Kdo je največji zmagovalec volitev v Mariboru? Ljubljana! SMC, ki je štiri leta blokiral vse projekte, bo zdaj plenil po štajerski prestolnici

Foto: STA

Kaj prinaša Mariboru zmaga poslovneža Saše Arsenovića v drugem krogu lokalnih volitev? Njegov protikandidat Franc Kangler je ves čas zatrjeval, da je Arsenović izbranec mariborske elite, tesno povezane z Ljubljano, medtem ko da je sam kandidat pravega Mariborčana. Prav zato je Kangler predstavljal neke vrste ideološki boj štajerske prestolnice s slovensko prestolnico, katero je bilo potrebno ubraniti pred tem, da si jo Ljubljana dokončno pokori. A je Kangler spodletel; tudi zato, ker je ljubljanski lobi prek svojih medijev, tudi lokalnega Večera, forsiral svojega kandidata, novinarska nevtralnost je prav v mariborskem, hkrati pa tudi koprskem primeru, dokončno spodletela, utonila v pozabo.

Zanimivo, še najbolj negativne izkušnje z ljudmi, ki stojijo za mariborsko zmago Saše Arsenovića, ki si ga večina predstavlja kot pohorskega Jankovića, ki da bo poskrbel za razvoj Maribora. Že same primerjave z Jankovićem so seveda popolnoma napačne, saj Ljubljana dobi bistveno več denarja iz državnega proračuna, dolgo so poznane Jankovićeve povezave z bankirji, na sploh pa si Mariborčani ne morejo ne želijo in smejo želeti, da bi šli po poti zadolženosti prestolnice. Po drugi strani pa je v Arsenoviću zdaj SMC končno dobil svojega poslušnega človeka, da bi stranka, ki je v zadnjih štirih letih morda bolj agresivno kadrovala, kot katerakoli druga v samostojni Sloveniji, prevzela popolno kontrolo nad Mariborom.

Pred dnevi je sam Fištravec, veliki Kanglerjev nasprotnik zadnjih let, o SMC-ju na svoji spletni strani zapisal, da je Mariboru  naredila še več škode kakor bivši župan (Kangler).  “Iz prve roke lahko potrdim, da si fantje iz te stranke predstavljajo Maribor kot plen, ki si ga je potrebno razdeliti. Na koalicijska pogajanja leta 2014 so prišli s spiskom javnih podjetij, ki jih želijo kot stranka prevzeti. Ker na to nismo pristali, niso vstopili v koalicijo. Ves čas mojega mandata so delovali na način, da so preko Ljubljane blokirali vse, kar je bilo možno. Za tisto dobro, kar smo ustvarili, pa so pripisali zasluge sebi ali pa popljuvali, če drugače ni šlo. Njihov način dela je bil, bolj kot je slabo za Maribor, boljše je politično za nas,” se spominja odhajajoči župan.

Maribor se že predolgo sooča s preveliko brezposelnostjo in propadajočim gospodarstvo. Foto: STA.

To seveda ni politika, ki bi si jo želel sleherni Mariborčan, temveč je prav to eden izmed glavnih razlogov, zakaj je Slovenija začela zaostajati v razvoju s primerljivimi državami. “Ko govorim o pomenu interesov Maribora, kar simbolizira vijolična barv), želim poudariti, da se župan Maribora ne bi smel nikoli in nikdar pokoriti interesom lobijev v Ljubljani, kar simbolizira zelena barva. Saj ni tako težko razumeti te simbolike, seveda če se to želi,” je še povedal Fištravec. To je razumel tudi Kangler, ki se je v dneh pred drugim krogom volitev trudil zakopati bojno sekiro z vijolami, na soočenja je hodil v vijoličastem dresu.

Saša Arsenović je zmagovalec volitev v Mariboru. A z njim je največ pridobila Ljubljana, so prepričani v taboru Kanglerja in Fištravca. Foto: Nova24TV.

Bo posloval kar sam s seboj? Arsenović se ne namerava odpovedati lastništvu lokalov, ki so povezana z občino
Že pred časom pa je Požarreport pisal o visoki zadolženosti Saše Arsenovića. Podjetja in nepremičnine v njegovi so namreč visoko zadolžena, kar bi lahko potrjevalo govorice, da Arsenovič odhaja v politiko – tudi ali predvsem – zato, da bi lažje, kot pravijo, servisiral financiranje svojih kreditov. Po javno dostopnih podatkih namreč Arsenovič trenutno dolguje skoraj 8 in pol milijona evrov, pri čemer je vrednost njegovih nepremičnin in obsega poslovanja bistveno manjša, je poročal Požarreport.

Problem bo tudi to, kako bo Saša Arsenović posloval kot mariborski župan, očitno kar sam s seboj. Načrtuje kar nekaj obnov nepremičninskih ali gostinskih projektov, ki so tako ali drugače povezana z mestno občino ali državnimi organi, denimo zarado potrebnih gradbenih, okoljevarstvenih in drugih dovoljenj. Njegova napoved, da bo po izvolitvi za župana zadržal lastništvo nad podjetji, operativo pa prepustil sodelavcem, je izjemno sporna, saj to kar samo po sebi kliče po korupciji. Novinar Bojan Požar si denimo ne predstavlja, kako bo Arsenović kar sam sebi predpisoval občinske odloke.

Kakorkoli, usoda Mariborčanov in Mariborčank je negotova kot kdajkoli prej. Ne glede na to, kako so bili zadovoljni z zadnjima županoma Francom Kanglerjem in Andrejem Fištravcem, lahko mirno zapišemo, da sta vodila občino, bodisi dobro bodisi slabo. Z Arsenovićem pa se zdi, da bo Maribor zdaj dokončno Ljubljana. Ki pa doslej prebivalcem pod Pohorjem še nikoli ni prinesla nič dobrega.

T. F.

 • sunday

  mu ne bi prisodil, da je mariborčan, prej kakšen črnogorec – no saj zato je zmagal, ker je južnjak, tako kot lublana tudi maribor, žal – no štajerci sedaj se pripravite, tudi vi boste videli in občutili na lastni koži kako se dela v lublani !!!

  • Občasni Komentator

   easy like the sunday morning

  • Dado

   Jokica desničarska, vsak poraz peče kot hudič. Soočite te se z realnostjo. Politika širjenja nestrpnosti, sovraštva ne vodi v pozitivno smer. Še pred temi volitvam je moral Janša priznati, da ne more sestaviti vlade, kljub zmagi na volitvah. Nič desnice ne izuči. Pa ni. Vsak svoje dela.

   • FRANC3

    Čas je največji zdravnik in razsodnik. Se slišiva čez 4 leta.

   • rabbit

    In kaj imamo od teh velikih zmag levice nič en velik nič vse razpada, se draži. Le kdaj boš prišel k pameti.

   • SIMON ROZIC

    Ljudstva nič ne izuči! Držite se raje za žepe!

 • Roman

  Žalostno,da Mariborčani ne morejo,nočejo izvoliti domačega župana!Škoda,da so jim tako oprali možgane!

  • opazovalec

   Roman, kolikor vem je Kangler Duplečan v dobrem in slabem. Duplek namreč nima nekih dobrih referenc, poglej si pojem Dupleška mornarica. Tam tudi redi merjasce in obraz mu jedno bolj podoben neki pujsi…. V Mariboru se je le uradno prijavil, da zadošča predpisom za župana.
   In še o vijoličasti mestni barvi. Vsi stari mariborčani vemo, da je mestna barva rdeča, kdor ne verjame si naj pogleda mestni grb. Vijoličasta barva je barva umetno ustanovljenega kluba NK Maribor. Pred desetletji je prišlo namreč do politične prisilne združitve ŽNK Maribor in propadlega “meščanskega” rivala z levega brega, NK Branik. Klub je namreč propadel, ker so zastrupili gostujoče igralce Karlovca….. In takrat so komunajzarski botri požegnali vijoličasto barvo kot kompromis med žel. modro in črno-belo NKB.

  • Steiermark

   Tisti, ki so izdatno pripomogli k izvolitvi “svojega” imajo korenine in mentaliteto, tako kot on sam globoko na balkanu – dvojček lublanske naveze…..

 • Dado

  Desnica, še enkrat luzerji. Kot v Ljubljani je bilo napovedano. Logar Jankoviču ne seže do gležnjev, Kangler stara prežvečena zadeva je preživeta. Ni bilo vprašanja. Ali bo Kangler tudi natolceval ??? SDS si je preko medijev izmišljevak vse možne neu,nosti kot; zmagala je SDS, Logar, prevetril sem Ljubljano, Janković je najel volivce, Janša, podprli smo največ županov v Sloveniji… VSE, da bi svoje podpornike prepričali, da NISO izgubili… ČISTI PORAZ KOT SOLZA.

  • AlojzZ

   Ja, čisti poraz SDS in vse desnice. Kaj hočemo, Slovenija bo vsak čas padla islamistom v roke.

   • SIMON ROZIC

    Saj res, Ahmada za župana! Ta bi v “Lublani” zagotovo zmagal….

  • rabbit

   Srbi so pod Miloševićev iz Velike Srbije naredili srbski pašaluk, sedaj se isto dogaja v Sloveniji, Srbi vladajo nas bodo pohrustali pa muslimani. Bravo Slovenci.

   • SIMON ROZIC

    Bravo Slovenci, kmalu bomo v senci in to samih oslov in debilov!

 • FRANC3

  V kopru in Kranju so se obrnili proti Sloveniji, v Mariboru proti Balkanu.
  Počakajmo 4 leta pa bomo videli. Bojim se, da so se Mariborčani slabo odločili. Kdor ni dober gospodar s svojim premoženjem, ne more biti dober s tujim. Če se bo vse sfižilo, ste si Mariborčani sami krivi.

  • tomnidari

   V Kopru in Izoli na žalost zavladala LGBT opcija.

  • SIMON ROZIC

   A nisi videl same veličastne face okoli novega župana? Pred leti so
   prilezli iz Kanglerjeve riti, zdaj se pa že slikajo “na pravi strani”….
   Vogrinc je med prvimi poiskal kamero, da se vidi….a že ni dovolj
   “pokrav”, bi rekli Mariborčani…pa Počivavšek je prišel, veliki gospodar
   Celjskih mesnin in propadlega Mercatorja, pa prišle so stare mačke iz
   političnega mestnega azila….Groza! Kaj bi še radi Mariborčani, zdaj imate,
   kar ste želeli!

 • garfi

  sploh se nismo odcepili od jugoslavije
  za bruhat

  • Zgornji

   Ja, sam Res , Nooo !!! ! !!! :-(( :-P

  • Steiermark

   ….ali pa: ponovno so nas okupirali!

 • janko

  Izvolili so kanibala, kar naj jim pohrusta živce! Hlapci, rdeči beboti!

