Ko poslanec Nemec vklopi “magistrsko” logiko: od protiustavnega rebalansa proračuna odvrača pozornost kar z zdravstvom, ki ga je pomagala uničevati njegova stranka!

Matjaž Nemec (Foto: Facebook)

Sprevrženosti levičarjev res ni videti meja, na Janševo sporočilo, s katerim je opozoril, da bo SDS zahtevala ustavno presojo rebalansa proračuna, se je poslanec SD Nemec odzval kar z usmerjanjem pozornosti na zdravstvo. A prav zdravstvo je v veliki meri pomagala uničiti njegova stranka SD, to pa počne še danes, pod Šarčevo vlado namreč ni na vidiku pravih reform in izboljšav. Prav tako se je Nemec, ki je maturiral pri 27 letih, grdo osmešil s svojo ekonomsko nepismenostjo, bizarni pa so tudi odzivi premiera Šarca. A reforme tranzicijskim levičarjem niti niso v interesu, s plenjenjem slovenskega zdravstvenega sistema med drugim bogatijo njihovi pajdaši in se financirajo njihova glasila, medtem pa običajni državljani umirajo v čakalnih vrstah ali pa se za njihovo zdravljenje v tujini zbirajo zamaški!

Veliko pozornosti v teh dneh vzbuja postopek sprejemanja protiustavnega rebalansa proračuna, ki ga je izsilila nadkoalicijska skrajna Levica, pričakovano ga bodo podprle koalicijske stranke in tudi Slovenska nacionalna stranka. V rebalansu je med drugim več denarja namenjenega oskrbi in integraciji migrantov ter delovanju nevladnih organizacij, skrb vzbujajoč pa je njegov rekorden, več kot 10-milijarden obseg, kar je povsem neprimerno v času ohlajanja gospodarske rasti.

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je v petek prek družbenega omrežja Twitter tako napovedal ustavno presojo oziroma pobudo za presojo ustavnosti: “Sprejeti rebalans proračuna 2019 je evidentno protiustaven. Strukturno pa najslabši po letih 2009 in 2010. Slovenijo nevarno izpostavlja velikemu tveganju v času ohlajanja gospodarske rasti. Zahtevali bomo ustavno presojo.”

Povsem mimo pa je udaril poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec, ko se je takole odzval na Janševo sporočilo: “Pred očmi nam razpada zdravstvo, ta pa o protiustavnosti rebalansa.”

https://twitter.com/MatjaNemec/status/1109351369650196480

Prav stranka SD je v največji meri odgovorna za razpadajoč zdravstveni sistem
Odziv Nemca je pri vsem tem najmanj neokusen z obzirom na to, da je prav stranka SD sestavni del koalicije, ki odlaša z nujnimi reformami, prav tako pa je bila tudi del prejšnje koalicije in tudi predprejšnje koalicije. Skupni imenovalec vseh teh koalicij je bil to, da so nastale izključno zaradi nasprotovanja SDS, to pa je terjalo posledice med drugim tudi na zdravstvenem sistemu. Razen tega, da bi vanj zmetali več in več davkoplačevalskega denarja, slovenske levičarske stranke ne premorejo boljšega programa ali pa vizije. Spomniti velja, da se je SDS v času vlade Mira Cerarja kot največja opozicijska stranka na težave zdravstvenega sistema opozarjala tudi z interpelacijami proti ministrici Milojki Kolar Celarc, v njih so ji med drugim očitali, da je soodgovorna za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, neučinkovito reševanje problematike čakalnih dob ter slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov.

V SD so do zadnjega podpirali uničevalko zdravstva Milojko Kolar Celarc. (Foto: STA)

A stranka SD je ministrico do zadnjega podpirala. Rezultat bode v oči, trojček koalicijskih strank SMC, SD in DeSUS je na volitvah popolnoma pogorel, stranka SD pa ponavlja napako in je vstopila v koalicijo Marjana Šarca. Tudi slednji ni bil sposoben ponuditi nikakršne vizije ali pa ukrepov za reševanje slovenskega zdravstvenega sistema.

Z ekonomsko nepismenostjo oz. ignoranco se lahko primerja s poslanci skrajne Levice
Ob tem velja opozoriti še na to, da ima zdravstvo, ki ga Nemec omenja v svojem odzivu, ločen proračun od državnega, proračun ZZZS se namreč financira z ločenimi prispevki za obvezno zdravstveno zavarovanje. In če ti ne zadostujejo, čakalne vrste pa se daljšajo, je to znak za alarm in ne za preusmerjanje sredstev iz državnega proračuna v blagajno ZZZS. Centralnoplanski zdravstveni sistem pač ne more dolgoročno učinkovito funkcionirati, tudi informatizacija, ki jo je obljubljal Šarec, ne bo pomagala. S povsem enakimi težavami čakalnih vrst se namreč sooča tudi britanski državni zdravstveni sistem NHS (National Health Service), proračun za katerega vlada Therese May vsako leto poveča za dodatnih 20 milijard britanskih funtov, a to ne pomaga, Velika Britanija pa se na lestvicah glede na zdravstvo kljub višji splošni razvitosti uvršča ob bok Sloveniji.

Tudi Šarec se odziva s cinizmom in aroganco na škandalozno fiskalno planiranje
Vse to pa ni le rezultat ekonomske nepismenosti in ignorance Nemca, ki je, mimogrede, do mature “prilezel” šele pri 27 letih, pač pa gre za modus operandi celotne koalicije. Tudi premier Šarec, ki ga lestvice priljubljenosti glede na javno mnenje uvrščajo visoko, misli, da je najpametnejši in tako ignorira opozorila opozicijskih strank SDS in NSi, ki je prav tako opozorila na neustavnost rebalansa, odložilni veto Državnega sveta in opozorila Fiskalnega sveta. Davorin Kračun je tako v četrtek za TV Slovenija povedal, “da rebalans ni v skladu z zakonom o fiskalnem pravilu, ni pa mogoče na podlagi enega leta sklepati, ali bo res kršena tudi ustava. Se pa tveganje, da ustavno določilo ne bo izpolnjeno, po njegovih besedah povečuje.” Kritičen je bil tudi Matej Avbelj, ki je dejal, da obstajajo prepričljivi argumenti, da rebalans proračuna, kot je bil sprejet, ni v skladu z ustavo in dodal: “Če bi ustavno sodišče ugotovilo neskladnost, bi moral biti to v vsaki resni državi prvovrstni škandal. Škandal bi bil v urejeni pravni državi že to, da vlada ravna v nasprotju z zakonom, je dodal Avbelj. V primeru ugotovljene neustavnosti bi bila po Avbljevih besedah podana tudi podlaga za ustavno obtožbo, šlo pa bi tudi za prelomno točko, ko bi se pokazala verodostojnost države v odnosu do evropskih partneric.”

Foto: STA

A Šarec krivdo za nastalo situacijo vali na SDS, ki naj bi s tem želela ustvarjati politični nemir. SDS ima po njegovih besedah vso pravico do prizadevanj za vložitev zahteve za presojo ustavnosti rebalansa letošnjega proračuna, vendar pa se mu to zdi popolnoma nesmiselno in spet le ustvarjanje političnega nemira. “Stvari so povsem pod nadzorom,” je Janševo napoved po koncu vrha EU v Bruslju komentiral Šarec in zagotovil, da rebalans ne krši ustave. “Minister Bertoncelj, vlada in jaz ravnamo popolnoma odgovorno,” je zagotovil predsednik vlade. “Če imajo nekateri preveč časa, ker niso sestavili vlade, pa naj delajo, kot mislijo, da je prav,” je še pristavil Šarec, kot je navajala STA. Ob tem velja opomniti, da bo po nedavnem odhodu Sama Fakina ministrstvo za zdravje do nadaljnjega vodil kar Šarec sam!

