Ko ti zaposleni nastavijo ogledalo: Kučanov prijatelj tajkun Petrič očitno ni sposoben upravljanja in financiranja Dela

Foto: STA

V poplavi informacij se velikokrat prezre pomembne informacije, ki odsevajo realno stanje v družbi. Naslednji zapis je nedvomno takšen. Govora je o zapisu direktorice Časopisno-založniške hiše Delo, d. o. o. – Nataše Luše, ki je z zapisom o padcu naklad časopisov in bizarnim predlogom, da bi slovenski davkoplačevalci sofinancirali plače novinarjev Dela, jasno nakazala, da tajkun Stojan Petrič očitno nikakor ni sposoben upravljati in financirati tega podjetja.

Gre za zapis z dne 19. oktobra na 5. strani časopisa Delo, v katerem Nataša Luša izpostavlja že sicer znano dejstvo, da naklada in branost slovenskih časopisov vztrajno padata, in to hitreje, kot velja za časopise na Zahodu. Glede na to, da je videti, da je časopisna branža v procesu izumiranja, ta poziva vlado Marjana Šarca, da naj ta naredi vse, kar je v njeni moči, da Delu pomaga.

Pomoč si je zamislila na takšen način, da je predlagala, da bi bili kar slovenski davkoplačevalci tisti, ki bi prispevali k distribuciji časopisa Delo in celo pri sofinanciranju plač novinarjev. Direktorica pa se ni ustavila le pri tem, saj je vladi predlagala, da bi ta poskrbela za drugačno porazdelitev denarja oglaševalcev z naslova državnih podjetij. Seveda je imela pri tem v mislih, da bi bil Delo tisti, ki bi bil deležen največje količine takšnega oglaševalskega denarja, in to ne glede na branost.

Foto: Požareport

Ob tem je potrebno zavedanje, da so takšne podjetniške ideje povsem neprimerne, saj bi kakršno koli financiranje Dela s strani države pomenilo nedovoljeno državno pomoč zasebnemu podjetju. Tisti, ki pa so le opazili pisanje Nataše Luša, so začeli prek družabnega omrežja Twitter opozarjati, da lastnik Dela, tajkun Stojan Petrič, ni sposoben upravljanja in financiranja Dela. Ob tem je treba opozoriti, da takšno pisanje dokazuje stanje duha tajkunov v Sloveniji, ki so se na podlagi političnih preferenc in na poceni način dokopali do medijskih družb, sedaj pa ti zaradi podpiranja vladajoče tranzicijske levice izstavljajo račune. Na ta način pa se dokazujejo tudi govorice iz Dela, ki govorijo o prihodnosti Dela.

Kadrovski cunami na udaru
Požareport navaja, da je govora o projektu “Delo kompakt”, ki v praksi pomeni združitev časopisa Delo in Slovenskih novic, do katere naj bi prišlo maja prihodnje leto (natančneje 31. maja 2019). Sicer sta dandanes rubriki črna kronika in šport na Delu in Slovenskih novicah že praktično združeni. Sama fuzija časopisov naj bi potekala istočasno s preselitvijo Dela z Dunajske ceste 5 (stavbe “črna vdova”) v poslovno stavbo Kolektor v ljubljanskem tehnološkem parku, pri čemer pa bo seveda prišlo tudi do velikanskega zmanjšanja števila novinarjev. “Samo okoli 60 naj bi jih še ostalo v skupnem časopisu, kar velja za veliko poslovno skrivnost, no, danes ima časopisna hiša Delo po javno dostopnih podatkih zaposlenih od 250 do 499 ljudi,” izpostavlja Požar.

Foto: STA

Sicer pa so že po prevzemu Dela s strani Stojana Petriča na Delu začeli odpuščati novinarje. Dolgoletnega novinarja Dela in nekaj časa tudi odgovornega urednika te največje časopisne hiše, Petra Jančiča, so odpustili ravno na dan, ko se je v Delu pojavil njegov članek o sporu med Brglezom in Cerarjem. Kučanov tajkun Stojan Petrič je očitno z valom odpuščanj želel ekonomsko upravičiti nakup v višini 7,3 milijona evrov. Takoj po Petričevem odkupu Dela je odpuščanje zajelo nekatera znana imena iz vrst urednikov in novinarjev. Poleg Erike Repovž, ki je pokrivala gospodarsko redakcijo, so morali oditi tudi Ljubo VukeličJelka Šutej Adamič in Maja Megla. Zaradi slednjih dveh so kulturniki podpisovali celo protestno peticijo.

