fbpx

[Twitter odzivi] Kdo je tu nor? Ko ljudje umirajo v čakalnih vrstah, Šarec pravi, da javno zdravstvo deluje. Ko človeka v lastnem vinogradu ugrabijo ilegalni migranti, Šarec pravi, da varnostni sistem deluje!?

Foto: STA

Ko se je razvedelo, da so migranti z maroškim in alžirskim državljanstvom ugrabili 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine, ga zvezali, stlačili v prtljažnik in se odpeljali proti Italiji, so se med državljani upravičeno prižgali vsi alarmi. Na zaskrbljenost državljanov, ki do sedaj v Sloveniji niso bili vajeni ugrabitev v stilu hollywoodskih filmov, se očitno predsednik vlade Marjan Šarec povsem požvižga, glede na to, da je izjavil, da naj bi nacionalnovarnostni sistem deloval in da naj ne bi bilo potrebe po sklicu Sveta za nacionalno varnost. Glede na odzive uporabnikov družabnega omrežja Twitter je jasno, da imajo državljani dovolj sprenevedanja, saj je še slepcu jasno, da je varnostni sistem v razsulu, če človek niti mirno ne more več v svoj vinograd. In namesto, da bi sklical Svet za nacionalno varnost v tem trenutku, ko je to res nujno, ga je raje takrat, ko je šlo za nepomembne, domnevne pritiske na POP TV.

Šarec živi v svojem svetu, ki je povsem skregan z vsako logiko, saj kljub dolgim čakalnim vrstam, v katerih državljani tudi umirajo, pravi, da javno zdravstvo deluje. Po njegovo imamo celo perspektivno družbo, čeprav vsak dan vedno več mladih, ki odhajajo v tujino. Nič čudnega, da potem Šarec ob ugrabitvi med delom v vinogradu pravi, da varnostni sistem deluje.

https://twitter.com/Pertinacal/status/1126531190020870144

https://twitter.com/MilanZver/status/1126370447816298497

https://twitter.com/yrennia1/status/1126504799376031746

https://twitter.com/AndrazAnd/status/1126551827573612544

Glede na odzive je več kot očitno, da imajo državljani dovolj sprenevedanja. Marjan Šarec bi kot predsednik vlade moral reagirati, saj je varnost državljank in državljanov na prvem mestu. Naravnost neodgovorno je zavajanje, da naj bi bile varnostne zadeve pod kontrolo, če je še otroku povsem jasno, da niso, saj je ogromno predelov državne meje, ki sploh niso zavarovani. Očitno pa vladi Marjana Šarca ni jasno, da ko ljudje na lastni koži občutijo negativne posledice migracij, stresanje šal in arogantno obnašanje ne bosta odvrnila pozornosti od problematike. Dejstvo je, da bo ugrabitev 79-letnika prispevala k povečanju poguma, da ljudje spregovorijo in povedo, da migranti le niso takšna kulturna obogatitev, kot to trdijo nevladniki in levičarji. Označevanje nekoga za rasista, ker ta pove resnico, bo prej ali slej izgubilo pomen kot oblika zastraševanja, ker varnost je konec koncev najpomembnejša dobrina in ko te ni, ni ničesar! Pa naj mainstream mediji po naročilu Šarca pišejo, kar želijo, živimo le v digitalni dobi.

H. M.