[Kdo vam laže] Tomašič: “Golob je v svoji maniri fašist!”

Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže?

V petkovi oddaji Kdo vam laže? je voditelj Boris Tomašič komentiral interpelacijo in tragikomično izredno sejo sveta stranke Gibanje Svoboda, po kateri bo zdaj (bojda) vse drugače. 

Tomašič spomni, da se približuje datum obletnice famoznih volitev, ko je bil izvoljen človek, ki nam je obljubljal, da bomo plesali in da bo višal davke. Zdaj po letu dni pa so na izredni seji sveta sporočili, da bomo po slabem letu dela KONČNO začeli trdo delati. Tomašič ugotavlja, da če je interpelacija dosegla to, da bo vlada začela delati, je to velik premik, saj je vsem jasno, da do zdaj niso delali.

“Čestitke SDS, ker so uspeli premakniti vsaj razmišljanje stranke Gibanje Svoboda, saj je težko spremeniti razmišljanje nekoga, ki je navajen nič delati.”

Tomašič izpostavi nenavaden stavek predsednika stranke Roberta Goloba, ki je obljubil, da ne bo nič več obljubljal in da se bo te obljube držal tako dolgo, dokler se je bo lahko! Poleg logične nekonstentnosti izjave je izpostavil, da je vlada nekaj obljubila, potem pa tega ni mogla izpolniti. Zmeda ni bila v tem, da so napačno komunicirali, ampak ker so nekaj govorili, potem pa tega niso naredili.

Če pa zdaj ne bodo nič obljubljali, ampak kar naredili, pa javnost sploh ne bo vedela, kaj bodo naredili – to je v direktnem nasprotju z demokratičnimi vrednotami, gre za klasični fašizem.

“Jaz zmeraj govorim, da je Golob v svoji maniri fašist,” je bil oster Tomašič. “Ne bom govoril o tem, kar nameravam storiti, ne bom preverjal tega, kar nameravam storiti in ljudi postavil pred izvršeno dejstvo.”

Obregnil se je tudi ob Golobovo interpelacijsko retoriko o “odpravljanju krivic” (seveda je govoril o razveljavitvi vseh mandatnih kazni za protikoronske protestnike).

“Če pristanemo na logiko, da nekaj spoštujemo, nekaj pa ne, in da Robert Golob in ta koalicija določa, kaj je pravično in kaj ni, potem adijo pravna država. Ker ko Goloba in te koalicije že davno ne bo več v politiki, kaj bo naslednja vlada lahko rekla? Odpravljamo krivice Golobove vlade. In kar počez ukine vse. To je vaša logika. To je vaš božji kompleks. V resnici pa ste imeli le srečo, da vas je očka nekam napotil in da ste imeli možnost opravljati elektro posle za globoko državo in pri tem veliko zaslužiti. To je vsa resnica Roberta Goloba.”

Preostanek oddaje Kdo Vam Laže? si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Andrej Žitnik