fbpx

Ko je novinar RTV razžalil vse Slovence z “zaplankanimi živalmi”, se organi pregona niso odzvali!

Novinar RTV Seku M. Konde. (Foto: Facebook)

“Sramotitev slovenskega naroda ali narodnih skupnosti po 165.clenu KZ se preganja po uradni dolžnosti. Je tožilstvo pričelo postopek tudi v primeru novinarja RTV Slovenija ali to počne le na podlagi ovadb neobstoječih fizičnih oseb? S pisnim usmerjanjem slovenske policije imajo težave,” se je odzval notranji minister Aleš Hojs, ki se ga preganja, ker je ob nedavnem levičarskem protestu, s katerega je policija odstranila pripadnike “rumenih jopičev”, uporabil svetopisemski citat. 

Spomnimo: Kriminalistična komisija naj bi včeraj notranjega ministra Aleša Hojsa zaslišala zaradi tvita o “biserih in svinjah”. Razgovor naj bi bil opravljen po nalogu tožilstva, in sicer na podlagi suma sramotitve slovenskega naroda. “Policija očitno zaslišuje le tiste, katere nalogo jim dodeli Damir Črnčec oziroma stranka LMŠ,” je komentiral Hojs ter dodal, da ta stranka očitno usmerja, koga je treba blatiti in diskreditirati ter zaslišati.

Hojs je policiji seveda pojasnil, da je uporabil svetopisemsko prispodobo, ki se mu ne zdi sporna. “Ne mečite biserov svinjam” je namreč citat iz Biblije, ki pomeni, naj se ne zapravlja vrednih stvari za nevredne oziroma ne daje duhovne ali materialne dobrine tistemu, ki je ne zna ceniti. Obenem je še pojasnil, da tudi zasebna tožba ni mogoča, ker nikomur ni dejal, da je svinja. Je pa pred časom denimo novinar Seku M. Conde Slovence označil kar za “zaplankane živali”, kar pa bi se lahko razumelo kot neposredno “sramotitev slovenskega naroda”.

Sramotitev slovenskega naroda, Kazenski zakonik, 165. člen. (Foto: posnetek zaslona)

Dogodek pa jasno kaže na to, da imamo pri nas težave kvečjemu z levim ekstremizmom in ne toliko desnim, kot je na nedavni seji Knovsa skušal pristransko prikazati Matjaž Nemec (SD). Izpadom levih ekstremističnih skupin in posameznikov se kajpak velikodušno prizanaša, obenem pa s prstom kaže na nasprotno stran. Ob tem je več kot na mestu še en svetopisemski citat: “Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne opaziš?” To velja zlasti za Nemca.

Novinar RTVS Sekumandy Conde je Slovence mirno označil za “zaplankane živali”. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg