Ker se minister Pikalo ni odzval, je politična odgovornost na vladi: Zagnala se je peticija za odstavitev nedostojnega Štromajerja

Jernej Štromajer s še enim provokativnim sporočilom iz preteklosti. (Foto: STA)

Jernej Štromajer (Foto: STA)

Človek s takó nekulturno ravnjo javnega govora ne more več biti drugi najbolj odgovoren za sistem vzgoje in izobraževanja naših otrok v vrtcih in šolah,” se glasi Peticija za spoštovanje ljudi, ki spoštujejo Božič. V njej od slovenske vlade zahtevajo odstavitev Jerneja Štromajerja s funkcije državnega sekretarja, ker se njegov nadrejeni minister za izobraževanje Jernej Pikalo ni odgovorno odzval.

Nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjan M. Zupančič je na Twitterju predstavil peticijo, da naj vlada Republike Slovenije na prvi seji vlade v letošnjem letu odstavi problematičnega državnega sekretarja MIZŠ Jerneja Štromajerja. Njegova božična čestitka v slogu filmskega citata iz filma Sam doma 2 “Vesel božič, umazane svinje” je povzročila veliko ogorčenja in zgražanja med verujočimi in neverujočimi v Sloveniji.

Pobudniki peticije Štromajerju očitajo, da je s svojimi grobimi stališči ponižal in napadel človeško dostojanstvo vseh, ki praznujejo Božič kot krščanski praznik in tradicijo slovenskega naroda. Grobo je tudi prekoračil mejo politično dopustne komunikacije politika in visokega predstavnika šolskega sistema in zlorabil zaupanje učencev, staršev, učiteljev ter drugega osebja v šolskem sistemu, ki praznujejo Božič.

Vsi tisti, ki so vas besede Jerneja Štromajerja hudo prizadele, lahko svoj podpis oddate TUKAJ.

Luka Perš