Ko pridejo ukazi iz ozadja: Kako sta Pelko in Leben pritisnila na Cerarja, da je šel v koalicijo s Šarcem, zdaj ga tudi rušita

Stojan Pelko (Foto: STA)

V SMC so se končno zavedli dejstva, da jih je Šarec žejne peljal preko vode, pri tem pa poskrbel za njihov totalni razpad. S takimi prijatelji, kot jih ima Cerar, so kakršnikoli sovražniki odveč, v nekoč največji stranki pa so ponovno oživela mrmranja, ali ni bila napaka, da niso šli v koalicijo z SDS.

Potem ko je zdaj že nekdanji okoljski minister Jure Leben odstopil s položaja ministra in zatem še iz stranke SMC, katere ustanovni član je bil, so se po pisanju Požareporta pojavile trditve, da namerava v kratkem prestopiti v LMŠ ter zasesti mesto državnega sekretarja za okolje v kabinetu premierja Marjana Šarca. Do takrat pa bo Leben ponovno pomočnik direktorja v državni družbi BLS Sinergije, ki je v lasti Istrabenza, Hotelov Bernardin Save in Save Turizma.

Gre za svojevrsten sovražni prevzem. Šarcu je uspela celovita kanibalizacija SMC Mira Cerarja, zaradi česar so znotraj stranke oživeli stari pozabljeni spori, v katerih se številni sprašujejo, “zakaj se po lanskih volitvah ni šlo raje v koalicijo in vlado” z SDS.

Golobič dal ukaz o umiritvi napadov na SMC
Erozija SMC naj bi po končanih evropskih volitvah doživela svoj vrhunec, zaradi česar se je dokončno oslabljeni zunanji minister Cerar znotraj koalicije znašel v veliko šibkejši poziciji kot pa po katastrofalnem volilnem rezultatu na zadnji državnozborskih volitvah. Vse bolj namreč postaja jasno, da je zgodba SMC končana. Zanimivo pa je, da so ravno po vseh teh škandalih in aferah v povezavi s korupcijo, v katerih se je pojavljala SMC, napadi na stranko s strani osrednjih medijev nenadoma ponehali. Zgodba o aferi s preplačilom žične ograje na meji je čez noč za medije, ki so jo pred tem stalno na veliko promovirali, postala nezanimiva.

Gregor Golobič je po pisanju Požareporta besen na Marjana Šarca, ker je ogrozil projekt nove velike LDS. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Za to naj bi bil odgovoren kar Gregor Golobič v dogovoru z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom. Razlog za to naj bi bila ravno Šarčeva neposlušnost, ko je zavrnil sodelovanje z SMC in SAB Alenke Bratušek na evropskih volitvah. Akterji globoke države so se tako odločili dati Šarcu lekcijo. Do tega naj bi prišlo kljub temu, da je na Šarčevem seznamu kandidatov za volitve v Evropski parlament tudi Golobičev človek Klemen Grošelj, ki trenutno opravlja delo državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo.

Stojan Pelko v družbi Golobiča. (Foto: STA)

Kučan naj bi se te dni trudil s promocijo evroposlanca Igorja Šoltesa, ki tokrat ne kandidira na lastni listi Verjamem, temveč naj bi po govoricah postal vodilni kandidat DeSUS-ove liste. Za stranko upokojencev kaj takega ne bi bilo prvič, saj so na zadnjih EU-volitvah nastopili z Ivom Vajglom, ki je bil pred tem član LDS in nato v Golobičevi stranki Zares.

Cerar želel v koalicijo z SDS, zdaj pa je izvisel
Na koncu v zgodbi z SMC vedno ostane Stojan Pelko, ta je bil namreč odločilen pri nadaljnji usmeritvi SMC in Cerarjevi zavrnitvi sodelovanja z Janezom Janšo po volitvah. Koaliciji z SDS naj bi bili v vrhu stranke poleg Cerarja naklonjeni še Zdravko Počivalšek, Aleksandar Kešeljević in Mitja Sojer-Mič. Nasprotovali pa so zdaj član SD Milan Brglez, Lilijana Kozlovič in Andrej Klemenc. Razmišljalo se je o koaliciji SDS, SMC, NSi in SAB, a je takrat vskočil Golobičev tesni izvrševalec Pelko.