 • VERZIFIKATOR

  Toti List

  VEČER SE V NOČ PREVEŠA

  Je ob Dravi mraz pa led in slana,
  z Lenta se natakar razgleduje
  o stvareh takole premišljuje:
  je ob Dravi končno zdaj Ljubljana?

  Bodo pred lokali polne vrste?
  Treba vendar je za klientelo
  vsak večer skrbeti na veselo,
  gleda, ali vse ima še prste.

  Hvali mož večer na vse pretege,
  mu večer prinesel je dobiček,
  ko je lajal kakor besen psiček,
  pač večer, ne on, tu ni zadrege.

  Se večer prav hitro v noč preveša,
  ko je rajski čas za vse tatove,
  plen obeša ko se na plotove,
  noč zakrije vse in vse premeša.

  Se lokale nočne reklamira,
  se natakarja zgolj povzdiguje,
  ne domače, hvali se le tuje,
  s tem večer izdatno noč podpira.

  A ne ve večer, ko v noč potone,
  ko svetlobe ni več kredibilne,
  za ubožce, reveže servilne
  zlahka v noči še večer utone.

  Ko nihče več na večer ne stavi,
  vsak ko se samo na noč zaklinja,
  brez moči večer lahko preklinja,
  da ga noč tako grdo obglavi.

  Vse bolj se zaveda tega stanja,
  da ne bo mračnjakom več potreben,
  bo sam sebi kakor zvon pogreben,
  le da tokrat brez laži odzvanja.

 • bubamara

  Bravo Štajerci. Sedaj boste tudi vi imeli najlepše mesto na svetu. Cena? Sitnica.

  • SIMON ROZIC

   20% na vsa začeta dela…, de?

 • totex39

  Mariborčani sami si krojite svojo usodo, ko ste sramotno izvolili Balkanca namesto Slovenca, ker ste želeli spremembe jih boste občutili, najbolje pa drugorazredni, kajti mafijska balkanska elita vas bo pohrustala.

 • tarantela

  Pa tako lepooo se vam je sanjalo. Še včeraj…

 • Andrej

  Bravo, Mariborčani. Če ste mislili, da ste prej stali na dežju, boste spoznali, da ste prišli pod kap. Iz Ljubljane se niste ničesar naučili in to boste tudi plačali. Tako kot Ljubljana že plačuje.

  • Zgornji

   Ja, Žalostno, da je folk postal tako naiven , slep in neumen . Mrtev ,

   • SIMON ROZIC

    Takega je naredil že Tito&banda d.o.o. ..radnićku klasu !

 • Zgornji

  No, saj, če Kanglar ne bi bil toliko Zloben in Pohlepen z tistimi radarji, bi mu po mojem mnenju uspelo , … ampak, tale POŠAST zdaj, bo pa samo še Navzdol vlekla ta ubogi mrtvi Maribor … !!! ! !!! Žaaal.

 • sloustava

  Mariborcani ste se bolj za Mescem kot Ljubljancani. Takole podariti mesto, hm, trpite, ce in ker ne znate volit. Samo se enkrat odprite usta o “totih pametnih “, pa vam bomo pokazali rezultate teh volitev!

 • luckyss

  Prav neverjetna je vaša potreba po uspehu…Vsak poraz bi radi prikazali kot zmago……
  Se bo treba sprijaznit da ste luzerji in to zaradi lastnih butastih glav in ne nekih kučkotov iz ozadja, ki so vam izgovor za lastno bebavost in nesposobnost..

  • Minovak

   Saj si v istem dreku, pa se širokoustiš…a si na njihovi plačilni listi? Takole, ko gledam tvoje poste, mislim, da ti je domoljubje kot knjiga vicev, a smejal se ne boš, smejejo se drugi, tujci, ti pa kot ovca.

 • Gr Enze

  TA STVOR SPLOH NI SLOVENEC !

  • SIMON ROZIC

   Je, je , iz praskupnosti ! …mamika mu je diplomo napisala, oči pa plačal
   teniške ure ! To je vse, kar zna!

   • opazovalec

    Oni Duplečna jo je pa prepisal in so mu jo odvzeli!

    • SIMON ROZIC

     …govor je stekel o Arsenoviču, de?

    • SIMON ROZIC

     …no, saj nekaj je počel, Sašek pa nič !!!! Je kar z nebes padla
     diplomca, a ne. Tudi za Jankovića je znano, da je vse kar ima
     pokradel, le diplomo si je mogel kupit !

 • jovan jovan

  Če hočeš izgubiti volitve, te mora podpreti sekta. Da bo neuspeh zagotovljen, je potrebna podpora ljubljenega vodje. Luzerji na kvadrat! Volitve so zopet pokazale, da je ivan politični fosil, ki odvrača volilce.

  • Jan Kovalski

   Če hočeš dobiti volitve moraš biti čefur mongoloidnega izgleda, močno zadolžen in vsaj odgrizniti prst natakarju.

   • jovan jovan

    Če ti je tak način komunikacije v tolažbo, pa kar!

   • opazovalec

    Ta prigoda s prstom je že tako stara, kot da bi Velikemu Vodji očital, da se je bratil s socialisti v Internacionali, odkoder so ga zabrisali 1997.

 • BlackOpsSystem

  Srečno Mariborčani in Mariborčanke……čeprav vemo, da so to pobožne želje že davno zakopane. Sedaj ste ista govna kot mi v Ljubljani…..živina za molzo!!!!

  • jovan jovan

   Se strinjam.Eni v Ljubljani ste pa res govna! Še dobro, da ste v manjšini.

   • BlackOpsSystem

    jovane jovane…..jebem ti vse kar ti je svetega….tako kot poštar!!! Smrad izdajalski na socijalni podpori in mami plačuje stroške tvojega bivanja na tem planetu!!!!!!!

 • Jan Kovalski

  Ljubljanizacija Maribora.

  • antimur

   Bolj je to mafijizacija in čefurizacija. Takoj moramo to bando, pa čeprav s silo razgnati. V kolikor so bile te volitve poštene, v kar dvomim, tisočkrat prekolnem vsakega Slovenca, ki je volil to čefursko barabo.Bolj kot Maistrov spomenik, rabimo še enega Maistra, da bo razgnal to roparsko in jugokomunajzersko golazen.

   • jovan jovan

    Msister je bil projugoslovanski in panslovanski.

   • Minovak

    General Maister je naredil samo eno napako in to kardinalno, zgrešil je smer, namesto na sever bi moral udariti na jug, to bi se poznalo na današnji dan in naprej.

  • zokispoki

   Zokizacija !

 • SIMON ROZIC

  Upam, da bo zdaj plačeval svoje delavce v gostinstvu in trgovini!

  • rabbit

   A bo tudi kakšnemu uslužbencu na občini odgriznil prst? Maribor je za župana izvolil ljudožerca.

   • karpelec

    Nabira material za mariborsko kislo juho.

  • mona lisa

   Ja z našim denarjem pa še pufe bo pokril.

  • domovina mili dom

   Zgodilo se bo isto, kot v Ljubljani. Za zahvalo, ker bo dal služiti udbomaf21ji, mu bodo odpisali milijonske dolgove.

 • FORT WORTH

  Slovenija, od kod budale tvoje ??!!

 • Minovak

  Maribor bi lahko dokazal, da je simbol slovenstva, ker ga je izdala Ljubljana, tako pa zbogom Štajerci in Maribor, dokazali ste, da ste enak kup govna kot Ljubljana, sramota!!!

 • mona lisa

  Poraz mariborčanov.
  Ali so volitve veljavne če se je sam Arsenovič pohvali v prvem govoru po zmagi da so eni zanj dali celo po tri glasove? Strici iz ozadja vedno dobijo kar želijo pa čeprav na pokvarjen način.
  UBOGI MARIBOR.

  • domovina mili dom

   Udbomafija vedno doseže tisto kar hoče.

   • mona lisa

    Žal res.

 • domovina mili dom

  Golobič&&kućan polagata vse upe v uvožene volivce. Slovenski butli pa imejte minimalce in služite srbijanski buržoaziji.

 • Minovak

  NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
  George Orwell

  • domovina mili dom

   Saj jih ni izvolil narod.

  • luckyss

   Ja, zamislite se malo SDSovce in ovni ;)

   • Minovak

    Vidiš, zaradi takih kot si ti, imamo pri nas kup rdečega gnoja in ti kikirikaš z njega, res pritlehno.

    • luckyss

     V bistvu lajam na SDSovce pred njihovo štalo ;)

     • Minovak

      Na žalost psov, imajo kratko življensko dobo, pravzaprav se že izteka…torej, lajanje bo kratko.

     • luckyss

      Matilda tudi ovc ne preskoči..

     • Minovak

      Nobenega ne preskoči, tudi tistih ne, ki mislijo, da bodo večno, a vse se tako hitro obrne. Po Matildi pa greš v pozabo…zanesljivo in večno.

     • luckyss

      Po desnake pride baje Kristus…

     • Minovak

      Za levake pa hudič, ki ima rad rdečo barvo in jih je naredil po svoji podobi.

     • luckyss

      No, še po smrti nas delijo na rdeče in bele…nikoli miru…

     • Minovak

      Hvala Bogu, da ti je takrat vseeno.

    • Imperial Commando

     Pa sploh vedo ne zakaj podpirajo rdečkarje, zato ker so jih oprali do te mere , da vse kar ni rdeče je za njih fašizem. Kadarkoli sem vprašal zakaj podpirajo rdeče nisem dobil niti enega konkretnega odgovora, kvečjemu samo lajanje in cviljenje.

 • mona lisa

  Maribor je poražen.

  • domovina mili dom

   Mafija udbović si je razdelila državo na dvoje.

 • zokispoki

  Zblojen folk !

 • Peter

  Ko imaš na izbiro dve slabi opciji….

  • FORT WORTH

   Izberes najslabso…
   Hehehe

 • Flower Power

  nora tv ne ve kaj piše,kdo je pravi mariborčan se ve saj je arsenovič rojen v mariboru,kangla pa je navaden dupleški pritepenec in prevarant ki nikoli ne bo mariborčan……………

 • dboomko

  Tipično. Demon je kriv! za vse vaše tegobe Poglejte Mariborčani – zdaj vas bo Ljubljana jahala. LJUBLJANA!

 • Koncno je se Maribor padel pod mocno Ljubljano ;)

 • David

  Katastrofa za Maribor.Zapufan lokalec z gangsterskim frisom bo verjetno mesto zasral v nulo.Toti maribor je vedno bolj nor.Ko bi folk vedel kaj se za tega tipa vse govori’nic kaj dobrega in prav neverjetno da tak Sakal pride za zupana.