 Mnogokrat se prikriva javno dostopne podatke, ki jasno kažejo, da je v zadnjih štirih letih mogoče videti, kako se je časopisna hiša Delo pogreznila s 43 milijonov evrov (2013) na 36 milijonov evrov (2017). Veliko pa tudi pove, da se naklada Dela giblje pri 20 tisoč izvodih, naklada Slovenskih novic pa nad 50 tisoč izvodi. Pri tem je zanimivo, da je tukaj govora o insajderskih informacijah, saj podatki o prodanih izvodih že dolgo niso več javno dostopni. Ob vsem tem pa mnogi zaposleni opažajo, da naj bi se Nataša Luša, nekdanja zasebna partnerica drugega direktorja Dela Andreja Kerna, komaj prenašala, odkar sta se razšla.

Ni kaj, osrednjemu komunističnemu glasilu res drastično pada naklada, ki spominja na obdobje bibličnih krav. To pa ni nič čudnega, glede na to, da ti gradijo na neresničnih zgodbah, kot je afera Patria, kar pa bralci ne odpustijo zlahka. Ti se tako raje zatečejo k drugačnim oblikam obveščanja in alternativnim medijem, ki poročajo o tem, kar s strani mainstream medijev ostane zamolčano.

H. M.

 • Miro Jereb

  In ta trapa predlaga da davkoplačevalci financirajo DELO…dajte no…a je ta baba še vedno v Kumrovcu…normalno da DELO pada če je nam poziciji direktorice taka zblojena baba.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Kaj pa počne Petričev Kolektor z vso težko mehanizacijo po vsej Sloveniji ?
   Tudi oni prodajajo časopise ?

 • VERRZIFIKATOR

  Stojanka Petrovič

  ZDRUŽENO DELO

  Zopet v modi združeno je delo,
  ki se prav mu Sizifovo reče,
  to je tisto delo, ki poteče,
  prej kot se resnično je začelo.

  Kdo in kaj se v delu tem združuje?
  Si res socializem ves pozabil?
  Zdaj bi znanje zlahka uporabil,
  ti resnično je postalo tuje?

  Se združuje, kar je na odpadu,
  praksa vendar te je naučila,
  in pa socialistična občila:
  združi se, kar blizu je prepadu.

  To pa je dodal kapitalizem:
  dokapitalizira se zadeva,
  vzame vsem se in potem pogreva,
  da je neodvisen žurnalizem.

  Skupno vse je, pravijo pogumno
  upravljalci združenega dela,
  družba tega najbolj bo vesela,
  da bo delo večno enoumno.

  Združeno bo, zadnja je novica,
  več rubrik zdaj združenih bo v eno,
  rdečemu se reklo bo zeleno,
  in lažem kar združena resnica.

  Ko z novicami se združi delo,
  stvar bo res uspešna, verjemite,
  v roke združeno jo le vzemite,
  saj kot humoreska bo veselo.

  Najbolj pa se boste nasmejali
  ob rubriki, ki bo še resnična,
  s svetom še edina točka stična,
  ja, osmrtnice ko boste brali.

 • Olga2345

  Čas je, da gre komunistični zmazek na odpad, skupaj s Petričem!
  Kot davkoplačevalci pa bi morali ovaditi tudi TV SLO, ki dela kot zasebna murglska televizija in jo prisilno financirano vsi državljani! Dovolj je komunističnih pijavk!

 • montyamp

  Ka , tu notri tudi majo idiote ????

 • učko

  Petrič je Kučanov đukac, tako kot Janković. Pri obema vse stvari naredijo njihovi zaposleni, Janković pravi da ima svoj “dream team” in prizna, da oni vse vejo kaj je potrebno narediti in naredijo. Petrič je tud ena navaden socialistični model, ki ga je partija nastavla na položaj in glumi pomembneža.

 • Franc Šink

  Ne bi me začudilo, da bo kmalu tako kot pri rtv. Naročnina obvezna.Ali znaš in ali nočeš brati, to ni važno.

 • RATATA
 • RATATA

  Mediji so naredili to državo. Točno takšno kot je.
  Zdaj jim mora država vsaj majčkeno povrnit za ves trud ki so ga aktivisti fspn že in ga še bodo vložili. Najboljš, da se trajno uredi odnos financiranja, avtomatizem, to je, tko, kot plačujemo položnice – na trajnik.

