fbpx

Kdo na spletnih forumih portala 24ur ob odstopu Franca Breznika pisari žolčne komentarje v imenu Svobode govora?

Damir Črnčec veselo izkorišča profil Svoboda govora za obračun s svojimi političnimi nasprotniki. (Foto: STA)

V preteklosti smo razkrili, da naj bi se za Twitter profilom Svoboda govora skrival Damir Črnčec. Poleg napornega in strokovnega dela v poslanski skupini LMŠ pa še vedno najde čas za pisanje komentarjev pod novicami na 24ur.com. Njegovo delovanje je razkril avtor teh vrstic javno na svojem Twitter profilu. Ob tem smo še razkrili, da za profilom Svoboda govora stoji Društvo Evropska Slovenija. Edini zastopnik društva je Damir Črnčec.

Franc Breznik je naredil napako in odstopil z mesta državnega sekretarja na notranjem ministrstvu. Najbolj so se zgražali na največji komercialni televiziji POP TV. To so tudi pompozno objavili na svoji spletni strani 24ur. Vendar je naše zanimanje zbudilo več komentarjev uporabnika Svoboda govora pod omenjeno novico. “Nova metoda iz kleti na Trstenjakovi. Narediš klon, ponaredek kritičnega profila kot je Svoboda govora ter se nato delaš žrtev na Janševem orbanističnem lažnivem imperiju Nova24TV,” so se odzvali na avtorjevo razkritje. Žal novinarji na Nova24TV nimajo časa, da bi si ustvarjali še na desetine lažnih profilov in smetili na spletnih forumih in družabnih omrežjih.

Avtor teh vrstic je njihove komentarje našel na 24ur pod novico Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve napihal, ministru že ponudil odstop. Med stotinami spletnih komentarjev pa je njegovo oko ujelo komentarje spletnega uporabnika Svoboda govora z identičnim znakom, s katerim se predstavljajo na družbenem omrežju Twitter. Povod za slabo voljo Črnčečeve ekipe je bila vsebina tega tvita. “Zanimiva mnenja tviterske ekipe Svoboda govora. V komentarjih na 24ur glede na to, da smo na Nova24TV razkrili osebe, ki bi naj delovale za tem profilu, imajo veliko časa, da pametujejo o drugih, ko so sami raje pobegnili od odgovornosti,” sem med drugim zapisal.

Tvit avtorja članka in odgovor ekipe Svoboda govora. (Foto: Posnetek zaslona/ Twitter)

Damir Črnčec stoji za projektom Svoboda govora
Prednost svetovnega spleta je v tem, da najde še tako skrito informacijo. Projekt Svoboda govora so ustanovili v letu 2014. Avtorji projekta Svoboda govora na svoji spletni strani opisujejo, da gre za neodvisni in neprofitni projekt Društva Evropska Slovenija. Po javnih podatkih na Ajpesu in E-Bonitete pa je edini zastopnik društva Damir Črnčec.

Na spletni strani Svoboda govora je zapisano, da gre za neprofitni projekt Društva Evropska Slovenija. Njen zastopnik je Damir Črnčec. (Foto:Posnetek zaslona/ Svoboda govora)

V preteklosti smo pisali o podvigih, ki si jih je preko anonimnih profilov privoščil bivši šef Šarčeve vlade v senci Damir Črnčec. Črnčečev profil Svoboda govora je bil sicer ustvarjen že marca 2015, za časa delovanja vlade Mira Cerarja, sporočila s tega profila pa so bila precej kritična do režima. Na profilu so bila takrat deljena pretežno sporočila desno usmerjenih mnenjskih voditeljev, od medijev, katerih sporočila je delil, pa izstopa revija Reporter.

Izpis finančnih prilivov Društva Evropska Slovenija. (Foto: posnetek zaslona/ E-bonitete)

Revija, ki je prav tako v lasti že omenjenega Odlazka, je sicer vse od nastanka Šarčeve vlade poročala izjemno servilno do režima, hkrati pa agresivno in mnogokrat neutemeljeno napadala opozicijo. Po številnih indicih naj bi tam v času Šarčeve vlade neposredno urednikoval kar sam Črnčec. Obrat v ideološki usmerjenosti Črnčeca in Reporterja za 180 stopinj je časovno popolnoma sovpadal.