 • BlackOpsSystem

  Bravo Koper!!! Tako se delA…..poletja bodo lepša brez lopova popoviča…..pa še unga smrduha debelga k bonbonjere mu muslimanka dela se znebite!!!!

 • Zoran Ljubljanković

  Najbolj me veseli, da se bo NK Maribor sedaj preimenoval v Olimpija II. Ha ha, pa smo vas mi ”žabarji” pohrustali. Konec je pijančevanja, bo treba začeti delati!

 • Cmerko

  Rezultati so pravi.
  To si slovencelni zasluzijo.

 • Artur

  Kakršno neužitno in za zdravje nevarno ljudožersko čorbo so si skuhali takšno bodo tote budale požrle. Unikum zblojenosti v evropskem merilu.

 • Nata

  En zapufan ” podjetnik ” bo vodil Maribor. . . . . . .drugi silni menažer vodi Ljubljano ??
  Dragi Slovenci, ali se zavedate, da nas vodijo za nos Jugo – migranti ??

  Zato onih drugih afriških kobilic niti ne potrebujemo !!Bodo že tile vse požrli – no, saj so že !

  • Hunyađi

   Cudno, da nas v Kranju ravno Slovenci kradejo.

   • stajerc5

    Do sedaj je bil siptarski posvojencek!

    • Hunyađi

     Bolj konkretno ti tole stajerc o gerenskem okolisu.

 • PORK Amashina

  V Mariboru ste dobili Frankensteina…..Da ne boste kaj boljše kot v Ljubljani…

 • PORK Amashina

  Iz volitev v volitve se mi bolj in bolj zdi da so volitve v Srbiji ali Bosni.Kaj dosti slovenskih fac ni videti.

  • kraljica vesolja

   Propadoste. A JBG, pač ženske vaše raj fikajo Srbine pa črnce, sej jst mam tud Srbina, tisti vaši mlohavi tički me res ne zanimajo. Slovenke mamo rade tujerodne, hahaha, kare.

   • Schemva Miro

    Ti si Slovenka toliko kot sem jaz zamorc,stari Slovenci pravijo,da vse kar je iz juga so cigani.

    • kraljica vesolja

     Ti men navš govoru, da nisem Slovenka, mrš u PM gnoj fašistični.

     • PORK Amashina

      Izrekaš se pač za balkanko in izrazito protislovensko.Kam naj bi te pa potem pripisal?i

   • PORK Amashina

    Sej ni to da se v postelji kaj odrežejo maš pač rada za dobro jutro klofuto,za dober dan s pestjo v ksiht za dober večer pa si za boksarsko vrečo.Pač po balkansko.

 • jovan jovan

  Ni vprašanje kdo je največji zmagovalec. Ve se tudi kdo je največji luzer. Sekta.

 • antimur

  Vedno bolj sem prepričan, da bo desnica morala ukreniti nekaj v svojih vrstah. Sami porazi, kjer slavijo antislovenci, oziroma vsa banda, kar je pod kučanisti, čefurji, rdečezvezdaši in vsa ostala golazen, ki je v Sloveniji. Bo pač potrebno zavihati rokave ter iti v akcijo, ležernega življenja je konec, brez sile, se teh okupatorjev ne bomo rešili.

  • Dado

   Desnica v akcijo. Argentina vabi. Tam še živi nekaj ostankov, borcev iz druge svetovne vojne, ki so odseljeni iz Slovenije, prav je tam cela pokrajina nemških naseljencev, , ki so se borili skupaj, in skupaj izgubili II svetovno vojno. tako, da IZVOLITE. Očitno vam Slovenci ne zaupajo več. Volitve so izraz, kaj si ljudje mislijo o teh ljudeh, ki so jih na desnici izbrali, kot bodoče predstavnike ljudstva. Zapeljana politika……

  • Flower Power

   kaj cviliš svečkar ?…..ti bi na silo ?…..samo nekam malo vas je ….gnoj domosranski……….

   • Imperial Commando

    Koliko županov imajo SMC LMŠ SAB DESUS LEVICA?

    • Flower Power

     kar tolaži se gnoj svečkarski……..

     • Imperial Commando

      No povej no

   • antimur

    Boš presenečen, na vrsti za cviljenje ste zdaj vi, banda kučanistična, temu ne boste ušli. Takšen je pač zakon narave, zob za zob in tako dalje, ste pač okupatorji in si drugega ne zaslužite.

  • kraljica vesolja

   GOlazen so tvoji pamži pa vsi fašistični Slovenci. Kaj bi ukrenu, a bi Srbe na vrbe obešal, kokr ste že delal osterajharski hlapci. OKupator si ti, fašista. Sovražim fašiste!!!!!!

   • Imperial Commando

    Tebe fuka fašist :)))

    • kraljica vesolja

     NI fašist, al je voleo da bije fašiste, al je bil čapac al Slovenc, nima veze, fašisti so od njega dobival po pički.

     • Imperial Commando

      Očitno je , da je edino tebe tepel, posledice so vidne :))

     • kraljica vesolja

      Men paše, če me našeška. Pač mam take fetiše. IN to je moj problem, ne tvoj.

   • Schemva Miro

    Srbe na vrbe,tebe pa na kol.

    • kraljica vesolja

     Marš u PM, fašista.

     • Schemva Miro

      Reče se fašist,ne fašista,vidi se,da korenine vlečejo na Balkan.

     • kraljica vesolja

      To je zanalašč, da mal obarvam svoje stavke.

 • Slovenec sem

  Z izvolitvijo nekaj dodatnih županov iz levih strank se je Slovenija še bolj pomaknila k svojemu koncu.

  Jebo vas pas mater, levičaji in drugi škodljivci!

 • ney
 • Caetano

  Cestitke tudi g. Molanu zupanu obcine Brezice, ki je clan SDS!

 • Caetano

  Cestitke tudi mlademu clanu SDS Danielu Cukjatiju, ki je postal zupan Vrhnike!

  • Ivan Friderik Novak

   Je sin od pobožnjakarskega oneta?

 • kraljica vesolja

  Kva je pa ta tip antipatičen.

  • exposingthetruth1111

   kdo ? Cerar ?

 • Jaka Sraka

  To pa ni fer, da ste Cerarju vrnili staro babše…

 • Govekar

  Kaj naj volijo politike, ki so proti Magni in drugemu tiru? Neokomunistov Slovenija ne potrebuje.

 • Aron

  Glede na to, da Mariborčani pač ne znate sami voditi občine, saj ste lokalci zafurali vse od industrije do turizma, je skrajni čas, da vaše lepo mesto prevzame nekdo, ki bo stvari peljal drugače. Arsenoviču vse najboljše, bo pa težko med vsemi morskimi psi, ki te bodo ovirali na vsakem koraku.

 • macon

  Kaj je to za en boksarski ksiht? Izgleda kot mlajši brat Draga Kosa, bojda je tudi enakega komunajzarskega pedigreja.

 • Zvone Cernac

  SDS je podprla Kanglerja in ta je v tistem trenutkuizgubil vsakršno možnost za zmago. Hvala SDS.

 • lokec

  Res se mi zdi, da se trend podpore desnici stalno pada. Bilo bi boljše, da bi padel na hitro nato pa zopet na hitro zrasel. Po mojem mneju je to zato, ker mladi vedno bolj podpirajo levo opcijo. Vzrok temu je medijska podpora levice in šolski sistem, ki vzgaja levičerje. Da bi pa v šoli rekli kakšno dobro besedo o desnici pa ni v navadi. Levica tudi daje ugodnosti učiteljem in javnem sektorju. Stvar je zamujena od takrat, ko je postal šolski minister Slavko Gaber, se še dobro spominjam tistih časov. Desnica je samo gledala, tako kot sedaj, kako levica prevzema oblast. Prvič sem opazil, da z desnico nekaj ni v redu ko se je DEMOS samo razpustil. Takrat tega niem mogel dojeti.

  https://siol.net/siol-plus/na-danasnji-dan/kdo-je-kriv-za-razpad-demosa-432428

  Že takrat 1991 so vrgli puško v koruzo, katera se vse bolj pogreza v blato. Najbolj me skrbi zelo počasen, kroničen trend padanja podpore. Nekateri pravijo, da je za vse Janša kriv. Ja kaj pa naj Janša naredi. Če bo odstopil bodo pa zopet rekli, da še vedno deluje v ozadju. Saj so še druge desne stranke? Tudi ko ga ne bo več bodo rekli, saj ti so bili Janševi in zopet grajali desnico. Mislim, da se mora v Sloveniji nekaj zelo hudega zgoditi, da bi se trend obrnil, kaj pa ne bom špekuliral.
  Ima kdo kakšen predlog?

  • Zvone Cernac

   Vsi desničarji boste v prihodnjih 20 letih pocrkali od starosti. Torej vse kar moramo narediti je to, da še nekaj let trpimo vaše domosranstvo.

   • Flower Power

    hehehehe jih emšo jebe…..je pa res svečkarji so v strmem padanju…….

   • lokec

    Zardi takih besed kot si jih napisal spodaj, ti tega sigurno ne boš dočakal. Zvonko imam izkušnje z takim, ki so podobno govorili pa je prišla Matilda s koso.Mogoče si še zelo mlad vendar smrt ne izbira. Le pokaži to, kar si napisal svojim bljižnim. Da ne bo pomote. Jaz ti želim dolgo in srečno življenje. Vendar………………………………

    • Zvone Cernac

     Tudi jaz vam želim dolgo in srečno življenje. Zdaj, če so vaši najmlajši stari tam 55, pa vemo, kakšen življenjski slog imajo desničarji (alko, mastno, zafrustriranost, koleričnost), potem bodo doživeli tam do 75 – kar je precej dolgo, amapk ne dovolj, da ne bi desnica do tedaj pristala izven parlamenta.

  • lokec

   Pri DEMOSU so sami krivi za razpad, in sicer zaradi požrešnosti in sporom za boljši položaj, kar je znala izkoristiti levica.

 • Duhec

  Moti vas, ker je Srb. Vi bi raj nesposobnega, zabitega policaja.

  • Schemva Miro

   Srbi nimajo kaj iskati na županskih mestih v Sloveniji.

   • kraljica vesolja

    Miro, aja, to je tipična izjava fašistična. Sam tok, da boš vedu.

   • opazovalec

    Preberi si 3. člen Ustave RS:

    Slovenija je država vseh svojih državljank
    in državljanov,….
    ,

    potem pa v miru modruj da se ne boš sramotil zaradi državljanske nevednosti!

