fbpx

Kje se je komisiji sodnega sveta zataknilo pri procesiranju sodnikov s predvolilnega shoda SD Matjaža Štoka in Slavka Gazvode?

Mariborska sodnika Slavko Gazvoda in Matjaž Štok na shodu stranke SD. (Foto: Twitter)

Medtem ko predsednik sodnega sveta Erik Kerševan o trenutno politično najbolj izpostavljenih sodnikih v Sloveniji, Matjažu Štoku in Slavku Gazvodi in njuni udeležbi na prvomajskem predvolilnem shodu stranke SD še vedno molči, zadeve pa ni uvrstil niti na dnevni red katerega od zasedanj, smo preverili, kaj se dogaja pri komisiji sodnega sveta za etiko in integriteto, ki jo vodi Nina Betetto.

“V zvezi z vašim vprašanjem vas seznanjamo, da je Komisija za etiko in integriteo na 23. seji, ki je potekala 28. 5. 2019, v skladu z objavljenim dnevnim redom, obravnavala tudi izpostavljeno vprašanje sodnikov Okrožnega sodišča v Mariboru Slavka Gazvode in Matjaža Štoka, vendar pa obravnavanja ni zaključila, ker niso bili izpolnjeni vsi procesni pogoji. Komisija bo z obravnavanjem zadeve nadaljevala na prihodnji seji,” je po odredbi predsednice komisije Betettove spročila Alenka Klemenčič.

Komisija Betettove bo težko spregledala dejstvo, da sta bila oba, tako Štok kot Gazvoda, v preteklosti protagonista v odmevnem političnem procesu zoper politika Franca Kanglerja. Nekaj primerov in njunih odločitev o političnem tekmecu SDjevega kandidata Borisa Soviča najdete na povezavi.

Štok je po informacijah nekaterih virov iz Maribora vsa leta celo organizator srečanja stranke SD. In medtem ko je očitno stranki tako blizu, da niso na izust vedeli, ali je njihov, ali formalno vendarle ni, Štok tega nikoli ni zanikal – pojasnil na vprašanja, ki jih preberete na povezavi, do objave še nismo prejeli, čeprav jih je prejel pred več kot desetimi dnevi.

Andrej Žitnik