Kdo je skrivnostna Pina, nova uslužbenka v kabinetu Roberta Goloba?

Pina Weisseisen, slika Požareport

Robert Golob je ob pričetku mandata večkrat zatrdil, da bodo z njim delali strokovnjaki na svojih področjih, večkrat pa se je izkazalo, da sta pogoja bolj poznanstva in politična pripadnost. Pred nekaj dnevi je v javnost prišla informacija o novi uslužbenki v kabinetu predsednika vlade, Pini Weisseisen. Kdo je skrivnostna Pina, ima izkušnje in poznavanje področja, na katerem dela?

Po navedbah kabineta predsednika vlade je Pina Weisseisen po novem zaposlena “na enem najbolj občutljivih delovnih mest, ki zahteva popolnega zaupanja vredno osebo”, poroča Požareport. Šlo pa naj bi za tesno prijateljico Golobove ljubice, ki naj bi bila v Istanbulu tudi varuška enega Golobovih sinov.

S premierjem na nedavni finale Lige prvakov v Istanbulu ni potovala samo Tina Gaber, ampak tudi Pina Weisseisen, tesna prijateljica Golobove ljubice in njegova nova uslužbenka v kabinetu, ki nadomešča Urško, sestro Tine Gaber. Kabinet predsednika vlade je sicer tudi potrdil, da je z njima potovala v Turčijo, ni pa zanikal, da je kabinetna uslužbenka oziroma kot strokovna sodelavka na zaupanje za določen čas neformalno zadolžena tudi za občasno varstvo Golobovih otrok. Odgovorili so le, da je Pina zaposlena kot strokovna sodelavka na zaupanje ter da v Istanbulu ni bila službeno, stroške, povezane s potovanjem, pa je krila iz lastnih sredstev. Ali je tudi varuška njegovih otrok pro bono, ni znano.

Predsednik vlade in njegova spremljevalka v Istanbulu (Vir: Instagram)

Tina, Pina … kot v Dubaju se te punce kar množijo na sončnem dvoru … #sončniKralj”, pa je ob razkritju Požarja zapisal Edvard Kadič.

Je pa zanimivo, da je Golob večkrat nakazal, da ljudje zanj delajo zastonj. Spomnimo se, da je lagal javnosti o financiranju svojega “osebnega strokovnjaka za varnost” Miloša Njegoslava Milovića. Kljub zanikanju in prikrivanju je na dan prišlo razkritje obstoja sedmih pogodb med državnim podjetjem Gen-I v času vodenja Goloba in podjetjem Miloša Njegoslava Milovića, kar demantira vse Golobove poskuse laži, tudi to, da Milović delo opravlja pro bono, je dejal Edvard Kadič.

Na spletu je skrivnostna Pina zares skrivnostna. Njene fotografije za širšo javnost praktično ne obstajajo, strogo zaklenjene ima tudi profile na družbenih omrežjih.

Profil na Instagramu

Je pa iz javno dostopnih podatkov razvidno, da je Pina Weisseisen magistrirala na ljubljanski Ekonomski fakulteti, njen mentor pa je bil znani profesor in nekdanji politik Matej Lahovnik.

Sara Kovač