  • david23

   Hja, mene ne moti njegova nacionalna pripadnost! Ampak očitno si ti sposobnost predstavljaš po svoje, ker na Požareportu javno objavljeni podatki govorijo (, Požareport jih je povzel iz uradnih evidenc), da ima g. Arsenović, in sicer kot podjetnik, uradno, 8,5 milijona EUR dolgov. 8,5 milijona EUR dolgov zame ne predstavlja uspešnega posameznika! Toda, če so si ga Mariborčanke in Mariborčani izvolili za župana, potem ga bodo pač imeli za župana naslednja štiri leta!

   • opazovalec

    Slušaj Davide, ni važna višina dolga, važno je ali ga lahko odplačuješ. Če v to ne verjameš izpade, da je Nemčija katastrofalno zadolžena v primrjavi s Slovenijo, ima kakšnih 60x večji dolg. To, ali lahko odplačuje kredite je pa stvar preiskovalnih novinarjev na NoriTV24 neznana sorta novinarjev. Toda kolikor vem je kar nekaj uspešnih firm v celoti ali delno pod njegovo kontrolo. Vsekakor pa ni tako “uspešen” podjetnik kot rejec merjascev….

    • freedomfighter

     Na nori zgleda ne poznajo poslovanja podjetij

   • exposingthetruth1111

    mene Bolj moti 15 miljonov premoženja, od kdaj je z gostinstvom v 20 letih to mogoče ?

    • freedomfighter

     V dvajset letih trije lokali 15 miljonov ni noben vau…to je 5 miljonov na gostilno…250 000 na leto…a tebi se zdi 250 000 za uspesno restavracijo ogromno…vidis problem slovenske mentalitete

     • exposingthetruth1111

      saj pravim najbolje, da vsi odpremo gostilne, saj se cedijo med in mleko

     • exposingthetruth1111

      ali pa preprosto z drogo ali s kakimi posli z državo na papirju….pač izkušnje nam dandanes kažejo da ko se pogovarjamo o milijonskih zneskih je res ogromno tistih ki so jih pridobili nelegalno ali pa so ga legalno nezasluženo ukradli potom razpisov….da pa je zadeva še bolj sumljiva je treba vračati protiusluge, saj nič ni zastojn danes, vse se plača in vrača v takšni ali drugačni obliki, enkrat del mafije, še naprej del mafije.

      Če pa imaš državo in sodnike za sabo je to seveda možno.

      Bo pa seveda čas pokazal, če je nekdo res delal pošteno in bomo takrat diskutirali.

  • Peter

   Kakor koga. Mene moti, da je propadel gostinec z vrtoglavimi pufi, ki jih bodo zdaj pokrili Mariborčani, no.

 • Imperial Commando

  Sicer pa:

  SDS kandidati so trenutno župani 212395 ljudem, SD, najmočnejša levićarska stranka na zadnjih LV pa 185557 :))

  Ostalo so neodvisni kandidati.

  Tako da se levićarji nehajte dreti.

  PS , podatki iz uradne strani lokalnih volitev, samo sešteti je malo treba :))

  • Flower Power

   saj to vedno trdim,domosrancev je samo 10% in so v trendu padanja podpore,,,,,,,,

   • Imperial Commando

    a 200k + ljudi je 10 posto? Saj ni čudno ej :)))) JOKAJJJJJJJJJJ

    • Flower Power

     no potem pa ti svečkar povej koliko je 200,000 od 2 miljona……..

     • Imperial Commando

      prvo se prašaj koliko je volilnih upravičencev :)))

     • Flower Power

      ne se izgovarjati ,zgoraj si napisal po številu prebivalcev,če pa hočeš biti pameten potem pa raje piši o številu volilnih upravičencev in še koliko odstotkov je dobil posamezni župan in smo spet pri 10%………….

     • Imperial Commando

      Seveda sem napisal število prebivalcev, namreč 212395 ljudem so župani kandidati SDS.

      Na dan razpisa volitev, je v Republiki Sloveniji 1.703.712 volilnih upravičencev
      vir :mju.gov.si
      :)))))))))))))))

     • Flower Power

      prebivalci in volilni upravičenci ni isto kar si že sam ugotovil ,torej 200k prebivalcev proti 2 miljona je 10%

     • Imperial Commando

      A so šli otroci volt?’ Mater ej , res si pravi levićar neumni :)))

      PS boli me koliko odstotkov je dobil posamezni župan, važno je kdo je zmagal, ta namreč županuje vsem :))

      Še kaj?

     • Flower Power

      saj verjamem da ne znaš matematko ker si zabit svečkar saj po vaši računici ima sds 57 županov čeprav jih je v resnici samo 26…………

     • Imperial Commando

      LEJ LEFTARD, Volilnih upravičencev, TISTIH KI LAHKO VOLIJO je 1703712, SDS županuje 212395 ljudem. Torej?

      Te pa razumem, si toliko obupan , da zraven šteješ otroke ,samo, da bi bolje izpadli. Dejstvo je , da SDS županuje največ ljudem pa če se raztrgaš 3x :))

      PS; koliko županov imajo LEVICA; SAB; DESUS; SMC; LMŠ ??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

     • Flower Power

      gnoj domosranski še zdaj ne kapiraš da 212k prebivalcev ali 212k volilnih upravičencev ni isto ti pa še kar lajaš o 212k ljudi…………o sveta preproščina boga tista kera te je skotila

     • Imperial Commando

      Koliko procentov je 212395 od 1703712? saj si ti začel z 10 procenti, ti to nabijaš že celi dan. Jaz sem samo rekel ,da SDS predseduje več ljudem kot vsaka levičarska stranka, ti pa kar lajaš in lajaš. Jao leftardi. Veliki krogec v mali krogec kajne?????

     • Flower Power

      but domosranski serješ govna pa ti ne potegne da smrdiš…..sprijazni se da vas je samo še 10% sektašev in ste v trendu upadanja…..emšo pa to…….

     • Imperial Commando

      Kako je smešno gledati vas levićarje, ki niste sposobni enega konkretnega komentarja skup spravit. :)))

     • Peter

      Ni smešno. žalostno je. Zato jih je najbolje blokirati, no.

     • Imperial Commando

      Ta je nov, se je lih prjavu, ga je treba mal provocirat, :)))

     • freedomfighter

      No 200 000 glasov od 1 700 000 ni ravno velicastna zmaga…kucan je na volitvah dobil 800 000 glasov sam brez stranke

     • Imperial Commando

      Od strank pezde, od strank!

     • opazovalec

      Če si že tako sešteval glasove za SĐS bi lahko seštel tudi število volilnih upravičencev in še bolj primerno število volivcev, ki so oddali veljaven glas. Se mi zdi, d SĐS ne seže preko 25% udeležncev na volitvah. Vsi, razen enega mestnega župana so pa bili izvoljeni na strani levih strank ali njihovo tiho podporo… Saj veš koliko glasov so dibile stranke v Ljublnaji naprimer. vsa desnica ni zbrala 30%, ostalo pa bolj ali manj “levo”.

  • Jovo Jamnica

   Če te vredi zastopim, pol je Janković, ki ga je predlagal Jože Mermal, neodvisni kandidat. Volilnih upravičencev v Lublani je bilo 227.473.

   • Imperial Commando

    Je bil uradno kandidat kakšne stranke? Po MJU ne.

    • Jovo Jamnica

     Mestni svet sprejema statut mestne občine, poslovnik mestnega sveta, odloke in druge predpise mestne občine. V okviru svojih pristojnosti mestni svet predvsem:

     -sprejema prostorske načrte in plane razvoja mestne občine,

     -sprejema mestni proračun in zaključni račun,

     -ustanavlja organe mestne uprave ter določi njihovo organizacijo in delovno področje,     • Imperial Commando

      In kaj bi zaj rad? JE BIL ZORAN URADNO KANDIDAT KAKŠNE STRANKE??? Jaz zgoraj govorim o županih, ki so bili na listah strank.

     • Jovo Jamnica

      Človek, ne jezi se. Načeloma se sprenevedaš.

     • Imperial Commando

      Meh brezveze, spet nabijaš v prazno.

     • Jovo Jamnica

      Kakorkoli…

     • freedomfighter

      Po eni strani dajejo jankovica za stalina po drugi je pa sedaj neodvisni kandidat hahaha

     • Imperial Commando

      Kva se smejis imbecil, vprasal sem a je uradno kandidiral za kaksno stranko, pa kar lajas v tri krasne, levicar zblojen

    • freedomfighter

     Hahaha a jankovic je sredinski neodvisni kandidat hahahahaha ta pa je dobra

 • Vera

  SMC- jev župan je velika izguba za mesto Maribor ! Tokrat dam prav bivšemu županu Fištravcu , ker bo Ljubljana pobrala vse, kar se pobrati da .

  • jefferson 55

   Nevedna gospa, kako veste, da je velika izguba, saj še niti mandata ni nastopil? V Mariboru ni kaj pobrati, ne za Ljubljano, ne za kogarkoli drugega.

   • Peter

    Nevedni gospod, kako veste, da je Bravo za Mariborčane, saj še mandata ni nastopil.
    PS, navijaštvo sodi na fuzbal plac, v politiki naj bi igral ratio, no.

    • Jovo Jamnica

     A verjameš, da sem se pred meseci z nekom stavil za vez piva, kakor Kangla ne bode izvoljen za župana Maribora?

     • Peter

      Na zdravje.

     • Jovo Jamnica

      Hvala

     • Peter

      Kaj dosti teh volitev nisem spremljal. Sem bil pa nekoliko bolj na strani kangle. In to samo zato, ker so ga odnesle “spontane” demonstracije in gonja proti.
      Pa seveda dejstvo, da je arsen vaš zoki, no.

     • Jovo Jamnica

      Kakšen bo Arso kot župan, se mi ne sajna. Bil sem proti Fištri takrat, in imel sem prav. Za Kanglo pa nisem bil nikoli, ker sem rojen Mariborčan. Kangle so imeli Mariborčani “pun kufer”. Vstaja proti njemu se je začela dejansko spontano.

     • Peter

      Ja, začelo se je res (verjetno) spontano, zaradi korupcije okoli radarjev, nadaljevanje pa ni bilo več tako spontano.

     • Jovo Jamnica

      Točno. Zato pa sem bil takrat kritičen do Fištre, ker je bil umetno “bildan”. Spomnim se Vuk Godine, ki se je takoj distancirala.

     • freedomfighter

      Vsi so bili placani a ne tako kot v ljubljani kjer sem bil osebno…zanimivo da so bili placani le razgrajaci ki so sami priznali ampak glej ga zlomka zaradi nasilja so protesti skoraj izgubi kredibilnost torej povej a mislis da so v murglah tako neumni da so si zbijali kredibilnost v lastnem protestu…ce bi bili tako neumni bi potem nebi vladali ampak bi se pritozevali po twiterju

     • Peter

      Če imaš v rokah vse osrednje medije, ki še isti večer stvari dolinčekom razložijo, kot je treba, si lahko zelo neumen, pa še vseeno vladaš, no.

