fbpx

Ko protestnik obelodani, zakaj je proti vladi: Na ulici so, ker ne želijo delati, hkrati pa bi denarno ožemali državo!

Foto: družbena omrežja

“Če bi zvišali socijalke bi nas bilo več. Bi več ljudi imelo časa protestirati. Tako pa SDS hoče znižati in narod bo prisiljen delat! Ne smemo dopustiti tega! Dol z gamadjo SDS-ovsko!” je v pogovoru okrog protestov črno na belem zapisala Jovanka Bekić. S tem je goreča podpornica protestov razkrila, kakšen je resnični razlog, čemu mnogi protestirajo. Ne želijo delati, saj je veliko bolj udobno početi nič in prejemati državno denarno podporo, hkrati pa ostane še veliko časa za ideološke igrice, imenovane protesti proti vladi.

Zapis Bekićeve se je znašel v Facebook skupini  v podporo Ivanu Galetu z Zavoda za blagovne rezerve, ki je nastala potem, ko se je Gale pojavil v oddaji na Tarča na nacionalni televiziji. S sprožitvijo domnevne afere okrog nabave zaščitnih sredstev so radikalni levičarji v tej Facebook skupini našli svoj prostor za hujskanje proti vladni garnituri, ki je s sprejemanjem pravočasnih ukrepov poskrbela, da se uvrščamo med najbolj uspešne države pri spopadanju z novim koronavirusom.

Glede na to, da je vlada s sprejemanjem korona zakonov poskrbela za pomoč ranljivi skupini prebivalstva in gospodarstvu, se je marsikdo z zdravo kmečko pametjo povprašal, kako je mogoče, da protestniki kolesarijo in vpijejo, kako naj bi bila vlada zanič. Čeprav pobudniki protestov, kot je Tjaša Prošek, navajajo, da protesti naj ne bi bili usmerjeni proti točno določeni osebi ali stranki, je jasno, v katerem grmu tiči zajec. Bekićeva je za razliko od večine pogumno priznala, da si pač želi sedeti doma, prejemati visoko socialno podporo, da bo lahko protestirala. Zaveda se namreč, da če bodo ljudje delali, ne bodo imeli časa za žvižganje in maškarado.

Fotografija osebe Franc Breznik - Privat.

Vsula se je vrsta kritičnih komentarjev
Resnični razlog, čemu večina s takim veseljem protestira, je na svojem Twitter profilu razkril poslanec SDS Branko Grims in ob tem poudaril: “Tale pa zmaga! V enem samem tweetu vsa resnica o parazitizmu levičarjev in s tem razgaljeno bistvo njihovih protestov. Gospe zahvala, da je, za razliko od organizatorjev, vsaj pošteno napisala, za kaj pri protestih v resnici gre. Najdragocenejše je, ko to udeleženci sami povedo!”

Zapis je sprožil vrsto reakcij državljanov, ki se zavedajo, da brez dela ni jela. Tako so se pojavili komentarji v smislu: To je slo realnost. Za #Leftists je oblast in denar, drugi pa so bili in so njihovi sužnji”; “To moreš bit blesav, da sploh kaj takega napišeš! Socialke ukinit vsem ki so sposobni za delo, ali pa uvest javna dela za vse ki lenarijo in živijo na račun socialne!!!”; “Delo jim smrdi, tuj denar pa diši.”; “Vse bi delali da ne bi delali”; “V tem komentarju je jasno povedano, da so na ulicah tisti, ki jim je vseeno za dobrobit Slovenije, ne želijo delat, ampak želijo, da se jim zvišajo socialni transferji? Da jih bo na ulicah še več! To nam pove vse ? Sedaj mi je jasno, zakaj so na ulicah! Ne želijo delat!”; “Ta je pa huda. Saj vemo, ampak da to nekdo napiše, te pa vseeno strese. Nekateri samo tuhtajo, kako bi šli z roko v tujo denarnico …”

Splošno znano je, da proteste podpirajo v LMŠ, Levici in SD. Zatorej ne čudi, da se v Skupini podpore Ivanu Galetu pojavljajo pozivi k odstopu vlade Janeza Janše. Da gre v skupini za podpornike omenjenih strank, razkrivajo rezultati ankete, koga bi volili, če bi bile državnozborske volitve. Sodeč po rezultatih ankete je največ podpornikov Šarčeve LMŠ, Levice in SD. Nekaterim se očitno kolca po oblasti.

Vir: Facebook skupina v podporo Ivanu Galetu

Usmerili se bodo v lepljenje plakatov
Proškova je v skupini delila sliko letaka z napisom: “Zbudi se! Vseslovenska vstaja naroda. Zate gre. Vsak petek ob 19h. Ljubljana in vsa slovenska mesta.” Poleg je pripisala, da se zaveda, da mnogih preko Facebooka ne dosežejo, zato so se odločili za pripravo letaka, da bi ga lahko vsak, ki želi, natisne, razdeli na za to namenjenih prostorih v svojem kraju. Podpornike protestov je pozvala, da naj bodo pozorni, kam plakat nalepijo, da ne bi prihajalo do nevšečnosti.

Foto: Printscreen

Nestrpnosti ne manjka
Kljub temu, da v opisu skupine piše, kako se ta Facebook skupina naj ne bi zavzemala za nobeno ideologijo in naj ne bi pripadala nobeni stranki, je jasno, da temu še zdaleč ni tako. Podpirala naj ne bi nestrpnega izražanja. Prav tako ne drži, da skupina naj ne bi podpirala kakršnekoli organizacije protestov in pobud. Žaljivih zapisov in fotografij na račun članov aktualne vlade namreč ne manjka, prav tako pa je zaslediti veliko pozivov k udeležbi na protestih, ki so v nasprotju z veljavno vladno uredbo, saj je masovno zbiranje v škodo javnemu zdravju. Očitno je osebni interes velik. Visoka socialna pomoč je očitno v velikem interesu. Nekateri nikakor ne razumejo, da iz državne blagajne ni mogoče samo jemati, potrebno jo je tudi polniti.

Hana Murn