Ko koalicijski poslanec razkrije gnilobo koalicije: “Nekaj tu ne štima, a ne?”

Predstavniki SAB na vrhu koalicije, ki se je odvijal na Brdu (vir: twitter)

Prišli smo do prelomne točke v vladavini premierja Marjana Šarca. Stvari, na katere že ves čas njegove vladavine opozarja opozicija, so postale stvari, na katere so začeli opozarjati celo njegovi lastni koalicijski partnerji. Osrednje teme srečanja koalicije naj bi bila priprava proračuna za prihodnji dve leti, prioritete v zdravstvu in spremembe volilne zakonodaje. Ob tem se lahko vprašamo, kaj sploh počnejo koalicijski partnerji drugače, saj našteto že tako spada v del njihovih rednih obveznosti.

“Na včerajšnjem vrhu koalicije sem izpostavil problem,” je na Twitterju zapisal nekdanji kohezijski minister Marko Bandelli, ki je opozoril, da so transferji zrasli za 24 odstotkov, izdatki za storitve so se povečali za 18 odstotkov, plače in prispevki so zrasli za 35 odstotkov, medtem ko se je število investicij zmanjšalo za 40 odstotkov.

Svojo opazko, je Bandelli pospremil s komentarjem, da “nekaj tu ne štima”. Kako bi le, ko pa nam vlada politika, ob kateri smo lahko najsrečnejši, ko ne dela ničesar. Manj škode je na tak način. Začelo se je z vojno napovedjo nadkoalicijske Levice podjetnikom. K pogromu je takrat klical prvi ideolog Levice Miha Kordiš. Šarčeva vlada pa se je lepo upognila zahtevam skrajnih levičarjev, saj so se še predobro zavedali, da brez njih vlada ne more obstati.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1138312293081657344

Sprejet ni bil niti en ukrep, s katerim bi poskrbeli za razbremenitev dela, nobeno znižanje prispevkov niti odprava povišanega “kriznega” DDV, ki ga je vpeljala že Alenka Bratušek v imenu spopadanja z gospodarsko krizo. Krize bojda ni več, davki ostajajo. Zlobni jeziki bi rekli, da tisto, kar so bili diamanti za Marilyn Monroe, so povišani davki za Bratuškovo.

Sistem v razsulu
Ravno tako ni znižanja davkov. So pa zato zvišanje plač v javnem sektorju ter podražitve vrtcev, domov za ostarele in drugih storitev. Zdaj obljubljajo, da bo zdravstvo doletela nova finančna injekcija v višini med 200 in 300 dodatnih milijonov davkoplačevalskega denarja. Zdravniki pa medtem množično dajejo odpovedi, medicinske sestre ravno tako, minister za zdravje pa vztraja, da so koncesionarji problem in ne rešilna bilka, ki varuje slovensko zdravstvo pred totalnim kolapsom.

Lahkota, s katero premier Marjan Šarec in njegova druščina zapravljajo davkoplačevalski denar, si zasluži mesto v analih zgodovine. Tako se ne gre čuditi, kako ob zvišanju transferjev ter izdatkov za storitve, plače in prispevke ne ostane nič za investicije. Kako bi le ostal denar za investicije, ko pa gre denar za pokrivanje vsega naštetega.

Vsekakor se nam obetajo zanimivi časi, ko še koalicijski poslanci govorijo tisto, o čemer že vrabci čivkajo. Namreč, Šarec lahko še naprej igra odločnega premierja, ki ve, kako udariti po mizi in primerno namrščiti obrvi, medtem ko preganja svoje fantomske fašiste. A to več ne prepriča niti koalicijskih poslancev, ki naj bi jim bilo v interesu izkazovanje podpore vladi. Kmalu se bomo lahko prepričali, ali so Bandellijeva opozorila kaj zalegla ali pa se zgodba o cesarju v novih oblačilih zgolj nadaljuje.

R. O.

 • xtc

  Preje vse finančno crkne preje bomo rešeni leve nadloge.

 • AlojzZ

  Zgodba o cesarju v novih oblačilih se zgolj nadaljuje. Le onega otroka ni od nikoder.

  • Observer

   Je doma na pametnem telefonu.

  • baubau

   oh,že zdavnaj jim je resnico zaklical-pa so si poleg oči zatisnili še ušesa…

 • šmentanamuha

  Šarplaninšek si misli: “Bo že Kučko zrihtu zadeve, če bo treba.”

  • SIMON ROZIC

   Ajde Kučko, brž na pručko,
   oči izbuli in močno zagruli,
   ker se tukaj nek Bandelli,
   ves napihnjen ti izneveri …

 • antimur

  Norec Šarec in zlobna in nesposobna vlada, če ne drugega, dokazujejo, da so resnično norci, te titule jim ne more nihče odvzeti, pa tudi ne kazni, ki jih bo doletela.