 • METULJ

  JA, KER IMA LEVIĆARSKI PRISTRANSKI – PRISTRANSKI JAVNI MEDIJ ČASOPIS DNEVNIK DELO TAKO RDEĆO KURO LUŠATEVO, ZA DIREKTORICO DELA IN NESPOSOBNEGA UDBOMAFIJSKEGA PETRIČA NA ČELU, SMO SLOVENCI ZADOVOLJNI ŠE PA ŠE!!

  KER ONA DVA S TOLPO ŠKARTNOVINARJEV NA ČELU SO GARANT, DA SE DNEVNIK ČASOPIS DELO POGREZNE U RDEĆI DREK, KJER JIM JE MESTO!!

  PA TA KURA RUDEĆA PREDLAGA DA VSI SLOVENCI REŠUJEMO IN PLAČUJEMO TO RDEĆE BRALNO SRANJE!! NORO – NORO TO RESS!!

  PREDLAGAM, DA FEHTATE VAŠE NAROČNIKE ZA FINANČNO POMOČ, HE HEE!!

  PA ITAK SE VE DA BOSTE SUNILI U RIT PRVO MALE NESPOSOBNE NOVINARSKE RIBETINE!! TISTE VELIKE RIBETINE NOVINARSKE, KI SO STALNO PLJUVALI IN ŠE PLJUVAJO PO DRUGAČEMISLEČIH IN KI ŠČITIJO KUĆANOVO TAJKUNSKO UDBOMAFIJO, PA BOSTE REDILI ŠE NAPREJ!!

  KAR CRKAVAJTE, SLOVENCI VAM ŽELIMO DA CRKNETE !!

  SLOVENCI ŽELIMO, DA POSTANE MEDIJSKA HIŠA DELO POPOLNOMA NOV, URAVNOTEŽEN MEDIJ, BREZ ENEGA TEH BEDNIH RIBETIN NA ČELUI!! JASNO!!!

 • Sodni dan

  90 procentov levičarskih medijev. Ne kupim njihovih cajtng pa če so zastonj. Poneumljanje ljudi na kvadrat!

  • Krtača 20

   Važn da verjameš na besedo vse kar ti jajo naploza. Prav take ovce rab.

   • ZatonMesecnikov

    Kje pa Jajo komu ploza? vsakodnevno. Urški?

    Še najbolj si z Ivanom janezem obseden ti in takšni kot ti. ker ste tako navajeni zadnjih 70 let. Socializem brez notranjega in zunanjega sovražnika je kot župa brez soli in prikuhe.

 • centurion

  Glavno, da Petriću teče drugi tir.
  Kolektor je že konektiran finančno na eno tirnico.

 • ZatonMesecnikov

  Namen je očiten. Spraviti Ljudsko Pravico/Delo in tam zaposlene na varno državno dojko, ter zaščititi njeno nacionalno pomembnost. Skupaj z ostalima dvema audio in video medijima, ki sta tam že.

  Delo živi le še od naročnikov samoupravljalcev penzionerjev, ki jih izobražuje in pravilno svetovnonazorsko usmerja. Tako že 60 let. In ki ga ne znajo odjaviti, pa še plačila so avtomatsko iz TRR-ja, ki jih ne znajo preklicati. Vendar naravi se ne da upreti… .

 • Antonius

  Čas je že bil, da se drugi konec palice dotakne tudi riti lažnivih novinarjev.
  Ko je bil čas, da bi se novinarji JAVNO uprli politikantsko – kleptomanskemu lastninjenju časopisnih hiš, so se kratkoumneži podpisovali pod pamflet in po Evropi lagali o PM Janši.
  Forumaški Petrič vsekakor ne bo na izgubi, ker mu bo za skoraj nič vloženega na koncu v lasti ostala *črna vdova*.
  Sicer pa, kdo bo bral tiskane medije, ker jim je naglavna skrb laž in družno udrihanje čez SDS in njenega predsednika Janšo. Celo v slovenskih Butalah Ljudje počasi spoznavajo, da je denar za vsakodnevni *cajtng* bolje zapravljen, če greš z njim na sladoled.

 • antimur

  Kot pravo uradno glasilo Foruma 21, Delo z neverjetno pritlehnostjo in kučanističnim podrepništvom trosi nizkotne in zavajoče hvalospeve o Jankoviću in njegovih 2000 uspešnih projektov v “najlepšem mestu”. Vemo kakšni so ti projekti, Janković je samo uničil našo prestolnico, ter iz naše bele Ljubljane spacal balkansko umazano in razkopano mesto, v katerem se počutijo lepo samo pritepenci iz vsega balkana in muslimani, kriminaci Jankovićevega kova, pedri, lezbijke, drogeraši, zločinci in rdečezvezdaši. Med to golaznijo pa zagotovo trpijo pravi, domoljubni Slovenci.

