fbpx

Kdor nima Twitterja, se z davkoplačevalskim denarjem izživlja prek medijev

Novinarka Necenzurirano Vesna Vuković, elektro oligarh Robert Golob in urednica informativnega programa 24ur Tjaša Slokar Kos. (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

“Električni oligarh” Golob, ki živi v “vzporednem vesolju” (mehurčku) svojega ega, osrednjih medijev, bajnih zaslužkov in pravljičnega razkošja (na državne stroške), se je na TV soočenju obregnil ob Twitter, rekoč, da gre za “igračko za izživljanje frustracij”. Pionir Twitterja v Sloveniji dr. Žiga Turk mu je pojasnil: “Kako so pa ljudje izživljali frustracije, preden so izumili tviter? Kaj pa, če je izživljanje frustracij kandidatura za predsednika vlade? Ali napad na Ukrajino? A ni boljše tvitat?” 

Morda pa bi bilo za Roberta Goloba res bolje, da bi tvital, kot pa da bi prek državne politike izživljal svoje neizživete frustracije in maščevalnost zaradi neuresničenih ambicij na vrhu Gen-I-ja. Pa si poglejmo del njegove izjave iz soočenja na POP TV: “Bom povedal, da Twitterja nimam in ga ne nameravam imeti, zaradi tega, ker živeti v “vzporednem vesolju” te pripelje do tega, da izgubiš stik z realnostjo.”

“Tvitosfera na žalost ali pa na našo srečo ni realni svet. Ne bom komentiral Twitterja, ker je to brez veze in ga tudi ne nameravam imeti. Ker Twitter je igračka, s katero nekateri odrasli, žal tudi na oblasti, izživljajo svoje frustracije.” Gre za svojevrstno hipokrizijo, saj ima njegova stranka aktivne profile na družbenih omrežjih, tudi na Twitterju. Potemtakem Svoboda prebiva v “vzporednem vesolju”?

Golobova politična opcija je v skladu z besedami njenega predsednika, v “vzporednem vesolju” oziroma “tvitosferi”. (Foto: posnetek zaslona, Twitter)

Smo pa prepričani, da s svojimi bajnimi zaslužki, razkošjem (na državne stroške), predvsem pa z gromozanskim egom (s katerim bo zelo težko sodeloval s KUL partnerji), živi v “vzporednem vesolju”, daleč proč od malega človeka. Prav tako je vzporedno vesolje njegovo prepričanje, da je zgradil kariero uspešnega podjetnika, čeprav vemo, da gre zgolj za monopolističnega prodajalca državne električne energije iz NEK in da se lahko le skrije pred primerljivo tujo konkurenco.

Golob ima svoje medije
To, da živi v “vzporednem vesolju” in da državne politike dejansko ne razume, razkrivajo že njegove izjave, med drugim tista, da bodo sestavili koalicijo skupaj s civilno družbo (!!!). Vsak povprečen državljan ve, da je to pravno popolnoma nevzdržno. Je pa jasno, da Golob “igračke” Twitter niti ne potrebuje, saj ima okrog sebe dovolj medijskih podaljškov, kot sta Vesna Vuković s portala Necenzurirano ali Tjaša Slokar Kos s POP TV.

Eno je Golobovo “vzporedno vesolje”, drugo pa brutalna resničnost – Golob ima velik ego, njegova dejanja pa izpričujejo majhnega človeka: donosnost podjetja Gen-I je v primerjavi s švicarskim AXPO in nemškim RWE minorna. (Foto: Twitter)

Včeraj smo poročali, da je Vukovićevo podjetje financiral prek Gen-I-ja in sicer s 103 tisočaki. Torej ima Golob svoje medijske kanale, plačane z davkoplačevalskim denarjem, tako kot smo mu davkoplačevalci izplačevali nezakonite nagrade in plače. Twitter je torej bolj za “nazadnjake”, leva buržoazija pa ima medije z več dosega in neskončnimi možnostmi manipulacije. Že pri Golobovih nastopih v medijih je vidno, da hodi na soočenja izključno tja, kjer ima vse pod nadzorom in vprašanja prejme vnaprej, na Planet TV ali Nova24TV ga še nismo videli, čeprav je pred letom dni še kot elektro oligarh z nezakonito plačo sam prišel v našo oddajo.

Domen Mezeg