fbpx

Ko Šarca in Jankovića na laž postavi kar moskovski župan! Gangster Janković je bil pri njemu z vladno delegacijo!

“Moskovski župan Sergej Sobjanin in ljubljanski župan Zoran Janković sta podpisala program sodelovanja med mestoma za obdobje 2019–2021. Slovesnost je potekala v navzočnosti ruskega premierja Dmitrija Medvedjeva in slovenskega premierja Marjana Šarca, ki je v Moskvi na uradnem obisku,” piše na uradni spletni strani moskovskega župana in na laž postavlja trditve Marjana Šarca in Mestne občine Ljubljana, da Zoran Janković ni del vladne delegacije v Moskvi.

Da bi bila vladna sramota po odpisu 29 milijonov evrov gangsterski družini Janković kar se da navidezno zakrita, so na obeh straneh, tako v kabinetu Marjana Šarca kot v Mestni občini Ljubljana, pred torkovim odhodom na vladni obisk v Rusijo zatrjevali, da bo Zoran Janković tja potoval samostojno. “Župan Mestne občine Ljubljana ni del uradne delegacije,” so zapisali.

Osrednji mediji so se tudi trudili, da Jankovića in Šarca ne bi nikjer slikali ali posneli v istem prostoru. Toda vse so na laž postavili kar na spletni strani moskovskega župana Sergeja Sobjanina. Tam so zapisali, da sta Janković in Sobjanin podpisala program sodelovanja med mestoma v navzočnosti ruskega premierja Dmitrija Medvedjeva in slovenskega premierja Šarca, sicer nekdanjega nekdanjega člana Jankovićeve Pozitivne Slovenije.

Zapis na spletni strani moskovskega župana.

Šarčeva morala na ravni Jankovića
Vezi med Jankovićem in Šarcem so več kot očitno ostale tako tesne, da ga je ta brez moralnih zadržkov vzel na uradno pot v Moskvo še z drugimi ministri in gospodarstveniki. To se je najbolj videlo že v trenutku, ko je v javnosti odjeknila informacija o odpisu 29-milijonskega dolga in ko bi moral Šarec zavzeti ostro stališče proti mafijskim praksam družine Janković, vendar se ni niti postavil na stran vladavine prava in se distanciral od tovrstnih anomalij, ki jih predstavlja enostavna prisilna poravnava, kot je to v oddaji Tema dneva dobro povedal poslanec Anže Logar.

Foto: Večer

Še več. Šarec je celo omenil, da je šlo za odločitev po črki zakona, pritlehno je obsodil celo takratno opozicijo, da naj bi ta glasovala za zakon, s čimer je ciljal na SDS in se še enkrat grdo zlagal. Redosled noveliranja zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju jasno kaže, da so zanj in v takšni obliki, ki je omogočila odpis Jankovićevih dolgov, glasovali izključno v koaliciji strank Pozitivna Slovenija, Socialni demokrati, Državljanska lista in Demokratična stranka upokojencev Slovenije leta 2013. In da se ne pozabi: Sedanji predsednik vlade Marjan Šarec je bi takrat takrat član Pozitivne Slovenije!

In čeprav se Šarec še tako trudi distancirati, je danes prav tako na strani Jankovića – tistega Jankovića, ki so mu pred 29-milijonskim odpisom dolga odpisali še 16 milijonov evrov dolgov, državljani pa že leta drago plačujemo račune za zavožene projekte in zadolževanje vodenja občine Ljubljana. Da grehov iz Mercatorja in človeških žrtev sploh ne omenjamo. Šarec in Janković se na vas preprosto požvižgata, ko v Moskvi nazdravljata s pregrešno drago penino in se mastita s kaviarjem ter si želita še več volivcev, ki jima bodo namenjali glasove in plačevali račune.

Peter Truden