 • Simon Novak

  Pa kaj je že konec maše, da ste zahojeni đesnjaki že za računalnikom

  • Svele

   Ni bilo dečkov .in mase hitr konc

   • šmentanamuha

    Lepa druščina ste vi trije, prava levičarska reprezentanca.

  • Krtača 20

   Drkajo na telefone med mašo.

 • Svele

  ednik SDS zdravi zaradi psihične bolezni, njegova žena Urška pa da naj bi delala celo samomor. Kot da še to ni bilo dovolj – ko se jima rodil sin Črtomir, so mediji sprožili govorice, da ima novorojenček Downov sindrom, Delov novinar Dejan Karba pa se je na policiji zanimal celo za Črtomirov umor, saj naj bi ga po njegovem “umorili” z uspavali. Kot je

 • Svele

  Urška Bačovnik Janša je prejemala spodbudna pisma mamic otrok z Downovim sindromom
  Janševa žena Urška Bačovnik Janša je takrat reviji Jana zaupala svojo bolečo medijsko izkušnjo. “Nobeden od naju nikoli ni imel psihičnih težav. Hvala Bogu, saj v življenju lahko vsakega doleti bolezen. Sama kot zdravnica nimam absolutno nobenih predsodkov do duševnih bolezni in bi lahko o tem mirno govorila.

  • šmentanamuha

   Kaj si hotel povedati?

   • Svele

    A ne razumeš .ti bom po kmeck vedet dal.ursi črtu in Jakobu in Janezu Bog dej kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen crknte Janševi podporniki

 • Svele

  Obenem je poudarila, da ima posmehljiv odnos do ljudi, ki res imajo duševne težave. Sin Črtomir se je namreč rodil zdrav:

 • Svele

  Zato me je zelo pretreslo in tudi bolelo, ko sem začela dobivati sočutna in bodrilna pisma mamic otrok z Downovim sindromom, ki sem jim morala povedati, da je moj otrok zdrav.

 • Svele

  Hhahaja samo da je njen Črtomir zdrav hahahhahahah

 • Svele

  Reporter: Kako ste otrokoma razložili, zakaj vas ni doma? Vas je kdaj triletni Črtomir vprašal, zakaj ste v zaporu? Kaj ste mu odgovorili?

 • Svele

  Janez Janša: Povedal sem mu resnico. Zato, ker je parkelj iz Murgel organiziral veliki pok.Reporter: Ste v zaporu napisali zgodovinski roman Noriško kraljestvo, k

 • Svele

  Zelo redko zasledimo kakšno javno fotografijo družine Janša.
  Sedemletni Črtomir in petletni Jakob sta sinova Janeza Janše. Družina je bila na srečanju stranke SDS v Bovcu, ki je tudi eden najljubših krajev Janeza Janše.

 • šmentanamuha

  Kljub vsem milijardam, ki so jih pokradli državi in njenim prebivalcem so levičarski tajkuni nesposobni ustvariti kar koli. Zato poskušajo uvesti nazaj totalitarni sistem, kjer bodo lahko vzeli vse in vsakomur, kakor se jim bo zahotelo. Odgovornost pa je še vedno na volivcih, ki jih podpirajo.

 • Svele

  Laganje, sprenevedanje, sum da mu sledijo, da mu ostali vse podtikajo, žaljenje, primerjanje drugih znanih osebnosti s teroristi, nonstop kritiziranje drugačnih..

  A je to depresija, shizofrenija, psihoze? Ali pa nič, in se samo dela?

 • Svele

  Je pravi absolutist. Po moje ima večvrednostni kompleks – samo jaz, samo jaz, samo jaz, pa dolgo nič zelo dolgo nič, potem pa mladički, za Urško pa ni več prostora. Mogoče kdaj, če ga kje kaj zaščemi.

  Ampak saj je že v letih – ha, ha -pa mu bolj dol mahedra,

  Default avatar
  ladygagaaaa
  16 Apr 2015 16:42
  on ima antisocialno (psihopatsko) osebnostnjo motnjo —> beri spodaj
  http://www.karakter.si/du%C5%A1evne-mot … tna-motnja

  Default avatar
  brklc
  16 Apr 2015 16:50
  Torej če je človek bolan, je mus da trpi?

