fbpx

KNOVS je zaradi Goloba in Milovića opravil izredni nadzor na policiji. To so preverjali

Predsednik vlade Robert Golob in njegov neuradni vodja varovanja Miloš Njegoslav Milović (Vir: epa, splet)

Po današnji zaprti seji parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so se poslanci in poslanke odpravili tudi na Policijo, kjer so ugotavljali, kako vlogo je imel Miloš Milovič, neuradni svetovalec predsednika vlade Roberta Goloba za njegovo osebno varnost. Vest je javnosti sporočil poslanec Nove Slovenije Janez Žakelj. “

“Danes je KNOVS opravil nenapovedan nadzor na Policiji. Preverjali smo vlogo Miloša Miloviča pri varovanju PV in MZ. Njegov dostop do varovanih oseb in podlago za dostop do varnostnih ocen,” je zapisal na spletnem omrežju Twitter. Pod njegovo objavo so se nemudoma zvrstile pobude za več informacij in poročilo nadzora. K javni objavi izsledkov nadzora ga je pozval nekdanji minister Žiga Turk.

Preberite še: Golob se je novembra glede Milovića še sprenevedal, sedaj pa smo slišali to priznanje
Robert Golob se je na današnji seji državnega zbora našel na tnalu zaradi nedopustnih pritiskov na delo policije in sporne uredbe, da varovanje predsednika vlade, samega sebe, loči od Policije. Okoli obeh vprašanj so se v preteklih dneh vnele hude polemike. Posegov v avtonomijo policije ga je prva obtožila nekdanja notranja ministrica (odstopila je danes) Tatjana Bobnar, nato pa še v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava. Tako nekdanja ministrica kot Lindav sta pripravila javni pismi in poročili, ki sta predsednika vlade hudo obremenila. Golob je sicer danes, obtožbe precej neuspešno skušal zanikati.

Vir: Zajem zaslona, Twitter

Žan Mahnič: Grdo ste se nam zlagali, gospod Golob 
Poslanec SDS Žan Mahnič je v svojem današnjem poslanskem vprašanju, ki ga je zastavil predsedniku vlade očital tudi, da je v njegovem imenu izvajala pritisk na uradnike njegova uradna PR-ovka in nekdanja novinarka Necenzurirano Vesna Vukovič, da je zahteval, da se na vrh NPU kadrira Darka Muženiča, ki ga Evropsko javno tožilstvo preiskuje zaradi suma pranja denarja.

Očital pa mu je tudi očitno – da je med zadnjim obiskom državnega zbora lagal kolegom poslancem in celotni Sloveniji in sicer da Miloviča ne pozna. Danes je to seveda poznal. Več o današnjem dogajanju lahko preberete tukaj: Golob se je novembra glede Milovića še sprenevedal, sedaj pa smo slišali to priznanje.

Gal Kovač