Ko Fajonova iztegne desnico ni težav, ko pomahajo v pozdrav v SDM, je to za 24ur nacizem!

Predsednica stranke SD Tanja Fajon in podmladek vladajoče stranke - SDM. (Foto: Twitter)

Ko spletna stran 24ur.com v svojih propagandnih vložkih preseže Pravdo in Goebbelsa skupaj. Temelj vsake propagande je napad na resnico preko dvojnih meril. Zlovešča napoved v stilu: najprej diskreditacija, nato likvidacija. #STOP#LeviFašizem,” ob eklatantnem primeru “neodvisnega” in “nepristranskega” poročanja zapisal premier Janez Janša. 

Ko je pred časom prvakinja stranke SD Tanja Fajon v pozdrav v zrak dvignila iztegnjeno dlan, ki so ga mnogi razumeli kot nacističnega (oziroma fajonističnega), so na spletnem portalu POP TV “stisnili rep med noge” in niso ničesar problematizirali. Ko pa so člani podmladka SDS pomahali na fotografiji, pa so pri 24ur v tem našli neonacizem. Gre za navadno dvoličnost in hinavščino, kar po svoje ne čudi, saj je urednik spletnega portala Jure Tepina, ki se ga je oprijel zlovešči sloves “agenta globoke države”. POP TV je sicer pod vplivom sive eminence – Draga Kosa, čigar žena Tjaša Slokar Kos je na mediju odgovorna urednica, poznana tudi kot dobra kolegica bosanskega tajnega agenta Avda Avdića, ki se v javnosti predstavlja kot raziskovalni novinar.

Eno izmed zadnjih zavajanj Tepine, se nanaša na “karantanskega” panterja. Pred spornostjo Tepine je pred časom že posvaril priznani ekonomist Rado Pezdir: “Kakorkoli že, tisto, na kar želim opozoriti javnost, je nedopustno maličenje dejstev, pogrom nad resnico in ustvarjanje alibija kriminalnim omrežjem, ki jih izvaja odgovorni urednik spletne strani omenjenega medija Jure Tepina.” Kot kaže POP TV ni zgolj hišna televizija LMŠ (ljubkovalno tudi KOS TV), ampak v nič manjši meri opravlja tudi propagandne potrebe Ponosnih dedičev revolucije (stranke SD). Gre za politično trobilo, ki drugim rado soli pamet glede politične (ne)pristranskosti in politizacije itd.

Pa si poglejmo še kaj so uvodoma zapisali pri 24ur: “Člani Slovenske demokratske mladine (SDM) so se v začetku meseca, natančneje 9. maja, ko praznujemo dan Evrope in tudi dan zmage na fašizmom in nacizmom, odpravili na pohod do doma na planini Kofce. Tam so ob druženju posneli tudi več fotografij, ki so jih objavili na družbenih omrežjih. Med njimi pa je razburila tista, na kateri se zdi, da nekateri izmed članov salutirajo z iztegnjeno desnico. V SDM, kjer so fotografijo umaknili, pa pravijo, da je šlo za spontano mahanje fotografu.”

Šlo je izključno za spontano mahanje fotografu! 

In odgovor SDM: “Na fotografiji je ujet trenutekko nekateri udeleženci spontano mahajo fotografu. Zlonamerna namigovanja, da gre na fotografiji za salutiranje z desnico podobno neonacističnemu pozdravu, zavračamo, smo pa fotografijo ravno zaradi takšnih namigovanj in ker v Slovenski demokratski mladini ostro nasprotujemo kakršnemukoli poveličevanju totalitarnih režimov, kar smo že večkrat poudarili, tudi že odstranili.” 

Pri 24ur pa se v svoji tranzicijski maniri (tradiciji) niso mogli ogniti niti iskanju povezav med SDS in madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom.

Domen Mezeg