  Jp jp, in take vernike rabijo jajoti…

  Default avatar
  demencaa
  16 Apr 2015 16:55
  Demenca

  Default avatar
  mogoče pa
  16 Apr 2015 17:03
  Obsesivno-kompulzivna motnja?
  http://www.institutsatori.si/OBSESIVNA_ … _splet.pdf

  Default avatar
  megaboy
  16 Apr 2015 17:11
  brklc je napisal/a: Nič on ne trpi. Mi trpimo zaradi njegove bolezni.

  Default avatar
  MODERATOR!!!!!!!!
  16 Apr 2015 17:12
  A SLUCAJNO UZIVAS OB BRANJU TAKIH IN PODOBNIH DEBILNOSTI!!!!!!!

  A NI TOLE ZE MAL TUMAC?

  Default avatar
  111223
  16 Apr 2015 17:21
  MODERATOR!!!!!!!! je napisal/a: komu je bilo tole namenjeno? V tem postu ne vidim niča žaljivega, kaj ima tu moderator veze?

  Default avatar
  veš..
  16 Apr 2015 17:24
  assdasd je napisal/a: vsega se je naučil od tvojih….Ker je bolj brihtne narave, ste mu tudi tokrat fauš,
  da se zna braniti….raje razpravljaj o Jankoviču,. tolpi 571, sodstvu,…
  tam laži dosežejo naj višjo stopnjo primitivizma….sicer pa Slovenec ne more sovražiti Janše

  Default avatar
  hahahah
  16 Apr 2015 17:31
  veš.. je napisal/a: točno tako! brihten je on za sebe. za ljudstvo namreč ni naredil niti ene dobre stvari!

  Default avatar
  prvi april
  16 Apr 2015 17:47
  Sej vsi vemo za katero bolezen ima oblast, ki je zrcalo ljudstva. In sedaj imajo to bolezen že ljudje. Dokaz je najti kar v slovenskih novicah, v anketi, kjer sprašujejo ljudi, kdo je kriv za nastalo politično krizo (politična kriza je nastala zaradi Vebrovega odstopa, saj SD ni vedela, če bo ostala v koaliciji ali ne – SDS je v opoziciji in zato nima nobenega vpliva na koalicijo, oziroma sploh ne more biti kriva za politično krizo koalicije).

  Seveda pa ena tretjina ljudi meni, da je za nastalo politično krizo koalicije kriv Janez Janša.

  Če to ni znak, da je ena tretjina ljudi mentalno zaostala, potem res ne vem kaj je.

  http://www.slovenskenovice.si/novice/sl … anjo-jansa

  Default avatar
  na glavi brisača
  16 Apr 2015 17:49
  to je paranoidna shizofrenija, se mi smili njegova žena in otroka..problem je s takim bolnikom..

  Default avatar
  telovadec
  16 Apr 2015 18:51
  Tip je sociopat, čisto preprosto.

  Se mi pa “smili” Urška, taka čedna in izobražena punca pa s takim starim sociopatom. Ampak očitno ji tak paše ker ji paše denar in pozornost (pa četudi negativna).

  Janša je nevarna oseba za državo in ljudi in tak človek sploh ne bi smel bit v parlamentu. Pa ne zato ker je desničar ampak zato ker je psihopat.

  Zato vsi tisti ki tako šinfate Cerarja in njegovo vlado, lahko ste samo srečni da imamo za premierja nekoga ki je zdrav v glavi, sočuten, človeški in nepristranski. Boljšega od Cerarja nikdar ne bomo dobili.
  Če pa bil bil danes Janša na njegovem mestu bi nam pa trda predla.
  **************************
  § ▲ !

  Default avatar
  nekoč smo rekli
  16 Apr 2015 18:57
  Nekoč smo takim in podobnim osebnostnim motnjam rekli kar žlehtnoba.
  Zdaj ima pa že vsak pojav svoje ime, od čustvenih vampirjev, preko narcisoidne motnje, do mejne osebnostne motnje. Če laže, pripisuje drugim svoje napake, za nič ni odgovoren, manipulira in ponareja dejstva, potem je en navaden psihopat, tako kot smo rekli ekstra žleht ljudem.

  Default avatar
  hm,
  16 Apr 2015 19:15
  111223 je napisal/a: res ne?
  potem moraš bit pa hudo bolan.

  Default avatar
  nečakinja3
  16 Apr 2015 19:29
  Danes me je s5 prepričal, da ima Murglomanijo, med drugim.

