mora biti in na položajih so sami preverjeni in zaupanja vredni ljudje.

  Udbomafija press

 • Peter

  Kako se lahko voziš na jahti, kupljeni iz denarja ljudi, ki čakajo na operacijo po eno leto in več?
  Nimate prav nobene vseti?

  • samsara

   Psihopati nimajo vesti.

   • samotoje

    Imajo pa premoženje. Če psihopata lopneš po denarnici, je to tako, kot če poštenega človeka lopneš po vesti.

 • Peter

  Odgovarjal ne bo nihče, osrednji mediji pa bodo zadevo predstavili tako, da bo kriva opozicija, ki stalno nekaj nerga in ovira vlado pri sicer izredno uspešnem delu, no.

 • centurion

  Bodo sedaj volilne ovce dale v reševanje teh zadev Šarcu.
  Ta sicer nima programa in kandidatov, pa tudi članov ne,
  ampak ….

  • Peter

   Ma pa voljo, no.

  • domovina mili dom

   Na oblast prideš, če nimaš programa. Kajti s programom pokažeš komijem kaj jih čaka.

 • moat

  To pa je sramota za državo in vladajočo koalicijo. Kaj sploh ministrica še dela v vladi?

  • Peter

   Ne, to je sramota za SDS, ker ni prej ukrepala, no.
   Kaj dela v vladi? To, za kar je bila nastavljena.

   • moat

    Tisto o sramoti in SDS je itak provokacija, kajne? Ne vem kaj naj rečem o ministrici, toda menim, da je hotela nekaj narediti pa je obula zanjo dosti prevelike čevlje. Možno pa je, da so lobiji zanjo premočni, čeprav se je hvalila, da ji nič ne morejo, saj bo šla itak v penzijo. Sicer pa, povejte mi kdo izmed dozdajšnjih zdravstvenih ministrov pa je kaj naredil? Lahko pa, da ni znala narediti kaj več ali pa celo ni mogla; tudi to je možno. V zdravstvu pa še naprej in kar naprej zapravljajo naše milijone, pa se ničesar ne zgodi. Pa kje je kdo, ki bi udaril po mizi, res?

  • KIKI

   Ona se pa smejčka…”še par mesecev, pa grem v
   zaslužen, visoko ocenjen penzion….rešila sem javno zdravstvo,
   vse je ostalo tako kot je bilo, denar je na pravih računih, tako,
   da mi bojo dotacije k pokojnini mesečno zagotovljene, ker bom
   postala višja svetovalka za zdravje v Desusu z mojim Karlekom!!!”
   Pa lepo se imejte in pa-pa vaša Milojkica! “

   • moat

    Ja, res je, bere pa se kot grozo-shrljivka prava, res :).

  • sprehajalec

   Verjetno bo nova kaj boljša, ali kaj?

   • moat

    V zdravstvu se očitno še dolgo časa ne bo kaj dosti spremenilo, ne glede kdo bo prevzel resor. Nekdo mora na določeni točki resno udariti po mizi in zamenjati ta gnila vodstva bolnišnic in uradov ter preprečiti neupravičeno odtekanje denarja pri javnih (beri pod mizo dogovorjenih) naročilih.

    • sprehajalec

     Švercerji soli, ploščic pa jeansa pa kofeta, pa banan, so dobili državo…

     • moat

      Da, elita (zajema tudi tajkune). Raja pa molči, še vedno.

     • sprehajalec

      Vsak Slovenec je potencialni kleptomanček, če dobi priložnost. “Znajde se” pravi ljudski glas. In “znajti se” ni kraja. Ta meja se je v socializmu zabrisala.

     • moat

      Hmm, sva še na isti temi?

