fbpx

Ker levi mediji ne morejo zminirati vlade, so se spravili na DeSUS: Gantar in Pivčeva zanikata kakršen koli razdor!

Foto: STA

Levi mediji zopet poskušajo s spodkopavanjem Janševe vlade. Tokrat spletni portal Necenzurirano, ki je v lasti pravnomočno obsojenega tajkuna Martina Odlazka zaradi gospodarskega kriminala, razkriva, da naj bi kakor v stranki DeSUS vrelo, da naj bi naraščalo nezadovoljstvo med vidnimi člani in da naj bi med predsednico stranke in kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec ter ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem prihajalo do trenj. Vendar pa je razdor, ki ga želi prikazati Odlazkov medij, umetno ustvarjen. Gantar namreč vse ostro zanika: “Med mano in Aleksandro Pivec ni nikakršnega razdora, vse ostalo so grobe insinuacije.” Aleksandra Pivec pa v tem vidi predvsem, dejstvo, da očitnonekomu ni po godu velika rast podpore stranki Desus”.

Spletni portal Necenzurirano, ki je bil očitno ustvarjen izključno z namenom, da blati predsednika vlade Janeza Janšo in njegovo ekipo, je postregel s “pravljico”, da naj bi v stranki DeSUS prihajalo do trenj med vidnimi člani, še posebej pa naj bi bila ta izrazita med predsednico stranke dr. Aleksandro Pivec in ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem.

“Nekateri lokalni odbori predsednici očitajo, da vlada sprejema odločitve v nasprotju z zahtevami, ki jih je stranka postavila ob vstopu v koalicijo Janeza Janše. Ugotavljajo, da vodstvo stranke nima stika s terenom, kar je bil eden glavnih očitkov Pivčeve nekdanjemu predsedniku Karlu Erjavcu. Nezadovoljni so z delom nove generalne sekretarke Nine Stankovič, ki ob Pivčevi in ministru za zdravje Tomažu Gantarju velja za najmočnejšo osebo v stranki. Prve razpoke naj bi se pojavljale tudi v odnosu med Pivčevo in Gantarjem,” so zapisali na omenjenem spletnem portalu.

Gantar: Vodstvo stranke je povezano
Poročanje portala Necenzurirano je že zanikal Tomaž Gantar, ki je na Twitterju zapisal, da “med mano in predsednico Aleksandro Pivec ni nikakršnega razdora, vse ostalo so grobe insinuacije. Ekipa stranke Desus bo še naprej delala dobro za ljudi in našo bazo. Vodstvo stranke je povezano in usmerjeno v krepitev stranke, javno mnenje priča o tem …”

Predsednica stranke Aleksandra Pivec je na kongresu stranke zmagala z veliko večino, takšno podporo pa uživa tudi naprej. (Foto: STA)

Na natolcevanja se je odzvala tudi Aleksandra Pivec, ki je zapisala, da so jo člani stranke iz vse Slovenije “obvestili o poskusih destabilizacije stranke in mi izrekli podporo. Očitno nekomu ni po godu velika rast podpore stranki Desus. Vsi neutemeljeni napadi nas v stranki Desus še bolj povezujejo in utrjujejo v prepričanju, da delamo dobro.”

Na Twitterju se je oglasil tudi politični analitik Sebastjan Jeretič, ki je razkril, da naj bi bila po njegovih podatkih velika večina vodstva stranke povsem na strani Aleksandre Pivec. “Pri tem ‘vrenju’ gre bolj za poskuse destabilizacije stranke z leve,” je razkril resnično ozadje takšnih in podobnih podtikanj o razdorih v stranki Desus.

Eden izmed uporabnikov Twitterja je ob tem strnil, da če levičarji ne morejo zminirati Janše, bodo poskušali zrušiti njegove koalicijske partnerje. Očitno se je začelo pred nekaj dnevi v Mladini, ko je Vlado Miheljak v svoji kolumni pozval k linčanju poslancev Desus-a in SMC-ja, nadaljuje pa se na Necenzurirano z lažnimi novicami iz političnega zaodrja.

Barbara Majdič