Kje “fajta” Nika Kovač?

Foto: STA

Državljani pogrešajo Niko Kovač in njene borce nevladne organizacije 8. marec, da bi pomagali državljanom, ki v poplavah rešujejo svoje imetje.

Slovenijo so ponoči zajela neurja in poplave, kakršne ne pomnimo že dolgo. Praktično vsi gasilci Slovenije in pripadniki civilne zaščite pomagajo državljanom rešiti imetje, Slovenska vojska je morala reševati tudi življenja ljudi.

Na drugi strani nikjer na terenu ne vidimo ministrov, predsednika vlade, predsednice države in nevladnike, ki so jih sicer polni televizijski ekrani. Tokrat se je znova izkazalo, da “fajtajo” le za denar in s svojimi političnimi pobudami delajo škodo naši državi.

Referendum, s katerim so poplavili Slovenijo
Spomnimo, kako so nevladne organizacije nasprotovale Vizjakovemu zakonu o vodah, ki bi med drugim omogočal urejanje vodotokov na način, da bi zmanjšali ogroženost od poplav. Nika Kovač je takrat s celotno levico na svoji strani nasprotovala, da bi se kakorkoli reguliralo naše vodotoke, celotno javnost so prepričevali, da gre pri njihovem boju za “čisto pitno vodo”. Zbrali so celo podpise za referendum, zavrnitev predlaganega zakona o vodah pa so celo proslavili kot “veliko zmago”.

Neokusna akcija nevladnikov, ki so na referendumu nasprotovali zakonu o urejanju vodotokov. (Foto: STA)

Danes, ko je skoraj cela Slovenija pod vodo, se kaže, da je šlo za eno največjih manipulacij v zgodovini naše države in poraz za vse tiste, ki so v poplavah izgubili vse. Da se jim ne gre za državljane, se je videlo že, ko niso nasprotovali županu Zoranu Jankoviću in njegovi gangsterski črnogradnji kanalizacije skozi vodonosnik pitne vode v Ljubljani. Videlo se je lani poleti, ko je Slovenijo zajela suša in se niso postavili za tiste, ki so trpeli pomanjkanje in jim je suša pobrala ves pridelek.

Levičarjem iz stolpnic sredi Ljubljane je popolnoma vseeno, ker njih ne bo zalilo, vodo pa bodo še vedno lahko kupili v plastenkah v trgovinah.

Andrej Žitnik