Izpis iz poslovnega registra. Tukaj lahko opazite, katere dejavnosti lahko Društvo Evropska Slovenija izvaja. ( Foto: posnetek zaslona/ Ajpes)

Na spletni strani Svoboda govora pa med drugim tudi opazimo glavnega kritika Janeza Janše iz časopisa Reporter, Igorja Kršinarja. Dolgoletni kritik levih političnih, gospodarskih in družbenih struj je podobno kot Črnčec v letu 2018 zamenjal stališča in postal obsedeni antijanšist v slogu “neodvisnih novinarjev” Blaža Zgage, Anuške Delić, Primoža Cirmana, Mateja Šurca in še koga.  Naši viri tudi sporočajo, da naj bi bila prav Kršinar in Črnčec med najbolj dejavnimi za deljenje sporočil preko Twitter profila Svoboda govora.

Foto: Posnetek zaslona/24ur

V svojih komentarjih žolčno obračunali s Francem Breznikom,  Nova24TV in predsednikom vlade Janezom Janšo
Ekipa Črnčeca je pod omenjeno novico o Breznikovem odstopu od 18:47:36 do 20:24:38 zapisala devet žolčnih komentarjev. Pod to novico je uporabnik Svoboda govora zapisal še bistveno več komentarjev, vendar si je avtor teh vrstic shranil zgolj prikazanih devet. Norčevali so se iz državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Franca Kanglerja, iz Franca Breznika, Nova24TV in predsednika vlade Janeza Janše. Kronološki pregled komentarjev si lahko ogledate tukaj. Vsi komentarji so zapisani avtentično.

Kronologija je bila sledeča:

Svoboda govora, 15.4.2020, 18:47:36
da ni to franca kangla… ta model ga ima že od rojstva v krvi 0,5.

Svoboda govora, 15.4.2020, 19:25:46
@Fbreznuk se je vedno nosil kot da je nekaj več kot navadni ljudje, v njegovih razpravah se je vedno imel za visoko moraliteto…. vendar karma je hudič, slej ko prej te dohiti…. me pazanima če je pri rastoderju zapel…. Še eno črtoooo….

Svoboda govora, 15.4.2020, 19:47:57
ah, saj ni bil pijan, kaj pa je enkrat več od dovoljenega, sem takoj pogledal če je policija, pravilno opravila postopek, pa saj nismo bili tako skupaj na meji, ja res delate iz muhe slona, ti ukrepi veljajo samo za navadno rajo kaj na tu na tv trpinčite…. ojoj, hojs, ojoj….

Foto: Posnetek zaslona/24ur

Svoboda govora, 15.4.2020, 19:52:42
pošteni narod zahteva da breznik takoj odstopi kot sekretar in tudi kot poslanec….

Svoboda govora, 15.4.2020, 20:09:56
»Tile sds modeli so sami fehtarji… še od včeraj so vsi sds-ovci pljuvali po rastoderju zdaj pa je brihta priletela k njemu in ga fehta za kamion banan in kilo belega…. seveda je rastoder v stilu starega mafijoza dal brezniku nekaj za poplaknit in ta mu je še zapel »potegnem še eno črto« in odbrzel s svojim službenim avtomobilo…. kdo je klical policijo lahko samo ugibamo, edino kar lahko priznamo, je da je tudi janša ni sposoben speljati kaj takšnega kot je derby banana….

Svoboda govora, 15.4.2020, 20:18:01
nima vsak doktorat iz prishtin…

Foto:Posnetek zaslona/24ur

Svoboda govora, 15.4.2020, 20:19:27
bo pisalo da so 14 dni levičarska trobila bila tiho, da je breznik napihal…

Svoboda govora, 15.4.2020, 20:20:23
jaz ti jih dam še samo če spokaš nazaj na noro tv…

Svoboda govora, 15.4.2020, 20:24:28
»Tile sds modeli so sami fehtarji… še od včeraj so vsi sds-ovci pljuvali po rastoderju zdaj pa je brihta priletela k njemu in ga fehta za kamion banan in kilo belega…. seveda je rastoder v stilu starega mafijoza dal brezniku nekaj za poplaknit in ta mu je še zapel »potegnem še eno črto« in odbrzel s svojim službenim avtomobilo…. kdo je klical policijo lahko samo ugibamo…. «

Foto: Posnetek zaslona/24ur

Luka Perš