     • sprehajalec

      Sem šel pregloboko za tvoje razumevanje? spomni me…

     • moat

      Ne ni to. Toda, to potencionalno bolezensko stanje mi nekako ne gre v temo. A ne velja globalno za vse in ne samo za slovenceljne, da priložnost dela tatu. Saj veš. to je dejansko splošna in zgodnja tema, o kateri so razpravljali filozofi – kdo bo nadziral nadzorovalce? In še danes je to temeljno vprašanje v družbi. Res pa je, da se je industrijska raja pri nas (pa ne samo ona) znala znajti. V fabrikah se je ful privatiziralo in iz njih iznašalo zase in za tiste izven fabrik, ki so vračali z drugačnimi vrstami uslug. To je bila (in je še) korupcija. Toda to so bile vseeno majhne stvari, tajkuni pridejo tam nekje okoli Janševe vladavine in takrat se je začelo na veliko. Torej, znajti se, je kraja, ne glede kakor koli obračaš, če pravila to velevajo. Če pa ne, je bolj ali manj folklora, kar pa ne bi smela biti, saj vrednote še vedno veljajo, se je pa na njih očitno pozabilo. Kaj sta že to morala in etika? Za veliko ljudi (beri političnih mrhovinarjev, elit pa itak) nikoli slišano, ali pa, kar je bolj verjetno, zaigrano. Saj niso butasti, kajne in znajo molsti? In kam prideva? Vprašanje, res. Ena stvar je revolucija, kar pa je najmanj verjetno, ker še ni tako slabo. Lahko prideva do revolta in demonstracij, velikih, kjer bodo elite začasno popustile, dale prav raji in jih z bonbončki spet okrog prinesle. Lahko pa tudi kaj boljšega. Npr. globalna robotizacija, umetna inteligenca v službi človeka, zmanjšanje dela na nekaj ur tedensko ali lenarjenje na plaži v neskončnost, nadgradnja družbe, prosperiranje (?) filozofije… :) Ni pa rečeno, lahko tudi nekaj mračnejšega, kot so vojne, lakota, kakšen Skynet Research in žleht terminator, pa… in to je to. Človek v riti. Toda to nisi imel v mislih, ali pač?

 • Miro

  te kraje se dogajajo že od osamosvojitve naprej in ni nobena vlada izvzeta iz tega…..samo da so sedaj eni pametni

 • Peter

  Računsko sodišče revizijo poslovanja v UKC LJ posredovalo policiji

  Članek pod zgornjim naslovom so na Hanzi TV objavili ob 14h in nekaj. Do zdaj se je nabralo 24 komentarjev.
  V tem času se je pod člankom o kreditu SDS nabralo na stotine komentarjev, polnih zgražanja.

  Kdo je v tej državi nor, no?

 • Morala

  Ali bo sploh kdo odgovarjal? Kako si to sploh dovolijo!? Vsi bi morali leteti in kazensko odgovarjati – od ministrice, do glavnih v UKC…

  • KIKI

   Morala, ti preveč moralno razmišljaš, pa te banda tatinska ne
   razume!

 • Peter

  Joži je rekla, da je slišala, da je Poop Tv poslal ekipo v KLINC, da razišče zadevo, vendar so jih na meji med Bežigradom in Centrom, medtem, ko so intervjujali prisotne zbegane ženice o tem, kaj vejo o izginulih miljonih, ustavili policaji in jih aretirali. Strašno zadevo omejevanja svobode novinarskega dela bodo posredovali v Evropo, za kar že zbirajo podpise in upajo, da jih bo tokrat več kot samo 571. Joži posluša radio in nam bo ob vsaki rundi sproti poročala o razpletu tega novega poglavja raziskovalnega novinarstva v dolini, no.

 • totex39

  Zemljarića kazensko ovaditi in ga odstaviti od napajalnega korita.

 • Peter

  Medtem je novica o miljonih ukradenih v KLINCu čudežno izginila s prve strani MMCja.
  Kmalu pa lahko pričakujemo nov članek o kreditu SDS v Bosni, ekipa je že na terenu in nestrpno pričakujemo prvo javljanje v živo, no.