     • freedomfighter

      Torej tebi je bolj vsec nerazvoj mesta kot da bi podprl nasprotno opcijo

     • Peter

      Ne, fridamfajter, meni je všeč kandidat, ki bi delal za razvoj mesta in obenem ne bi trpal v svoj žep. ja vem, taki so samo za tremi gorami in sedmimi morji…no.
      Ker pa takega v tem primeru ni pa ne podpiram nobene opcije.

    • jefferson 55

     Bravo je, da nismo podprli preverjene koruptivnosti človeka, ki se je že “dokazal”. Sam nikjer ne trdim, da bo Arsenovič dober. To bomo šele videli ob koncu njegovega mandata. Je pa smešno pisati, da je nekdo velika izguba še preden sploh prične delati.

     • Peter

      Res je verjetno izjemno sposoben, da je uspel nabrati toliko pufa, no.

     • Jovo Jamnica

      Kangla je zapufal Mariborčane za več kot 30 milijonov €. Torej, če gledam skozi to prizmo, potem domnevni “dolgovi” Arsenoviča niso pereči.

     • Peter

      Pa še bodo….Že veš kak bote mariborčani rekli sejjeresdkradeampakjevelikzamaribornaredu ?

     • Jovo Jamnica

      Sem rezident občine Duplek.

     • Peter

      Tud jaz nisem več lublanćan, uradno. Pa vseeno vem, kako pravijo…

     • freedomfighter

      Drek umazani ljubljancan se pise s č in ne ć

     • Peter

      Se bo spet, ko se bodo znebili ćarapana, no.

     • freedomfighter

      Ja ce bodo imeli sreco…do sedaj so imeli zupane ki so samo kradli naredili pa nic

     • freedomfighter

      Spet te vasi pufi…a si ze slisal za kaksno veliko podjetje ki ne nima kredita

     • Peter

      Ja glej, na eni strani je bil Večer, ki ga je koval v zvezde, na drugi Požar, ki je nabijal o pufih.
      Večeru ne verjamem niti v rubriki pogrebi, Požar je razkrinkal že marsikatero svinjarijo…torej, kar se mene tiče, odločitev ni bila tako težka. Ni pa nujno da je edina prava, no.

     • Jovo Jamnica

      Oprosti, da se vmešam. Za razliko od Večera, berem Požareport. Po logiki bi mogel biti Arsenovičev oponent.

     • Peter

      Oprostim, Jovo, zakaj se ne bi?
      Glej, sam izbiram po informacijah, ki jih imam. Več kot jih imam, bolje je. Zdaj, primerjava kangle in arsena je meni kot bi primerjal skladbi Debela deklca pa Brizgalna brizga…štekaš…al kak naj ti povem, no?
      Je pa to lep znak kam smo padli.

     • Jovo Jamnica

      Ja, saj je OK. Malo pač brskam. Glej, kakšno Požarovo cvetko sem pred nekaj minut našel.

      https://twitter.com/BojanPozar/status/1069616235925651456

      Požar ocenjuje, da Arsenovič odplačuje kredite z gradbenimi projekti. Poleg tega pa je ideja o garažni hiši ugledala luč v času Kangle
      ———-
      Objavljeno pred dvema letoma!!! Aktualno 7. let nazaj. Kdo je bil takrat župan v Mariboru?
      ———-
      Pod površino Glavnega trga predvidena izgradnja podzemne garažne hiše s kapaciteto 500 parkirnih mest v treh etažah.

      Pred petimi leti je bil izdelan idejni projekt za izgradnjo Garažne hiše Glavni trg – Stari peron. Pod površino vzhodnega dela Glavnega trga je bila predvidena izgradnja podzemne garažne hiše s kapaciteto 500 parkirnih mest v treh etažah.»Uvozno-izvozna rampa je bila predvidena na Ulici Kneza Koclja pred objektom Elektra Maribor. Predvidena je bila navezava kletne etaže z obstoječo garažo objekta na Lentu ter izvoz na Usnjarsko ulico ter navezava z obstoječo garažo poslovne stavbe “Trim”,« so nam pojasnili na MO Maribor. Za pešce predvidena navezava na knjižnico Rotovž
      Velikost garažne hiše, katere investicija bi znašala 17,4 milijona evrov, bi obsegala slabih 17.000 kvadratnih metrov. Istočasno je bila z izvedbo garaže predvidena tudi ureditev Starega perona in Glavnega trga. Ker pa občina ni razpolagala z zadostnimi finančnimi sredstvi, je bilo predvideno, da se projekt izpelje po modelu Javno zasebnega partnerstva. Na objavljen razpis se ni odzval nihče
      Javno podjetje GSZ je v skladu s sprejetim sklepom na Mestnem svetu MO Maribor objavilo razpis za javno zasebno partnerstvo za izgradnjo omenjene garaže, a se na razpis ni prijavil noben zasebni investitor.

      ———–

      Vir:maribor24

     • Peter

      Kot vidim, vam Požar v Mariboru nekako ne leži. Sam v njemu vidim enega redkih raziskovalnih novinarjev v Dolini. Zdaj, če kdaj v temo brcne je tega brcanja še zmeraj manj kot pri presstitutkah. Je tako?

     • Jovo Jamnica

      Normalno, da ga pravi Mariborčani ne maramo. Saj ga poznamo. Pot mu je tlakoval ohol in nedostopni oče, ki je bil v Jugi komunistični tožilec v Mariboru. Bojanov brat je izterjevalec, Požarova idola pa komija Balažic in Pahor!

     • Peter

      OK, zaj verjamem sam še Karbi, no.

     • Jovo Jamnica

      LOL. Ko se Požar pogleda v zrcalo, vidi Karbo.

     • Peter

      Ja, lej, bogi so Ptujčani, k morjo obkrožet Karbo.

     • Jovo Jamnica

      Tu se mi zdi, pa da nekaj nea štima, kar se Ptuja tiče. Karba je zmagala v Lotmerki. Bogi so Radenčani, keri so opkrožli bifšega arestanta Leljaka…

  • freedomfighter

   Ljubljana nima nic pobrati mariboru

 • jefferson 55

  Bravo Mariborčani! Demokratično smo dali prednost uspešnemu podjetniku pred lopovskim in primitivnim policajem. Policaj je z vrhunskim strategom Primcem “poharal” na državnozborskih volitvah, zdaj je poharal na občinskih, želi pa poharati še evropske. Primitivci, ki nimajo Arsenoviču očitat drugega kot da je Srb, pa lahko kandidirajo na listi prafega Slovenca iz Dupleka za efropske volitve. Uspeh zagotovljen.

  Blagor ti in zbogom Kangla! Se vidimo v Bruslju ali pa vsaj v Zimici.

  • Peter

   Boš povedal čez kakšno leto.
   PS, opusti branje Večera, dokazano škoduje, no.

   • jefferson 55

    Brez skrbi. Berem samo Nova24 in Demokracijo.

 • ztztz71

  arsenovic = crnogorec
  popovic = crnogorec
  jankovic = srb

  v kopru je srbski kandidat brzan (beri: mandaric), popovic pa crnogorski

  slovenija je priznala crno goro, komentirajte temu primerno

  • kraljica vesolja

   Crnogorci, srbsko pleme.

   • ztztz71

    genetsko so tudi slovenci srbsko pleme, ampak spostujemo, da ne zelijo biti srbi
    zakaj pri crnogorcih to ne velja?

    • kraljica vesolja

     Tako je, vidim, da nekteri pa le poznate svojo zgodovino.

  • janez cepec

   Logar = luzer
   Janša = luzer

   • nevtrino

    janez cepec = cepec janez

  • lili pili

   Jajo siptar pa jebem ti tako drzavo

  • nevtrino

   Ktera bejba je ta “slovenija” ?

 • Flower Power

  v 11.mestnih občinah živi 80 % prebivalcev slovenije in so gonilo slovenskega gospodarstva in zdaj so debili svečkarski izračunali da so zmagovalci na lokalnaih volitvah v sloveniji kjer imajo svojih par županov….apače,žetale,vukojeb….in podobne obskurne vasice……..

  • Imperial Commando

   Kaj pišeš debilizme, imaš lepo podatke kje je zmagala SDS pa seštej prebivalce, pol pa še od levićarskih strank. No daj, tistih 75 IQ ki ga imaš bo pa ja dosti, da boš do konca dneva izračunal. :))))))))))))))))))))

   • Flower Power

    kaj cviliš gnoj domosranski……..

    • Imperial Commando

     hahahahhahhahhaa, to je vse kar znaš :))))) še računat ti ne gre jaooooooo. Homo Leftardis Patheticus Debiliensis :))))

  • Cmerko

   predvsem je maribor gonilo slovenskega gospodarstva.
   z 200 ličarji in par trgovci.
   Ej medvedje in cefurji, pravi štajerci so že dolgo v Austriji.

  • nevtrino

   Še dobro, da niste napisali 80% Slovencev, ne ?

 • Hribar

  Jao kakšna pušiona. Še Jajotu je to jasno, saj je kar utihnil.

 • Peter

  Tako pišejo o njem…Je pa super, če ste zadovoljni z izbiro. Še bolj super pa bo, če bo tako tudi ostalo.

  • jefferson 55

   Nobenega zagotovila ni, da bo dobro delal. Tudi za Fištravca smo verjeli, da bo Maribor potegnil iz krize, pa je sam bil največja kriza. Dolgove Arsenoviča pa je z namenom diskreditacije napihnil Požar. Kredit je normalno poslovanje. Mene bi bolj skrbelo, če bi Arsenovič tistih 8 milijonov skeširal. Kje lahko pošten Slovenec dobil 8 mio. keša?? Ne more, lahko pa dobi kredit, če je likviden in uspešen.

 • koza

  no glede na to kaj je Fištra opozoril, bomo videli kaj bo, s tem da je novo-nastavljeni rekel, da ima rad Maribor in bla, bla, torej pozor. Mene bi pa najbolj prepričal, če spremeni ime mostu čez Dravo, prideš v Maribor pa zagledaš kalvarijo.

  • Jovo Jamnica

   Maribor ima več mostov… čez reko Dravo.

   • koza

    A bi morala bi napisat iz katere smeri prideš?

    • Jovo Jamnica

     Morebiti. V Mariboru sta dve Kalvariji. Slovenska je na desnem bregu Drave in za to ne rabiš mostu, če ti je smer pomembna. Tudi Nemško Kalvarijo uzreš preje, predno v nje smeri prečkaš katerikoli most čez Dravo.

     • koza

      Jovice, Jovice, stadion je pod Kalvarijo, to kar navajaš je tudi mortibiti res, ampak mogoče sedaj nevažno

  • exposingthetruth1111

   Titov most ?