Stojan Pelko v družbi Jankovića in njegove PS. (Foto: STA)

A dan preden bi predsednik NSi Matej Tonin oblikovanje koalicije naznanil medijem, se je s Cerarjem sestal Pelko, ki naj bi Cerarju grozil, da ga bodo, če bo “šel z Janšo, medijsko uničili, da ne bo dobil nobene službe več, niti predavati več ne bo mogel nikjer v Sloveniji. In po dveh urah pogovora je preparirano prestrašeni Cerar poklical Bratuškovo in Tonina ter dogovor, da gredo v koalicijo z Janšo, ne pa s Šarcem, odpovedal”.

Stojan Pelko v družbi Alenke Bratušek in SAB. (Foto: STA)

Svoje naj bi takrat prispeval tudi Leben, ki je bil pomemben akter pri sestavljanju Šarčeve koalicije. Premier in nekdanji minister naj bi se takrat tudi zbližala. Pelko pa naj bi sedaj prepričeval Cerarja, da bi ta lahko bil “odličen kandidat za predsednika države” čez tri leta. Ob tem ne gre pozabiti nekdanje Jankovićeve piarovke in nekdanje žene Stojana Pelka Nataše Pelko, ki se je znašla pod žarometi, potem ko so v javnost pricurljala sporočila, povezana z afero makete za 2. tir. Pelkova je takrat vso odgovornost zvalila na Lebna. Pelkova je trenutno zaposlena v podjetju 2TDK, ki je odgovorno za izgradnjo in investicijo 2. tira Divača-Koper. A v sklopu vsega zapisanega se postavlja vprašanje, če nista ravno Pelkova tista, ki še danes vlečeta vse niti v SMC, Cerar pa je zgolj primerna marioneta.

R. O.

 • trobenta

  Nekaj ja že res….

 • SIMON ROZIC

  Tako je v življenju: ” ti otroke do praga, otroci tebe čez prag!”

 • Jan Kovalski

  Politični cepelin:
  Cerar&Pelko

 • VERRZIFIKATOR

  Mironus Equus Emonensis

  CEZARČEK SE JE ŠOPIRIL

  Cezar se šopiril je ošabno,
  češ poglejte, kaj sem vse ustvaril,
  je pri tem zamere zanemaril
  in končal zaboden prav ogabno.

  Cezarja posnemal je Mironus
  iz Emone smešna kreatura,
  tega je odnesla nekultura,
  ko obetal si je velik bonus.

  Ni Mironus revež se zavedal,
  da na konja so ga posadili,
  v krogu ga potem okrog vodili,
  da le v rep je konjski vselej gledal.

  Cezar biti konjenik je hotel,
  češ saj moje je ime podobno,
  pa so vrgli ga prav nespodobno,
  da ostal je prazen ves in votel.

  Ko golob miru ga je oblétel,
  ni bilo Mironusu še jasno,
  pa golobček mu je čivknil glasno,
  kmalu da dokončno bo odlétel.

  Golobíček mu je vest prinesel,
  naj pobere šila in kopita,
  zanj ni mesta, nova lutka skrita
  konj je šarec, ta ga bo spodnesel.

  Znana zgodba Cezarčkova ta je,
  nauk nje bil povsem bi nepotreben,
  saj Mironus kakor lik pogreben
  po Emoni se kot senca maje.

  Malo še pa ga Emonci vrli
  več nikjer ne bodo prepoznali,
  v ropotarnico so ga poslali,
  novi kreaturi pot utrli.

  Tudi njo usoda ista čaka,
  saj Emona večna je provinca,
  kjer mezni samo se in pa cinca,
  za prefekta ki ima levaka.

  • Den456

   Rimljani niso napisali Emona, napisali so E MONA, kar pomeni je MONA. Bo kar držalo za ljudi, ki volijo Opankovića in podpirajo murglpalčkovo udbomafijsko drhal.

 • Franjo Trojner

  Cerarja mi ni žal je ; nenačelen, kronično neodločen, brez vsake hrbtenice, brez trohice narodne zavesti, navaden samovšečen, bledoličen, suhljat birokrat, ki mu je bilo v živlenju vse podarjeno. Cerar je zagotovo pred vladavino Šarca, daleč najslabši predsednik vlade, vse kaže, da mu je že po 6 mesecih vladanja primat najslabšega odvzel še slabši, že kr katastrofalni Šarec.
  Bog nas obvaruj samovšečnih fantkov na položaju predsednika vlade, ker še tretjega ne država in ne državljani ne bomo preživeli.

