[Kdo vam laže] Tomašič: “Vzela je denar, ni pa vzela plakete!”

Voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič (Foto: Nova24TV)

V oddaji Kdo vam laže? je tokrat voditelj Boris Tomašič predstavil nekakšen pregled dvoličnosti oblasti in tistih, ki vladajo s to oblastjo. Pokaže, kako tisti, ki nas vodijo, živijo v nekem vzporednem svetu oz. vzporednem vesolju, kako uničujejo vse po vrsti. 

Obregnil se je ob Svetlano Makarović, ki zopet želi nazaj svojo Prešernovo nagrado. “Vzela je denar, ni pa vzela plakete,” pove Tomašič ironično. Prebral je zloglasno pesem Podganja stranka in opoz0ril najmlajše in tiste z občutljivim želodcem, naj se obrnejo stran.

“Kje ste dušebrižniki, borci proti sovražnemu govoru, AKOS-i.” To pa je poziv k ubijanju. “To je pa poziv k ubijanju drugače mislečih! Fej in fuj. V to nas vodi ta oblast. To je umetnost po novem. To je po novem umetnost.”

Svetlana Makarovič (Foto: STA)

V zvezi z evtanazijo, ki jo promovira predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, se sprašuje: “Je to rešitev naštetega zdravstva? Stari, ubogi, jih ne bomo več zdravili, ampak jim bomo “pomagali”, da končajo svoje življenje? To ni več smešno, to je grozljivo!”

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade Robert Golob (Vir: STA)

V zvezi z novim zakonom o davčnem nadzoru pove: “Finančni urad bo rekel – vi ste sumljivi! Če sem natančen – vaše blago je sumljivo! Nalimali vam bodo GPS oddajnik in vam sledili ter tako kršili vaše ustavne pravice. Zdaj pa se koalicija med sabo krega, kdo bo podpisal zahtevo za presojo, ali je to ustavno ali ne. A to ni problem – problem je, da mirno sprejmejo zakon, za katerega vedo, da je ustavno sporen!”

Obregnil se je tudi ob vegansko-vegetarijansko pobudo Golobove vlade, ki jo želi implementirati s skupino laičnih članov sveta za prehrano. “Povedali vam bodo, da ne jejte več mesa, ker so – glej ga zlomka – krive krave, da se podnebje spreminja, ker preveč prdijo. Treba je jesti zelenjavo, deteljo in drugo travo, ker je baje – meso kancerogeno.”

“Ljudje jedo meso tisočletja, zdaj pa je naenkrat kancerogeno. Povzroča raka. Kar naenkrat je vse kancerogeno. Najbolj nevarno je življenje. Dokazano ga ni preživel še nihče. Vsi, ki so se rodili, so umrli po tej mesnati logiki, ” se je pošalil Tomašič. Opozoril je na neverjetno protislovnost te vlade: “Če se z njimi politično ne strinjajo, vam bodo odtrgali glavo in zato dobiš Prešernovo nagrado. Namesto dostojnih pokojnin vam ponujajo evtanazijo. Vse je super, klima je super, ljudje pa lačni in zebe jih. Pokojnine vam bodo znižali, zato ker so vam jih prej zvišali, da ne boste kaj profitirali.”

Vabimo vas, da si ogledate celotno oddajo Kdo vam laže? na spodnji povezavi:

Oddaja Kdo vam laže? je sporedu na Novi24TV vsak ponedeljek ob 20.00.

Andrej Žitnik