fbpx

“Kdo bo pazil otroke vulkanizerjev”? Če bodo tako nadaljevali, bodo to novinarji Dnevnika!

Foto: Twitter

Dnevnik v lasti tajkuna Bojana Petana vedno znova dokazuje, kako izgublja svoj kompas. Na naslovnico tiskane oblike so namreč uvrstili članek z naslovom: “Kdo bo pazil otroke vulkanizerjev”. Kako si predstavljajo, da je to glavni srž problema v času krize z novim koronavirusom, je težko razumeti. Še posebej v luči dejstva, da so trgovine z živili, lekarne, bencinske črpalke in bolnišnice odprte ves čas trajanja epidemije. Očitno pa jih toliko za varstvo teh otrok ne skrbi. 

Marsikdo, ki sliši, da je na naslovnico umeščen članek z naslovom “Kdo bo pazil otroke vulkanizerjev”, upravičeno pomisli, da gre morda za glasilo Avto-moto zveze Slovenije (AMZS). Ko človek uvidi, da gre za Dnevnik, se lahko upravičeno nasmeji in si reče: “Od kod pa jim sedaj to?”.

Enotno: Gre za slabo uredniško odločitev
Sodeč po komentarjih okrog izbire osrednje novice na Dnevniku je očitno, da so si bralci enotni, da so na Dnevniku povsem izgubili občutek za uredniško politiko. Med komentarji so namreč med drugim znašli: “Hvala za tole, najprej sem se nasmejal, potem me je nenadoma spreletelo, da ne gre za oglasno prilogo AMZS, temveč za popolno izgubo občutka za uredniško politiko. Tiskani mediji so tik pred zlomom. Namesto da bi privabljali bralce, zlorabljajo njihovo empatijo za svoje travme.”; “Res slaba uredniška odločitev…”; “Res podn pisunstvo, kdo pa pazi otroke zdravstvenih delavcev, policajev, trgovk, kuharjev, poštarjev,…. zaprejo naj že štacuno?!”

“Niso gladki. Naj se odločijo, ali so za karanteno ali so proti…. če že pišejo neumnosti. Po eni strani jim paše biti doma, po drugi strani jim je pa covid-19 navadna gripa.”; “Družbeno politično glasilo.(kot 99.9% medijev v R. Slovenija)”; “A uredniki in novinarji nimajo otrok? Ker se ne spomnim naslova Kdo bo pazil naše otroke..”; “Kdo bo pazil na otroke vulkanizerjev??? Darjan Košir in njegova kompanija, saj imajo dovolj časa.”

Splošno znano je, da Dnevnik prakticira predvsem tiste vsebine, ki so upirjene proti ukrepom aktualne Vlade RS, ki si za razliko od Vlade Marjana Šarca prizadeva za zajezitev okužb z novim koronavirusom, ne pa za širitev. Kakorkoli, to pozicioniranje je res težko razumeti. pričakovali bi, da bodo novinarji delovali v korist splošne populacije ljudi in ne obratno. Z objavo, kot so si jo privoščili danes, le skrbijo za to, da se bo nadaljeval trend padanja rednih bralcev, saj le ti očitno prisegajo na zdravo kmečko pamet. Če se uredniška politika ne bo izboljšala, se na koncu morda res lahko zgodi, da bodo novinarji primorani v to, da ponudijo pomoč pri varovanju otrok vseh tistih, ki bodo odšli na delo.

Hana Murn