  • Mojca pokraculja

   Lepo si ga opisal. Zdaj pa opisimo še očeta Mira Cerarja. Se je kdaj “oglasil” o svojem sinu?!? Normalno bi se vsak oče, mar ne? Razen če…

  • Common Sense

   Ima pa Cerar eno skupno točko s Šarcem. Oba sta narcisa.

   • tohuvabohu

    Oba sta otročja do konca. Zaupati državo takim nastopačem je hudo žalostno, pa čeprav se ob tem tudi dodobra narežimo.

    • Common Sense

     In kaj to pove o naravi 2/3 Slovenceljnov? Politiki so običajno kar dobro zrcalo naroda. Saj drugače tudi biti ne more.

     • Peter

      Da čisto preveč verjamejo osrednjim medijem.

     • tohuvabohu

      Ne maram stereotipov. Narod nikoli ni za nič kriv, kakor tudi ne zaslužen.

 • komar marko

  Žalv SLO velja dejstvo, da če si pravi ti je dovoljeno vse in za vsako ceno. SLO izgublja na vseh frontah. Dokazi so v vladanju ,šolstvu, zdravstvu, novinarstvu. Skratka GOLOBČKI te vedno poserjejo in spustijo govno. Posledično Palček Smuk trosi norosti na proslavah in leta 2019 snemamo partizanske filme. SPOMENICE so gonilo naše SLO.

 • Andrej

  Vse to še ni nič. Počakajte, da nam Luka zavlada.

  • Vera

   Bomo mu dopustili ?

   • Andrej

    Seveda bomo. Za resne konkurente si bodo izmislili kakšne Patrije, Depale vasi, karkoli. Ljudstvo bo vedno verjelo komunistom. Vsaj zadnjih četrt stoletja je tako.

    • Vera

     Žal, ker narod nič ne spremlja razmer, pa bi moral .

  • Common Sense

   Če imate kaj premoženja, začnite delati plan B. Samo to vam svetujem. Ko Luka zavlada, bo njegov jurišnik Mihec uničil vse kar je produktivnega. Enako kot se je dogajalo po drugi svetovni vojni in enako kot je to storil Chavez/Maduro v Venezueli. Mislite, da to ni mogoče? Ne se zanašati na EU.

 • Anton

  kako lepo je biti sin pravih staršev pri nas v Sloveniji, že ko prideš na svet imaš zagotovljene dobre ocene v šoli, “podarjeno” diplomo,odlično kariero v JU/javem sektorju po možnosti kar v parlamentu,odlično nadstandardno plačo in na jesen svojega življenja temu rpimerno nadstandardno pokojnino in vse to na račun solidarnosti nas davkoplačevalcev, ne moreš verjeti za vse to ti ni treba biti niti pretirano pamet biti.

  sarkazem press

 • sloustava

  Uboga para, poslusati bi moral mamo. Ne samo, da nisi za politiko, nisi za Slovenijo. Pa za tako hudo eminentnega se imas. Okoka te en Golobic….

  • Mojca pokraculja

   Mama nima nič pri tem. Ima očeta! Vprašajmo se raje kaksen je ta oče ! Potuhnjenost je njuna skupna vrlina.

 • Silos

  Če imaš take prijatelje ,kot naš p.v.ne rabiš nobenega sovražnika!

 • Nšo-či

  Cerar……bodoči predesednik države? Hmmm…. Si lahko zagotovi sledilce na Instagramu? Odločilno vplivajo na rezultate na volitvah. Ali tega tale Pelko ne ve?

  • Common Sense

   Ne vem, če se Cerar zna tako nedolžno naslanjati na ograje za na Instagram. Ker to je očitno zelo pomembna veščina za predsednika države, sodeč po njegovi priljubljenosti, no. Slovenceljn pač ima rad na oblasti falirane študente, pajace, komedijante in manekene (Barbika). To pove kaj o duši Slovenceljna? Ko to povem prijateljem iz tujine, se samo režijo. Pa saj drugega kot smejati se ne moreš.

  • Peter
   • Nšo-či

    O hvala. Spet nekaj novega. Malce sem utrujena …zadnjo poslušam že drugič.

    • Peter

     Ja, dober je Tennessee Whisky..
     Pa zunaj je krasno…

 • Vera

  To kar so skuhali levaki , moramo zdaj Slovenci pod silo trpeti, toda ne bi nam trebalo, če bi šel Cerar raje v vlado z Janšo SDS, NSI, SNS .Upam , da bi imeli dovolj glasov , če bi še zraven vzeli kakšno manjšo, pa vseeno stranko z izkušnjami .

  • Slovenka

   To je bila vsekakor možnost, je pa vprašanje, ali bi bilo pametno, če bi SDS šla v španovijo s temi tipi. Zelo sem razočarana, da SDS ne vlada, vendar je zanjo bolje, da ne vlada skupaj s takimi osebki, ker bi izgubila ugled. Za vse bi bila ona kriva. Še bo treba stiskati zob in se vaditi v potrpežljivosti. Vsekakor pa ni nobene škode, da se je SMC nasmolila v Šarčevi koalicij.

 • karpelec

  Kakšno kašo so si skuhali, takšno sedaj po malem tudi papcajo , le dr. Janija naj prej obvestijo, da se pravilno odloči.

 • antimur

  Veliko zahrbtnežev in izdajalcev je v Sloveniji. Kdor stopi enkrat v blato izdajstva, se iz tega ne izkopa več. Čeprav iz konteksa, ampak živ primer tega je Kršinar na Reporterju, oziroma komplet ekipa, tako da bi bilo najbolje, da se združijo z Mladino, saj je tako oboje eno veliko kučanistično sranje.

 • tasilo

  “Ob tem ne gre pozabiti /…/ nekdanje žene Stojana Pelka Nataše Pelko”

  “vprašanje, če nista ravno Pelkova tista, ki še danes vlečeta vse niti v SMC”

  Pelkova vleče še vse kaj drugega … za začetek kakšnega stojana pa to … :)

 • Marija

  Počasi bom začela občudovati levake kako so sposobni,v svojem delovanju.Brez sramu in vrsti. Res je tako dobre želodce.

 • Common Sense

  Naj bo zgodba s SMC poduk vsem, ki mislijo, da je dobro sodelati z ekstremnimi levičarji in Šarcem. Naj bo to tudi poduk SD-ju kaj se bo zgodilo z njimi (samo da v tem primeru jim glasove krade Levica). Če ne bodo zategnili ročno, se umirili in odmaknili od populistične ekstermno levičarske retorike, bodo še veliko prej pristali v naročju Levice. Ta jih bo na njihovem terenu vedno “nadmudrila”.

  V splošnem pa je dobro in zelo zdravo, da v Sloveniji obstajata Požar in Nova24. Najbolj nevarno za preoblečene komuniste namreč je, če se o njihovih rabotah začne govoriti, četudi na (za njih) obstranskih medijih. A danes imamo internet, pred 30 leti ga ni bilo. Ko se začnme govoriti o ljudeh iz zakulisja, ti s tem izgubijo (ali izgubljajo) svojo moč. Malo po malo. To jih vseeno dela malce nervozne. Je pač potrebno toliko bolj “paziti”, to pa je naporno.

  Vztrajati. Kot pravi Levica, “No pasaran” :)))

  • Stric iz ozadja

   Moderndorfer pravi: “bomo sli pa se v LMS.” :)

   • Peter

    Preden pa LMS razpade bodo pa v štabu tako ali tako zamešali novo instant stranko.

    Za leve volilce, ker oni svojim strankam napak ne odpuščajo, no.

    • Common Sense

     In spet jih bodo nategnili….. . Brez vazeljine.

     • Peter

      Očitno jim paše, pa še ponosni so na to, da vedno volijo druge, ne tako kot tisti na desni, ki vedno volijo iste….

     • Stric iz ozadja

      Ce pa volis za “spremembe”.

     • Peter

      Ki jih pričakuješ od strank, ki vse prihajajo iz istega štaba?

     • Stric iz ozadja

      Ocitno. Majo pa novo ime in s tem videz sprememb.

     • Common Sense

      Fajn je biti moderen. Fajn je imeti najnovejši iPhone, pa voliti za novo, za spremembe:) Da ti občutek, da si v “trendu”.

   • tohuvabohu

    Porivalšek bo pa izvisel in se bo moral vrniti v svojo štalo.