  Default avatar
  hja
  16 Apr 2015 19:30
  Neumni so mediji, ki mu še vedno nastavljajo mikrofon. JJ je že leta nazaj izgubil razsodnost in kompetenco. Takšnega tepčka družba izloči tako, da ga ignorira. Žal tudi mediji niso več tisto, kar bi morali biti, pač pa predvsem manipulacija …

  Default avatar
  jst_ja
  16 Apr 2015 19:39
  Ma nek svoh sociopat je. Jaz mislim, da nosi en mocen kompleks manjvrednosti, ki se navzven kaze kot potreba po igranju zrtve in iskanju sovraznikov, ki ga ogrozajo na vsakem koraku.

  Je pa na dosti nizkem nivoju komuniciranja, taktnost mu je spanska vas. Govori v stilu, ki ga razumejo za svojega in ocitno podpirajo le manj ozavesceni ljudje.

  Je pa tudi res, da ga leve elite dejansko onemogocajo, ker se bojijo za svoje mreze, vendar sem preprican, da se najbolj onemogoca sam s svojimi izjavami in delovanjem. Le z malo vec inteligence in taktnosti bi ze zdavnaj premocno vodil Slovenijo.

  Default avatar
  kreta
  16 Apr 2015 19:49
  Shizofrenija.

  Zraven pa se zlehtnoba in paranoja.

  FacebookTwitterGoogle+PinterestDeli
  Seznam tem
  1 2 »

  Meditacija za vse, ki zjutraj nimajo časa
  turška kava
  Obisk Srbije

  Bolj je sveže, bolj je zdravo

  Da bo potovanje še lepše

  Med.Over.Net

  Recept: Hitra jabolčna pita4

  Postavljanje meja ali izsiljevanje pri otrocih3

  Recept: Nimate časa? Enostavno in hitro pripravljena jed
  2

  Moji sklepi ne bolijo!
  3oglas

  Sindrom karpalnega kanala lahko zdravimo na več načinov, tudi z jogo
  2

  Vse, kar mi daje občutek topline, umirjenosti in sprejetosti, me krepi in opogumlja
  2

  storitev omogoča

  search …
  SlovenščinaSlovenščina
  DOMOV
  AKTUALNO
  ZDRAVJE
  ŽIVLJENJSKI SLOG
  DRUŽINA
  FORUMI
  PORTALI

  • šmentanamuha

   Hudo je s tabo, človek Svele.

   • RATATA

    on je ćoveće

    • šmentanamuha

     Mah, človečnjak …

 • Srečko Starič

  Delo prej ko crkne, prekasno je….

 • Svele

  Kot znan vaški domobranec naj bi se že kot starejši mladoletnik med vojno obnašal bahaško in se najraje ukvarjal s prekupčevanjem na črnem trgu.

 • Svele

  Enkrat naj bi ga vaščani celo zalotili, ko je ukradel vola na kmetiji v Butajnovi in ga prignal na kmetijo v Spodnji Veliki vrh, vendar ga je moral vrniti. Sočnih zgodbic je še več, vendar so se Setničani najbolj razburili zaradi podatka, da je Janez kot v napetem trilerju pobegnil iz jame v Kočevju. Kot trdijo, to ne drži. Res naj bi bilo le, da je bil zaprt v Škofovih zavodih skupaj še z enim vaščanom, Albinom Zorcem, in da so ju po koncu vojne izpustili. Ta zgodba je znana celi vasi in vsi se čudijo, da se je šele pred okoli desetimi leti, ko je Janša zamenjal politično opcijo, začelo govoriti o herojstvu in trpljenju očeta domobranca …

 • Svele

  Urška Bačovnik Janša je govorice o psihiatričnem zdravljenju svojega moža zavrnila, prav tako je zavrnila govorice, da naj bi se poskušala ubiti. Zavrnila je tudi govorice o tem, da naj bi bil sin Črtomir huje bolan, omenjena revija pa je kot prva objavila njune skupne fotografije na snegu.

 • Svele

  že dlje časa spremljajo govorice o bolezni zakoncev in sina Črtomirja, pojavile pa so se tudi govorice, da naj bi bil njun sin mrtev. Premierjeva žena je govorice zanikala in dejala, da so presegle vse meje dobrega okusa.

 • Svele

  Ma nek svoh sociopat je. Jaz mislim, da nosi en mocen kompleks manjvrednosti, ki se navzven kaze kot potreba po igranju zrtve in iskanju sovraznikov, ki ga ogrozajo na vsakem koraku.

