fbpx

Ko asistentu evropske poslanke Novakove spodrsne levičarska diskreditacija: Janša sedel na istem stolu kot kanclerka Merklova

Foto: Twitter/European Council

Medtem, ko v Bruslju potekajo pogajanja o svežnju za obnovo Evrope po pandemiji Covid-19, vrednem več kot 1800 milijard evrov, se nekateri ukvarjajo s tem, kako čim bolj očrniti predsednika vlade Janeza Janšo. Slovenski predsednik vlade vendarle uspel priti do mize predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela. A poglejte, kje in kako, recimo, sedi Plenković in kje in kako gospod premier Slovenije. Slika pove več kot 1000 besed,” je na družabnem omrežju Twitter komentiral Matic Cvelbar, pomočnik evropske poslanke Ljudmile Novak in nekdanji novinar Financ. Nad njegovim zapisom je bila navdušena celotna leva scena, Cvelbar in njegova šefica Novakova pa se zadnje dni obnašata, kot da NSi ni del vladne koalicije.

Matic Cvelbar, nekdanji novinar Financ in nekdanji piarovec NSi, je s svojim zapisom poskušal ustvariti vtis, kako nepomemben naj bi bil Janez Janša na vrhu EU. Če pa bi si sam vzel nekaj minut in si ogledal fotografije srečanja za istim omizjem v nekoliko drugačni zasedbi bi lahko videl, da je na istem sedežu dan pred tem sedela nemška kanclerka Angela Merkel. Ker Merklova velja za najmočnejšo voditeljico v Evropi, je jasno, da komentar Cvelbarja niti približno ne pije vode.

V tvitu pred tem je Cvelbar zapisal, kako Slovenci naj ne bi znali priti do skupne mize, kjer se konkretna vsebina usklajuje iz oči v oči, je očitno, da mu slika, kjer Janša sedi za isto mizo kot predsednik Evropskega sveta Charles Michel, generalni sekretar Sveta Evrope Jeppe Tranholm-Mikkelsen, hrvaški premier Andrej Plenković, romunski predsednik Klaus Iohannis, bolgarski premier Boyko Borissov, in malteški premier Robert Abela, ni bila po godu in je ta zato poskrbel za to, da najde nek način, kako očrniti napore Janše v Bruslju. Zapis Cvelbarja se je očitno zdel zabaven tudi Zoranu Potiču, novinarju nekdanjega osrednjega komunističnega časnika Delo, saj je ta glede pozicije Janše za mizo komentiral: “Zapisničar? Tajnik? Poštar? Šofer? Strežnik pijače?”.

Foto: Printscreen

Večina se s Cvelbarjem niti najmanj ne strinja
Velika večina državljank in državljanov pa je vendarle opazila, da je na istem sedežu kot Janša sedela tudi Merklova, zato so se pojavili zapisi v smislu: “Matic, tukaj si pa res v temo brcnil… ampak res. Ej, kaj če bi se opravičil?”; “Pa če bi bilo fotografirano iz druge strani? Kje bi sedel hrvaški predsednik vlade?”; “Nedostojen in primitiven komentar”; “Janša na njegovi desni, kamor jaz postavim svoje sodelavce. Plenković pa čez mizo na njegovi levi. Vendar to ne pomeni, da je Plenković njegov nasprotnik. To je bil delovni sestanek, zato so vsi na fotografiji sodelavci”; “Kar nekajkrat sem si ogledal sliko in ne najdem ene stvari o kateri govoriš. Ljudje sedijo za mizo.. kolikor se da držijo distanco zaradi Covid-19 je pa res, da se Plenkovič obnaša stanju na HR ( ne)primerno; “A vidva s tetko Milko sta pa tam zadaj za fikusom?; “Tebe pa res vsaka fotografija lahko zanese v višave kajne? O manipulaciji in zornem kotu fotografiranja pa itak v življenju še nisi slišal… novinarsko izbrano zavajajoče poročanje? Patetično.”

Predstavnika NSi nad koalicijo?!
Komentar Cvelbarja sicer niti ne čudi toliko, če človek ve, da se je ta kot novinar Financ izkazal po precej prijaznem intervjuju z nekdanjim predsednikom republike in predzadnjim predsednikom Komunistične partije Slovenije Milanom Kučanom. Sicer pa je večkrat podrobneje poročal tudi o vstajah proti drugi Janševi vladi. Kakorkoli, Novakova na Cvelbarja očitno gleda z velikim odobravanjem, drugače ga ta nedvomno ne bi izbrala za akreditiranega pomočnika v Evropskem parlamentu. Poleg tega je precej nenavadno, da se evroposlanka Ljudmila Novak in njen asistent Matic Cvelbar obnašata kot da njuna stranka NSi ni del vladne koalicije in z bizarnimi izjavami rušita ugled ekipe, ki ji sicer tudi sama pripadata. Njune poteze pa bi morali zato vsekakor pod drobnogled vzeti v vodstvu stranke, v čem je namreč sploh smisel tovrstne poniglavosti.

Matic Cvelbar je asistent evropske poslanke Ljudmile Novak v Evropskem parlamentu. (Foto: Fb)

Zlivanje gneva – od levičarjev do Novakove in Cvelbarja – je del frustracij določenega dela ljudi, ki se nikakor ne morejo sprijazniti, da premier Janša, za razliko od nekdanjih premierjev Marjana Šarca in Mira Cerarja, uživa ugled na mednarodnem parketu, ima dobre prijateljske povezave z voditelji držav in tudi zelo dobro ve, po kaj je prišel v Bruselj. Še ne dolgo nazaj smo lahko videli nekdanjega premierja Šarca na bruseljskem parketu, kjer se je zaradi pomanjkanja izkušenj in neznanja moral sprijazniti z obrobno vlogo. Zato ne presenečajo komentarji, kot je ta: “Ne znam si predstavljat Serpentinška v tej situaciji!! Hvala Bogu”?

Nina Žoher