Koalicija se ne upa soočiti z voljo ljudstva: referenduma o Marakeškem sporazumu ne bo!

Odbor za zunanjo politiko je na svoji včerajšnji nujni seji zavrnil predlog Slovenske demokratske stranke, ki je predlagala razpis posvetovalnega referenduma o zloglasnem marakeškem sporazumu, ki je bil potrjen v ponedeljek. Javnomnenjska raziskava Nova24TV, ki je edina prikazala mnenje javnosti o marakeškem sporazumu, je sicer jasno pokazala, da ga javnost ne podpira!

Poslanec Branko Grims je v imenu predlagatelja nujne seje med občasno burno razpravo večkrat ponovil, da bi morali ljudem s posvetovalnim referendumom o globalnem dogovoru ZN o migracijah omogočiti, da sami odločajo o lastni usodi. Ob tem se je tudi zavzel, da bi se vnaprej obvezali k doslednemu spoštovanju odločitve, ki bi bila sprejeta na morebitnem posvetovalnem referendumu. V globalnem dogovoru ZN o migracijah po njegovem mnenju ni nobenih koristi ter, nasprotno, ogroža varnost Slovenije in povzroča nepotrebne ogromne stroške. Dogovor po njegovem mnenju tudi ogroža temeljne vrednote tako Slovenije kot Evrope in daje prednost migrantom pred lastnimi državljani.

Janez Janša je po poročanju STA med drugim izpostavil, da omenjeni globalni dogovor migracije opredeljuje tudi kot človekovo pravico. Okrcal je medije, da ne objavljajo anket glede dogovora, saj po njegovem mnenju večina Evropejcev temu dogovoru nasprotuje. Ob vložitvi predloga za razpis posvetovalnega referenduma je povedal sledeče: “Toliko o naši suverenosti oziroma o vaši suverenosti, o kateri tako veliko govorite. Ravno za suverenost tukaj gre. Tako da nam niste pustili nobene druge možnosti kot to, da vložimo zahtevo za posvetovalni referendum, če verjamete v svoje besede, če verjamete v to, da se da to razložiti na pozitiven način, kar tukaj sprejemate, boste z veseljem pritisnili na tipko za to, da o tem odloči ljudstvo. Gre za njihovo prihodnost, ne samo za vašo.”

Poslanci koalicije in predstavniki vlade so se branili s floskulami in lažmi
Člani odbora iz vrst vladajoče koalicije so med drugim menili, da gre pri referendumski pobudi SDS za poskus sejanja strahu in povzročanja delitev med Slovenci, ter tudi opozorili, da bi z razpisom posvetovalnega referenduma nastali nepotrebni stroški, ta sredstva pa bi lahko Slovenija porabila koristneje. Prav tako so se poslanci iz vrst koalicijskih strank posluževali floskul, kot so populizem in laži, da dogovor za Slovenijo ne bo obvezujoč in bomo sami določali migracijsko politiko tudi v prihodnje. Generalna sekretarka ministrstva za zunanje zadeve Simona Leskovar je pred člani odbora za zunanje zadeve dejala še, da bo globalni dogovor ZN o migracijah formalno potrjen na Generalni skupščini Združenih narodov prihodnji teden.

Foto: STA

Javnomnenjska anketa Nova24TV pokazala, da javnost škodljivega marakeškega sporazuma ne podpira
Kot so pokazali rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za Nova24TV pred tedni pripravila agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da je marakeško deklaracijo potrebno zavrniti, ker bo škodovala državam, v katere prihajajo migranti. S to trditvijo se strinja kar 54,2 odstotka vprašanih. Zgolj 19,3 odstotka vprašanih meni, da je omenjeno deklaracijo potrebno podpreti, ker bo dodatno zaščitila pravice migrantov, medtem ko 26,4 odstotka vprašanih meni, da ne vedo dovolj in ne morejo presojati.

J. Ž.

 • Foglof Tunek

  Kolikokrat sn vam rekel… človekove pravice ne morejoin ne smejo biti predmet referenduma. Kapish?
  A niso migranti ljudje?…Večji kot marsikateri SDS-ovec !!!

  • šrauf

   Painkiheref:” Ne preklinjam,ne kadim,ne pijem,ne lažem….o,hudič,spet mi je čik padel v šmarnico…

  • Janez Novak

   Naše pravice seveda ne štejejo?! Mi moramo sprejemati tujce, ki nas prezirajo in sovražijo, ki se nočejo integrirati, še delati nočejo, in smo jih dolžni vzdrževati in se podrejati njihovi kulturi.

   • Duhec

    Ti si iz pravega testa.

  • Beli Medo

   Bebo migracija ni človekova pravica kapiš

  • Vince Blake

   Od kdaj so pa migracije človekova pravica?

   • šrauf

    Foglof:” Ne preklinjam,ne kadim,ne pijem,ne lažem….o,hudič,spet mi je čik padel v šmarnico…

 • tonite falco

  Levičarji so eni sami lažnivi kljukci, ki delajo proti interesom naroda. Kratko malo to je izdaja slovenskega naroda. Krivci za to pa nelegitimna obstoječa vlada, ki sploh ne bi smela biti v parlamentu! Slovenci kdaj nam bo dovolj!!!

 • pajot

  Ljudstvo v Sloveniji ima oblast v ustavi,v resničnem življenju pa ima oblast kućan in njegova mafija.

 • lokec

  Hvala bogu, da ne bo referenduma. Razlog je pa po mojem eden. Na referendum bi prišlo premalo ljudi in ne bi uspel. Le zakaj ste zamenjali to povečanje volilcev za veljavnost refrerenduma za fiskalno pravilo. Kot bi otroku dali pol grunta, če bo v šoli odličen. Vedno bolj se mi dozdeva, da se da desna stran zanalašč podrejati levici.