  Je pa na dosti nizkem nivoju komuniciranja, taktnost mu je spanska vas. Govori v stilu, ki ga razumejo za svojega in ocitno podpirajo le manj ozavesceni ljudje.

 • Svele

  minut nazaj
  Janša je nevarna oseba za državo in ljudi in tak človek sploh ne bi smel bit v parlamentu. Pa ne zato ker je desničar ampak zato ker je psihopat.

 • Svele

  Urška Bačovnik Janša je prejemala spodbudna pisma mamic otrok z Downovim sindromom
  Janševa žena Urška Bačovnik Janša je takrat reviji Jana zaupala svojo bolečo medijsko izkušnjo. “Nobeden od naju nikoli ni imel psihičnih težav. Hvala Bogu, saj v življenju lahko vsakega doleti bolezen. Sama kot zdravnica nimam absolutno nobenih predsodkov do duševnih bolezni in bi lahko o tem mirno govorila.

 • Svele

  ednik SDS zdravi zaradi psihične bolezni, njegova žena Urška pa da naj bi delala celo samomor. Kot da še to ni bilo dovolj – ko se jima rodil sin Črtomir, so mediji sprožili govorice, da ima novorojenček Downov sindrom, Delov novinar Dejan Karba pa se je na policiji zanimal celo za Črtomirov umor, saj naj bi ga po njegovem “umorili” z uspavali. Kot je

  • xtc

   Ti a ti Downovim sindromom pustijo pisati tule?

   • soc

    Počasi se bom že o tebi začel spraševati, ker tega ultimativnega degena še nisi vrgel v greznico… Na shit listo, pardon, da ne bo kak primerku podobno dementni Domen Savič videl v teh besedah poziva k nasilju.

 • sodnikisozločinci

  Odpuščanja so davek na presstitucijo. Padanje naklade tudi…

 • xtc

  Delo je medijska greznica,ki so jio komunistina vsak način hoteli obdržati v svojih krempljih in so jo porinili svojim tajkonom,koinkretno Petriču.
  Petrič ni niksakor nobeden sposoben menedžer kot se ga kaže,ampak ,je uspešen preko dogovorne ekonomije,pomoči kučanovega omrežja in politike in tako se je tudi polastik Kolektorja,ki je sedaj še gradbeno podjetje,ki dobiva državne posle preko prirejenih razpisov.
  Glede Dela-delo je živelo dokler je država z zakoni zaukazovala,da morajo vse firme kupovati in državne ustanove,partijsko propagando.
  Ko je zadeva morala na tržno realnost se je pokazalo,da je neprofesionalna,nekonkurenčna in še kaka in bi kot taka že davno morala v stečaj ali likvidacijo.
  Druga stvar pa je tumasta novinarka,ki prihaja z povsem nerealnimi in socialističnimi blodnjami,ki nimajo stika z realnostjo.
  In država nima kaj pomagati zasebni družbi in medijem.
  Prav tako pa je treba večino medijev postaviti vključno z državnimi na tržne temelje.
  Skratka žensk kljub kao visoki šolanosti(?????????????),ne dojame,da je njihov “produkt” nekonkurenčen,slab,nezanimiv ,predrag in nekakovosten zato se na trgu NE prodaja.
  Očitno ženska ne razume ,da je težava v 2produktu” in nekonkurenčnem podjetju.
  Razlaganje in blodnje ,da so pač oni “družbeno ” pomembni za državo je pač abotno,ko firma nima več produkta,da bi jo obdržal na trgu pač,mora bodi si v prestrukturiranje in poizkati konkurenčen produkt ali pa firmo zapreti in ,ker Delo ne zmore očitno ne prvega ne drugega je treba pač firmo zapret zaposlene pa na boerzo.
  Sleje kot preje,bo tudi na drugih tajkunskih medijih in RTVS prišlo do podobnih stvari,sleje kot preje bodo morali stopiti na realni trg in z konkurenčnimi produkti ter prestrukturitranjem v vitkejše poslovanje-in to je vsa zgodba in nič jamrat.

  • Get Smart

   Ja, to je to, razen tist o realnem trgu = pomni:
   KOMUNIZEM=SOCIALIZEM=FAŠIZEM=MURGL JUGOKOMUNIZEM…=
   “plansko gospodarstvo” nje – centralni komite ureja “trg”.

