fbpx

Kako je KNOVS pod vodstvom poslanca SD Matjaža Nemca postal politična policija za obračun z notranjim ministrom Alešom Hojsem

Matjaž Nemec (Foto: STA)

Odgovorni urednik spletnega portala Siol Peter Jančič se je v svoji kolumni z naslovom Nemčev nadzor NPU dotaknil zadnjih akcij KNOVSa pod vodstvom poslanca Socialnih demokratov Matjaža Nemca. Nekdanji tajnik predsednika države Boruta Pahorja je začel zlorabljati delo komisije za nabiranje političnih točk v preteklosti, a se je že nekajkrat opekel.

V času vlade Marjana Šarca je bila Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pod takratnim vodstvom predsednika stranke Nove Slovenije in sedanjega obrambnega ministra Mateja Tonina večkrat moteč element v vladanju zadnje leve vlade. Razkrili so nepravilnosti v postopkih arbitraže, nezakonito odpustitev brigadirja Mihe Škerbinca z mesta poveljnika sil Slovenske vojske in seveda zaposlitev Šarčeve znanke Nataše v Sovi.

Po padcu Šarčeve vlade in ustoličenju Janševe vlade je mesto predsednika KNOVS-a prevzel poslanec SD Matjaž Nemec. V dosedanjem vodenju komisije je njeno delo vsaj enkrat močno zlorabil za svojo politično agendo. Tako je Nemec ves čas trdil, da je pripadnik Slovenske vojske z orožjem grozil Danijelu Malalanu. Vodstvo Slovenske vojske je ukazalo prednostno preiskavo o dogodku in na koncu se je izkazalo, da se ni zgodilo popolnoma nič. Nemec se ni mogel sprijazniti z realnimi dejstvi, zato je na tiskovni konference samovoljno, brez prisotnosti drugih članov, še enkrat povedal svojo manipulativno zgodbo.

Poslanec SD Matjaž Nemec s pomočjo televizijskih kamer RTV Slovenije zlorablja KNOVS za nove napade na vlado
V preteklih dneh se je izkazalo, da politična levica zelo rada uporabi Nacionalni preiskovalni urad za strašenje desnih političnih predstavnikov. Sedanje leve opozicijske stranke se trudijo na vse možne načine, da bi zakonit odrejen nadzor ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa predstavili kot nezakonitega. Kljub temu, da smo v našem mediju s pravnimi strokovnjaki ter posameznimi členi v slovenski zakonodaji dokazali, da Hojs ni naredil popolnoma nič, kar nebi bilo v skladu z zakonom.

V slovenski politiki se nič ne zgodi po naključju. Tako je Nemec v četrtek v soju televizijskih žarometov vkorakal v NPU zaradi tajnega nadzora KNOVS-a v reviziji zaključenih preiskav v preteklosti. Tajni nadzori se delajo tako, da za njih ne ve nihče. Pripravljene televizijske kamere pa dajejo slutiti, da se je del slovenske leve politike in medijev dogovoril za nov medijski napad na sedanjo vlado.

Poslanec SD Matjaž Nemec zelo dobro ve, da v reviziji primerov o bančni luknji, žilnih opornicah, pranju iranskega denarja v NLB, prekomernem vplivu medijske družbe Proplus na oglaševalskem trgu in otroški srčni kirurgiji pojavljajo imena blizu stranki SD. V preteklih sedmih letih so bili Socialni demokrati z vsemi primeri posredno oz. neposredno povezani, saj so bili vladna stranka od leta 2013 do 2020. To je tudi eden izmed vzrokov, da Nemec poskuša na vse možne načine uporabiti KNOVS za izničenje dela zaposlenih na Ministrstvu za notranje zadeve..

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pričakuje poročilo do konca septembra
Jančič je v svoji kolumni med drugim zapisal, “če bo rezultat Hojsovega nadzora, Nemčevega nadzora Hojsevega nadzora in velike medijske pozornosti, kar je nadzor vseh teh nadzorov.”  V nadaljevanju tako izpostavi, če bo zaradi vseh teh nadzorov v prihodnje delali vsi bolje, da bo manj kraj davkoplačevalskega denarja na področju zdravstva in se prihodnje v Sovi ne bodo dogajale afere “Nataša” kot v času Šarčeve vlade, je to bilo vredno skrajšanja poslanskih počitnic, zaključi Jančič.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je povedal, da pričakuje poročilo na svoji mizi do 30. septembra 2020. Leve opozicijske stranke bodo na vse načine poskušale, da bodo delovanje vseh vpletenih v izvajanje zakonitega nadzora še naprej predstavljali kot napade na neodvisno delo policije in NPU. A prav NPU je v preteklih letih izvedel mnogo medijskih-političnih preiskav, ki so se končale brez epiloga. Mogoče pa bo prav revizija nadzora v primerih žilnih opornic, otroška srčne kirurgije, vpliv Proplusa na oglaševalskem trgu, bančne luknja in pranje iranskega denarja dali odgovore na to vprašanja.

Luka Perš