  • Duhec

   Zanalašč za drobtinice.

  • Janez Novak

   Imaš kar prav. Desnica se zgolj dela, da je proti migrantom, ker pač koketira s svojim volilnim telesom. V resnici pa podpira globalistično evropsko politiko. Kje so slovenski evropski poslanci desnice? So kdaj povzdignili svoj glas zoper evropski holokavst, ki se dogaja vsem na očeh in s podporo skoraj vse evropske politične elite? So raje previdno tiho in dvigajo roke za dokončno rešitev evropskega vprašanja, ki je nič več in nič manj kot odprava avtohtnih Evropejcev. To se vidi tudi v tem, da podpirajo globalista Webra za predsednika evropske komisije. Sami karieristi, oportunisti, hinavci in strahopetci.

   • šrauf

    Ta “cuker desnica” to počne zaradi (kratkoročnega) biznisa, levica pa izključno zaradi ideologije. Oboje sponzorira globalni kapital, ki ima svoj interes. Na koncu bo pa najebala nič kriva navadna raja….

 • Janez Novak

  Evropski in slovenski politiki nam pišejo scenarij za dokončno rešitev – evropski holokavst. Zraven Evropejce zmerjajo s ksenofobi, rasisti, fašisti. Zgodovina se res ponavlja.

  • alojz

   Bojim se , da bo ta terorizem povzročil vzpon še enega Hitlerja. Tudi on je bil dolgo rešitelj Nemčije. Nemci so ga ustoličili. Pa židi niso nastavljali bomb in streljali nemcev. Naše politike pa nič ne izuči.

   • šrauf

    Radikalna politika povzroča radikalen odziv….

    zgodovina se ponavlja press

 • Duhec

  Pa naj bojo protesti, referendumi al karkoli tretjega, kjer je Janša, ne bo uspeha.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Se nikoli nisem njih volil, ampak skoraj 25% volilcev je bilo samo za SDS. V normalni drzavi bi bil zmagovalec volitev premier, le v komunajzarski Sloveniji so sistem priredili tako, da lahko kradejo volitve z obskurnimi in nepomembnimi strankami. 2011 bi moral bit pofukankovic (jebem mu cefursko mater) premier in ne JJ… ampak levuharji ste tolk fukneni, da vam ni jasno, da s takim volilnim sistemom izgubljamo vsi…

 • alojz

  Ali imamo tudi mi pravice? Da nas na ulici muslimani ne ustrelijo, zakoljejo, razstrelijo ali povozijo. Za vsako teroristično dejanje bi morali odgovarjati zagovorniki migrantov.

  • Garbage man

   Dolžnost vsakega slovenskega državljana je,da zatre fizično vsakega neprilagojenega (ki se noče integrirat) posameznika

 • Antonius

  Podpise bo treba zbirati, da ljudstvo vladajočim raznarodovalcem v parlamentu in vladi pove, da se z njihovim absolutizmom ne strinja.
  40 tisoč zbranih podpisov vladajočim nalaga, da prisluhnejo volji ljudstva, izraženi na referendumu.

  • Kučko pod pručko

   Dragi Antonius. Tako bi moralo biti, vendar si je komunajzarsko udbo-mafijska zalega z domovanjem v Murglah stvar priredila svojim potrebam in se tudi po referendumsko izrečeni volji požvižga na volivce. Spomni se referenduma o večinskem volilnem sistemu, ki ga je potrdilo tudi Ustavno sodišče, pa so ga tardeči ignorirali.

   V dobro nam gre edino to, da je Kratkonogi vse bližje tisti gospe, ki ne izbira med levimi in desnimi, ampak samo zamahuje s koso. Takrat se bodo njegovi podrepniki in ritolizniki pobili med seboj, kar jim je pred leti že napovedal Drnovšek. Šele takrat si lahko nadejamo normalnega življenja, kakršnega uživajo drugod v civiliziranem svetu!!!

   • janez cepec

    ma tud Matilda vas ne jebe, nč se ji še ne mudi uzet Kučkota s tega sveta.. od kega bo pa poj Princ teme navodila sprejemu, koko nej narod farba pa nateguje?

   • pajot

    Rajtam,da bo najbolj učinkovit ulični referendum. če bo prišlo do njega.

   • Antonius

    E, dragi prijatelj Kučko pod pručko, v končni posledici so se zbrane podgane v veleizdajalčevi vladi vendarle za=bale z vsiljevanjem muslimanstva v majhno Slovenijo. V osebnih tragedijah prelita kri, kriminal, posilstva in ustrahovanja s strani šerijatarjev po celi zahodni Evropi, vendarle počasi rojevajo pričakovane sadove. Desnica postaja volilno vse bolj uspešna, kar nam dokazuje njihovo zmerjanje s skrajnimi desničarji in fašisti.
    Ne nazadnje je dokaz, da se odpor proti uvažanju muslimanov širi je tudi napor OZN in bruseljskih podkupljencev, ker poizkušajo demokratično izpovedano besedo spraviti za nagobčnik.
    Se, dogajajo se spremembe, kar bomo spoznali že na naslednjih volitvah v Evropski parlament.
    Tudi VELEizdajalčevo vtikanje v dnevno politiko nam dopoveduje, da njega, njegove politikante, tožilce in krivosodje zelo skrbi za njihovo vse bolj vprašljivo kleptomansko prihodnost.