 • Felix Langus

  Tale, grda teta Pehta na sliki zagotovo ne bo odgovarjala! V zdravstvu se krade po dolgem in počez, zato je imel UKc vedno v svetu razne udbovce. Tam kjer je denar je tudi udbovc.

  • KIKI

   Drži kot pribito! Od nekdaj!

 • VERRZIFIKATOR

  Miloš Volár

  KVADRATURA KOLESA

  Soseska vsak dan isto opozarja,
  da mojster zdavnaj se je že izrabil,
  iztrošil, da je sproti vse pozabil,
  nezdravo vse okoli je kolarja.

  Nabija mojster s silo po kolesu,
  tako vsaj misli, pamet ni več zdrava,
  prepričan, da bo večno sveta krava,
  v sekanju je vztrajen, v divjem plesu.

  Da zdravje in kondicijo ohranja,
  v skupini okrog njega vsi trdijo,
  mendá kolar imel naj bi vizijo,
  da treba ni spremembe tega stanja.

  Rekorde s sekanjem ko mož podira,
  ko trske v vse smeri se razletijo,
  v skupini videti si pač želijo,
  da temu reče se, da reformira.

  Ne vidijo pri tem nalašč nečesa,
  kar pameti se zdravi žal upira,
  kolar da z dletom bolno stvar trenira,
  to da kvadratura je kolesa.

 • samotoje

  Prisilna uprava, natančna preiskava delovanja tega hleva in poimenske ovadbe. Javno objaviti črno listo firm, ki so se z dobavami po nerazumnih cena, podkupovanji in izsiljevanjem okoristile in premoženje lastnikov prej in potem. V UKC delajo odlični zdravniki in sestre. Tudi zaradi njih je treba to štalo počistiti.

 • Olga_10

  Zapreti ministrico in Kučana z vso udbaško navezo, od Zemljarića naprej in jim vse pobrati!

  • RATATA

   Pobrat notranje organe in ude.

   • KIKI

    So neuporabni in ogabni!

    • RATATA

     Za videt bi pa blo. Marsikdo bi se zdrznil.

  • KIKI

   Takoj zdaj!

 • RATATA

  Ooo sej bo serpentinar postavu stvari na svoje mesto!
  Odgovorne ne bo le pobrusu, tudi poklepu jih bo.

  • Slovenec 33

   Ja, medtem bo pa svizec zavijal čololado.
   Prebujanje bo težko.

  • KIKI

   To, pa to! Se bodo Šarac z Zemljaričem in direktorji UKC
   vkup vsedli in pogledali na račun, če imajo že dovolj!
   Zdaj boji imeli nov, čisto prazenžep, ki ga bo potrebno
   nemudoma napolnit !…drugače posel ne bo gladko tekel…

  • sprehajalec

   Žal je to razmišljanje povprečenga volilca starejših let, ki je v življenju menežiral le lastno klet….Gospodinjstvo mu je pa menežirala njegova.

   • RATATA

    Pa veš, da ljudje res to mislijo.
    Saj je on ljudski človek, ve kaj je plug, kaj je kardan, reduktor …. pa še Berilo bere v nedeljo.

 • Ana Premuž

  Vse pregledat banke bolnice ,podjetja VSE KOMPLET od leta 90 naprej , kdo je naredil kaj narobe , pa v zapor ,BREZ IZJEME , kaj se to pravi če naredim jaz kaj narobe moram odgovarjat za svoje napake ti ,ki so pa kradli na VELIKO ,pa nič .DOVOLJ MI JE RES BESNA SEM KOT RIS

 • Ana Premuž

  Pa pri nas v Mariboru so tudi harali , da je bilo veselje ,joj sem jezna.