  • nevtrino

   Koga so pa “Fistravci” volili ?

   • koza

    ja kontinuiteto, ne

 • Demokristjan

  Krscanski demokrati smo lahko kar zadovoljni z izzidi volitev. Jaz sem volil kandidata SLS in nisem razocaran.

  • lokec

   Če si ti tak ,sem pa jaz tak?

  • lili pili

   Krscanski demokrati volijo n.si ti pa zgubasko sls…. takoj k spovedi

 • Cmerko

  je pravi srbski paša, malo zapečen, ta prav za štajerce.

 • lili pili

  Se vsak kandidat v vecjem mestu je popusil ce ga je podpro jajo, princ teme….. a se boste sds ovce kaj naucile iz tega

 • exposingthetruth1111

  Mene zanima od kod njemu 15 milijonov € premoženja, o kdaj je gostinstvo tako dobičkonosno ?

  potemtakem jutri odprem kafano jo držim 10 let in najmanj za 5 miljonov € mi mora premoženje narasti, ampak vsi realisti dobro vemo da ni temu tako.

  Da pa je njegova mati bila tožilka ali sodnica na MB sodišču pa mi tudi zelo ogromno pove.

  Priznajte si Mariborčani, da nise imeli pametne izbire.

  • freedomfighter

   Klasicen slovenski posranec…vsak ki je uspesen je lopov a ne…madona je socializem pustil hude posledice na mentaliteti…in ja od treh lokalov zasluziti 15 miljonov ni prav nic nemogoce ze to da ne ves tega pokaze na tvoje nepoznavanje poslovanja

   • exposingthetruth1111

    ajde pol pa zasluži 15 miljonov pametnjakovič. ne rečem da bi imel 1 ali 3miljone, ampk 15 miljonov z gostinstvom madona, pol vsi odprimo gostilne in kafiče in se bomo rešili revščine ane.

    Dandanes so gostilne in kafiči največji meri zgolj alibi dejavnost za drogo ali za kakšne druge nečedne posle.

    Pa da se razumemo, ne govorim da je on kdarkoli to počel, ampak nikakor me to ne bi presenetilo če pride kdaj takšna informacije ven…bomo videli kaj je res in kaj ni, bo pokazal čas. Vendar 15 miljonov je res veliki denar, če more kdo kakšna protiusluge za takšno pridobitev premoženja vračat me nebi čudilo, jaz bi tudi zahteval protivračilo če bi komu do takega denarja pomagal.

    • freedomfighter

     No ja zasluzek je res lep je pa dalec od tega da se ga nebi dalo posteno zasluziti…pa nisem rekel da je enostvno zsluziti toliko denarja vendar 15 miljonov za tri uspesne restavracije v 10 letih ni nic takega…miljon in pol profita na leto za tri restavracije res ni nic posebnega…in na svetu je ogromno ljudi ki so postli miljonarji z samo eno restavrcijo in ne tremi

    • Jovo Jamnica

     18.02.2011 11:16

     Marko in Aleksander Saša Arsenovič imata v lasti podjetje za trgovino z oblačili S.Oliver. S premoženjem v vrednosti 18,8 milijona evrov sta na 44. mestu med najbogatejšimi Slovenci

     ———-
     Vir: Finance
     ———
     Pisalo se je leto 1995, ko je svet spoznal Windowse 95, prvič slišal za Hale-Boppov komet in je v kinematografih osvajal Desperado … in tega leta je v enem najlepših kotičkov Maribora, na Lentu, vrata odprl Tako’s, prva mehiška restavracija v mestu. Hitro se je Tako’s s svojo unikatno zgodbo zasidral v srca (in trebuščke) Mariborčanov, naš prag pa so vse odtlej prestopili številni gostje iz vse Slovenije in mnogih držav sveta.
     ———–
     Vir: Dobre gostilne
     ———–
     Če
     se ne motim, je Arsenovič kot izvrstni tenisač, imel devet let šolo
     tenisa v Austriji. Tam je prihranil za restavracijo Takos in verjetno še
     kaj.

     • exposingthetruth1111

      Mogoče, možno, ampak čas bo pokazal kako je nekdo lahko prišel v resnici do tega, eno je uradna zgodba, drugo je pa resnično ozadje.
      Bomo to takrat debatirali ko bo, kaj več znanega.

     • Jovo Jamnica

      Gre za dejstva. Arsenovič ni bil nikoli vpleten v sumljive tajkunske zgodbe. Njegovo premoženje je raslo na očeh davkarije in inšpekcijskih služb. Kot podjetnik pa po zahodnem običaju zaprosi banko za investicijski kredit. Zdaj, kot župan, bode pa še posebej pod drobnogledom.

 • exposingthetruth1111

  Dajte si priznati Mariborčani da niste imeli neke pametne izbire, temu primerna nizka udeležba.

  • mona lisa

   Sedaj je pa izbrano najslabše.

   • exposingthetruth1111

    hja, to bo pokazal čas. Je pa res da nekega upanja pa res ni.

 • xxxxxx yyyyy

  Po naslovu članka sodeč ste končno priznali poraz

 • tomnidari

  Koper, Maribor, Piran, Izola, Ljutomer, Radenci, bi z istimi kandidati, še pred 4leti verjetno dobili nove župane že v 1.krogu. Se pravi, da se le nekaj premika.

 • freedomfighter

  Bravo maribor sedaj pa da vidimo ce je arsenovic sposoben maribor po razvoju priblizati ljubljani…srecno maribor in mariborcani pokazali ste da tudi maribor ne naseda vec na delitev levi desni

  • mona lisa

   Bravo Maribor nižje ne moreš pasti.

   • freedomfighter

    Ja od kandglerja in fistravca res ne

  • Lustrator

   Ljubljana je pa res pojem razvoja ja… Kot je že Logar povedal in s tem osmešil dobesedno vse njegove podpornike: “polaganje betona ni raketna znanost”. Dodaten komentar ni potreben.

   • freedomfighter

    Ja bolse je da tudi tega ne naredis a ne hahaha

    • Lustrator

     Če ob tem oškoduješ občinski proračun, podizvajalce in po možnosti še funkcionalnost in pretočnost mesta, potem je vsekakor bolje, da imamo za župana nepremičen kamen, kot pa škodljivce kova Zokan, Arsenović, Kontič.

     Ampak kakor pravim – ljudje, ki jim je v 21. stoletju višek dosežkov v tem, da se meša beton, so pomilovanja vredni in me niti ne preseneča, ko v nebo povzdigujejo nekoga, ki za naš denar po dvakratni ceni gradi projekte, ki povečini nimajo nikakršne uporabne vrednosti za meščane same, ampak izključno turistom – in seveda na prvem mestu županu in njegovemu mimo razpisa izbranemu gradbenemu mafijcu.

     • freedomfighter

      Sam nekaj a tebi se je ljubljana zdela lepsa in zivljenje v njej boljse pred jankovicem kot danes…pa pozabi na zamere ampak samo tako…recimo a slovenska cesta je bila prej lepsa…dobra samo za turiste…ti a turisti pa lje spijo na ulicah in jejo najbrz tudi…to tvoje razmisljanje sploh ne znam nikamor vmestiti ker ne poznam politicne opcije ki zagovarja stagnacijo tega ni…kaj bi sploh radi od zupana pa ce reces postenost se bom resno zacel smejat…kaj bi ti sploh naredil v ljubljani…a poznas kaksno glavno mesto brez prometa…razen havane seveda mogoce je pa to tvoja vizija za ljubljano…tam se nic ne betunira in gradi…in se to ce bi prejsni zupani kaj naredili nebi bilo potrebno.zokiju toliko betunirati in graditi

     • Lustrator

      1. Sem ljubitelj resnične umetnosti, ne kiča, zato ne morem reči, da je Ljubljana LEPŠA zato ker so fasade in tla še nekoliko bolj umetno obnovljene.
      2. Življenje v Ljubljani ni bilo nikoli posebej lepo, pod Zoranom pa se je za njene prebivalce KONKRETNO poslabšalo: razlike med potemkinovo sliko-centrom in resnično Ljubljano so vedno večje, stroški življenja vedno dražji, promet (ena najpomembnejših in najosnovnejših funkcij vsakega mesta) je daleč najslabše urejen od vseh mestih in naselij v katerih sem bil v življenju (vključena tudi romunska Bukarešta in celoten balkan), kulture praktično ni (z izjemo Prulčka, ki dobesedno životari prav zaradi Zorangutana), javni promet je katastrofalen, kriza s parkirišči je povsod, radarji postavljeni na najbolj neprimernih mestih, ceste in pločniki so na nivoju Pakistana,… in vse to NAVKLJUB stotinam milijonov€, ki jih je Zoran vzel za svoj žep in popolnoma nepotrebne projekte brez katerih bi Ljubljana vsaj enako dobro funkcionirala kot prej.
      3. Ljubljana je imela z eno samo izjemo po osamosvojitvi same komunistične župane – če smo imeli torej prej drek (s katerim sem bil nezadovoljen), bi moral biti zdaj navdušen nad nekoliko večjim drekom ali kaj? Za razliko od tebe jaz ne primerjam mafijoza Žepana in nesposobne tovarišice Vike ali Danice, ampak ga primerjam z NORMALNIMI župani vseh mest nad katerimi sem bil v življenju impresioniran in lahko mirno rečem, da je skorajda vsako mesto v katerem sem bil bolj funkcionalno, da o finančni učinkovitosti raje ne govorim.

     • freedomfighter

      Nad katero slovensko obcino si bil pa impresioniran…pa a ni zanimivo da vsak ki pride v lj je prijetno presenecen nad spremembami…evo primer moja mama je bila pred tednom dni prvic po petih letih v centru pa je bila sokirana nad tem kaj se da narediti v petih letih…jaz ne govorim da je v lj vse super ampak sigurno ni vse tako slabo kot nekateri trdite

     • Lustrator

      Kakor sem rekel – nekdo ki pride v Ljubljano 2x letno ali morda prvič in edinkrat v življenju, je morda impresioniran nad nefunkcionalnim kičem ozkega centra Ljubljane (radij, ki ga z normalno hojo prehodiš v manj kot 5 minutah), zahtevni turisti, ki so v življenju že kaj videli, pa hitro opazijo cenenost in nefunkcionalnost te potemkinove vasi. Župana pa volimo PREBIVALCI OBČINE zato bi moral biti župan na prvem mestu zavezan služiti potrebam svojih prebivalcev, ne pa svojemu žepu in nategih naivnih turistov, ki kruto realnost te greznice odrijejo čim stopijo zunaj omenjenega mikroradija, kaj šele, če se želijo s taksijem, javnim prevozom ali najetim avtomobilom odpeljati kamorkoli in to kadarkoli – Ljubljana je edino mesto v katerem sem bil, kjer prometna špica (beri: prometni infarkt) traja praktično cel dan (od 7h do 19h). V vsakem svojem komentarjum, sem ti jasno in zelo določljivo argumentiral nekaj področij v katerih je slovenska prestolnica katasterofalna, če pa bi si vzel še več časa, bi bil spisek še daljši. Pravzaprav ne vem niti za eno samo področje, ki bi ga v Ljubljani lahko pohvalil vedoč, da ima pri tem zasluge Zorangutan – npr. plečnikova arhitektura, bližina narave, razgled na hribe, nekatere stavbe iz Avstro-Ogrske in predkomunistične ere, čudovita srednjeveška arhitektura uličic pod ljubljanskim gradom in seveda sam grad. Nič od navedenega ni Zoranovo maslo, ampak celo nasprotno – omenil sem tiste redke delčke Ljubljane, ki jih Zokan ŠE NI uspel uničiti s svojo kič-vizijo.

