fbpx

Ko ugasnejo dotoki denarja, na dan privrejo frustracije in sovraštvo: Tako se je na tnalu znašel župan Radencev Leljak!

Župan Roman Leljak in Irena Petek Petka (Foto: FB IPP/STA)

“Z nostalgijo se spominjam mirnih časov v občini Radenci pred ustaškim županom,” je na družabnem omrežju Facebook zapisala Irena Petek Petka iz Radencev, kjer županuje Roman Leljak. Leljak je v svojem odzivu razkril, da imajo tako grobe besede občanke svoj razlog – družinsko ekonomijo je namreč poganjal občinski denar. Enaki razlogi na ulice poganjajo petkove kolesarje in nevladne organizacije, ki protestirajo proti vladi.

Župan Roman Leljak, v javnosti znan po tem, da je jasno in glasno izrazil nestrinjanje z obstojem Titove ceste, je v svojem odzivu uvodoma poudaril, da običajno ne reagira na takšne zapise in se vprašal od kod toliko sovraštva do njega? Ker seveda Leljak ve, kje tiči srž sovraštva, je razkril naslednje: “Elektro Petek nima več pogodbo z občino, Irena Petek ne sprejema več honorarjev od občine, mož od Ide Petek zmaguje na razpisih za likovni pribor. Denarni mir starih časov bi bilo vredno vrniti, se strinjam. Tožilci, ki se borite za 20.000 € plače v EU, dela imate tudi v Sloveniji”.

Leljak je očitno Petkovo razburil
Očitno pa je Ireno Petek Petka, ki med drugim velja za ljubiteljico rdeče zvezde, zelo zmotilo, da si je Leljak drznil razkriti, kaj se skriva za vsem skupaj, saj se je odzvala z daljšim komentarjem, ki je ravno tako poln sovraštva in primitivizma. “Eh, jaz pa sem bila prepričana, da ga bom dregnila z besedama “ustaški župan”. A mu je očitno ta naziv všeč. Ker ga oni tam prek meje izdatno financirajo. Ali pa mu morda mama ni utegnila prevesti moje objave v hrvaščino, ker je bila preveč zaposlena s preganjanjem onega hudega strica na črko “T” izpod postelje, ki ga že tretje leto preganja vsako noč?”, je zapisala uvodoma in v zaničljivem tonu do Leljaka in njegovih podpornikov zapisala, da bo od sedaj naprej pričela objavljati od spodaj navzgor, ker Leljak in njegovi pristaši po njeno naj ne bi zmogli do konca prebrati daljšega stavka. “Zdaj, ko je polprofesionalni župan, ima očitno še več časa pisati zgodbe, ki so namenjene zgolj njegovim kanibalskim obiralcem kosti.”

Vir: Facebook IPP

Vir: FB IPP

V odzivu je Petkova še poudarila, kako naj bi iz Leljaka vrela čista zavist, ker lahko Petkova “familija” lepo (pre)živi, kot pravi za to naj bi bile potrebne pipica. “Vsak zase, na svoj in za svoj račun, vse življenje. Za razliko od njega, ki ima v občinski vreči končno sekiro v medu. Kar mu vse do njegovega 54. leta, ko je po spletu nesrečnih okoliščin postal župan, ni uspelo.” Po njenih besedah je Leljaku uspelo le pridelati 8 milijonov dolga in ogoljufali stotine ljudi.

Foto: Petek Irena Petka

“Za zdaj ga rešujejo laži, manipulacije in zloraba občinske oblasti in sam gospod bog, ki mu je, bivšemu komunistu, menda obljubil odpustek za vse dolgove, če ga bo začel primerno propagirati… Sicer pa sem spet dobila dokaz, da moje objave streljajo direktno v sredino tarče. Super. Da ne reagiraš na moje objave? Hahaha…ta pa je res dobra. Za onega s pištolo z mehkim…(khm) pa bo že karma poskrbela. V glavnem, dragi moj ustašek, ustavil me ne boš! Razen, če me ubijejo tvoji mehki č-ji… Da bi bil vreden spoštovanja Petkove familije, ki jo tak rad omenjaš, pa boš moral nad mavrico še nekaj stoletij plačevati za svoje grehe,” je še pripisala. 

Vir frustracij in sovraštva levičarjev je jasen
Omenjeni primer dobro razkriva, kaj je vir frustracij in sovraštva posameznikov, ki tako grobo obračunavajo s tistimi z desnice. Ko se ugasnejo dotoki denarja, jim zavre. Nič drugače pa ni niti s protestniško in kulturno srenjo, ki protestira vse odkar je na oblast prišla vlada Janeza Janše. Fotografije in objave Petkove razkrivajo, da se sama s protivladnimi protestniki zelo dobro razume. Udeležuje pa se tudi protestniških akcij in se z velikim zanosom fotografira s frontmanom protestov Jašo Jenullom. Z velikim veseljem s svojimi sledili deli fotografije plakatov, ki denimo prikazujejo premierja Janšo v zaporu.

Vir: Irena PP

Resnično žalostno je, kako daleč so nekateri sposobni iti. Seveda ima vsakdo v demokratični državi pravico, da izrazi svoje mnenje, a vendarle je pri nujna neka osnovna kultura dialoga. Sovraštvo namreč le spodbuja sovraštva, kar pa na koncu ne prinese nič dobrega.

Sara Kovač