  • samsara

   Jaz bi s tem taktično počakal.
   Ljudstvo rabi dodatne ure inštrukcij za to ‘zahtevno tematiko’. Priti mora v naše loge zadostno število obarvanih tujerodnih znanstvenikov (marakeška izmenjava znanja, kadrov…), ki so najboljši možni učitelji za to področje.
   Po pretečenem določenem času šolanja, nabranih izkušnjah šolajočih, se bo raven razumevanja množic dvignila in takrat bodo dani pogoji za velik uspeh referenduma in sesutje tujerodnim prijazne, domorodnim pa sovražne vlade.

 • BlackOpsSystem

  In zato ker se ne upajo-ker vedo, da imajo narobe a ližejo riti v EU, bodo-so narodu ki jih plačuje in vzdržuje, rekli JEBITE SE !!!!! Do kdaj ljudje bomo to trpeli??? A ni dovolj, da smo sužnji v tej demokraciji??? Al moramo biti tudi tujci pri sebi doma???!

 • Common Sense

  In kje je problem? Zbrati podpise in to je to. Referendumsko vprašanje: “Ali ste za to, da Slovenija odstopi o Marakeškega sporazuma o globalnih migracijah?” Če smo lahko za vsak pi*kin dim delali referendum, lahko še enega.

 • tohuvabohu

  Rdečkarji se poserjejo na ljudstvo in na njegovo voljo. Vedno so tako delali in vedno bodo. Ljudstvo rabijo samo za to, da lahko vladajo in kradejo.

 • Imperial Commando

  Poglejte celotno sejo, resno, za kozlat, najbolj mi je pa zmagal na koncu, ko je predsedujoči, levićarski degen Nemec iz SD (!) vprašal pred glasovanjem, če mora našteti točke za katere se glasuje, točke ki so jih sestavili predlagatelji, pa so vsi levićarji samo nemo in hitro odkimavali :))))

  • janez cepec

   a tega pa nis porajtu, k’ je Nemc prašu, če obstaja še kešn od posrancu, k’ mu ni kej jasn, čeprou jim je Glupi Branko 135 krat povedu eno in isto stvar. Branko j? očitn mislu, de je na občnem zboru SDS, kjer je use treba 100 krat povedat, pa debilne ovce še skoz ne zastopjo modrih Pastirjevih misli.

   • Imperial Commando

    Grims jim je lepo razložil zakaj se gre, pa ga je degen Nemec stalno prekinjal, levićarji pa tudi enega konkretnega odgovora niso imeli, samo čustva, človekove pravice, sovražni govor, širjenje strahu ter ostale levićarske floskule. Vmes se je parkrat slišalo tudi Orban in Slavini.

 • šrauf

  LeviĆarji v zagovoru markeške deklaracije trdijo,da migracije niso človekova pravica in ,da nasprotno trdijo desničarji s ciljem zastraševanja in manipulacije….
  FOGLOF TUNEK:

  Kolikokrat sn vam rekel… človekove pravice ne morejoin ne smejo biti predmet referenduma. Kapish?

  Ne preklinjam,ne kadim,ne pijem,ne lažem….o,hudič,spet mi je čik padel v šmarnico…PRESS

 • soc

  Ja, kakšno presenečenje… Tudi za Kučanovo ekstra penzijo ni bilo referenduma, te stvari so vendar dobro mislečim ljudem samoposebi umevne.

  • MižekFiga

   Iz RTV izbrskajte komunistične parlamentarne razloge za to podvojeno pokojnino. Ob novem letu nam ne škodila zabavna oddaja.

 • Duhec

  In zato so se vsi SDS politiki udeležili protesta pred parlamentom.

 • MižekFiga

  Komunisti (beri: Levičarji, Partijci, ….) ponovno revolucionizirajo, kakor da drugega ne znajo, tokrat globalno, da si zagotovijo komunistični fevdalizem, tam kjer ga še ni. Za civilizacijo gre, ne bomo nasedli !!!

 • luckyss

  Zadeve v “visoki politiki” niso tako enoznačne kot si navadni smrtniki predstavljamo…
  Ali kdo od vas ve kakšne bi bile posledice naše zavrnitve tega marakeškega sranja..morda negativne ocene neke “bonitete” z A- na D — In potem posledični padec BDPja ter standarda ?!
  Sam sem proti temu sporazumu, čeprav baje ni zavezujoč, je pa res, da ga nisem bral v celoti…
  Smo se pač osamosvojili iz države kjer smo bili prvi na vasi v neko zvezo kjer smo zadnji v mestu…

  • montyamp

   Me pa glih zanima kaj si ti predstavljaš ???
   Z IQ-jem sobne temperature boš seveda podpiral izdajalce .

  • šrauf

   ..morda negativne ocene neke “bonitete” z A- na D — In potem posledični padec BDPja ter standarda….

   Najbolj učinkovita “proti migrantska ograja” zapufanih levaških ekonomij….

  • nevtrino

   No, preden napišete takšne neumnosti, dajte še enkrat premislit, a bo šlo ?

   • luckyss

    Za ovce so dejstva očitno moteča..

    • DEATH TO COMMUNISM

     Zabavno je brat tvoje poste z “dejstvi”. Cloveka raznese od smeha!

     • Common Sense

      Krivičen si do kuže. Ne razumeš. Kuža vse ve in je o vsem pravilno obveščen. Po skrivnih kanalih mu politiki tega sveta prišepnejo svoje resnične misli in namere. Njemu in samo njemu. Zato tudi ve kaj so “dejstva”. Ostali tu gor smo mu lahko samo hvaležni, ko nam vsaj tu in tam is svoje polne sklede “dejstev” blagodejno navrže zanj že obglodano kost. Hvala mu.

