fbpx

Marjan Šarec s svojo izjavo znova pokazal, da kot predsednik vlade očitno sploh ne kaj se v vladi dogaja!

Predsednik vlade Marjan Šarec in v ozadju častna straža Slovenske vojske. (Foto: STA)

Predsednik vlade Marjan Šarec in v ozadju častna straža Slovenske vojske. (Foto: STA)

Predsednik vlade Marjan Šarec je z današnjim odzivom glede slovenskih vojakov ponovno pokazal, da očitno sploh ne ve kaj se dogaja v vladi. Sedaj po jeznem odzivu slovenske javnosti in popolni zmedenosti vidnih predstavnikov Šarčeve vlade in predsednika države Boruta Pahorja je jasno, da je Šarčeva vlada pustila svoje mednarodne zaveznike v zvezi Nato na cedilu, ob tem pa še poskusila počistiti iransko afero pranje ene milijarde dolarjev za iranski režim. Poleg tega je s svojim odzivom pokazal, da sam spet ni nič kriv, čeprav je predsednik vlade.

“Zadnje, kar smo si želeli, je medijski pomp okrog slovenskih vojakov. Žal so nekateri izkušenejši politiki to popolnoma zanemarili in izvedli vse na očeh javnosti. Z mednarodnim ugledom se ne gre igrati. Bom pa vsekakor razmislil, kako naprej, da se to ne bo več dogajalo,” se je s pepelom posul predsednik vlade Marjan Šarec. Glede na to, da so vidni predstavniki slovenske vojske povedali, da je šlo za navadni dan na misiji v Iraku, je Šarčeva vlada in slovenski instagram predsednik Borut Pahor naredili medijski cirkus.

Situacijo, da očitno Šarec ne ve, kaj se sploh dogaja v njegovi vladi je opisal tudi politični analitik Mitja Iršič, ki je zapisal, da sta le dve opciji: “1) Erjavec in koalicija sta se pred tem posvetovala s premierom, 2) Erjavec in koalicija delajo vse na svojo roko, premier ne ve kaj se dogaja za njegovim hrbtom, čeprav je defacto in dejure objektivno odgovoren za vse odločitve koalicijskih partnerjev”. Mnogi so se strinjali, da je vendarle druga opcija bolj verjetna.

V tem primeru je zelo čudno predvsem to, ali nihče v Šarčevi vladi enostavno ni poznal varnostnih protokolov v primeru napada na vojaško bazo v iraškem Erbilu, kjer so bili nastanjeni slovenski vojaki.

Foto: Twitter

Sami vojaki so bili že nekaj ur prej obveščeni, kaj se pripravlja. Vendar z neumnimi izjavami od ministra za obrambo Karla Erjavca, zunanjega ministra Mira Cerarja in predsednika države Boruta Pahorja so se vsi glavni politični akterji sramotili pred slovensko javnostjo.

Marjan Šarec doživel gnev na socialnih omrežjih
V svoji izjavi predsednik vlade pa zopet ni mogel pobegniti srditim kritikom zadnje sramotne poteze slovenske vlade. Jezni komentarji slovenskih državljanov so sledili eden za drugim.

Marjan Šarec dokazal, da služba predsednika vlade ni županovanje v Kamniku
Marjan Šarec bo v vlogi modreca razmišljal, da se to ne bo več dogajalo. Šarec pa je še enkrat dokazal, da služba predsednika vlade ni županovanje v Kamniku, kjer mu je bila edina skrb, katera ulica v Kamniku bo dobila nov asfaltirano cesto in pločnik.

Luka Perš