     • freedomfighter

      No vse si povedal ko si rekel da ne mores podpreti nekaj kar je dobro za jankovica…mene pa briga ce gre jankovicu dobro ali pa slabo dokler gre meni dobro…vidim da se pac ne bova strinjala tebi je bila ljubljana bolj vsec ko je bil prometni zasek na vseh cestah tudi slovenski hkrati ti je bila tudi veliko bolj vsec stara ljubljana kjer so bile stavbe podprte s koli da se niso porusile…ciganarija vrtickarjev je bila tudi super a ne…pac skoda debate ti vidis samo negativne stvari in ne znas cenit dobrih jaz pa gledam objektivno brez custev do politika ki vodi obcino

     • Lustrator

      To je logika vseh sociopatov brez moralnega kompasa, ki so pripravljeni ropati, klati, posiljevati ali pa take vsaj idejno /finančno podpreti, da bodo ja tudi sami deležni dela tega plena.

      Sicer pa tega o čemer pišeš nisem nikjer povedal, še enkrat si preberi komentar- sama konkretna problematika, pri čemer sem se zokanovega žepa dotaknil le posredno – projekti v Ljubljani niso dejansko nič drugega kot napihovanje gradbenega (v primer URBANE še tehničnega) mehurčka zaradi napihovanja (beri: provizij) samega, ne zaradi kakršnegakoli funkcionalnega ali estetskega smisla.

     • freedomfighter

      Ja potem sem pa sociopat tak kot vecina uspesnih ljudi…za bila gatesa in steva jobsa vsi trdijo da sta sociopata…mene briga samo zame in moje bliznje do drugih ne cutim nic ampak cisto nic…slovencev ne maram tako kot ne.maram drugih narodov ali pa muslimanov…samo se to bom rekel meni je pac vsec kako se je ljubljana spremenila in vecina ljubljancanov se strinja.z mano to so volitve lepo pokazale…tebi pac ni vsec meni je oba lahko poveva svoje mnenje in oddava glas kanditatu ki ga podpirava…lepota demokracije ceprav vem da si ti sigurno mnenja da volitve niso legitimne ker pac ni zmagal tvoj kandidat…o problemih ki si jih napisal se sicer delno strinjam s tabo vendar dokler bodo kandidati v ljubljani svojo kampanjo gradili samo s kritiziranjem jankovica jih jaz ne bom.volil…in moram priznati vec mi pomeni.urejen videz mesta kot pa tezave z prometom ki jih imajo vsa vecja.mesta po svetu

     • Lustrator

      Si vsaj iskren. Je pa to, kar si napisal, milo rečeno srhljivo – namreč dejstvo, da smo si s tovrstnimi kič-egoisti prisiljeni deliti isto mesto, isto državo, isto družbo. Normalne zdrave demokratične družbe z delujočim trgom in pravno državo take nevarne ideologije institucionalizira in odrine na rob družbe, pri nas pa je to dejansko “mainstream”. In v družbi, kjer je to mainstream, ni nič čudnega, ko večina prostovoljno podpira umore političnih nasprotnikov, kraje, posilstva, izsiljevanja, izigravanja civilnih in poslovnih dogovorov.

     • freedomfighter

      Mainstream mediji nam vsiljujejo idejo da smo vsi enaki in vsi enako sposobni kar je taka laz da boli glava…pac tko te vprasam ce bi bil jaz klosar a bi se ti sekiral zame ali bi te bolil kurac…najbrz ti je povsem vseeno zame zato ne razumem zakaj bi se jaz ubadal s tvojim zivljenjem…pac vsak mora poskrbeti zase to da bo druzba poskrbela so prodajali v socializmi…in ne vem kje si videl da se to moje razmisljanje porine na stran razen v komunizmu…amerika temelji na razmisljanju kot je moje drugace nebi imel primerov kot je flint in podobni…pa da se razumeva jaz ko sem bil mlajsi sem tudi vrjel v dobroto med ljudmi in podobno potem sem pa odrastel in videl da je to.mit ki so mi ga prodajali starsi in da ponavadi dobri ljudje zivijo veliko slabse od tistih “sociopatov” ki dajo sebe pred vse…a mislis da bi bil trump tako uspesen ce nebi bil cisti zmaj v poslovanju in to recejo vsi ki so mu stali na poti.do uspeha…preko trupel je edini nacin da uspes v 21. stoletju to trdijo vsi uspesni podjetniki razen tisti ki hocejo biti vsecni liberalcem in socialistom prodajajo neke druge zgodbe

     • Lustrator

      O enakosti govori komunizem in to je laž, o enakopravnosti pa demokracija in to bi morala biti danes NORMA. Omenjenemu Jobsu, Gatesu in Trumpu boš zelo težko pripisal uspeh, ki bi bil zgrajen izključno na neenakoPRAVNI obravnavi glede na ostale državljane, medtem, ko je to najosnovnejši modus operandi pri vseh komunističnih tajkunih, ki hkrati pridigajo ENAKOST, a so prav v vseh sistemih v ugrabljeni državi obravnavani neenakopravno – priviligirano, glede na ostale državljane, sploh tiste “drugorazredne”, ki jih želi partija najprej iztrebiti.

      In ne, meni ni vseeno ne zate, ne za kogarkoli drugega v naši državi – dokler se v njej godijo SISTEMATIČNE napake v enakopravnosti na vseh področjih, si ne moremo reči niti demokracija, kaj šele pravna država in Zorangutan, Petan, Šrot, Češko, Golobič in ostali rdeči tajkuni Foruma 21 so lep dokaz, da smo SVETLOBNA LETA daleč od normalne demokracije. Seveda smo si ljudje različni tako po talentih, sposobnosti, pridnosti, motivu, izobrazbi, zunanjosti,… a to v moderni družbi ne sme na nikakršen način vplivati na možnosti uspeha posameznika. Rdečesrajčniki slepo verjamete vaši lastni ideji, da se SDS-ovci, Odborniki 2014, nekateri Nsi-jevci in še nekaj malega civilnih iniciativ prizadevamo le za LASTNE pravice, čeprav povsod poudarjamo, da je potrebno slovensko družbo CELOVITO obnoviti na temeljih zdrave pravne države, kjer bomo pred zakonom vsi enaki, vsi enako odgovorni za svoja dejanja. To je najosnovnejši higienski minimum, da družba funkcionira, da torej sposobni in pridni prosperirajo, leni in pokvarjeni pa životarijo, ne pa obratno – kar bi skorajda brez izjeme lahko trdil za Slovenije, če pogledamo profil njenih “najuspešnejših” in “najmanj uspešnih” ljudi.

     • freedomfighter

      No to o enakopravnosti se strinjam da bi morala biti osnova vsake.demokraticne.druzbe a dobro veva da ni tako ker bogati so povsot po svetu obravnavani drugace od revezev…v utopijo o kateri govoris ti kjer smo vsi enakopravni, posteni, dobrosrcni in ne vem se kaj to si zeli 99 procentov ljudi realisti pa vemo da tak svet ne bo nikoli obstajal…in ti si se bolj egoisticen od mene ker nacionalizem je egoizem saj das ljudi ki so del tvoje nacije pred ostale zato ker vrjames da bos TI zivel.bol varno in kvalitetno zivljenje in ne zaradi dobrote do ostalih…jaz sem egoist na osebni in druzinski ravni ti pa na nacionalni…no pa sem siguren da bi tudi ti za svojo druzino pobil vse sodrzavljane ce bi bilo to potrebno…neegoisticen clovek sploh ne vem ce obstaja saj je tudi dobro delo naredimo zato ker se potem dobbro pocutimo torej sper zaradi sebe

     • Lustrator

      Liberalci podpirate komuniste? Se ti je popolnoma zrolalo ali spet samo trolaš?

      Na svetu je ni ideologije, ki bi bila bolj nasprotna liberalizmu kot prav komunizem. Liberalnost temelji na svobodi, komunizem pa na trdi diktatorski tiraniji, torej zanikanju VSEH oblik svobode:
      – do veroizpovedi
      – do političnega udejstvovanja
      – do privatne lastnine
      – do svobode govora
      – do pretoka informacij
      – do pretoka denarja
      – do pretoka idej
      – do svobode zbiranja

      V Sloveniji imamo v 21. stoletju na neformalnem nivoju žal prisotne prav vse zgoraj naštete elemente prav zaradi tega ker v zadnjih 70 letih nismo imeli ene same sestave parlamenta, kjer komunisti ne bi zasedali ustavne večine.

