Kje so bili pravičniki, ko se ni “spoštovalo osebnega prostora” Janše in Hojsa?!

Nekdanji premier Janez Janša na Kredarici ob lanskoletnem verbalnem napadu Tee Jarc. (Foto: Youtube)

V družbi smo priča ostremu odzivu na nedavni napad na Kovačevo predvsem po zaslugi Inštituta 8. marec in njej servilnih medijev. Sprašujemo pa se, kje je bil Inštitut lani, ko se je zgodil verbalni napad na Janšo in ministra Hojsa? Pri Inštitutu so nazadnje zapisali: “Zadnje dni razmišljamo predvsem o tem, da si želimo družbo, kjer se spoštuje osebni prostor drug drugega. Družbo, kjer so meje jasne.”

Sprašujemo se, ali so v Inštitutu 8. marec po incidentu na Kredarici naredili dovolj, da bi zaustavili rastoče sovraštvo in sovražni govor, ki se sta se širila in krepila med petkovimi protestniki? Kaj so naredili, da bi preprečili vdiranje v “osebni prostor” drugih? Kje so bili v Inštitutu, ko so Janez Janša in nekateri drugi politiki na dom prek pouličnih grafitov in vzklikov na demonstracijah prejemali grožnje s smrtjo?

Kako glasni so bili, ko je bil javno popljuvan poslanec NSi Jožef Horvat? So tedaj naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi tovrstne incidente v prihodnje preprečili? Ali pa sta za vse kriva predvsem Janša in Nova24TV?! O tem, da je bil incident z Niko grdo zlorabljen za ustvarjanje žrtve za potrebe referendumske kampanje o RTVS, za propagando pred drugim krogom predsedniških volitev in s strani samega Roberta Goloba, kot izhodišče za napoved vojne “proti sovražnemu govoru”, niti ne gre posebej ponavljati.

In prav tako ni treba izgubljati besed, da za vojno napovedjo “sovražnemu govoru” v javnem diskurzu, medijih in na družbenih omrežjih itd. ni nič drugega kot tiha želja po avtoritarnem utišanju tistih nekaj kritičnih glasov, ki ne tulijo v isti rog politično-NVO-medijske idr. provladne sprege. In Kovačeva je del te sprege.

Kje je bila visoko moralna Kovačeva, ko se je posegalo v Janšev “osebni prostor”?
Sicer je pohvalno, da so se v Inštitutu le odzvali ob nedavnem napadu na poslanca Branka Grimsa, čeprav brez pretiranega pompa in strasti, česar so deležni razni prvorazredni … Pri Inštitutu zapisali: “Zadnje dni razmišljamo predvsem o tem, da si želimo družbo, kjer se spoštuje osebni prostor drug drugega. Družbo, kjer so meje jasne. Družbo, kjer se spoštujemo in v druge ne posegamo.” 

Foto: Twitter

Domen Mezeg