fbpx

Kdo je skrivnostna ruska poslovna partnerka, ki ji Nataša Pirc Musar brezpogojno zaupa?

Foto: Facebook

Da je Victoria Krivolutskaya res velika zaupnica Nataše Pirc Musar, je nedvoumno izkazano tudi s tem, da se pojavlja praktično v vseh poslovnih in zasebnih zadevah Pirc Musarjeve – ki svoji prijateljici v določenineh zadevah očitno zaupa bolj kot svojemu možu, Alešu Musarju. Iz bowling krogov je možno slišati zelo veliko informacij glede njunega več kot prijateljskega druženja – tako na treningih  kot tekmovanjih. V letu 2018 je Krivolutskaya na podlagi zasebne listine pridobila tudi 49-odstotni delež v družbi NET PRO SHOP d.o.o., ob tem pa ni videti, da bi ob vstopu prišlo do vplačila novega kapitala. Je šlo za darilo?

Kot smo že predstavili v prejšnjem prispevku, je v zasebno in poslovno življenje Nataše Pirc Musar v letu 2010 vstopila Victoria Krivolutskaya. Vsekakor mora Victoria Krivolutskaya pri Nataši Pirc Musar uživati zelo viskoko zaupanje, saj ji od imenovanja za prokuristko v letu 2010 sledi praktično na vsakem koraku. Naj ponovno izpostavimo, da je bila za prokuristko imenovana po tem, ko je bila pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom in za pobeg s kraja nesreče. Pri tem pa je Krivolutskaya želela breme svojega kaznivega dejanja naprtiti na nedložno osebo. In to je oseba, ki pri Nataši Pirc Musar, kandidatki, ki je končno zbrala podpise za predsednico države, torej za funkcijo, ki naj bi jo zasedale osebe z najvišjimi moralnimi in etičnimi standardi, uživa skoraj neomejeno zaupanje. Prijatelje pa si vsak zbira sam po svoji podobi in predstavi.

Da gre za resnično veliko zaupnico in prijateljico Nataše Pirc Musar, je nedvoumno izkazano tudi s tem, da se pojavlja praktično v vseh poslovnih in zasebnih zadevah Pirc Musarjeve, po drugi strani pa se ne pojavlja pri poslovnih in zasebnih zadevah Aleša Musarja. Kakšne kakovosti je morala imeti Victoria Krivolutskaya, da je lahko kot zastopnica družbe pomagala pri poslovanju družbe NET PRODUKCIJA d.o.o., lahko le ugibamo. A kaže, da Musar, prekaljeni gospodarski maček, znan iz kar nekaj tajkunskih zgodb, kjer je v eni osebi obvladoval več družb in funkcij, po mnenju svoje soproge teh lastnosti nima. Dejstvo je, da mu vodenje družbe NET PRODUKCJA d.o.o.  ne bi smelo predstavljati resnega iziva, kar je že dokazal z vodenjem zadnjih 6 let.

A z imenovanjem za prokuristko se njuno tesno sodelovanje še ni končalo. Kot je znano, sta se Krivolutskaya  in Pirc Musarjeva srečali v bowling klubu. Najprej sta bili članici drugega kluba, v letu 2010 pa sta zakonca Pirc Musar ustanovila svoj klub, Bowling Klub Feniks, katerega zastopnik je Musar in v katerem kot dvojica igrata Krivolutskaya in Pirc Musarjeva. Poleg že omenjenih treh sta člana kluba tudi Musarjeva sestra Anja Kalan Musar in njen mož Žiga Kalan.  Gre za družinsko zasedbo kluba, iz katere Victoria kar malo “štrli”. Ali pa tudi ne. Iz bowling krogov je možno slišati zelo veliko informacij glede njunega, več kot prijateljskega druženja – tako na treningih kot na tekmovanjih. Krivolutskaya se je ukvarjala tudi s prodajo bowling športne opreme, nekaj časa je imela trgovina v Bowling klubu 300. A njuno sodelovanje, ki se prepleta tako zasebno kot poslovno, se tukaj ni ustavilo.

 

Decembra 2012 se je Pirc Musarjeva odločila in oddvojila del dejavnosti družbe NET PRODUKCIJA d.o.o. na družbo NET PRO SHOP d.o.o. Tudi v tem primeru je Pirc Musarjeva najprej za direktorja imenovala svojega moža, nato pa aprila 2013 za prokuristko še Krivolutskayo. Modus operandi? Kot je sicer mogoče sklepati, je bila z oddvojitvojo dela dejavnosti družbe NET PRODUKCIJA d.o.o. oddvojena ravno dejavnost s športno opremo, s katero se je kot zaposlena ukvarjala Krivolutskaya. Tako bi navaden smrtnik mislil, da so želeli s to operacijo oddvojitve narediti poslovanje transparentneje in so zato smiselno ločili dejavnosti po družbah. A zanimivo, Krivolutskaya z imenovanjem za zastopnico družbe, ki je prevzela trgovino s športno dejavnostjo, ni bila razrešena kot zastopnica krovne družbe NET PRODUKCIJA d.o.o. To ostaja še danes.

 

S to operacijo torej dejansko niso razdelili dejavnosti, ampak so naredili samo dodatni subjekt. Zakaj, vedo zgolj sami. Promet in dobiček na obeh družbah vsekakor ne morata opravičiti takšne transakcije. Mahinacije z oddvojeno družbo se tukaj sicer ne ustavijo. V letu 2018 je Krivolutskaya na podlagi zasebne listine pridobila 49-odstotni delež v družbi NET PRO SHOP d.o.o. Vsebina zasebne listine seveda ni javno znana, a glede na poslovanje obeh družb in višino kapitala je moč razbrati, da ob vstopu ni prišlo do vplačila novega kapitala. Ker ne pozamo vsebine, lahko celo sklepamo, da je bila podlaga za vstop nekaj drugega in ne denarni vložek. Je morda šlo celo za darilo? Vsekakor gre pri opisanih transakcijah za transakcije, ki odstopajo od normalne poslovne prakse in nakazujejo na več kot prijateljsko zaupanje med Pirc Musarjevo in Krivolutskayo. Na Pirc Musarjevo smo sicer naslovili več vprašanj glede naših navedb, a do danes nismo dobili odgovora. Mogoče se bo v prihodnosti odzvala na kakšno od zgodb, ki jih bomo še objavili.

Sara Kovač