 • Olga2345

  Mogoče bo pa koalicija laže sprejela,ko bomo nadeli rumene telovnika in jih zmetali iz parlamenta?!!

  • Stric iz ozadja

   Ker so tudi Macrona in LREM iz francoskega parlamenta?

  • Flower Power

   samo pazi da ne boš zamenjala posrano plenico za rumen telovnik…..pri debilih nikoli ne veš……

 • Flower Power

  grims je včeraj izjavil da je zemlja ploščata in je v ohlajanju….na robu je noriško kraljestvo kralja Janeza I: in tam je še zaenkrat toplo in obstaja možnost da najdejo črnega panterja……..kot glavni geolog v kraljestvu trdi da je kraljestvo bogato z nafto…….

  • MižekFiga

   Blesimeter (1-100) ti je iz okroglo 109 narastel že na 111. Zavidljiv rezultat, ni kaj !!!

   • Flower Power

    je to inštrument iz noriškega kraljestva…….tam je menda pravljično število 666………

    • MižekFiga

     Izvleci glavo iz ddr. Kučanove riti, pa boš zavohal pravo EU Slovenijo !!!

     • Flower Power

      vi pasjejebci ste navajeni na riti….predvsem pasje……

  • Imperial Commando

   Zemlja je mogoče res v ohlajanju, vse ostalo si se seveda tipićno levićarsko zlagal.

   PS: v Evropi so nekdaj res obstajali levi , panterji in ostale zveri, če misliš da nakladam pojdi enkrat v prirodoslovni muzej . Otroci imate baje popust.

   • Flower Power

    to da so bili panterji v evropi vem sam….vem tudi da vso človeštvu izvira iz afrike….grims naj bi izviral iz tunguzije…….

    • Imperial Commando

     Glede izvora človeštva se srenja še tepe, ker se po svetu najdejo vedno starejši človeški ostanki. O tem od kod dejasnko izviramo ne mislim razpredati, sem pa mnenja, da Afrika trenutno pač drži rekord starosti ostankov. Bomo še videli kako in kaj.

     • Flower Power

      mi štajerci smo iz doline nila…….dolenjci so pa izpod sahare…..vsaj po žeji sodeč……..

     • Imperial Commando

      Če bi sklepal po žeji bi potem bilo logično , da so iz sahare, pod njo je namreč džungla in vlage kolikor hočeš.

     • Flower Power

      sahara ni naseljena, najmanj pitne vode pa ima podsaharska afrika…..

     • Imperial Commando

      Zakva so pa vsa skoraj vsa večja jezera, kot tudi izviri večine rek ravno tam?

    • nevtrino

     Žal je to, kar veste, očitno napačno.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Hahahaha, pa lizike jim tut talajo… lahko si bo izbral rdeco… haha

  • šrauf

   Rzultat kavsa dveh zadetih hipijev je flower power….

  • janez cepec

   Grims je idijot. a j’ treba še kej povedat?

   • Duhec

    Vodeno glavo ma. Nič čudnega pol.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Rad bi enkrat poslusal govore desnakov skupaj z vami levuharji. Tako, da se jih da ustavljat in da lahko utemeljite vase preklinjanje, pa da vidim kaj se vam zdi tako spornega… Ker drugega kot levuharskih floskul, posplosevanja in sprenevedanja od vas ni.

 • Stric iz ozadja

  Vsaj ne bo zapravljenega denarja za posvetovalni referendum.

  • Igor Kavalar

   Super matematik iz ozadja: Kaj je več 3 milijone € za izvedbo referenduma, plačila državljanom za nedeljsko delo in odločitev usode ljudi v rokah ljudstva ali 123 milijonov € za ilegalce?

   A rabiš polovičko al pomoč publike?

   • Stric iz ozadja

    Kaj pa ce dobis oboje? (Primer: drugi tir, dobil si kar dva referenduma pa se drugi tir bos)

    • Igor Kavalar

     Tu imaš odgovor zakaj je do ponovnega referenduma prišlo.

     https://www.domovina.je/vili-kovacic-zamolcani-zmagovalec-pravne-bitke-proti-vladi-v-zadevi-2-tir-bojijo-se-me-kot-hudic-kriza/
     Ustavno sodišče je pred dnevi ugotovilo neustavnost referendumske zakonodaje in pri tem pod vprašaj postavilo veljavnost septembrskega referenduma o 2. tiru.
     Ta je bil nedvomno neustaven, saj je vlada v nasprotju z ustavo enostransko nastopala v volilni kampanji in za to trošila davkoplačevalski denar.

     Kakorkoli se je ljudstvo odločilo, tako pač bo.

     In ne mi govorit, o denarju, ko ste zapravili 3 milijone za referendum o umetni oploditvi žensk. Še dobro, da niste predlagal referendum o nepomembnih stvareh za npr. uporabo zobotrebcev.

     • Stric iz ozadja

      Ljudstvo je bilo na drugem naceloma proti pa to ne pomaga bas kajne? (padel zaradi prenizke udelezbe) Kaj ce so na posvetovalnem proti pa se rezultat zavrne, ces bil je samo posvetovalni?

     • RATATA

      V nedeljo greš lahko v odprto trgovino.

     • Igor Kavalar

      Ljudstvo je povedalo svoje. Sam se ne strinjam, ker se mi zdi 27 kilometrov za 1 milijardo preveč za moj okus, moram pa takšno odločitev upoštevati. Ampak referendum je bil vsaj dovoljen in se je ljudstvo lahko odločilo.

