fbpx

Ko celo Golobič raperju Zlatku napiše, da se gre idiotski proticepilski aktivizem

Gregor Golobič in Zlatan Čordić (Foto: Demokracija/STA)

To bi bilo relevantno, če bi za koga izmed njih veljalo, da je diler. Vi, proticepilci, pa ste promotorji dilanja virusa. Vaša poza je laž, vaša svoboda je egoizem, vaša alternativa je idiotizem…”, je Gregor Golobič odgovoril raperju Zlatku na njegovo kritiko poslancev, ki so enotno pozvali k cepljenju.

“Poslanci so enotni samo glede cepljenja. Se spomnite, ko so testiranju za droge rekli ne? Zakaj? Ker gre za pretiran poseg v njihovo telo. Ist nas pozivajo k cepljenju? Vaša enotnost mi ni zanesljiva. Ni resnična!,” je zapisal raper Zlatan Čordić, ki kar ne zmore skriti svojega nezadovoljstva nad tem, da je politika v ključnem trenutku uspela stopiti skupaj in se podpisati pod skupni poziv, ki je v korist javnega zdravja. 

Zanimivo pa je, da se je ob Čordićeve navedbe obregnil celo akter globoke države Gregor Golobič. V odzivu na Čordićev zapis je namreč zapisal naslednje:To bi bilo relevantno, če bi za koga izmed njih veljalo, da je diler. Vi, proticepilci, pa ste promotorji dilanja virusa. Vaša poza je laž, vaša svoboda je egoizem, vaša alternativa je idiotizem.” Ker je zapis Čordića zmotil, je Golobiču v odzivu zapisal naslednje: “Nisem proticepilec to je zavajajoča trditev. Toliko o laži. Kdo je prepustil oblast in zakaj? Veste bolje od mene! Zdaj pa naj mi nekdo razloži, zakaj je težko prevzeti odgovornost za te ljudi, ki se jim cepljenje ponesreči, če gre za zelo nizek procent? Hvala.”

Zapis Čordića sicer ne čudi, glede na to, da je v preteklosti že večkrat javno podvomil o smiselnosti ukrepov za zajezitev virusa. Marsikomu se je vtisnilo v spomin, ko se je meni nič tebi nič sredi epidemije spravil nad direktorja NIJZ Milana Kreka. S prijateljem sta ga pričakala, mu sledila, ga snemala in mu zastavljala vprašanja. Kljub prošnjam Kreka, naj se odstranita, sta nadaljevala s svojim zaslišanjem na povsem neprimerni razdalji. Če pred nastopom oblasti vlade Janeza Janše ni bilo veliko ljudi, ki bi Zlatka poznali, se je to spremenilo, ko je nastopil v vlogi enega glavnih protivladnih protestnikov.

To, da Zlatko ne spoštuje pluralnosti različnih medijev, je sicer dokazal, ko se je spravil nad našega snemalca in mu poskušal vzeti kamero. Ni mu namreč ustrezal medij ter dejstvo, da ga snemalec, ki nima prav nič s programsko usmeritvijo televizije, snema, medtem ko ne nosi zaščitne maske. Če bi mu šlo za enotnost naroda, bi lahko vsaj pri cepljenju, če že ne drugje, pozdravil pobudo, ki je namenjena temu, da se širjenje virusa, ki nam že dlje časa diktira življenje, umiri. Očitno pa nekateri ne zmorejo in ne prenesejo sodelovanja, čeprav pravijo, da naj bi jim to predstavljalo vodilo. Njihovo bistvo je upor proti oblasti, ker je preprosto ne prenesejo. Žalostno, ampak resnično.

Sara Kovač