   MURGL KOMI JUGA, tako kot njene kaviarKOMINTERNISTIČNE gazde, ki kontrolirajo od oka nje +90 % medijev tega sveta, v Sloveniji pa +++99 %,
   bodo VEDNO ohranile toliko MEDIJEV in toliko watchdogićev, kolikor se jim zdi nujno potrebno za očuvanje tekovina revolucije.
   Trg tu ne igra vloge – trg (ljudje, ki nevede kupujejo agitpropagando, so le “dodana vrednost”),
   MEDIJ je najmočneše orožje, ki ga sedaj imajo za OHRANJANJE TOTALNE KONTROLE nad DRŽAVNIM APARATOM
   (Državni zbor, vlada, sodstvo, šolstvo … vse = TOTALITARIZEM nje)
   in imajo več kot dovolj naropanega denarja, da si financirajo AGITPROPAGANDO.

   Svoje psičke in še kakega bedaka, ki tam po kakem naključju pobira drobtinice z gazdine mize, pa bodo seveda vedno držali na špagi.

 • Get Smart

  Omenjeni časopisi NISO slovenski,

  ampak so v lasti MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE =
  = njenih fejk tajkunćetov tipa Stojanće nje =
  = FORUM 21 = priHVATIzacijski oddelek KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji,
  torej so v Sloveniji, niso pa slovenski, saj niso v lasti kakega Slovenca, ne delajo za SLOVENIJO in NE DELAJO po slovenskih običajih, navadah, kulturi.
  .
  “Časopisi
  NEDELJSKI, Dnevnik, Delo, Večer …. vse šund revije Lady, Obrazi, Jana, Smrklja … vse
  to je V LASTI, razumete POJEM ” v lasti”, je V LASTI kaviarŽIDO KOMINTERNE = MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = OKUPATORJA =
  v njihovi lasti so, psi=samoimenovani WATCHDOGI delajo za svojega lastnika, ki je
  kaviarŽIDO KOMINTERNA.

  POOP kanalizacija je v lasti taiste strukture = nabiralnik KOMUNISTIČNE PARTIJE
  JUGOSLAVIJE na bahamih, ki ga zdaj prepisujejo na drug nabiralnik, na Sholaka nje = je KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE.
  Itd.
  Sledimo?
  Saj ni težko,
  IME medija, ime lastnika medija (dokler pač lahko slediš TOKU DENARJA = nič bat, ustavilo
  se bo VEDNO pri kaviarŽIDO KOMUNJARI = vedno).

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Kaj je nasračkala tista reva v Delu? “DA niso sami sebi namen.”
   Res je, delo samoimenovanih watchdogićev je DELO za GAZDO =
   vlasnika nje = lastnik je MURGL KOMI JUGA in ona dela za MURGL KOMI JUGO = “čuva tekovine revolucije” =
   sami si pravijo watchdogići, njihov uradni naziv v MURGL KOMI JUGI je
   “družbenopolični delavci”, njihov nadrejeni tovariš Kućan pa jim pravi
   “vojaki revolucije” =
   =
   Milan KUćAN: “Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije.”

   .
   In v sredini je watchdoginica LAŽNIVO zapisala, najprej, da so slovenski, kar je LAŽ, so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI, in ŠE VEČJO LAŽ,
   da so naredili “veliko za državo Slovenijo”.
   A ja?
   Kaj pa?
   Kaj?
   Vse, kar delajo, je DELO za ohranjanje MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
   OKUPACIJE,
   ropanja Slovenije, uvoza naprednih muslićkultijev
   in LAŽNIVKA ti naonanira, da je ona naredila veliko za državo, država pa zanjo kao ne.
   DRŽAVA Slovenija (to smo mi, SLOVENCI, pošteni delavni državljani),
   bi tudi taki lažnivi delavki dali kos kruha in ji našli primerno zaposlitev, saj podjetja rabijo tudi čistilke prostorov in kar je podobnih pomožnih del, ki jih je edino zmožna taka uboga revica.
   Če pa jo DRŽAVA MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   za katero je NAREDILA TOOOOOLIKO dobrega,
   ni pošteno nagradila,
   bi pač dala MURGL KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI odpoved
   ter si delo poiskala pri ljudeh,
   ki za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH LOPOVOV,
   delavce plačamo.
   Spomnite se primera,
   kako je NAJBOLJŠ ÐUPLJAN na svet nje ÐUPLJANJKOVIć nje
   BOSANSKE radnike, ki so mu gradil STOŠČE nje,
   nagnal domov BREZ PLAČILA.

   ÐUPLJANJKOVIć je tako kot PETRIć član FORUMA 21 in
   član KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

   Pamet v glavo.