 • Slovenec 33

  Vsi okupatorji slovenskih dežel in izdajalci slovenskega naroda so se združili, da bodo lahko nadaljevali
  – z okupacijo slovenskih dežel
  – z veleizdajo slovenskega naroda
  – z vabljenjem novih okupatorjev v slovenske dežele
  – z ropanjem slovenskega naroda z novimi davki in prispevki
  – z zatiranjem slovenskega naroda z idiotskimi spremembami ustave, da bodo svoje podlosti še naprej izvajali
  z izvajanjem usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki producira topoumne produkte, ki ne vedo, kaj je domoljubje in ne znajo ločiti patriota od idiota in ne sorošista, LGBTQ izrodka in slovenceljna od Slovenca.
  Premislite in ukrepajte v kolikor ste pri vplji in sposobni.
  Še je čas !

 • montyamp

  Titobandito omladina je kader ki spada na odpad .

  • Felix Langus

   Ja, Tito je mel posušenga tiča. Ni čudno, da je potem Jovanka tolk besno okrog divjala. ;-)

 • racman Jaka

  Abnormalno je to kolk se krade v zdravstvu! Ljudi, ki so bolni pa brez zvez pustijo crkniti ali jim zaradi usranih rok osebja povzročijo sepso!

 • učko

  Misl’m, da se lahko vseeno malo pomirite, dragi komentatorji. Dejansko je prava informacija ta, da so za 70 milijonov evrov blaga naročili mimo javnih razpisov, kar pomeni, da so ga verjetno preplačali. Vendar ga niso preplačali za 70 milijonov ! Naslov članka je malo varljiv !

  • Peter

   OK, tokrat jih ni bilo 70.
   Koliko jih je pa vsega skupaj? V vseh letih te vlade, da ne gledamo prejšnje?
   Pa problem ni v številki, problem je v obravnavanju. Za en kredit so leteli raziskovalni novinarji v Bosno, en teden so nabijali o tem, vsak, ki je imel 5 minut časa se je čutil dolžnega kaj izjaviti o tem in na osrednji javni hiši in v Poop tv so mu to omogočili.
   Članek o teh, ja reciva 69 miljonih, pa kolikor jih je že bilo, no, pa je izginil s prve strani po nekaj urah.

 • sprehajalec

  Vlada Moralnega, ki je zmagala volitve brez ustanovljene stranke, se poslavlja. Pospremljena z toliko upi in pričakovanji. “Ta je pa taprav” so modrovali penzioniran samoupravljalci pred dobrim sosedom, “ta bo pa zrihtal denar pa popucal”.

  Sedaj bodo zagrenjeno cvilili o stričkih, pa polenih, brez imen seveda, tako kot smo že vajeni zadnjih 7 let. Na njih je le še, da si zagotovijo kaj dobro plačanega za naprej. To pa le na način, da ne bodo nič povedali, omerta torej, zakon molčečnosti.

  Vlada efektivno nima moči kenslati provizije v zdravstvu, o katerih se govori že vsaj eno leto, niti pošlihtati Luko, ker z vsakim poskusom dobi Vstalo Primorsko na cesto. Pa gesli iz leta 1947. Pa v bistvu jim je vseeno, svojo vlogo Lutk v lutkovnem gledališču so odigrali, čas je za slovo.

  Čas je za novega igralca, predstava se nadaljuje, Serpentinšek že brusi pete in jezik. Občinstvo pa zopet navdušeno cvili, “ta bo pa taprav, ta bo pa popucal…”

  Juhej, juhej, dokler je še dnarja kej…

 • šmentanamuha

  Sem gledala tole srhljivko o zdravstvu včeraj. To je bila najboljših oddaj na to temo, ki jo je pripravila RTV Slo. Lidija Hren in Erika Žnidaršič sta se izkazali kot prvovrstni novinarki in si zaslužita pohvalo. V bistvu me je presenetilo, da so jima pustili, da sta lahko pripravili takšno oddajo. Ne vem, kaj se je zgodilo v ozadju, da sta dobili zeleno luč. Brez politične volje, ki podpira ministrico, se ne more zgoditi nič. Gre za ogromne denarje in za prepletenost neslutenih razsežnosti.