 • branči

  “Na včerajšnjem vrhu koalicije sem izpostavil problem,” je na Twitterju zapisal nekdanji kohezijski minister Marko Bandelli… in še veselo naprej dviguje roko za predloge, ki jih v DZ vlaga koalicija! pesek v oči za telebane, ki pričakujejo, da se bo kaj spremenilo!

 • rubec

  Problem so zraven še fotografirali. Pohvalno.

  • Rožle

   Kar ubogajo … ko se je treba v levo obrniit .. endin na konc plavuša jim neki hrbet obrača

  • Ava

   To je zato, da mi lažje razumemo, no. :) kot, da s tem še nismo seznanjeni :D

 • stajerc5

  Banda, sorry, Bandelli, pa ne me hecat, pa ravno ta…
  Nekdo je nor, jaz nisem.
  Bandelli, ahahahahahhaaaaa….

  • Rožle

   Bandellira Rossa …

 • Lisjak

  Danes pa moram pohvalit predsednika Odbora za notranje zadeve,javno upravo in lokalno samoupravo Zvonko Černača,da je prekinil sejo na kateri so razpravljali o migracijah in azilni zakonodaji.Vzrok je ta,da se ne bo več pustil zajebavat,ker vse kar je predlagala opozicija jih je pozicija gladko povozla.

 • pajot

  Če bi špicparkeljc vrnil ves nagrabljeni denar nazaj v Slovenijo,bi bili v kratkem ne druga,pač pa prva Švica.

 • Slovenka

  Bandelli zaskrbljen? Bla bla bla.

  • tohuvabohu

   Skrbi ga, da se bo končala dolčevita.

 • RATATA

  Vsi ti so šli v politiko zato, da bi imeli kaj od tega.

  • Ava

   Res je. Sistem v Sloveniji se očitno dobro drži. Vsakič znova večji analfabeti kandidirajo za ključne pozicije v državi, celo kandidatke resničnostnih šovov. Ne gre nam slabo! :D

 • stane skufca

  Poglej larfe na sliki in ti je vse jasno.

  • učko

   Jah, vreče dreka !

 • Rožle

  SAB

  -SAB Simplex 80 mg, žvečljive tablete (20 žvečljivih tablet) ..
  -Zdravilo SAB Simplex se uporablja za simptomatsko zdravljenje prebavnih težav zaradi plinov,
  npr. napenjanja, aerofagije – …

 • Get Smart

  Ja, ja, napenjanje, prebavne, avtizmi, pralni stroji …

  ne morš verjet, kakšna duhovitost preveva oprane otročke.
  .
  DEJSTVO pa je, da je drugarica SABratušak članica MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE in dela za svojo MURGL KOMUNISTIČKO JUGOSLAVIJO,
  kot MESSI dela za svojo ARGENTINO in začasno še za BARCO.
  Ampak otročki bojo govorili, da so tabletke krive, ker MESSI zabija gole REALU.
  .
  SABratušak je LDS. LDS je le preimenovan SKOJ = Savez komunističke omladine JUGOSLAVIJE.
  Potem prestopi v »nov-obraz« MURGL KOMI JUGE = ZARES-ggolubića, potem jo postavijo za predsednico POZITIVNE SRBIJE namesto ZORANA JANKOVIćA, potem ji naredijo ZAVEZNIŠTVO BRATUŠEK, potem SOCIALO BRATUŠEK …

  • Get Smart

   Na svetu sta v bistvu le 2 RAZLIČICI državotvornosti/državnosti (POLITIKA = državnost/državotvornost = skrb oz. delo za POLITEJO):
   – kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = komunizem = socializem = fašizem = fevdalizem = muslićkultizem = četnicizem = ustašizem = vukojebizem = kamelojebizem = transićizem = MURGL JUGOKOMUNIZEM [LM_Šarac_Levica_SD_DeSUS_SMC_SABratušak …] = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO = red razredov = skratka »kultura SMRTI«:
   1. prvorazredni paraziti = gazde = krvosesi = vampirji
   2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGI = volkodlaki
   3. brezpravni sužnji = LJUDJE
   vs
   – država (politeja) LJUDI,
   kjer vladajo RESNICA, pravica, dobri človeški odnosi, domoljubje, rodoljubje, SVOBODA, … skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«, ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Odpreti učke in pamet v glavo.

 • Rožle

  SAB

  -SAB Simplex 80 mg, žvečljive tablete (20 žvečljivih tablet) ..
  -Zdravilo SAB Simplex se uporablja za simptomatsko zdravljenje prebavnih težav zaradi plinov,
  npr. napenjanja, aerofagije – ..

 • Olga101

  Po komedijantovih besedah “nekateri hočejo, da gre naši vladi slabo”….

 • Joško

  Nekaj gnilega je v tej deželi

 • Common Sense

  Pustite komolcarje v dvorani. Njih razumem. Resnicna krivda lezi na neumnem in brainwashanem folku. Zato je edina moznost, da pride normalen folk na oblast s prevaro. Nategnit morajo glup folk. Potem pa narediti po svoje. Mark my words.