      A veš kako gre ta zgodba z prenizko udeležbo?

      Najprej so 20 let govorili po medijih kako so referendumi nepomembni, potem so razpisovali referendume o manj pomembnih stvareh zato, da znižajo udeležbo, potem so omejili referendum na zbiranje 40.000 podpisov, potem so po nekaj nezaželjenih referendumskih odločitvah ljudstva poštekali, da bo treba dodati kvorum, ki bo toliko visoka da bo skoraj vsak referendum padel, potem so nakladal, da so referendumi predragi, da so ljudje totalne ovce, ki ne znajo misliti…. vse samo zato, da se ljudstvo nebi odločalo in bi bila oblast absolutna.

      Problem udeležbe jutri lahko rešijo, če jih moti nizka udeležba.

      Sprejmejo zakon kot Belgija, Avstralija, da morajo vsi obvezno iti na volitve, referendume, drugače plačaš denarno kazen. Pa imajo 99% udeležbo.

      Kaj ti je bolje prisila na volitve, odprava referenduma (diktatura tipa fašizem, nacizem, komunizem, šeriat) ali prostovoljna odločitev?

      Moje mnenje je, da se referendum propagira kot nekaj pozitivnega, dodatno se uvede e-volitve, butasti kvorum se ukine, kar se pusti je zbiranje 40.000 podpisov in odpravi posvetovalni referendum.

      Pri nas imaš take koristolovce, da bi šli scati proti vetru za nekaj fičnikov zato mora biti referendum zavezujoč.

      Po volitvah pa analiza in ponovno pozitivno propagiranje k participaciji in čim več neposredne demokracije ljudi pri oblasti.

  • nevtrino

   Še posebej, ker ga nikakor nočejo narediti na primer skupaj z volitvami, ne ?

 • m_m

  In? Pa dajte gospodje v SDS, NSi in še kje povedati, zakaj imate stranke? A res ne znate organizirati javnih protestov?
  Dajte malo pljunit v roke in kaj naredit zato, da animirate narod.
  Protesti so tudi nekakšne referendum, a niso?

  • nevtrino

   Ne, referendum je osnova demokracije, protesti so pa lahko tudi slabi.

 • Igor Kavalar

  Torej, če oblast zavrača referendum kot obliko razprave, družbenega konsenza in demokratičnega soodločanja ljudstva, potem pristaja na primitiven nivo komunikacije?

  Primer Slovenije v praksi:
  Leta 91 se iz gosenice Slovenija prelevi v metulja. Leta 2018 se pa Slovenija iz metulja spremeni nazaj v gosenico?

  • Aron

   Poslance smo ravnokar izvolili, da v našem imenu sodelujejo v demokratičnem procesu. Naj naredijo svoje delo.

   PS: Slovenija raste, se razvija, če pa ti stagniraš imaš pa resne probleme s samim sabo, niso krivi begunci.

   • nevtrino

    Poslance smo izvolili ?? S koliko glasovi ? S kakšno volilno udeležbo ? Koliko glasov so dobili ministri ?
    Seveda, Zlovenija se razvija, ampak samo za nekatere kojote, a ne …?

    • Aron

     Ajaaaa, sedaj je pa problem volilna udeležba :)))) Noro, kakšno kognitivno disonanco imate v glavah hahahah

     • nevtrino

      Ne, seveda, za provokatorske nategovalce to sploh ni problem, da ima minister le nekaj malega glasov, kje pa…

   • Igor Kavalar

    Nobeden jim ni dal mandata za podpis Marakeške deklaracije, ki jo je podpisal Cerar ob manjši pristojnosti vlade (ko ni bil v bistvu sploh več mandatar, ker je odstopil) niti da bo Šarec izvajal cenzuro nad svobodo govora, niti da bo koalicija prepovedovala izvedbo referendumov, ker si je sama vzela eksluzivno pravico odločati o usodi ljudi.

    Če bi to povedali javno na volitvah, tudi levičarji nebi volili zanje (mentalni sužnji so izključeni, ker bi ploskali tudi Hitlerju, ki je izvedel enake ukrepe).

    • Aron

     Kako da ne? Zakaj bi bila deklaracija kaj drugega kot dokument v pristojnosti vlade? Bodimo pošteni, nasprotovanje deklaraciji nima veze z de facto nasprotovanjem, bolj je posledica interne politike in rasizma.

     Zakaj pa nisi protestiral, ko smo prodali NLB? zakaj nisi vpil referendum ob prodaji?

     • Igor Kavalar

      Vlada, ki odstopi nima nobene pristojnosti podpisovati mednarodne sporazume.

      Med narodni = sporazum med narodi. Cerar pa ni narod razen, če si je vzel še to pravico (da misli, da je država in narod on sam, kot pravi diktator).

      On ni nič več in nič manj kot eden izmed 1.7 milijona volilnih upravičencev, ki mu večina pove kaj naj naredi in to je to, ne pa da on večini diktira svoje voljo do ostalih državljanov, ki mu jo je v glavo zapekla mama Merkel!

      J* se meni za državno firmo, ki naredi 4 milijarde minusa, ob dejstvu da kasira državljanom po 7% obresti, če ga pa naložiš ti pa še 1% ne dajo!

      Če bi bilo pomoje, ne bi ta minus pokrival vsi državljani, ampak samo tisti, ki so naredili minus v državni banki (kreditodajalci brez zavarovanj in kreditoprejemniki ki niso plačali).

      Izgubili bi vse premoženje pa ga lahko prepisujejo na tete, žene, strice. In delati bi morali na minimalcu v dobro družbe, da bi odplačevali miljardne dolgove. Tudi če traja tisoč let, puf bi se poplačal ker bi bil deden in ne bi zastaral, bo pa njihova familija odplačala.