     • freedomfighter

      Ja ampak slovenski komunisti se ne ukvarjajo s temi neumnostmi ker se jim gre le za denar…to je nova vrsta komunistov ki se je prilagodila liberalnemu svetu in jo je lazje podpreti kot nekoga ki govori o bogu in tradicionalnih vrednotah…ceprav v tradicionalne vrednote damo lahko vse kar si nastel…v tradicionalni druzbi ni bilo niti svobode veroizpovedi ne svobode govora ne svobodnega pretoka idej tako da ne mi prodajati megle ker svobode v evropi sploh nikoli ni bilo…mogoce med francosko revolucijo ceprav je bila tisto bolj anarhija kot pa svoboda…in se to pa si lahko mislis o.meni kar hoces jaz sem se pripravljen odpovedati vecino svojim svoboscinam kot pa da bi moj otrok v soli eno uro poslusal o bogu ker sem agnostik ki je strogo proti organizirani religiji…da se razumeva nimam nic proti ljudem ki vrjamejo v boga imam jih bolj za slaboumne ampak.jbg to.ni moja stvar ko pa drzava enkrat omeni ideje verouka in podobnih pralnic mozganov in priznajmo v prvi jansevi vladi je bilo veliko govora o tem takrat na sredini dozivimo velik zasuk v levo…lazje se odpovem nekaterim svoboscinam.kot da bi eno minuto trpel nazadnjastvo jbg

     • Lustrator

      Brez zamere, ampak po prebranem, se pravzaprav ne morem opredeliti katereg izmed pojmov poznaš slabše:
      – liberalnost
      – komunizem
      – religija
      nekako se nagibam k temu, da vse troje vidiš v močno popačeni podobi do katere niti pod razno nisi prišel sam, ampak je plod usmerjene sistemske indoktrinacije režima pretekle 3 generacija pa vse do danes, a če bi moral izbrati eno, je to najbrž prav religija. Spominjaš me na “pametnjakoviče”, ki kot dojenčki prejmejo sveti krst, kot poldojenčki sveto obhajilo in potem kot adolescenti morda še birmo in si v tem najbolj nezrelem, neobjektivnem, najmanj razumnem obdobju ustvarijo sliko o svetu, ki se je potem držijo kot pijanec plota: vera je nekaj nazadnjaškega, pravljice za naivne in slaboumne, človekova svoboda in sreča ne potrebujeta Boga oziroma sta celo možni BREZ njega. Seveda le do prve večje življenjske stiske – takrat pa se človek začne spraševati na kakšnih temeljih je gradil svoje življenje in ali mu le ti pomagajo, ko pride vihar (podobno kto z volitvami). Želim ti, da do spoznanja smisla prideš sam inpredno bo usodno, sicer pa boš ob vrednote zahodne krščanske civilizacije treščil ko se bo enkrat Evropa v smrtnem boju (morda celo Slovenija) vrnila h koreninam.

     • freedomfighter

      Hahah a vidis spet so.krivi komunisti hahah…lahko ti napisem knjigo zakaj sovrazim organizirano religijo dve knjigi pa o.tem zakaj sovrazim komunize…na sreco bomo evropejci ob groznji muslimanov koncno ugotovili kaksen strup za napredek je religija sama…to da se bomo vracali h koreninam je.najvecja neumnost…zakaj bi se v vojni proti radikalni religiji bojevali z drugo religijo…nismo vec v srednjem veku ves…ce bi alt right gibanja ugotovila da se morajo umakniti od religije bi brez problema dobili 50 posto na sreco so preneumni za to da bi razsirili bazo…pa se enkrat v zivljenju sem dozivel.mnogo groznega od smrti starsa kot otrok do bolezni pa nisem nikoli vrjel v obstoj boga kot ga prodajajo organizirane religije katerih namen je kontrola cloveka v vseh pogledih

     • Lustrator

      Zelo na kratko povedano: prav zanikanje krščanske identitete in celo že najosnovnejših univerzalnih moralnih vrednot civiliziranega zahoda, je KLJUČNI vzrok za dekadenco zahoda (že brez zunanje nevarnosti) in njeno logično posledico – islamske invazije, ki je bila vedno v zgodovini prisotna ravno tam, kjer so se domorodcem skrhale moralne in verske vezi skupaj z odnosom do lastne narodne identitete.

      Glede znanosti in vere (npr. krščanstva) pa odnos razumeš popolnoma narobe – znanost in vera si nista nasprotnici, ampak se dopolnjujeta, saj se ena ukvarja z enim nivojem stvarnosti, druga pa z drugim. Včasih se je sicer občasno dogajalo, da je vera posegala v sfero znanosti, danes pa se žal prepogosto dogaja ravno nasprotno, ko skušajo nekateri znanstveniki na teološka in filozofska vprašanja odgovarjati (navadno z namenom zanikanja) z nekakšnimi materialnimi dokazi, ki s samo vero nimajo nikakšne zveze.

     • freedomfighter

      Tezava je v tem ker si jaz in ti krscansko identiteto razlagava totalno razlicno…zate predstavlja konzervativne vrednote za me pa liberalne…tudi islam zagovarja podobne tradicionalne vrednote kot si nekateri razlagajo krscanske le da je islam bolj skrajna verzija…glede znanosti je pa moje.mnenje da nima meja tako da znanstveniki lahko raziskujejo karkoli hocejo ce med tem dokazejo da bog ne obstaja toliko bolje ceprav to nebi nic spremenilo ker je vera druzbeni pojav in ne znanstveni…skratka tudi ce bi imeli 100 % dokaz da boga ni bi polovoca ljudi se vedno vrjela da je…poglej kako razsirjena je spet ideja ploscate ali pa votle zemlje…najudva zdruzuje le nasprotovanje ilegalnim migracijam in pa sovraztvu do muslimanov drugace pa tezko najdeva skupne tocke ampak zame je ravno to.lepota nase druzbe predvidevam pa da se tudi tu ne bova strinjala

 • mona lisa

  Sam Arsenovič je po prvem intervjuju priznal da so eni zanj glasovali po trikrat. VOLITVE BI MORALI RAZVELJAVIT.

  • freedomfighter

   Hahahah spet goljufije a ne hahaha pateticni ste…poklicite mednarodne opazovlce ce imate kaksen dokaz drugace bodite tiho in prenesite poraz kot se poraz prenasa…z dvignjeno glavo in nacrtovanjem kako naslednic zmagati…s tem da krivis druge nikoli ne uspes

 • nevtrino

  In spet ista zgodba: manj kot polovična udeležba, novega župana je pa izvolila le četrtina volilcev. Se to sploh komu mogoče zdi legitimno ?

  • tomnidari

   Ja. Dokler ne bodo volitve na nek način obvezne, bo to tako. Lahko bi neudeležbo kaznovali s prepovedjo zaposlitve v državni službi npr.

   • nevtrino

    Na primer davki so pa kar obvezni ?

   • Lustrator

    Zakaj državni službi? Najprej globa proporcionalna glede na dohodek, potem pa odvzem državljanstva. Sicer boš dobil sliko kakršno imaš več ali manj že sedaj – javnosektoraši bodo le še dodatno motivirani voliti obstoječi režim (ki jim zagotavlja nedotakljive dobro plačane službice s pogosto dedno pravico), ostali pa bodo še naprej abstinirali, ker pač ne bodo čutili za sabo nikakršne palice niti korenčka.

  • soc

   Volilna pravica ne bi smela biti le pravica, temveč zakonska obveza. Tudi če odda polovica abstinentov prazen listič, jih druga polovica pove, kaj približno ji je bliže. In nihče več se ne bo mogel izgovarjati na volilno abstinenco.

   A še stotič: če naj se karkoli spremeni, se mora najprej (EU?) kontrolirati voline komisije, z državno na čelu. Blamaža 2004 (Janša za štiri leta ukrade določen del vodenja sistema) se ji ne more več ponoviti, garantiram.

 • nevtrino

  SMS ali kaj že so, aja SMC, torej Stranka Modernih Cigojnerjev, očitno, spet slavi ?

  • tomnidari

   Udbomafija stari, udbomafija!

 • Olga2345

  V Mariboru sta “zmagala” laž in korupcija! Prepričana sem, da se pomočjo “mobilne” volilne enote udbomafije, tako kot v Ljubljani!

 • David Hitler

  Pofukani židovski smradi crkn golsen!

  • Imperial Commando

   Crkn ti levićarski provokator

   • David Hitler

    Friss scheiße

   • David Hitler

    Friss scheiße du verfickte der dreckige I genetischer Abfall Schweine Güllen scheiße

 • Janez Smodis

  Ne dajte se štajerci nikakor in nikomur

 • PORK Amashina

  Razočaranje slovenskega naroda je neizmerno kar se odraža na nizki volilni udeležbi.Volijo samo še balkanski imigranti svoje balkanske zastopnike.Vsa sociala je bila na volitvah delavna raja pa iz razočaranja ne.

  • Lustrator

   Tako lahko reagirajo le največji butlsocialisti – ravno če si RAZOČARAN, si zares želiš korenitih sprememb, te pa so možne edino preko volitev. Kdor torej iz razočaranja ni šel volit, je osebno soodgovoren za to da bo tudi vnaprej razočaran in naj torej ne jamra – lahko se le opraviči someščanom, ker je s svojo razočarano leno ritjo spodkopal temelje demokracije, ki smo si jo tako težko priborili.

   • PORK Amashina

    Ha.Če se bo našel kdo ki bo uvajal spremembe v korist slovenskega naroda se bo to spremenilo in bo folk šel voliti.Ampak samo takrat.Ker do sedaj ni še nihče dokazal da bi se mu šlo za kaj drugega kot za lastno korist.Bo treba kaj pokazat in spremenit da bojo volilci imeli zaupanje.

    • Lustrator

     kako ti bo pa kdorkoli karkoli dokazal v praksi, če ga vedno postaviš v vlogo opozicije, ki jo partija v skladuz medsebojnim dogovorom avtomatsko preglasuje? Rezultati edine izjeme (2004-2008) so bili vidni in zelo sporočilni – v zgodovini RS nismo imeli niti ene približno primerljivo uspešne vlade, a tega rdečerežimski mediji seveda niso objavljali in vas bebčke prepričevali da vam gre še slabše, čeprav so bile višje tako plače, kakor penzije, poleg tega pa je bila brezposelnost rekordno nizka – in to se je zgodilo KLJUB temu, da je imel SDS v tisti sestavi parlamenta le 1/3 poslancev v zgolj 4 letih. Komunisti na drugi strani imajo vseh 27 let 2/3 večino v parlamentu, pa poglej rezultate.
     Si slep?

     • PORK Amashina

      Sam sem volil SDS.Vedno samo zato ker sem źe precej časa nazaj spoznal da so v SD zbrane izredno podle osebe.Nikoli se nisem zanimal za politiko ko sem pa začel raziskovati kdo stoji za vsemi mobingi na občini,ministrstvih,krajevnih skupnostih sem spoznal da so vsi ki se imajo za vsemogočne ki so tako zelo radi kršili vse praviice tudi tiste najosnovnejše bili vsi po vrsti člani SD.Poznam pa kar nekaj političnih oseb v opoziciji ne samo v SDS temveč tudi v drugih opozicijskih strankah,ki so veliko bolj človeški.Zato se strinjam s teboj.SD je poosebljeno zlo.Balkanski fašizem.

     • Lustrator

      Očitno sva se v prvo narobe razumela – kriviti opozicijo za slabe rezultate vlade in apatično volilno telo se mi je zdelo popolnoma noro, a vidim da hotel povedati nekaj drugega.

 • KP

  Slovenci smo prezabiti za župane???

  • Lustrator

   Slovenclji so prezabiti, da bi (na kateremkoli nivoju) volili za tiste kandidate, ki ne poosebljajo diametralno nasprotnega od njihovih dejanskih potreb in želja – zato raje volijo balkanezerskega mafijoza (če ga le požegnajo mainstream mediji) kot pa nekoga z dejanskom programom in kredibilno ekipo.

   • Zgornji

    Ja – Žaaal !!! ! !!!