  • macon

   Ne morejo, ker ima režim “civilno družbo”, sindikate, akademsko družboslovje, medije in pravosodje. Nategnejo jih lahko za 5 minut, potem bo vstaja na najbolj butasti premisi, seveda na temelju boja proti fašizmu, neoliberalizmu, grdemu svetu- vse kar ima tukajšnji večni otroček, ki se rad igra upornika rad.

   To se bo počistilo samo z razsulom in razpoke se že kažejo (zdravstvo, vojska, zapravljanje in popolni idioti v izvršni oblasti). 1991. bi bilo relativno lahko in elegantno, po več desetletjih bo splošno razsulo. Sami se ne moremo rešiti levega režima, lahko bi nas potegnile ZDA, če bi jim bilo kaj do tega. EU bo sama v čedalje večjih govnih.

   • večni srb

    Mesta so premajhna in prešibka, namesto meščanov, zaposlujejo primitivne opice iz okoliških rovt, ki se hodijo v fabrike samo izživljat, počivat in krast, potem se seveda ne more oblikovati nobena prava intelektualna scena in posledično živimo kot v srednjem veku, ko so bile civilizirane edino posamezne plemiške družine, vse odtalo so bili pa primitiven gnoj.

  • večni srb

   Motiš se, slovenci smo bolj podobni plemenom kanibalov in nekrofilov, ko nekdo polaže prve znake šibkosti, ga takoj obkolijo, snedejo in po smrti včasih tudi posiljujejo.
   Mi smo fašističen narod, zato veljajo ista pravila kot v volčji družini, alfa samec odloča koga bo pleme žrtvovalo in snedlo. Že otroke se vzgaja v živalskem duhu, sploh na izoliranem in asocialnem podeželju, kjer se komune ravnajo še po naravnem pravu, vsi so zapiti in zaposleni s svojimi problemi, kako narediti svoje otroke isti frek kot so bili sami, drugo se pa v do konca zavoženih slovenskih rovtah niti ne more dogajati in ne bo bolje vsaj še par tisoč let.

 • večni srb

  Od kod nekaterim ideja, da.lahko davki, prispevki in plače streznijo skorumpirane fašiste oziroma zakaj sploh mislijo, da se v fašizmu da dobro in lepo živeti?
  Država, to so elitne družine visokih partijskih funkcionarjev, političnih direktorjev in udbašev, če ne deluje, jim lahko državljani pošljemo edino vljudno pritožbo, ampak ne vem kdo bo tako nor, da bi se izpostavil serijskim morilcem in psihopatom, popolnoma nesposobnim odgovarjati po človeških zakonih, ki so si podredili ves državni aparat.

  • Janez Kepic-Kern

   BREZ POVEZAVE Z ZGORNJO TEMO !

   BREZ POVEZAVE Z ZGORNJO TEMO.

   ENO RESNO
   vprašanje za gospoda – detektiva P.,
   ki
   je po prednikih nemškega rodu in je iz okoliša Ptuj.
   Gospod P !
   Ali vam kaj znano zveni – priimem nemških PTIJČANOV – s priimkom WANKMUELLER !?
   Še med vojnama so ti ljudje živeli
   – pri Ptuju, v MB !
   Zdaj
   jih ni več: me pa zanimajo,
   ker so verjetno bili OK ljudje.
   Pa,
   če so bili bogati ?
   EDEN OD NJIH JE BIL ŠEF -UČITELJ NEMŠKE ŠOLE – bei RANN, NA BREGU PRI PTUJU.
   Pisal se je – Albin WANKMUELLER.
   EDEN PA JE BIL NADZORNI ZDRAVNIK V MARIBORU – ALFONZ WANKMUELLER.
   ALI SO BILI NEMŠKUTARJI ?
   Veliko hvale sem slišal o enem od njih ! Resno vprašam. L.R. JABEZ K. KERN KOMENDA

 • Slovenec

  Ta vlada mora hitro pasti, če ne je konec s Slovenijo.

 • Novakec1

  Res ne štima, ker imamo take v vladi.

 • Ryuk

  Koalicijski poslanci imajo na podstrešju ziher inštaliran internet explorer, da so tako počasni pri procesiranju že najenostavnejših algoritmov.

 • mginko

  Tako deluje kučanovo izbrano “podjetje” za pokop demokracije in ukradene države. Narod pa še kar …… ??!

 • KAPIBARA

  A so zopet, kaj otroci jokal…

 • Marija

  Pahor se naj gre sedaj ob meji voziti s kolesom in pešačiti,kkot je delal pred volitvami in nabiral glasove.je kaj naredi za rešitev problema.Očitno je samo za okras.

 • jedro

  Marko Bandelli IMA PRAV !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!