  Tule je posnetek:

  http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/uradno-ukc-za-milijone-evrov-narocil-izpeljal-mimo-javnih-razpisov/444560#comments

 • Bastian

  Kaj že delajo generalni direktorji v UKC Ljubljana? Nič, hodijo v službo. Zato pa Nimajo Pojma! Ker v službo ne hodijo DELAT!

 • Peter

  Ljudmila odstopila, na Novi24 spijo.

  • šmentanamuha

   Jp, pravkar prebrala. Pravilna poteza.

   • samotoje

    Ustoličenje Tonina pa ni prav dobra novica. To pomeni lizanje s Šarcem.

    • tohuvabohu

     Kdo pa bi lahko bil? Horvat je intelektualec in ni leaderski tip, z ostalimi je še manj. Ni nujno, da se bo Tonin skurbal s Šarcem. Lahko je igrati frakcijo v stranki, kot predsednik pa se ne more igrati z ognjem.
     Sicer pa mislim, da Šarec ni kredibilna oseba za povezovanje in da Tonin to razume. Šarec ni ne tič ne miš, motijo se tisti, ki ga dajejo v Kučanovo štalo. Tudi Kučan se grdo moti, če misli, da bo Šarec njegov pudelj. Glavni problem s Šarcem je ta, da je prazen in votel in samo glumi značajnega in odločnega človeka, v resnici je pa šleva brez lastne vizije.

     • samotoje

      Tonin in Šarec sta v Kamniku zelo kompatibilna.

     • tohuvabohu

      Ne mislim, da je Šarec pokvarjen. Je le brez vsebine. Kot tak je kompatibilen s komerkoli, dokler imata skupne interese.

    • šmentanamuha

     Na politiko gledam kot na šah. Z vidika NSi je to dobra poteza.

     • samotoje

      Saj politika je ene sorte šah. Ne vem, gledam veliko sliko in samo upam, da bo nastala nekakšna desnosredinska fronta, ki bo sposobna pospraviti levo katastrofo na obrobje. Fronto brez Desusa in ostalih revolucionarjev. Kdo bo tu zraven- upam na najboljše.

 • cosmosjasnovidec

  70 milijonov preplačanega zdravstvenega materiala pacientom pa dajejo škodljive ter najbolj cenovne artikle od katerih še bolj zbolijo ter umrejo.
  Pa jebem jim mater vsem po vrsti ali res ne bo v tej kriminalni lopovski Sloveniji že enkrat prišlo do vojne,da se enkrat za vselej naredi red kot je treba saj pa to več ne vodi popolnoma nikamor.
  Vsak dan pride na plano nešteto pokradenega denarja tako,da je še sploh čudež,da SLO obstaja.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • garfi

  se je v nsi zgodilo manj ali več demokracije ?
  Novakova umaknjena, odstavljena, odstopljena, razrešena, lustrirana ?
  že pred časom so sumljivo spraševali ali se umika
  kurčanov sin tonin press

  • tohuvabohu

   Najbrž cika na kakšno boljšo službo. Magari v Bruseljnu.

   • garfi

    vse cika na novo VOLIvno murgelsko prevaro

 • neny

  kva banda?
  ————————-
  VSEM norcem fakof

  DRDR

  • cosmosjasnovidec

   Torej fakof dajaš kar sebi.
   Pizda ste levaki res prismuknjeni pod normalo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • neny

    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    ——————————-
    To je delal tudi Hitler.

    • cosmosjasnovidec

     In imel je čisto prav vsaka mu čast.
     Škoda,da svojega dela ni opravil do konca ter pometel z vso to nesnago saj bi ne samo Slovenija ampak večina držav živela v blagoslovju.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

     • garfi

      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      dr janez sveti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!