      To bi bil dober nauk za vse prevarante v naprej kakšne sankcije jih čakajo, pol naj pa probajo če upajo!

     • Aron

      Kje v ustavi piše, da vlada nima pristojnosti kot v.d.? Ali je to zraslo na tvojem zeljniku? Ni dal Cerar novembra dokument še enkrat v potrditev vlade? Vlada spet ni imela pristojnosti?

      Resno, treba se bo pogovarjati v legalističnih debatah, tole nekaj na pamet pa kar kdo čuti in misli, dejstva in pravo pa ni važno, ne pelje nikamor. Učitelj in kmet ne moreta biti enakovredna sogovorca v debati o osemenjevanju telice.

     • Igor Kavalar

      Oni si tolmačijo tekoče zadeve po svoje in Cerar ni bil tehnični mandatar, kar bi pravilno po njegovem odstopu morali izvoliti. Kakšna butalska država pa smo, da premier odstopi, pol pa še 6 mesecev vodi vlado!

      Cerar je že leta 2015 kršil 308.člen KZ https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/308-clen-prepovedano-prehajanje-meje-ali-ozemlja-drzave, bi moral biti danes za rešetkami skupaj z vsemi ostalimi, ki so mu asistiral, pa je on lahko ustavni pravnik gor ali dol, zakon je za vse enak ali gre za tihotapca z kombijem ali pa z pozicije oblasti!

     • Aron

      Kje to piše? Ustava, zakon, pravilnik, uredba? Me resno zanima.

      Za drugo pa… mešaš pravne institute. Le čevlje sodi naj kopitar pa to.

     • RATATA

      Aron, stokrat sem ti že rekel, da ni treba dvigovat noge ko ščiješ!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Sej referenduma o tem, ali Slovenci hocejo imet med sabo kozjejebske ilegalne socialne migrantske parazite, tudi niso izvedli. Pol se bodo pa cudili, ko bodo to svojat nasli mrtvo v jarkih, po gozdovih, v grapah, v jaskih…

 • rubec

  Navijači maracashške deklaracije naj podpišejo izjavo, da bodo vsaj črnuha namestili v svojo klet. Da bo tudi matiću in podobnim imbecilom jasno kam, v podrum.

 • MižekFiga

  Počilo bo

  • DEATH TO COMMUNISM

   Komaj cakam!!!!

   • Duhec

    In pol bota prva in edina padla. Ok, jst te bom probala rešit, sam ne okol govort.

    • DEATH TO COMMUNISM

     V tem primeru me prosim pusti crknt…

     • Duhec

      Men je vsakega vojaka, ki se bori za pravo stvar žal. Ne morm, sori.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ampak tebe ze vnaprej prosim, da mene pustis crknt. Drugo je, da me resi kaksna lepa, diseca, pametna in gladka desnicarka. E, to je pa drugo.

  • Nata

   + + + + + dobro bi bilo, ja !!

 • Anton

  zoper so levičarji pokazali in dokazali, kot mnogokrat do sedaj, da jim je figo mar za Demokracijo, za mnenje naroda, razen, ko se gre za korist njih samih, za časa volilcev, takrat jih je polna usta obljub, potem pa jih doleti demenca, kot ničkolikokrat do sedaj,, skratka licemerji, kar me nikakor ne preseneča.

  sarkazem press

 • Imperial Commando

  Tista levićarska izjava zmaga: “ne vidim potrebe po tem referendumu”. Seveda, če pa rezultat 100% nebi bil njim v prid.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Tko kot je barbika izustil, da se mu testiranje posrancev za droge v parlamentu ne zdi primerno… “Seveda, če pa rezultat 100% nebi bil njimi v prid.”

   • Lustrator

    Začenši z njim samim.

 • nevtrino

  Zakaj bi kdorkoli podpisoval karkoli, če sploh niti naj ne bi bilo zavezujoče ??

  • Flower Power

   ker ni bilo zavezajoče tudi nobeden ni podpisal……

   • nevtrino

    Zakaj se pa potem sploh kdo s tem ukvarja ??

    • Imperial Commando

     Še boljše, zakaj ne upajo vprašati ljudstva kaj si misli??

   • Imperial Commando

    Kako ni nobeden podpisal, se je potemtakem državni sekretar šel samo sončit dol?

    • Andrej

     Ploskat.

     • nevtrino

      A, za ploskanje malo v Maroko, kajne ?

  • Andrej

   A si že slišal za AKLAMACIJO? aklamacija aklamácija -e ž (á) množično pozdravljanje z vzklikanjem, s ploskanjem: sprejeli so ga z aklamacijo; aklamacije ljudstva / bil je izvoljen z aklamacijo soglasno s ploskanjem ali z vzkliki, ne z glasovanjem

   Tako pomembne stvari se sprejemajo s ploskanjem, ne s podpisovanjem.

   • nevtrino

    Zakaj bi kdo to sprejemal, aklamacija ali kakorkoli, če torej nima vsebine ?
    Ta komentar pa itak ni namenjen vam, pač pa kateremu bralcu z manj blefiranja in zavijanja, pa več razsodnosti.

    • Andrej

     Ni mi treba verjet, ampak Marakeš se je sprejemal z aklamacijo. Nobenega podpisovanja ni bilo. Zakaj take reči sprejemati se sprašuje večina državljanov. Marakeš ni zavezujoč, so pa z aklamacijo dosegli takšno kvoto, da bodo 17.12.2018 v Varnostnem svetu ZN (ta pa je zavezujoč) sprejeli takšno deklaracijo, da bo zavezujoča. Razen za tiste, ki imajo pravico VETO. Mi pa nimamo niti pravice referenduma, niti razprave, niti mnenj. In zakaj misliš, da blefiram?

