Kdo je skrivnostna ženska, ki Jankovića povezuje s fiktivnim upnikom Janom Becom?!

Foto: STA

Ženska naj bi bila po trditvah naših virov povezava med tremi Jankovićevimi moškimi v Electi, očeta Zorana ter sinov Damjana in Jureta, ter njihovim slamnatim rešiteljem Janom Becom, neznanim, a razvpitim poslovnežem, ki je odkupil za kar 6,5 milijona terjatev podjetij v lasti družine Janković. “Janković kupuje terjatve od samega sebe,” pravi naš vir.

Naš vir namreč trdi, da je Jan Bec življenjski sopotnik nečakinje Zorana Jankovića Urške oziroma Urše Kunej. Da je ženska s tem imenom povezana z Becom, razkrivajo poslovni registri. Pred časom smo razkrili, da je podjetje Paladin, ki je kupilo stanovanje Damjana Jankovića v trnovskem Močeradu, je pa danes njegov lastnik Bec, ustanovila prav Kunejeva. 

Vsekakor pa je Kunejeva Jankovićeva soseda v ljubljanskem predelu Rudnik, kar pokaže tudi Google, če vanj vnesemo uradne naslove, na katerih so v registrih prijavljeni ljubljanski župan, njegov sin Jure in menda njegova sestrična Urška.

Jankovićev ‘pašaluk’ v ljubljanskem predelu Rudnik: Na naslovu Vinterca 55 je prijavljen Zoran Janković, na hiši številki 30 njegov sin Jure Janković, ki je stalno prijavljen pri starih starših, tretja soseda, ki je ustanovila podjetje Jana Beca in živi na naslovu Spodnji Rudnik II 39, pa je Urška Kunej. Naš vir pravi, da ni zgolj soseda, ampak tudi nečakinja Zorana Jankovića.

Da je Kunejeva za Jankovića že v preteklosti dajala denar, pa razkriva poročilo o volilni kampanji iz leta 2010, ki ga je, mimogrede, kot predstavnica organizatorja volilne kampanje sestavila Tjaša Möderndorfer, hči trenutno verjetno vodilnega parlamentarnega političnega kameleona Janija Möderndorferja. Objavili so tabelo tistih, ki so za Jankovićevo kampanjo prispevali denar. Na dvanajstem mestu je razvpiti Bec, takoj za njim pa Kunejeva – vsak je prispeval stotaka.

Urška Kunej je Zoranu Jankoviću pomagala že leta 2010, ko je prispevala za njegovo kampanjo. Kakor tudi njen partner, Jan Bec.

Poleg Jankovića zanimajo Kunejevo tudi francoski buldogi. Leta 2010 se je, sodeč po poročilu vzrejne komisije, s svojo francosko buldoginjo udeležila vzrejnega pregleda.

Andrej Žitnik