Slovenski socialistični zdravstveni sistem je prostor za plenjenje slovenskih tranzicijskih levičarjev
Že lani smo pred volitvami na Nova24TV pisali, da tudi iz študije OECD o neučinkovitem oziroma razsipnem trošenju v zdravstvu v 28 državah izhaja, da bi bilo mogoče marsikaj prihraniti, kar bi ljudem omogočilo boljši dostop do zdravstvenih storitev in zmanjšanje finančnega bremena. Slovenija se pri tem nahaja v zgornji tretjini držav, ki največ namenjajo za administrativne stroške v zdravstvu, prav tako pa se uvršča v zgornjo polovico držav, kjer zdravstvo kot koruptivno označuje kar 42 odstotkov vprašanih. A namesto reform bi tranzicijski levičarji raje problem reševali z metanjem dodatnega davkoplačevalskega denarja v ta zavožen sistem, stranka SD je tako pred volitvami obljubljala, da bodo za interventno rešitev čakalnih dob namenili 150 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Povsem razumljivo, kot je v eni izmed svojih kolumn Miro Petek razkril, se je v lastništvu Mladine “neposredno in posredno prepletal kapital iz davčnih oaz in kapital udbovskega porekla, v preteklosti pa še denar iz državne banke NLB, kjer so imeli odprto veliko pralnico denarja”. Ob tem je imel v mislih zamejski finančni sklad KB 1909, ki ima korenine v udbovskem gnezdu in je kontinuiteta udbovske finančne hobotnice Safti. Ob tem je Petek opozoril, da je bilo poslovanje prek davčnih oaz na Cipru, v Panami, Liechtensteinu ali na Deviških otokih stalnica v delovanju udbovskega gospodarstva v zamejstvu, iz teh davčnih oaz pa je denar nato izginil neznano kam. No, nobenega dvoma ni, da je pristal v žepih partijsko-udbovskega omrežja tostran in onstran meje.

Na račun slovenskega zdravstva bogatijo privilegirani levičarji, ki se sami radi zdravijo v tujini, za običajne pa zbiramo zamaške
Ne moremo pozabiti tudi, da je izkoriščanje vez in poznanstev za to, da se je zagotovil medicinski material, nekdanji minister za zdravje in poslovni pajdaš Janeza Zemljariča Borut Miklavčič ocenjeval kot pomoč in donatorstvo. Miklavčič iz vrst SD je s posli v zdravstvu med drugim kupil luksuzno jahto od podjetij iz davčnih oaz, v lasti ima tudi vikend v Piranu. To je sicer le en primer, znano pa je, da se levičarji radi poslužujejo zdravljenja v tujini, saj v slovenski zdravstveni sistem ne zaupajo, kot vse kaže pa si stroške lahko krijejo prav ironično, na račun izčrpavanja slovenskega zdravstvenega sistema. Medtem pa za običajne državljane, ki jih v socialističnem zdravstvenem sistemu niso sposobni pozdraviti, pogosto zbiramo zamaške, da bi tako pomagali financirati zdravljenje v tujini, ko ZZZS tega ne želi pokriti. Lahko se ob tem še vprašamo, koliko jaht se bo še kupilo na ta račun in kdaj bodo končno v prvem planu bolniki, ki zaradi predolgih čakalnih vrst tudi umirajo?

J. Ž.

 • Anton

  ja Brigitka ti ti licemerka ti, ni poanta višina usd/preb,temveč bolj vprašanje je anmenska poraba vložka.

  sarkazem press

 • Nej vsi vedo

  Zdravniki bežijo v tujino ker so tam bolje plačani. Kriva pa je politična stranka?

  • rabbit

   Ni samo plača tista, ki zdravnike poganja drugam. Moj zdravnik ima veliko pacientov poleg tega pa pokriva še ordinaciji dveh kolegic, ki sta kar naprej na bolniški. Ti je to normalo, da ima na dan za pregledat 100 ljudi. Treba bi se bilo vprašati ali je to še varno. Prej je imel svoj sitem, ki je zelo dobro funkcioniral da prvo uro zjutraj je imel naročanje pacientov in receptov, napotnic potem pa konec in se je posvetil pacientom, kadar je delal pa popoldne pa zadnjo uro ordinacije in je super funkcioniralo pa mu je to ZD spremenil, da dela kot vsi drug, a ni to neumno. Potem pa ni čudno, da ga težko dobimo na telefon. Ni kriv on ampak butast šef.

 • Vera

  Tej vladi je cilj, da čimveč ljudi umre, preden je res čas za smrt , zaradi težke bolezni, ker jih zdravstvo ne zdravi pravočasno .” Vse se vrača, vse se plača ” !

 • antimur

  Kučanistični norci iz dneva v dan kažejo svojo zabitost, obenem pa tudi hudobijo. Ni večje golazni na svetu, kot so podaniki zločinca Kučana.

 • Antonius

  Z veleizdajalčevim proporcionalnim volilnim sistemom nas uspešno še naprej v zdravniške vrste postavljajo in vsepovsod kradejo. In takole se bodo iz Slovencev Kučanovi proporcionalno norčevali, dokler se ne bodo vsi udeležili volitev in še bolj masovno podprli SDS.
  Jelka Godec je slovenski javnosti razkrila resnico o ozadju kleptomanskega dogajanja v našem zdravstvu in kdor hoče, da se v našem zdravstvu kaj spremeni, naj voli SDS tudi zaradi požrtvovalne in poštene Jelke Godec.
  Tudi kakšna dr. baraba bi morala iti skupaj z Zemljaričem na Dob čas preganjati

  • VERRZIFIKATOR

   Mathias Deutschman

   NEMCI SO VELJALI

   Nemci so veljali za korektne,
   delovne ljudi in pa poštene,
   včasih sicer malce zamejene,
   a za zanesljive, prav perfektne.

   Tu in tam kak Nemec pač se spridi,
   oslarije govori čez mero,
   sam postavlja mnogo si oviro,
   čeznjo, Bog pomagaj, žal ne vidi.

   Enega pa, ki je šarže neke,
   žal odmisliti mi ni mogoče,
   se nad njim še mati nemška zjoče,
   težke padajo od solz ji veke.

   Nemec ta navzven discipliniran,
   takšne klobasa na sceni javni,
   da so še v režiji rekli glavni:
   »Vzhodni Nemec, čisto profaniran.«

  • Frank Novak

   Gpospod Churchill. Meni bi bila stricka v ZDA takra samo v napoto.
   V ZDA veze in poznanstva s Jugokomunisti niso bila vredna nic…
   In denar ki sem ga dobil od strickov: 200 USD za karto ZG-NYC. In drugega nic.

 • Peter

  Vlada 2004 – 2008 je kriva. Za vse. Kot vedno, no.

  • SIMON ROZIC

   Franc Jožef in Marija Terezija pa nista nič kriva, pa tisti župnik
   iz Miklavža na Dravskem polju ? …dajte, malo še o njih! Tožite jih!

 • Peter

  Če ne bi bilo vlade 2004 – 2008 bi bili danes naši v Planici najmanj prvi, no.

 • janezxy

  Parola rdečuha je –vse bi delal, samo da ne bi nič delal—

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE Z JAVNIM
  IN KONCESIJSKIM ZDRAVSTVOM
  – POSTAJA VSE HUJŠI PROBLEM – PREDVSEM – NAS POTENCIALNIH PACIENTOV.
  Najbolje bi lo organizirati
  PARLAMENTARNO – TEMATSKO OBRAVNAVO.
  NAJ
  SVOJO TEMATSKO OBRAVNAVO – IMA TUDI – SDS.
  VČERAJ
  MI JE
  MOJA PREOBREMENJENA OK OSEBNA ZDRAVNICA – REKLA:

  “TUKAJ SMO
  – MI ZDRAVNIKI
  IN
  – VI – PACIENTI – V ISTEM “ZOSU”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Common Sense

  Levičarji na dolgi rok dosežejo samo to: revščina za vse razen za nekatere. Že videno. Levičarji bodo prišli k pameti samo, če Slovenijo useka nek res radikalen dogodek. Primer Grčije je pomenljiv.

  • Peter

   V Grčiji nimajo medijev, ki bi 90% naroda prepričali, da je za vse kriv Janša.

   • Common Sense

    Imajo pa Sirizo, ki je bila podobno “pametna”, kot je pametna Levica. Siriza je celo prišla na oblast. A glej ga zlomka, takoj ko je kazalo, da ne bo več česa dvigniti iz bankomatov, so se umirili. Sedaj so kot cucki. Ekstermni levičarji so kot rakavo obolenje. Na njih je treba iti takoj, brez odlašanja in z močnim obsevanjem ali kemoterapijo.

    • Peter

     Ja, ampak pri nas bo kriva bo opozicija, ker bodo osrednji mediji v to prepričali dolinske opranoglavčke. Žal, ampak tako bo, zapomni si…

 • MižekFiga

  Kdaj bomo končno rekli Bobu, Bob?
  Cerar, Bratuška, Šarec (delno tudi Pahor) so politične izpeljanke tov. ddr. Kučana za vladanje Sloveniji !!! Zakaj se novinarsko sprenevedate z različnimi političnimi imeni,če povsod zadaj miga samo tovariš ddr. Kučan ???
  Kdaj bo zaužil zadnjo kremšnito in krompirjevo župco?
  PREVEČ škode povzroča! Ni zaslužil dvojno pokojnino za nič dela in še bolj za njegov stavek: “Saj vete kaj mislim” ???