     • nevtrino

      Nič ni verjeti, dobro je vedeti. Meni ni treba razlagati, kaj je aklamacija, kakšne so procedure. Se mi pa zdi, da ne berete prav dobro, kaj je kdo napisal tukaj.

 • MižekFiga

  Že Primc z volilci je dokazal, da je komunistična oblast izgoljufana. REFERENDUM je bo edino pravo merilo volje volilcev, dokler volitve ne bodo v enem tednu in to preko interneta. IN seve obvezne !!!

 • Duhec

  So what, se bote pa oborožili. Joj, kolk bo samomorov?!

  • DEATH TO COMMUNISM

   A se ti trudis bit fuknena al je to tvoj naraven talent?!

   • Duhec

    Dobr sklepam. To je to.

    • DEATH TO COMMUNISM

     A to ti pove kosmatinka v ogledalu??

 • Andrej

  Neverjetno, kako nekateri lahkotno in zafrkljivo jemljejo islamizacijo. Menijo, da je to poraz Janše, ali pa SDS. Silno bodo začudeni, ko bodo spoznali dejstvo, da je to poraz nas vseh.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Takrat bodo spet krivili JJ, ker “ni nic naredil proti”… En debil je pred casom kle gor napisal, da “gorje drzavi, ki ima tako opozicijo”. Resnicno razgledan izlocek…

  • Duhec

   Fak no, sej pišete, da so grdi, slabi, nesposobni, umazani, leni itd. S čim vas pol ogrožajo, če ste v vsem boljši ali pač ne in se bojite konkurence?!

   • DEATH TO COMMUNISM

    Neprilagodljivi, nasilni paraziti so, brez najmanjsega namena integracije. Razumes kaj to pomeni al se rajs vdam???

    • Duhec

     To slednje. Nekak mi je všeč.

     • DEATH TO COMMUNISM

      OK. To velik pove o teb! Ogromn!

     • Imperial Commando

      Pove, da raj vidi da odnehaš, da ga ne razsuješ čisto :))

     • DEATH TO COMMUNISM

      Jaz bi jo rajs bril, da bi vsaj spodobno izgledala, pa se ne pusti! hahahaha

     • Duhec

      Hahaha. Pojma nimaš.

   • nevtrino

    Menda ja ni težko ugotoviti, da ne gre za konkurenco. Povsem enostavno: če hoče kdo prepotovati svet, biti migrant, ali karkoli podobnega, kar naj, na svoje stroške, – nikakor pa ne na moje, ne na naše stroške !

    • Duhec

     Pridejo s svojim dnarjem, na svoje stroške. Spet napaka.

     • Imperial Commando

      Potem jim ne gre tako slabo, zakaj si potem želijo evropske sociale, če pa so s svojim denarjem zmožni prepotovati toliko držav do cilja??

     • Duhec

      Streho nad glavo so jim zravnali z zemljo, no ne vsem, eni so se pač prklučli in grejo odkrivat prelepo Evropo.

     • Imperial Commando

      Kdo je maročanom zravnal hišo, pakistancem, eritrejcem, albancem, …..

     • DEATH TO COMMUNISM

      Kdo je komu zravnal streho nad glavo v Bangladesu, Pakistanu, Nigeriji, Maroku, Tuniziji…?!?!?!?! Bo slo?!?!?!

     • Imperial Commando

      Hahaha točno

     • Duhec

      Sm napisala da ne vsem, eni so se prklučli. Morš me brat.

     • nevtrino

      Vas je res škoda brat.

     • Imperial Commando

      Se pravi je 20% pravih revežev in 80 % oportunistov.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Sej je revezev manj kot 5%!

     • Imperial Commando

      Verjetno manj kot sem rekel ja

     • Duhec

      Ja.

     • DEATH TO COMMUNISM

      NIhce od nas desnakov ne pravi, da naj se resnicnim beguncem ne pomaga. Treba je pa ustavit naval in jih PREVERIT, ne pa kar spuscat v Evropo! Velika razlika! Pa razne Samije odjebat iz drzave, ce mu je sodisce zavrnilo prosnjo za azil! Kaj ima parazit se za delat tukaj?!?!?

     • nevtrino

      Lepo, ne, ampak ne na naše stroške.

     • Andrej

      S tem denarjem bi lahko doma odprli krasno firmo. Torej?

     • DEATH TO COMMUNISM

      Zakaj potem povsod kamor se zaredijo zahtevajo socialno podporo, namestitev, hrano po njihovem pofukanem okusu, zepnino?!?!?!? Bos znala to razlozit??

     • Duhec

      Taki zakoni. Pač izkoristijo.

     • DEATH TO COMMUNISM

      In to, ker gre tut od tvoje bruto place in imas zato nizjo neto, se tebi zdi OK?!

     • Duhec

      To pa ne. Sam glej, men več unih 90 pofukancev pokrade kokr mi bo teh 200 parazitov. Večina noče ostat a veš?! Dobr no, če si bojo ustvarli družine, bojo.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ce ostanejo v EU, to pomeni,d a jih tut mi placujemo. Za to ni treba, da so v Sloveniji. A si res tolk zarukana?!?

     • Duhec

      Neeee, večja škoda je, če ostanejo.

