fbpx

Ko Levica modruje o zdravstvu: Kordiš želi javno zdravstvo brez koncesij – po zgledu Venezuele, ki pa je takšno, kot vidite na sliki

Foto: iStock

Ustavna pritožba zaradi omejevanja koncesij je obramba zaslužkarstva privilegiranih zasebnikov na slabem zdravju ljudi,” izjavlja Miha Kordiš. Marsikdo bi pomislil, da se očitno ne zaveda posledic, ki bi jih povzročilo javno zdravstvo brez koncesij, in da izjavlja nebuloze, kar tudi drži. Njegovo besedičenje je v vseh pogledih skregano z zdravo pametjo. Mar ne ve, kaj se dogaja v venezuelskem komunizmu, kjer je javno zdravstvo ravno takšno, kakršnega si želi pri nas? Ali pa si zatiska oči, ker sanja o komunističnem sistemu?

Miha Kordiša smo že velikokrat postavili na laž in tako je tudi v tem primeru. Najprej je treba poudariti, da so koncesije del javnega zdravstva in da to brez njih ne obstaja. Ob tem ni nič novega, da “ti levičarji najraje zavijejo tako k tistim zdravnikom s koncesijo kot privatnikom,” kot je na tvitnil @TomazLisec.

Dokaz, da gre za nebuloze, je Venezuela
Stoodstotno javno zdravstvo imajo v Venezueli in jasno je, kam jih je to pripeljalo. Humanitarna kriza še vedno pustoši, ljudje pa najbolj trpijo zaradi pomanjkanja hrane in – lahko uganete – zdravstvene oskrbe. Razmere so vse slabše, država pa tako rekoč živi od olja, ki je v državi edini večji vir dohodka, kar pomeni, da omogoča kupovanje hrane ter zdravstvenih storitev in pripomočkov za zdravstveno nego za svojih 30 milijonov prebivalcev. V bolnišnicah primanjkuje osnovnih zdravil, prebivalstvo pa je množično podhranjeno. Ljudje po ves dan stojijo v nepreglednih vrstah, čakajoč na osnovna živila ali zdravstvene storitve. Antibiotikov sploh ni mogoče dobiti, prav tako ni mogoče dobiti nadomestnega mleka za dojenčke, katerih smrtnost se je v primerjavi z zadnjim letom povečala za kar 30 odstotkov, za ogromnih 66 odstotkov pa se je povečalo število žensk, ki so umrle med nosečnostjo ali po porodu.

Foto: Twitter/@strankalevica

“Socialistični raj” bi Levica prinesla k nam, čeprav bi narod nastradal
Takšna revna in obubožana država je zgled številnim pripadnikom Levice Luke Mesca. Spomnimo. Leta 2014 sta Venezuelo tik pred božičem obiskala Violeta Tomić in Miha Kordiš. Država, ki gospodarsko nazaduje, ki je polna smrti, nasilja in revščine, ju je navdušila. Takrat sta poslanca potovala s predsedniškim letalom pokojnega Huga Chaveza, stroške potovanja pa so plačali venezuelski davkoplačevalci. Očitno je, da kamorkoli prideta, porabljata davkoplačevalski denar. Ne ustavijo ju niti tuje ozemlje in tuji državljani niti obubožana država, ki bi ji ta denar še kako prav prišel. Zveni znano? Tomićeva je naklonjenost pokazala tudi ob venezuelskem praznovanju 207. obletnice podpisa deklaracije o neodvisnosti, ko jo je venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani ob tej priložnosti postavilo za govornico. Pred kamero je žalovala za Jugoslavijo in hvalila venezuelski vladajoči režim.

Foto: Twitter/@strankalevica

Anja Lepej