  Pa gremo VSI na volitve, spomnite tudi prijatelje in znance! Dost imamo tega Kučanovega komunističnega sranja !!!

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
    Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
    Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?

   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €

    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
    SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
    = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
    ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
    boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Iztok Pušnik

  @Get Smartass
  Kako vezo ma to, kaj si Nemec misli o ustavni presoji??? Za SDS je važno edino, kaj mislijo v NSi. V NSi pa za zdaj Janšo držijo f paci… LOL
  “V NSi si bomo vzeli čas za razmislek, ali bomo prispevali podpise pod zahtevo za ustavno presojo…

  • antimur

   Sem že omenil, da kdor gre enkrat po poti izdajstva, se tega ne reši več. Tonin, vaša zahrbtna kučanistična rihta, je od podaritve 1000€ zločincu Kučanu, do gobcanja o tem, da Janša ni politični zapornik, ampak politik v zaporu in vrsta podobnih izdajstev proti pomladi, Novačka je pa tako poseben kaliber, z eno besedo, gnoj izdajalski. Od takšne golazni pa res ne moreš pričakovati kaj pametnega, je pa to vidno tudi po tem, kdo podpira takšne izdajalce, ti si že eden izmed njih.

   • Iztok Pušnik

    Jas potpiram identitarce, keri nimajo z NSi nič. Če jih ti šteješ met izdajalce, sn pač izdajalc… Sicer pa me tvojo “globokoumno” mnejne sploh nea zanima. Na tvojo raven se spustim sam opčasno ali izjemoma.

    • Common Sense

     Daj malo preberi za sabo preden stisneš “post”. V tvojih zapisih kar mrgoli pravopisnih napak in srbizmov. In to ne oPčasno ampak pogosto.

    • antimur

     Ti nisi samo pod mojo ravnijo, ampak na dnu vsake ravni. Pa ne mrcvari več naše lepe slovenščine, je že dovolj, da jo čefurji.

 • RATATA

  Slovenci smo prerevni, da bi ob socialističnem zdravstvu, šolstvu in vrtcih plačevali še od pokomunistov pokradene banke, migrante, nevladne lažihumanitarce in druge lopovščine SD, SMC, AB, LDS, ZZB ZSMS, Leve levuharske lenuharije vključno s socialnimi transferji!!

  • zokispoki

   Vso to golazen bi bilo treba najprej kastrirat, in nato se lustrirat !

   • RATATA

    In na koncu …. dirat!

   • Slovenka

    Nagnat v Afriko in naj se tam parijo s črnuhi, ustvarjajo mešano raso po Kalergijevih navodilih in se gredo socialistični raj. Tu jih ne rabimo.

 • Peter

  Kaj delajo nemci v tako enobejevsko usmerjeni vladi, tov šarec, no?

  • Iztok Pušnik

   Nemca Šarec sploh ne omenja, ko spušča Janši “pasje bombice”… LOL

   “Minister Bertoncelj, vlada in jaz ravnamo popolnoma odgovorno,” na predlog SDS po poročanju Večera odgovarja Marjan Šarec. Dodaja, da ima Janša vso pravico vložiti zahtevo za ustavno presojo, ustavno sodišče pa bo potem presodilo. “Če imajo nekateri preveč časa, ker niso sestavili vlade, naj delajo, kot mislijo, da je prav.”

   • Peter

    Ti tudi padeš na te jeftine fore z gasilskih veselic?

    • Iztok Pušnik

     Ki je kaka jeftina fora??? Šarec se dela norca is Janše in to piše tut na Reporteri.

     • Peter

      Poglej zgoraj, sem ti povedal, kaj si mislim o tem, če se vaški norček dela norca iz drugih.

     • Iztok Pušnik

      Če se vaški posebneš dela norca is drugih in mu drugi ne ostajajo dolžni, pomeni edino, da so drugi tudi na ravni vaških posebnežof…

     • Peter

      Ja, dolina. Samo dva miljona nas je, pametnih ne dobiš v politiko…Če mene vprašaš, spada izjava tov šareca o nekaterih….itd, v radio gaga ne pa v domeno prajmministra. Važno, da ste nekateri navdušeni.
      Lahko pa radio gaga preselijo v parlament, dvomim, da bo kdo opazil razliko, no.

     • Iztok Pušnik

      Si pismen??? Nea spadam met navdušence!

     • Peter

      Ne, tvoj LOL je dvomljiv….se opravičujem, no.

     • Common Sense

      Ta pravi časopis si omenil:) Ti povem kaj pametnega piše še v Mladini?

     • SIMON ROZIC

      Janša se bo že obranil cenenosti Šarčevih napadov, težko pa je,
      ker se dvorni idiot Šarec dela norca iz vseh državaljanov, razen iz
      zaprisežencev tovariša mentorja- Kučana !

   • Peter

    Pa ne bi rekel, če bi imel tale šarec kakšne zasluge za to, da nekateri niso sestavili vlade. Ko se ga bo boter naveličal, mu sledi usoda cmerarja in njegove obskurne stranke….tako da, navdušnje nad takimi cenenimi pasjimi bombicami po mojem ni ravno najbolj na mestu. Ti pa, kakor veš, no.

    • Iztok Pušnik

     O kakšnem navdušenju ti? Z moje strani morbit??? Ovi, keri se tak po otročje opkladajo po medijih, so za mene navadni politikancki luzeri.

 • pajot

  Drži gofljo,nemec. Na oblasti si. Poskrbi,da zdravstvo ne bo razpadalo. Imaš v rokah škarje in platno,teslo zarukano.

  • Peter

   Boš rekel, da nisi opazil, da smo edina država na svetu, kjer je za vse, kar je narobe, kriva opozicija, no?

 • MEFISTO MODRI

  A Toglof Tunek misli, da ne bo tako gorenjsko neroden, če se bo podpisoval kot polpismen Iztok Pušnik.

  • Iztok Pušnik

   Ko čitam kake ot tvojih starih ausdrukof, si nemrem kaj, da se nebi fprašo o polupismenosti pisočega…

   Nehvaležnost slovenskega naroda res ne pozna meja.
   Padali so naprimer tudi njegovi najboljši sinovi, ki so bili v glavnem le na levici in v SLS. Spomnite se naprimer bratov Podobnik, ki se ju je popularno oprijel vzdevek Poštenjak in Podpoštenjak. Ali pa dr. Franva Zagožna, ki so mu v domačem volilnem okraju plebisticarno namenili volivci le nekaj deset glasov.
   To, da je SLS prsteljena z udbaši, pa je sicer res, vendar zgolj iz humanitarnih razlogov.

  • zokispoki

   Ta ima verjetno magisterij iz lezanja v solariju !

   • Iztok Pušnik

    Moja plača je jurja bruto…

    • SIMON ROZIC

     Preveč! Ti bo Luka Mesec vzel en del in ga bo
     dal siroti Violetki …

  • komar marko

   Iztok Pušnik ni Foglov TUMPKO. To je Jovica, ki ima urejeno podstreho in je delaven človek.

 • xtc

  JJ proračun v presojo na US.
  Nadalje pa,Nemec naj se drži tistega kar najbolje obvlada pretepanja očima in kukanja in vonjanja ka hudi Črna pipika lulat.

 • komar marko

  V zdravstvu je dovolj denarja, samo se ga preveč POKRADE. Kdo krade se ve, dokaz za to pa je 90 letni starček,ko še vedno misli, da smo v komunizmu! Škoda, teta MATILDA pa nič,

  • SIMON ROZIC

   Matilda je vzela kredit pri NLB in zdaj se boji prikazat tovarišem…
   boji se, da ji še koso zaplenijo!

 • komar marko

  Problem SLO so rdečuhi. Kjerkoli se pojavijo, je laž, kraja, korupcija, montirani procesi, uničevanje dokazov..

  • Frank Novak

   Levaki kar naprej nekaj fantazirajo in se delajo “lepe”. .
   Desnaki kar naprej nekaj jokate in se delate “zrtve”.

   KAKO NAD LEVICO?
   Seveda ne s prestevanjem kosti, pac pa z logiko.
   Oglejte si intervjuje s pokojnim Miltonom Friedmanom, Nobelovim nagrajencem za ekonomijo, in potem v razpravah z Lukcem in drugimi sanjaci uporabite isto taktiko: TUKAJ, ZDAJ, LOGIKA PROSTEGA TRGA

   https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A&t=4s
   https://www.youtube.com/watch?v=Wi-D24oCa10
   https://www.youtube.com/watch?v=MRpEV2tmYz4
   https://www.youtube.com/watch?v=hsIpQ7YguGE

   • Common Sense

    Jep. Preštevanje kosti odvrača. Seveda radikalni levičarji bodo to tudi še naprej ostali. Ni jim pomoči. Ampak preštevanje kosti in odpiranje tem iz preteklosti nervira tudi sredince. Ja, te ta-neumne sredince, ki so volili Šarca. Tudi te bo treba tako ali drugače pritegniti, če hoče zmerna sredina sploh še kdaj priti na oblast. Pa saj to je menda vidno iz vesolja!!!!!

