fbpx

Ko Klakočar Zupančičeva na božičnem koncertu ni zmogla izreči “vesel Božič”

Predsednici DZ-ja Urški Klakočar Zupančič, ne gre z jezika voščilo "Vesel Božič!" (Foto: STA)

“Britanski prijatelji sprašujejo, če imamo spet komuniste na oblasti, če so že ukinili Božič. Khmmm … ne vem, kaj naj rečem, ampak novi šefi na ministrstvu za zunanje zadeve imajo očitno nek cmok v grlu, ko gre za božično tradicijo ʼumazanih živaliʼ, kot bi zapisal commrade Štromajer. Kajne, Tanja Fajon?” se je ob čestitki zunanjega ministrstva vprašal kolumnist Dejan Steinbuch. 

“Kako razgaliti ʼstrpnostʼ slovenske levice? Voščiš jim blagoslovljeno adventno nedeljo!” smo zapisali lani. Strpnost in spoštovanje se za “strpne tranzicijske levičarje” konča tam, kjer se začne vse, kar diši po Bogu, veri in religiji, zlasti če je “antipatično avtohtono”. Spomnimo, kako je vernikom član SD-ja Jernej Štromajer pred leti zaželel “Vesel božič, umazane živali!” Potem smo opazili zanimiv trend, ki se je začel pri aktualni zunanji ministrici Tanji Fajon. Ta je srbskim prijateljem zaželela “miran, blagoslovljen i srećan Božić!”

Slovenskim prijateljem pa zgolj “tople, mirne praznike in srečno”. Da gre verjetno za “kronično mentalno okvaro”, daje slutiti tudi letošnja praznična čestitka, ki so jo za britanske kolege spesnili na slovenskem zunanjem ministrstvu: “Vesele praznike in zdravja, dobre volje in uspehov polno novo leto.” Tisti, ki so bili 17. 12. 2022 na božičnem koncertu v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, pa znajo povedati, da ima podoben problem tudi predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič, ki je menda premogla zgolj “prijetne praznike”, po angleško torej “pleasant holidays”.

Foto: Twitter

Tam prisotni britanski gostje so brez težav izustili “vesel Božič”, medtem ko so prisotni od predsednice DZ-ja zaman čakali tisto pravo, pristno, iskreno, srčno božično voščilo. Spodobilo bi se, če je že stala na “posvečeni zemlji”. Očitno je, da mentalni čip/samocenzorski program, ki je bil v glave “ponosnih dedičev” vstavljen še v bivšem režimu, še vedno uspešno funkcionira. Božiča jih je strah kot “hudiča žegnane vode”. Kaj bodo pa rekli v Murglah …

Na božičnem koncertu v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja so prisotni zaman čakali, da jim bo predsednica DZ-ja voščila “vesel Božič”. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg