fbpx

Kje ste, feministke?! Kandidat za ministra Simon Zajc meni, da mora biti ženska lepa in ženstvena za moškega. “Vedno, ne le takrat, ko ji to odgovarja.”

Foto: STA

Simon Zajc nedvomno predstavlja eno najbolj nenavadnih Šarčevih kadrovskih izbir, ki bo Jureta Lebna nadomestila na ministrstvu za okolje in prostor. Pa ne samo zato, ker mu primanjkuje izkušenj na področju, kjer bo ministroval, ampak zato, ker je v vlogi “novinarja” Cosmopolitana ženskam glede izboljšanja spolnega življenja med drugim svetoval dobesedno takole: “Drage večerje? Pa kdo bi si to želel, če lahko doma poješ pico in greš lahko potem takoj seksat.” Očitno pa mu ne manjka niti cele serije kritik na račun žensk.

V članku s 23 nasveti, ki naj bi poskrbeli za naval sreče s strani partnerja, je Zajc med drugim navedel tudi naslednje nasvete za ženske: “Seveda lahko končaš v usta, dragi.”; “Bi imel kaj proti, če se nama kdaj pridruži še moja sodelavka?” in “Oh, kako si simpatičen, ko se čohaš po svojem orodju.”

Bodoči minister pa se ni ustavil le pri tem, saj je brez dlake na jeziku izpostavil vse tisto, kar naj bi šlo moškim pri ženskah izjemno na živce. V članku Cosmopolitana z naslovom “Ženske ste super, ampak …” (iskren zapis našega novinarja)” je Zajc izrazil prepričanje, da moški pri ženskah, s katerimi postajajo resni, zaznavajo vedno več motečih elementov. Uvodoma je izpostavil, da ima moški rad seks in da mu gre med crkljanjem na živce, če ga ženska vpraša: “Kaj razmišljaš?” Ob tem je pojasnil, da bi ženske rade slišale, kako dober je odnos in kako jih ima moški rad. Moški po besedah Zajca namreč prične kaj hitro po spolnem odnosu razmišljati o drugih stvareh, zaradi takšnih vprašanj pa je le prisiljen v to, da se zlaže in izreče nekaj romantičnega.

Foto: STA

“Če je kava vse, kar znaš skuhati, ti manjka ne tako majhen del ženske privlačnosti”
Zajcu prav tako ne godi selektivna emancipacija, po njegovem prepričanju moškega namreč najbolj privlači ženska, ki ves čas uživa v ženskosti, in ne, ko se trudi za doseganje enakopravnosti. “Zato mu pusti, da ti odpre vrata, da plača pijačo, zamenja žarnico, pove, kam bosta šla na večerjo, ti pa mu pripravi kosilo, bodi lepa in ženstvena zanj – vedno, ne le takrat, ko ti to odgovarja.” Poleg tega Zajca moti zamujanje žensk in kritiziranje drugih žensk, še posebej pa ga moti, če se ženska ne znajde v kuhinji. Nespretnost pri kuhanju naj bi moške zelo razočarala. “Lahko si še tako pametna, lepa, urejena, ustrezaš moški fantaziji, a če je kava vse, kar znaš skuhati, ti manjka ne tako majhen del ženske privlačnosti.”

Glede na zapisano v Cosmopolitanu lahko opazimo, da bodoči minister pričakuje, da bodo ženske zmeraj na voljo za spolni odnos, da bodo moškega nosile po rokah, mu kuhale in nasploh skrbele za vse njegove potrebe. Feministke, zakaj se še niste oglasile?!

H. M.