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE Z JAVNIM
  IN KONCESIJSKIM ZDRAVSTVOM
  – POSTAJA VSE HUJŠI PROBLEM – PREDVSEM – NAS POTENCIALNIH PACIENTOV.
  Najbolje bi lo organizirati
  PARLAMENTARNO – TEMATSKO OBRAVNAVO.
  NAJ
  SVOJO TEMATSKO OBRAVNAVO – IMA TUDI – SDS.
  VČERAJ
  MI JE
  MOJA PREOBREMENJENA OK OSEBNA ZDRAVNICA – REKLA:

  “TUKAJ SMO
  – MI ZDRAVNIKI
  IN
  – VI – PACIENTI – V ISTEM “ZOSU”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ALI JE TA “SD” MATJAŽ NEMEC
  TUDI
  EDEN OD “PONOSNIH”
  NASLEDNIKOV EX KP STALINISIČNIH KOMUNISTOV – “ZLOČINCEV” ?

  • Frank Novak

   Jaz sem njihov bioloski potomec, pa kaj?

 • SIMON ROZIC

  Zdaj moramo pa zares pohitet: Matjaž Nemec je magistriral (po moje
  s posteljnimi inštrukcijami Pipanove ), vsak čas bo po moje dokroriral
  tudi Šarec na temo “Spolno življenje malajske mravlje v tujem okolju”
  da ne govorim o akademskih dodelavah tovarišic in tovarišev iz SMŠ,
  SD in Levice. Kordiš se bo lotil zdravstvene teme: “Vpliv kokaina na
  osebe s posebnimi potrebami”, Mesec pa se bo s tovarišico Violeto Tomić
  poigral z magisterijem : “Vplivi rdeče zvezde na predmenstrualni ciklus
  v Venezueli ( menstrualis histerucus) ….
  No , potem pa se boste čudili, da zadeve ne “tečejo” ampak se “vlečejo”
  skozi dolga leta v nasprotni smeri urnega kazalca!

  • Anton

   kdo je bil pa mentor Pipanove?

   sarkazem press

  • samotoje

   Dobro si nas prestrašil.

 • Frank Novak

  BOGI BOGI BOGI SLOVENCI KETERIM JE LEVA OBLAST UNICILA ZDRAVSTVO.
  Pridite k nam v ZDA in se posluzite uslug nasega zdravstvenega sistema. Ko boste po enem tednu zapravili vse prihranke, vas bo Amerika, ki jo vi tako obozujete, postavila na cesto in pustila crknit.
  PA SE POTEM PRITOZUJTE NAD KAPITALIZMOM,

  • učko

   Tvoj komentar ne more biti opravičilo levuharjem za totalno sesutje zdravstva !!!!

  • rabbit

   Kaj pa spet lažeš moja teta je v Kanadi in njena hči, ki živi ob meji z ZDA plačuje posebno zavarovanje, da gredo ona in njena družina k zdravniku v ZDA za 5 članov jo na mesec stane dobrega 1000 dolarjev. Pravi, da če bi čakala na kanadsko javno zdravstvo bi bili že ona in njen mož mrtva. Potem pa ne vem kaj ti govoriš o velikih zneskih. V ZDA gre na urgenco lahko vsak tudi tisti z zavarovanjem, od Obamove Obamacare pa nihče ne sme biti nezavarovan, ker če ni plača kazen zato nehaj govoriti neumnosti. To se tebi sanja v Rogu.

   • Frank Novak

    No poglej si tukaj Obamacare:
    https://www.healthcare.gov/apply-and-enroll/health-insurance-plans-estimator-overview/
    Ob tem velja pripomniti da bos zacetno vsoto, tam privh 10 tisoc dolarjev na leto, placal sam iz svojega zepa.
    Tvoja teta iz Kanade ima mogoce travel insurance. To je cenejse, vendar krije samo zdravstvene izdatke ki so nastali zaradi nesrece, npr avtomobilska nesreca Kanadcana v ZDA.

   • Frank Novak

    Seveda gres lahko na urgenco in tam nic ne placas.
    Racun pride kasneje po posti, in sok ko ga dobis prav tako.
    Daj mi podatke o tisti Kanadski zavarovalnici. V svoji firmi usluzbencem placujem zavarovanje, kar Obamacare. Bom jih se jaz zavaroval pri zavarovalnici tovje tete.

    • rabbit

     Ti si kar izmišljuj, če gre Američan na urgenco in nima zavarovanja ne plača nič kaj bodo brezdomcu račun poslali pa daj ne nakladaj.
     Ker si tako pameten in si rekel da imam moja sestrična ne moja teta slabo bereš travel insurance si pa najdi tisto zavarovalnico. Saj se hvališ kako si uspešen. Na jeziku.

     • Frank Novak

      Ce gre American na urgenco in nima zavarovanja se vedno mora placati racun na urgenci. Resilec stane okrog 750 dolarjev, potem so tu se stroski z rentgenom, rentgenologom, sprejemnim zdravnikom, sestrami, anestezisti, in seveda Emergency room doktor. Koncni racun ki zajame vse stroske (itemized bill) obicajno znasa par tisoc dolarjev.

      Ko bolnik odide domov mu bolnisnica poslje racun. Ce pacient racun ne placa ga bolnisnica po 3 mesecih prijavi agencijam za izterjavo dolga (Collection Agency = CA). CA zacne postopek tako da se najpreje usedejo na dohodke (placa, penzija, socialna podpora). Ce pacient nima nic, potem CA pocaka do njegove smrti, in ce pacient ima karkoli za dedovanje (npr hisa ki je nedotakljiva ce je to primarni naslov pacienta), potem se CA vmesa v dedovanje. Hisa se proda, od dobicka se odbijejo stroski Emergency Room + stroski izterjatje + obresti), in potem se razlika od cene prodaje hise minus stroski izplacajo dedicem.

      Ce pa je pacient revez ki nima nic, potem bolnisnica pac od nic ne more nicesar vzeti. IN PO ZAKONU MORA ISTA BOLNISNICA PACIENTA ZOPET SPREJETE NA EMERGENCY ROOM TER POSLOVATI Z IZGUBO.

     • rabbit

      Ne laži, ker če bolnica odkloni bolnika za urgenco brez zavarovanja je zelo kaznovana in ne govori laži. Ti si to videl v dokumentarcu Sicko od Moora ne pa iz lastnih izkušenj.

     • Frank Novak

      Ne laži, ker če bolnica odkloni bolnika za urgenco brez zavarovanja je zelo kaznovana in ne govori laži.

      Bolnica seveda ne sme odkloniti bolnika za urgenco brez zavarovanja, vendar mu bo vseeno poslala racun. Ce bolnik denarja za placilo nima, bo bolnica predala dolg agenciji za izterjatve dolga. Morovega filma nisem videl, kupujem pa Obamacare ze vrsto let.

      Večina Američanov je zavarovanih preko delodajalcev, pri čemer zaposleni prispevajo 28 odstotkov stroškov za premije, kar je povprečno 4129 dolarjev oziroma za 131 odstotkov več kot pred desetimi leti.

      Kadar delodajalec kupi zavarovanje za zaposlenega je druga pesem. Delodajalec kupi zavarovanja v paketu, zato ima popust in seveda placa manj. Kadar bolnik nima zavarovanja placa visjo ceno, ker tega popusta ni. Ta cena je lahko do 10 krat visja kot bi jo placal delodajalec. Ameriska vlada sicer ima cenik za storitve ki jih placa Medicare, vendar ta cenik velja samo za Medicare in ne za drugega. Tam so cene urejene po CPT kodah (Current Procedural Terminology) vendar to velja samo za paciente starejse od 65 let ki imajo Medicare. Ce nimas 65 let in ce nisi placeval v zavarovanje dovolj let, potem ti bolnisnica zaracuna kolikor ti hoce.

      Tako Medicare kot Obamacare seveda nista zastonj. Cene za Obamacare so narasle skokovito, plan mojih zaposlenih je se je v zadnjih 5 letih podrazil za 5 krat. Nekater zavarovalnice kot Humana v Obamacare ne sodelujejo vec.