  • tohuvabohu

   Malce živčne? Stalno nabijanje o sovražnem govoru in podobno izdaja kar hudo nervozo.

 • tohuvabohu

  Še enkrat vljudno prosim urednike, da navajate avtorje člankov s polnim imenom in na VRHU članka.
  V tem članku je R. O. enajstkrat uporabil formulacijo “naj bi”. Se vam ne zdi, gospodje uredniki, da pretiravate? Ali ne stojite za vsebino članka? Ne opazite, da se levaki norčujejo iz vas in vaše uredniške politike, pa tudi iz vseh, ki vas obiskujemo?

  • Stric iz ozadja

   Ne vem v cem bi bili tule drugacni od RTVSlo in 24ur, ki tudi uporabljata kratice imen pri avtorjih internetnih clankov. Prevelika uporaba “naj bi” formulacije pa pac pride iz tega, ce se zanasas samo na “baba cula, baba rekla” in se s tem pac najlazje izognes morebitnim kaznim na sodiscu, ce bi se zadeve izkazale za neresnicne (ali bi sodisce razsodilo da so neresnicne).

   • tohuvabohu

    Na MMC je večina člankov povzeta po STA, zato “avtor” ni tako pomemben. Če je njihov članek, je pa avtor ponavadi naveden. Avtor oziroma vir je pa vseeno vedno naveden na vrhu članka. Za 24kur mi pa dol visi, tega sranja ne gledam.
    Kar se tiče sodišč, pa formulacija “naj bi” ne velja kot olajševalna okoliščina.

 • milanček

  SMC in cmeravi avtist mirko grejo v 3pm, prišel je oderski gobcač šarec, tudi ta gre počasi po poti SMC-ja, prišla bo nova stranka izpod peresa murgeljskega uničevalca Slovenije in butast, ponavljam, butast narod bo to novo stranko volilo in skoraj doživeli orgazem, ko jim bo ta novi predsednik teh nategovalcev bluzil in lagal! Slovenceljni, a ni že čas, da razmišljate s svojo glavo in NE kar vam nabluzijo razni izprijenci bodisi na TV ali po “kinodvoranah”!

  • Common Sense

   Menda je tole z LMŠ že tretja ali četrta potegavščina, ne? Kdaj se bo folk naučil?

   • Slovenka

    Upam, da ne Ad Calendas Graecas ali po naše ob Svetem Nikoli.

    • xtc

     aZmotno,naučil se bo tisti moment,ko bo zmanjkalo levakom denarja in se ne bodalo nič zposodit in ko bo kriza.

 • garfi

  dlje kot bodo kućanovi Banditi pri koritih
  hujša bo streznitev Budalcev
  pelko izgleda kot Makaron
  o kriza reši nas

  • Common Sense

   Samo, da to ne bo streznitev za najhujše (politične) kriminalce, ker ti bodo pravočasno zbežali z ladje. Vedno je tako, ne samo v Sloveniji. In ravno tega se preprost folk ne zaveda.

 • Slovenka

  Kaj zdaj? Mamin sinček Cmerko na svoji koži spoznava, da imajo dejanje posledice. To pa seveda boli. Napake stanejo.

 • Nata

  Stojan ??

 • xtc

  Cerar je že mrlič,če nebi bil tako zabit in napihnjen bi še danes imel delujočo stranko kot JJ ,ki se hitro znebi izdajalcev in solerjev. in kučanovih krtov.

 • Slovenka

  Sicer pa, bodimo brez skrbi. Cerar ne jamra. On išče rešitve. Ni vrag, da ne bo našel kakšne res dobre rešitve in dobil za SMC pod palcem kakšne tri sedeže v Evropskem parlamentu. Mala malica za takšnega sposobneža, kot je on.

 • Olga101

  Prav jim je!

 • Stanislav Juznic
 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
  kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
   naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
   v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
  IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
  TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
  Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
  Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
  le preimenovanje
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  –––––––
  IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
  = LEVICA =
  =
  ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
  IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
  prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

  • Get Smart

   Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
   MILAN KUćAN,
   predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   in sicer leta 2013 v hotelu Union:

   “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
   tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
   uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
   komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
   formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
   in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
   predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
   INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

   —–
   * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

   TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
   babilonskih delavk Violete TOMIć,
   nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
   nato pa v “LEVICO”.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €

    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?

   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.