fbpx

Kljubovanje na vsakem koraku! Na Trnovfest brez PCT – organizatorji se izgovarjajo, da je to dogodek “zaprtega” tipa

Ljubljana, CSK France Prešeren - Trnovfest (foto: STA)

Vsi, ki spoštujejo ukrepe, se lahko le vprašajo “čemu”, ker nasprotniki ukrepov vedno najdejo način, kako privabiti čim več gledalcev na svoje prireditve. V Dnevniku so razkrili, na kakšen način bi obiskovalce privabili v Trnovo.

V časniku Dnevnik so zapisali, da bo letošnji festival v Trnovem potekal malce drugače kot sicer. Na Facebooku so tako sporočili, da so vsi koncerti namenjeni le članom društva. V isti sapi so tudi obljubili, da se lahko vsak obiskovalec pred obiskom prireditve včlani ter si ogleda prireditev. Tako se bo festival spremenil v prireditev zaprtega tipa, kar pomeni, da zanj ne veljajo omejitve preverjanja PCT-pravil.

Zato se lahko le vprašamo, kako se ob takem ravnanju uspešno boriti proti epidemiji. Ne bi se cepili, ne bi se testirali, ne bi nosili mask. Po njihovem bi bilo najbolje, da se na covid-19 sploh ne oziramo in ga sprejmemo kot enega izmed virusov v družbi. A prav o tem je brezpredmetno razpravljati. Več okuženih na kupu pomeni več okužb, s tam pa tudi več smrti in večja obremenitev zdravstvenega sistema.

Prelesnikova in Ustavno sodišče kot lovki tranzicijskega omrežja nagajata sedanji vladi

Po drugi strani pa Ustavno sodišče po dolgih 26 letih ugotavlja, da je sedanji veljavni zakon o nalezljivih boleznih v neskladju z ustavo. Enako glede njihovih sprejetih odločitvah o odlokih, kjer so kot vzroke za nepravilnost dodali, da ni bil pravočasno zapisan v Uradnem listu.

Prav tako za dramo skrbi informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik. Njeno izgovarjanje na evropsko zakonodajo je iz trte zvito, saj ima veliko evropskih držav za lažji nadzor epidemije mobilno aplikacijo. Pri nas pa bi se z njo kršilo na stotine odlokov, povezanih z varstvom osebnih podatkov, kot tolmači Prelesnikova. Zanjo je tako problematičen vsak večji nakup. Vsi pa vemo,  da mora vsak kupec npr. ob nakupu avtomobila na več obrokov podpisati pogodbo, v kateri navede tudi osebne podatke. Zato je moraliziranje Prelesnikove le golo nagajanje vladi.

Luka Perš