      Zadnjič je ena gospa Slovenka razlagala, da njena družina za zdravstveno zavarovanje v ZDA da 25.000 dolarjev in je šla rodit in je imela ni da ni od lastne sobe, posebnega menija, do popolne oskrbe s strani zdravnikov nje in novorojenčka. A ona tudi laže.

      Poslji mi prosim link od te Slovenke. To je skoraj 2 tisoc dolarjev na mesec, in to je normalna cena za zensko z otrokom. Je pa tudi res da je ta bolnica sama placala prvih par tisoc USD stroskov (deductible)

      IN SEDAJ SE MOJE VPRASANJE TEBI: CE JE V ZDA VSE TAKO LEPO IN AH IN OH, ZAKAJ NE PRIDES ZA MENOJ?

      AMERIKA (ZDA) JE SUPER DEZELA, AMPAK NE ZA VSE STVARI. Meni je Amerika dala ogromno, prav tako tudi Titova SFRJ. Vendar ce bi prislel brez izobrazbe bi se danes pomival kroznike.
      Torej, zakaj ne zivis v ZDA, zakaj se mucis v Sloveniji kjer pravis da ti je tako hudo?

     • rabbit

      No tukaj je pa čitaj ne pa kopiranje nekih izmišljenih zgodb: 25.000$ je zavarovanje, ki ga placamo mi kot 4 clanska druzina v Zda. Verjetno imamo vkljuceno marsikaj, ampak zaenkrat se ni bilo potrebno koristiti kaj specialnega.
      Sama sem 2x tukaj rodila, tako da vem kako je poskrbljeno za nosecnico. V Kaliforniji je za nosecnico krito vse. Ce si zavarovanja ne more privisciti, tudi ce spada v srednji sloj se najdejo programi, ki vse financieajo. Oskrba pa je bila v porodnisnici vrhunska, od svoje sobe, do 3 zdravniki pri porodu (mozne tezave pri novorojencku)… Dobesedno se vlozka si nisem zamenjala sama v porodnisnici. Hrana po meniju ipd. Zdaj imamo z novorojenckom veliko specialisticnih pregledov in to si na vrsti rakoj. Pediater skrbi za vse. Ti da napornico, najde specialista, iz pisarne specialisra te takoj poklicejo cez kdaj lahko prides. Poleg tebe se tudi pediater po pregledu sam pogovori s specialistom (telefonsko) v zvezi z ugotovljenim in nadaljnim zdravljenjem. Vse je lepo uteceno. Kakorkoli, racun, ki je bil za normalen porod izstavljen zavarovalnici je cca 80.000$. Ampak mi ameriski prijatelji vedo povedati, da zacarovalnica dejansko ne placa toliko ampak se z bolnisnico pogaja.
      V glavnem za ljudi z nizjimi dohodki je poskrbljeno. Za nosecnice pa sploh. Kajti tukaj je prioritetna skrb na otroku, ki ni kriv, da mati nima. Brw, moja bivsa sodelavka je bila operirana na odprtem srcu brez kakrsnegakoli zacarovanja. Placala ni nic. Je pa bila v tistem casu ravno na “borzi dela”. Haha, ki pa tudi obstaja!!

     • Frank Novak

      Copy and paste delas ti, ne jaz. Namesto kopiranja pisma neke neznane osebe, mi sporoci za katero zavarovalnico gre in za katero polico. Poslji povezavo.

     • rabbit

      Saj se imaš za zelo pametnega pa si najdi v Ameriki ne v Rog,a ti pri vas nič ne spite?

     • Frank Novak

      Ze 42 sem v ZDA. Zadnjih par let preko Obamacare kupujem zdravstveno zavarovanje za delavce v moji firmi.
      To kar govoris ti je tipicna fora Slovenske naivne psihe.
      POVEJ RAJE ZAKAJ SE MUCIS V KORUMPIRANI SLOVENIJI IN ZAKAJ NISI TUKAJ PRI NAS V ZDA KJER PRAVI DA JE VSE TAKO LEPO?

     • rabbit

      Zakaj pa potem tebe briga kaj se dogaja v Sloveniji. Pusti nas na miru, da se jebemo po svoje. Ti pa nisi sposoben najti ene zavarovalnice, ki bi ustrezala tvojim namišljenim delavcem najti. Kljukec ki ZDA ni videl drugače kot iz filma in tv nanizank.

     • Frank Novak

      Do 23 leta sem zivel pretezno v Sloveniji. Se vedno sem Slovenec, sicer z ameriskim potnim listom in s premozenjem ustvarjenim v ZDA kamor sem prisel z 200 dolarji.
      Se dosti nas je takih.
      IN ZAKAJ TI NE PRIDES V ZDA KJER JE VSE TAKO SUPER? Ti je Kucan skril potni list?

     • rabbit

      Ti še vedno živiš v Sloveniji ZDA pa najbrž nikoli ne boš. Ali si že preštel črnce v Miamiju. Ne še. Jih je res tako na daljavo štet a ne.
      Kje si pa ti prebral, da sem jaz napisala, da je v ZDA tako super, to ti fantaziraš.

     • Frank Novak

      Ocitno imas ti sama o sebi zelo slabo mnenje. Slabo mnenje imas tudi o Sloveniji. Zato sklepas da pac jaz, ki ti povem nekaj kar ti ni vsec, moram pac ziveti v Sloveniji kjer naj bi – po tvojem – bili vsi luzerji, ali vsaj vecina.

      Saj sem zivel v SLO, do leta 1977, potem sem se odlocil za drugo realnost. Od Titove SFRJ sem pobral tisto najboljse – zastonj izobrazbo iz ekonomije, in potem to v prvi dezeli kapitalizma prodal za masten denar.

      SLOVENCE IZ SLOVENIJE JEBE TO DA IMASTE ZELO NIZKO SAMOPODOBO. IN SEVEDA TO DA SANJARITE O INDIJI KOROMANDIJI TER PRELAGATE ODGOVORNOST ZA LASTNO SRECO NA DRUGE: Kucana, Kardelja, Macka, Tita in tako naprej.

      Verjemi mi, nihce ni kriv ce clovek ni srecen, razen clovek sam.

     • rabbit

      Vidim da si se zelo dobro opisal, zato imaš ti probleme in ne mi, mi ne hlepimo po ZDA ti pa še vedno v utvari, da si milijonar in da živiš v ZDA. A črnce si že preštel ai te še vedno preganjajo.

     • Frank Novak

      Opisal sem svoje rojake ki ste ostali v tej shizofreni dezeli. Bog ve, ce bi jaz ostal bi mogoce bil prav tak kot ste vi. In kaksni ste danasnji Slovenci ki zivite pretezno v SLoveniji:

      Levaki kar naprej nekaj fantazirajo in se delajo “lepe”.
      Desnaki kar naprej nekaj jokate in se delate “zrtve”.

      KAKO NAD LEVICO?
      Seveda ne s prestevanjem kosti, pac pa z logiko.
      Oglejte si intervjuje s pokojnim Miltonom Friedmanom, Nobelovim nagrajencem za ekonomijo, in potem v razpravah z Lukcem in drugimi sanjaci uporabite isto taktiko: TUKAJ, ZDAJ, LOGIKA PROSTEGA TRGA

      https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A&t=4s
      https://www.youtube.com/watch?v=Wi-D24oCa10
      https://www.youtube.com/watch?v=MRpEV2tmYz4
      https://www.youtube.com/watch?v=hsIpQ7YguGE

     • Frank Novak
     • Frank Novak

      Ce gre American na urgenco in nima zavarovanja se vedno mora placati racun. Resilec stane okrog 750 dolarjev, potem so tu se stroski z rentgenom, rentgenologom, sprejemnim zdravnikom, sestrami, anestezisti. Koncni racun ki zajame vse stroske (itemized bill) obicajno znasa par tisoc dolarjev.

      Ko bolnik odide domov mu bolnisnica poslje racun. Ce pacient racun ne placa ga bolnisnica po 3 mesecih preda agencijam za izterjavo dolga (Collection Agency = CA). CA zacne postopek tako da se najpreje usede na dohodke (placa, penzija, socialna podpora). Ce pacient nima nic, potem CA pocaka do njegove smrti, in ce pacient ima karkoli za dedovanje (npr hisa ki je nedotakljiva ce je to primarni naslov pacienta), in se vmesa v dedovanje. Hisa se proda, od dobicka se odbijejo stroski za Emergency Room + stroski izterjatje + obresti), in potem se razlika izplaca dedicem.

      Bolnisnice v ZDA namrec imajo zastavno pravico (Lien) in se ob smrti dolznika kot upniki vrinijo v dedovanje.

      Ce pa je pacient revez ki nima nic, potem bolnisnica pac od nic ne more nicesar vzeti. PO ZAKONU MORA ISTA BOLNISNICA PACIENTA ZOPET SPREJETE V EMERGENCY ROOM TER POSLOVATI Z IZGUBO.

      Imas prav, “če gre Američan na urgenco in nima zavarovanja ne plača nič kaj bodo brezdomcu račun poslali” . VENDAR MORAS NAJPREJE BITI BREZDOMEC IN NE SMES IMETI NIC. Je to ideal po katerem bi morali stremeti v razvitih druzbah?

      Tisto zavarovanje ki naj bi bilo tako poceni obstaja samo v tvoji naivni Slovenski domisljiji. Sicer pa sporoci mi za kaj gre, da ga kupim svojim zaposlenim.

 • Imperial Commando

  Se spomnite oddaje Vrtičkarji in refrena uvodne špice? Sedaj zamenjajte “vrtičkarji” z “levićarji”.

  • Peter

   Gojc dobro paše zraven…

   • Imperial Commando

    Perfekten je lol.

 • Jan Kovalski

  Šarec : “Stvari so povsem pod nadzorom,”
  ================

  Tako pravijo tudi gasilci kadar gori več sto hektarov kakšnega gozda.

  Pride Šarec k zdravniku in mu potoži, da ga neznosno boli glava. Zdravnik mu odvrne: “Gospod, vse imamo pod nadzorom, pojdite domov in ne povečujte gneče v čakalnici”.

 • Imperial Commando

  Sicer pa, bodo levićarji kaj poročali o Muellerjevem poročilu? Zakaj je aktivist Vasev na Hanzi tiho? Pa ne , da se spet stvari niso obrnile njim v prid? hahhahaha

  • Peter

   Pripravlja poglobljen uvid v lik in delo Hamasa. Btw, pred dnevom so hamasovce že na Maan news poslali, kamor sodijo. Ampak BV je pač Brez Veze.

 • Anton

  Privat – javni sektor

  Milton Friedman, prejemnik nobelove nagrade iz ekonomije: https://www.youtube.com/watch?v=quDZPBmlFWY

  sarkazem press

 • Peter

  Pred očmi nam razpada zdravstvo, on pa se spravi nad nekoga, ki cca 10 let ne odloča, za razliko od njegove stranke, ponosne nositeljice lika in dela Zveze komunistov.
  Zdaj seveda, bi sledilo vprašanje, kdo je kle nor, ampak dobro vemo, kdo je, no…

 • FRANC3

  Komunisti in levičarji pa res nimajo sreče pri izboru vodstvenega kadra.

  • Imperial Commando

   Tukaj sreča nima nič zraven, so pač radikalno nesposobni.

 • Janez Kepic-Kern

  NOBENA,
  PRAKTIČNO NOBENA STVAR – V R. SLO ZDRAVSTVU – NI OPTIMALNA
  .NITI
  NAJMANJ – SMEŠNA,
  VELIKO JE PA KAR ZELO ZASKRBLJUJOČEGA.
  URADNI
  NORMATIV – OSEBNEGA ZDRAVNIKA JE – 7 MINUT – NA ENEGA PACIENTA.
  TO
  SMO SLIŠALI
  OD NOVEGA PREDS. ZZSS SLOVENIJE. Na TV včeraj.
  Ker
  mora po novem zdravnik sam tipkati v računalnik – napotnice, recepte, izvide – gre nad POL TEGA ČASA ZA TIPKANJE V RAČUNALNIK.
  SAMI
  LAHKO – PO vAŠIH IZKUŠNAH PRESODITE – TO SITUACIJO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Skrajno Desni

  Slovenija premore čedalje več doktoriranih, magistriranih, diplomiranih idiotov, le kje so se šolal.

  • Nata

   Še vprašaš ?? I, kje neki ! Na silnih SLO Univerzah. Pod budnim mentorstvom ta pravih !
   Pa še plačali so jim študij, namesto, da bi ga pri svojih velikih
   dohodkih plačali sami. . . . . .

   • Skrajno Desni

    Če me spomin ne vara, so bili njihovi univerzitetni profesorji tudi v vladi veliki idioti, pa še kar naprej predavajo.

    • opazovalec

     Hudič je le v eni podrobnosti. Tudi desni politiki so se šolali na teh UNiverzah, in to na njihovih političnih oddelkih ala FDV.

 • Marijan

  Magister česa pa je Nemec, mogoče kurje lojtre…

  • Nata

   I, kje neki ! Na silnih SLO Univerzah. Pod budnim mentorstvom ta pravih ! Pa še plačali so jim študij, namesto, da bi ga pri svojih velikih dohodkih plačali sami. . . . . .

  • Nata

   2017 magister mednarodnega poslovanja in trajnostnega razvoja na IBS Mednarodna poslovna šola Ljubljana 2013 diploma na IBS …
   http://www.ibs.si/index.php/sl/partnerji/153-ibs-mednarodna-poslovna-ola-ljubljana
   Nič ne poznam, zato ne bi kar tako kritizirala. . . .

   • samotoje

    Malo sem pogledal po podatkih, ki so zelo skopi in splošni, a mislim, da je tako- šola daje visoko strokovno izobrazbo, ne pa univerzitetne, za kar je potrebno opraviti bolonjski magisterij (ki se piše za imenom!). Torej je po starem levičnik postal karkoli že z diplomo na univerzitetni ravni, kar ni tako težko, če vemo, da je tak “magisterij” pridobila tudi multikulti Fajon in ga zdaj piše za imenom. Kar je tistim, ki univerzitetni sistem dobro poznamo, za crknit smešno. Kaj smo potem tisti z resnimi in še kako utemeljenimi nazivi vesoljci ali kaj?

 • Nata

  Sevedaje za Šarca v prvi vrsti najbolj važen ” političen mir ” !!
  Ta je pa dobra.

 • totex39

  Eni pa imajo pri nas srečo, dobijo lahko brez učenja diplome in doktorate brez, da bi se sploh kdaj trudili in mislijo, da so s tem pridobili znanje, ker so si ga samo plačali ali pa še to ne.

 • ROMAN Naprudnik

  čoban,žališ?

 • komar marko

  TUNKO. Res je. A veš kako to vemo. Čakalne vrste pri Ustanovah za duševno brigo. Vsakega,ki ga vprašajo po usmeritvi, pove, da ljubi maškarade in LAŽGOŠE, ter jim je cilj spomenica. KAPIŠ!

 • Janez Kepic-Kern

  SMO SLIŠALI,
  DA JE POLEG 90 LETNEGA J.Z.
  ŠE VELIO NEVIDNIH

  “ZEMLJARIČEV”

  V NAŠEM – TAKO HVALJENEM “KOMUNISTIČNEM” JAVNEM ZDRAVSTVU.
  JA?
  Kako se bo “pretepal” ta “ubogi” minister za zdravstvo LMŠ MARJAN ŠAREC – Z “ZEMLJARIČI” ?
  Ali
  kdo ve ? To nas PA RES – vse – ZELO, ZELO – zanima ? L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA

 • Franjo Trojner

  Talenti ekonomije tipa Šarec, Nemec, Židan, Mesec, Cerar itd. so garant za propad financ in vsega ostalega v državi!
  Ta neustaven Šarčev rebalans proračuna samo ekonomsko nepismeni cepci podpirajo! Ta Šarčev rebalans proračuna v velikem delu sloni na luft denarju, torej na denarju, ki v državno malho caknil ne bo, glede na stanje, ohlajanje gospodarstva v Sloveniji in v EU.
  Šarec je z sindikati javnega sektorja dogovoril višje plače. A veste kaj to pomeni? Da bo Šarec moral izpolniti podpisano z sindikati in vzeti za njihove plače denar iz prazne blagajne, kar pomeni novo zadolževanje, saj če v blagajni ni, iz nje tudi vzeti ne moreš nič. Ali bo pa vojski, zdravstvu ali kateremu drugemu vzel in prerazporedil, kar je tudi slabo, če vemo, da je vojska gola in bosa, v zdravstvu pa čakalne vrste že do nebes.
  Tudi občine bodo čisto popenile, saj so in bodo tudi v bodoče morale najti denar za plače zavodov itd., ki jih je Šarec z dekretom dvignil a denar zanje ni zagotovil, kar pomeni zadolževanje občin ali krčenje razvoja občin, druge ni in oboje je za občine in občane slabo.
  Glede na vse znano je numno o teh zadevah razpredati še naprej! Dejstvo je, da je Šarčev rebalans proračuna norčevanje iz fiskalnega pravila, fiskalnega sveta, ustave in zdrave ekonomije iz preprostega razloga ker deli, razporeja nekaj česar realno ni! Koliko svojih poliložnič ste plačali, ko je vaš bančni račun bil prazen? Odgovor je jasen, niti ene! Zdaj pa vam naj Šarec, Bertoncelj in Mesec povedo kako se to naredi, ko denarja za plačilo ni!
  Zadnjič se mi je totalno ftrgalo, ko je Šarec po podpisu pogodbe z Meščevo ZL po TV dejal, da se državljani ne rabimo nič bat, če v državni blagajni ne bo denarja, se dogovorjeno z Meščevo ZL pač ne bo izvedlo. No ta Šarčeva izjava je pa res bebava in čisto v stilu, če ne bo lopata, bodo pa vile. Glejte vladanje ja ni hec, država, dva in pol milijona državljanov je odvisna od odločitev par ljudi na oblasti! Takšnim nesposobnim ljudem, ki danes vodijo državo države ja ne moraš zaupati, mar ne?
  V dobro razuma, države in vseh nas moramo te cepce nujno nagnati iz oblasti!
  Bojim pa se, da bo v primeru demonstracij leva koalicija Šarec&Mesec postala nevarna demokraciji, kar zna dvigmiti dekl že itak preveč pregretemu loncu.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++, SE STRINJAM Z VEČINO ZAPISANEGA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Darth Vader

   v EU bodo tiskali denar, dokler bo kdorkoli sploh želel imeti euro…..oziroma ga vzeti kot denar…..ker euro valuta je že sedaj posmeh globalne javnosti…..kam smo pa prišli s političnim tiskanjem denarja vam je pa najbrž jasno na primeru Vukojebinoslavije

 • sodnikisozločinci

  Pravijo, da ni samo maturiral pri 27 letih, takrat je tudi izgubil nedolžnost z Levanko. Od takrat pa izvira tudi njegova zvestoba levici.

  • samotoje

   Torej je pri tem tipu vse bolj počasi. Tudi misli zelo počasi.

 • Janez Kranjski

  To vse z proračunom je navadno šarčevanje iz naroda. Pa še izdajalec Jelinčič je šarceval.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA.
  OD
  “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV, STALINISTOV IN NJIH “ZLOČINA”
  JE
  PA KAK
  MISELNI RED. RES – SE ZDI – RES – ODVEČ PRIČAKOVATI.
  ZDAJ – SE ZDI
  SE BODO OZ. SE ŽE “VARAJO” – MED SEBOJ.
  1. LMŠ M.Š. PODPIŠE Z “LEVICA” NADKOALICIJJSKO STRANKO – POGODBO.
  2. LMŠ M.Š. DOBI GLASOVE “LEVICE”.
  3. LMŠ M.Š – OBLJUB DANIH “LEVICI”

  – NE BO IZPOLNIL: ne ker bi jih ne hotel, ampak – ker pač ne bo osnove, da bi jih izpolnil.

  Vrednost podpisa tiste pogodbe = 0. NIČ; NIENTE, ZERO itd.
  Upam,
  da bo tudi volilni IZID “STRANK” LMŠ in “LEVICA” = 0. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  O “NIČU” – LMŠ in “LEVICE”

 • montyamp

  Kumrovec šnelkurs se je preselil v Ljubljano .

 • VERRZIFIKATOR

  Mathias Deutsch

  NEMCI SO VELJALI

  Nemci so veljali za korektne,
  delovne ljudi in pa poštene,
  včasih sicer malce zamejene,
  a za zanesljive, prav perfektne.

  Tu in tam kak Nemec pač se spridi,
  oslarije govori čez mero,
  sam postavlja mnogo si oviro,
  čeznjo, Bog pomagaj, žal ne vidi.

  Enega pa, ki je šarže neke,
  žal odmisliti mi ni mogoče,
  se nad njim še mati nemška zjoče,
  težke padajo od solz ji veke.

  Nemec ta navzven discipliniran,
  takšne klobasa na sceni javni,
  da so še v režiji rekli glavni:
  »Vzhodni Nemec, čisto profaniran.«

 • Darth Vader

  tale nemec že na videz, brez da ga 1x samkrat slišiš govoriti, deluje kot popoln polpismen cepec

 • Darth Vader

  haha :) realnosti posledic te politike tudi ti ne boš ušel :) precej se mi smilite, ker ste tako neumni :) glede na to, da socializem po celem svetu zaključuje svojo zgodbo…..imam nekako občutek, da boš prejemal državno pokojnino na stara leta in boš finančno/duševno breme svoje okolice :)

 • Surfeiter

  Gospod je Albanec … vsem vam ljubi Šiptar …

 • dk

  Sem mislil, da bo Nova 24 Tv, po ponovnem odprtju komentiranja na njenem portalu postala resnično prijazna do piscev “komentarjev”. Žal, ampak je dokazala, da se ne drži svojih lastnih pravil in še naprej dovoljuje žaljenja in osebnih diskreditacij s strani levih fašistov drugače mislečih. Moje mnenje je, da je portal Nove24Tv ostala ista greznica kot je bila in zato je to moje zadnje javljanje na tem portalu do takrat, ko se bo resnično spremenila politika tega portala.
  P.s. Upam, da mi bo sledilo čimveč enako mislečih in kulturnih komenatatorjev.

  • Get Smart

   Čez noč je marsikaj mogoče, vse pa tudi ne. Trenutno je na pogled bistveno manj MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA gnoja na tem spletnem mestu, tako da gotovo ni isto, bi pa seveda lahko bilo boljše. Toda pobeg in čakanje, da bo “sveti peter” nekaj naredil in potem, ko bo narejeno, boš kao prišel nazaj, seveda ni idealna rešitev, prej nasprotno, je voda na MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mlin vsaj toliko velika, kot je dolga “Mariborska obala” MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA watchdoga Arsenovića, o kateri si poročal. Kdo bo, če ne vsak posameznik po svojih recimo jim najboljših močeh?
   Dokler lahko objavljaš, je stran pač prijazna do pisca nje, neprijazne so vse MURGL JUGOKOMI strani, ki takoj zbrišejo RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinih zoper Slovenijo.
   Torej, nič jamrat, ampak akcija, obveščaj sodržavljane o zločinih MURGL KOMI JUGE, saj je to edini način za OSVOBODITEV izpod MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije.
   Za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE pse oz. WATCHDOGE, kot si sami pravijo, ki tu lajajo na ljudi, torej razni surfeiterji, rdeči baloni smrti, hunćiji itd., kar so v glavnem vzdevki dveh MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH garažnih pedrčkov, ki si tu zdravijo razjarjene riti, ki jim jih razjarijo gazde v garažah, pa že sproti (kot seveda dovoljuje čas) poskrbimo tisti, ki znamo strokovno delati s steklo MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pesjadjo.
   Ti jih komot lahko pustiš na miru in predvsem psom ne odgovarjaj, ker je zguba časa in, kar je več kot očitno, zate tudi “zguba živcev”, kot temu pravimo; kadar je tako, so MURGL provokatorski psi dosegli svoj cilj.
   Če pa imaš čas in je kak MURGL pes ravno pričo tebe v komentar natrosil klasične MURGL JUGOKOMI LAŽI, in ti pa imaš pri roki odgovor z DEJSTVI, ki na licu mesta podrejo skupek MURGL LAŽI, pač napišeš NOV KOMENTAR, ki pojasnjuje, kaj je kaj in kdo je kdo.
   Vsak, ki ne objavlja RESNICE, ki ne odpira oči ljudem, ki so takorekoč vse življenje pod udarom MURGL JUGOKOMI LAŽNIVE propagande, dela škodo Sloveniji in s tem tudi sebi.
   Ni ga, ki nam bo pomagal, če si ne bomo pomagali sami: “Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal”

  • šmentanamuha

   Tudi tvoje jokanje je nadležno. Če ima kdo v svoji glavi ali v duši greznico, potem tudi tako piše. Ni pa se ti potrebno nanj odzivati. Meni se zdi tudi to pomemben podatek. Bralci pa naj presojajo, kdo je kdo in kateri komentar pije vodo. Zato ne posplošuj in ne kliči nekih nadzornikov, ker si prav tako beden kot levičarji s svojo spletno policijo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  O ” SD – LEPOTCIH, PONOSNIH NASLEDNIKIH
  EX KP STALINISTOV,
  KOMUNISTOV – NESODNIH POLIT ZLOČINCEV”

  Ena – OČITNA “STALNICA” obstaja v ex KP, ZK – “kadrovanju” v naši R. Sloveniji.
  1.
  Večina res vplivnih in z veliko slabega obremenjenih ex KP, ZK ljudi – je bilo “NELEPEGA VIDEZA”
  npr. I. Maček, M. Ribičič itd. – niso bili “LEPI LJUDJE”.
  Premalo “lepi” so bili, da bi pritegnii – prebivalstvo – na njih stran.
  2.
  Zato sta v 1980. letih I. Maček in M. Ribičič – “NASTAVILA” v politiko nizkoraslega, nenevarnega videza ex CKZK Milana K, ki naj bi imel “lepe oči”. Zdaj pri 79 letih Milan K. – seveda – “ni več lep”
  Zato so “NASTAVILI – MLAJŠEGA IN LEPŠEGA B. PAHORJA”.
  Zdaj 55 letni, ne več posebno “lepi” B. PAHOR nam je v politiko “porinil” tega SD m. NEMCA.
  3.
  Še mlad,
  M. NEMEC – že sivi – je ok videti – A JE KOT VELIKO LJUDI BOLJŠEGA
  ALI MANEKENSKEGA VIDEZA” – ZELO PRAZEN.NO?
  KAJ NAM JE SLOVENCEM STORITI ?
  NIČ – NE ZMENIMO SE ZA
  “ŽE ODCVETELE ALI ODCVETAJOČE” –
  ” PONOSNE NASLEDNIKE – EX KP KOMUNISTOV-STALINISTOV” – “POLIT-ZLOČINCEV”
  Nič
  vsebinskega, novega, kvalitetnega – nam ne vedo povedati, LE “KAZATI SE PRIDEJO – NA TV”.
  4.
  Lepo bi bilo,
  ko bi ti “neupravičeno ponosni” nasledniki
  ex KP KOMUNISTOV, STALINISTOV – “NESODNIH POLIT KP ZLOČINCEV”
  ODŠLI
  IZ JAVNOSTI IN BI NEHALI
  NAS SLOVENCE “OSREČEVATI” – Z NJIH PRAZNIM SAMORAZKAZOVANJEM.
  KI
  NE BO
  – NE NJIM “PONOSNIM NASLEDNIKOMKP POLIT ZLOČINCEV”
  – NE NAM
  SLOVENCEM – PRINESLO – NIČ DOBREGA.
  Razen svojega videza – se zdi, da ne premorejo – NIČ!?
  Nek slovenski pisatelj je napisal delo
  “ALEKSANDER PRAZNIH ROK” = “ZMAGOVALEC PRAZNIH ROK”
  LE
  NEUPRAVIČENO “PONOSNI NASLEDNIKI ”
  NASILNIH NESODNO BRATOMORNO POLIT MORILSKIH KP KOMUNISTOV-STALINISTOV SO.
  IN?
  IMAJO – “PRAZNE ROKE”. Kaj imajo v glavah – povejte – drugi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ALEKSANDER PRAZNIH ROK, V. Zupan
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_praznih_rok
  ARGENNTINSKA AVTENTIČNA PESEM
  REALNEGA NEOBSOJENEGA MORILCA
  “La Lopez Pereyra” – poje ljudski pevec Jorge Cafrune

  https://www.youtube.com/watch?v=KeYM4Y4S350
  op.: Lopez Pereyra je bil sodnik,
  ki je prijatelja-morilca – oprostil. Več o tem na mojem
  e-porttalu “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/
  KONEC ŠALE
  O “SD” LEPOTCIH

 • Boris Leljak

  Lepotec je maturiral takrat, ko večina nas (zdravnikov in zdravnic) že krvavo dela specializacijo. Pa bi fantek rad krojil stvari v zdravstvu? Naj malo počaka, junak, kmalu prihajajo kolektivne odpovedi kolegic/kolegov v splošni medicini, ker so na robu svojih zmogljivosti, s plačami, ki so 8€/uro !!!! DOSTI JE SUŽENJSKEGA DELA, TOVARIŠI! DOSTI JE ČAKANJA NA SMRT UBOGIH PACIENTOV!!!
  Dosti je kraje!
  Dajmo, pametnjakovič, magister!
  Cvetličarji in natakarji za ministre!
  Toda, film bo kmalu počil doktorjem in pacientom,videli boste!

 • Get Smart

  Moramo popraviti oz dopolniti MURGL JUGOKOMI psa (WATCHDOG si pravi) surfajterja nje,ki lažnivo trdi da je gospod mag. (pri tem je vseeno, če je govoril o ŠARCU ali NEMCU) kao šiptar nje.
  Oba sta sicer MURGL JUGOKOMUNISTIČNA srbo-šiptarska bastarda, kot DRTY dernyovšak nje, še en srbo-šipac, vendar pa morate vedeti, da so ti podatki le delno sto odstotni, včasih so, včasih niso, saj v številnih primerih napišejo mesto, kjer je stala garaža in lastnika garaže, v orgiji pa se pol ne ve, kdo je nepoznati ćale vseh teh MURGL JUGOKOMI BARBIK nje, za serbusov tekovina revolucije rojenih serbusov=hlapcev.
  .
  Če bi pes bil fajter, bi se gazdi uprl, kot so se MURGL JUGOKOMI gazdam uprli pravi pokončni psi (atosi, joyi …), ščene pa raje brezhrbtenično pripognjen nastavlja dupe gazdi in trosi MURGL JUGOKOMI govna po spletu.

 • Get Smart

  POLITIKA pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  .
  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?

     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM MOJE OSEBNO STALIŠČE IN MOJA
  REALNA PRIČAKOVANJA GLEDE NORMALIZACIJE SEDANJIH ŽE PRAV
  KRITIČNIH RAZMER V ZDRAVSTVU – NAŠE R. SLOVENIJE !

  MENI OSEBNO
  se sedanja situacija z našim slovenskim javnim in koncesionarskim zdravstvom – zdi res kritična.
  kot mlajši penzionist, jaz Janez Kepic-Kern
  v zdravstvo kot celoto v naši R. Sloveniji- seveda – NIMAM VPOGLEDA.
  Ampak !
  JAZ IN MI VSI KOT AKTUALNI ALI POTENCIALNI PACIENTI – POTREBUJEMO NORMALEN DOSTOP DO ZDR. STORITEV, KI JIH POTREBUJEMO. Glede na stopnjo nujnosti -seveda.
  Tisti
  NORMATIV
  – 7 MINUT – ZA PACIENTA – PRI OSEBNIH ZDRAVNIKIH – JE SEVEDA – NEUSTREZEN.
  To ve vsak, ki je kdaj bil pri osebnem zdravniku.
  Naj
  – ZDRAVNIKI, ZDR. ZBORNICA ITD.
  – PARLAMENT IN POLITIČNE STRANKE R. SLOVENIJE
  in zlasti
  – “SD” stranka, ki se tako samohvali z zdravstvenim sistemom, češ, da je “JAVNO ZDRAVSTVO – DOSEŽEK” EX KP, ZK PO 2. SV. VOJNI,
  – “SD” naj javno pove – svoje mnenje, stališče – ob sedanjem stanju v tem javnem zdravstvu.
  Baje so
  OSEBNI ZDRAVNIKI V R. SLOVENIJI ZAČELI – DAJATI – ODPOVEDI.
  nekateri osebni zdravniki – pa baje delajo po 4 ure,
  ker ne vzdržijo – preobremenjeni so. Baje?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  RTV SLO
  O ODPOVEDIH OSEBNIH ZDRAVNIKOV
  https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/druzinski-zdravniki-zaradi-preobremenjenosti-dajejo-odpovedi/483107

 • Janez Kepic-Kern

  SMO SLIŠALI
  -na TV RSLO,
  DA JE POLEG 90 LETNEGA J.Z.
  ŠE VELIO NEVIDNIH

  “ZEMLJARIČEV”

  V NAŠEM – TAKO HVALJENEM “KOMUNISTIČNEM” JAVNEM ZDRAVSTVU.
  JA?
  Kako se bo “pretepal” ta “ubogi” minister za zdravstvo LMŠ MARJAN ŠAREC – Z “ZEMLJARIČI” ?
  Ali
  kdo ve ? To nas PA RES – vse – ZELO, ZELO – zanima ? L.R. JANEZ KEPIC- KERN KOMENDA

 • šmentanamuha

  :) Nakladač brez pojma o pojmu.

 • šmentanamuha

  Gospod Osypenko, ta je najboljša do zdaj …..:):):)

 • Andrej

  Zdravstvo je tako odlična jama brez dna, da je SD in njihovi ne bodo prepustili nikomur drugemu za nič na svetu. To SD zelo dobro ve. To ve tudi Levica, zato že počasi stegujejo lovke tja. Ob popolni podpori Murgel, seveda. Zamenjal se bo samo lastnik, način plenjenja pa ne. In ljudstvo bo prezadovoljno.