     • Andrej

      To ti pa jaz lahko povem. Zato, ker naši lastni evropejci preko dobro plačanih državnih služb to organizirajo. Na najin račun, seveda. Ne bomo propadli zaradi njih, ampak zaradi nas samih. Če jih Fajonova vabi bi bili neumni, če ne bi prošli.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Hvala, ampak sem kosmatinko Duhca vprasal.

     • Andrej

      Oprosti. Ampak, od Duhca ne boš nič izvedel, ker se zelo spretno zafrkava. Za to ima dar. Pa zjezil bi te rad. Za drugo mu ni mar. Sam, da se dobr ma.

     • DEATH TO COMMUNISM

      To je baba… kosmata! Baje… baba mislim. Kosmata je ziher.

     • nevtrino

      A v tem “se ima dobr” ?

     • nevtrino

      Hohoho, pa kje se najdete z zavajanjem ?

   • Andrej

    Ko boš njihovemu vraču prišel v pesti boš drugače piskal. Izgnal, v vseh ozirih, te bo. Ne bo te več. Huf.

   • Andrej

    O grdi, slabi…. nisem rekel niti besede. To si je Duhec izmislil. Ogrožajo nas pa naši lastni, ker na njihovo vabilo prihaja islam sem. Na moj račun, seveda. Ne morem jaz toliko zaslužiti kot lahko brezdelnež porabi. Pa to so ti že stokrat razložili.

   • Lustrator

    Poglej si urejenost njihove družbe v svoji domovini ali pa enklave v zahodnem svetu in se prepričaj na lastne oči, če že možgani nočejo sodelovati.

 • janez cepec

  predučeri. pozn zvečer, sm neki šaltu kanale pa pridem na Novo 24, ne vem, a j’ bla ponovitu al u živo. skratka, Branko G- glupi in Bernard B-utasti sta pričala, o migrantih sevede. bla sta kot une dva tastara pr Muppet Show-u, k’ na balkomu modrujeta. moderatorka je bla taka ket Miss Piggy, umsko sicer na nižjem nivoju. Butasti Brščič je sicer govou u samih tujkah, kar se sicer lepo sliš, sm ne vem kok cilnega folka ga je zastopil, k so itak debili. .mal ga pa zemljepis jebe, namreč ugotovu je, da sta Afganistan in Pakistan u soseski z Emirati in Katarjem. iz vesolja, mrbit. Glupi branko je govoru o veleizdaji naših vodilnih, nism pa slišu, de bi kešnga ovad. neki sicer serjejo z ustavno obožo, sam če so taki kriminalci, bi mogl odgovarjat za te rabote, in to ne ne politično. je pa Glupi Branko ugotovu, de očitno ni tadrug u vrsti za Princem teme, da ga Logar klub fijasku na volitvah še vedno prehteva, zato je u svojem klobasanju in zaljenju nadmašio svoj’ga firerja, upajoč, de se mu bo s tem prkupu. skratka, en kup klobasanja od obeh protagonistov, miss Piggy pa tko ni vedla zakuga se gre

 • Duhec

  Kakorkoli, Evropa je preveč lepa, napredna in odprta. Pa še babe so nepotešene. To je to. Mladci prihajajo.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Upam, da te horda njih do smrti nateguje! Baba blesava!

   • Duhec

    Nesramno, zelo zelo nesramno. SDSovsko.

    • nevtrino

     Ne, kvečjemu LDSovsko.

    • DEATH TO COMMUNISM

     To bi ti vsak normalen rekel na tvojo izjavo!

    • Lustrator

     Jim ti odpiraš vrata ali mi??

  • Andrej

   Samo Duhcev je nekoliko preveč.

   • Duhec

    Zelo malo nas je.

    • Andrej

     Je ta nadležen za 100 drugih. In to je preveč.

     • Duhec

      Sam, ko mam prav.

     • Andrej

      Odlično. Nimaš prav.

     • Duhec

      Ko bote prišli do faze, da si bote pripravljeni priznat, da so vas politiki izdali in vas še izdajajo, bo vse drgač. Tud komentarji. Do takrat pa, sej bereš.

     • Andrej

      In na kateri ladji si ti?

  • nevtrino

   Aja, v tem je vaš problem … Potem pa kar pogumno pot pod noge …

   • Duhec

    Lol.

 • Lisjak

  Po novem lahko zakonodajni referendum zahtevajo samo volivci, to je najmanj štirideset tisoč volivcev.
  Ne vem kaj se čaka?

  • Duhec

   Na Janšo, da vam pržge zeleno luč. Zdej je rdeča.

   • Lisjak

    Jebal te Janša!

    • Duhec

     Ne dvigne se mu več. Številne frustracije pa to.

    • janez cepec

     jebe Janša vas, desnakarje, zdej, a ste res tok fukneni, de ne spregledate, al vam pa paše, to bo ja, paše vam, ergo, pedri ste

     • Lisjak

      Vrit si ga porini!

     • janez cepec

      to se b’ ti zdeu, če b’ ga fasu. a? peder, si, garant

     • Kapodistrias

      Največji dokaz, da ste levaki pedri, je to, da ste proti družini kot skupnosti očeta, matere in otrok.

  • Stric iz ozadja

   Tu se je uveljavljal 26. clen zakona o ljudski iniciiativi (Državni zbor lahko razpiše posvetovalni referendum o vprašanjih iz svoje pristojnosti, ki so širšega pomena za državljane.). Medtem pa 90. clen ustave pravi:

   Državni zbor razpiše referendum o uveljavitvi zakona, ki ga je sprejel, če to zahteva najmanj štirideset tisoč volivcev.

   Referenduma ni dopustno razpisati:

   -zakonih o nujnih ukrepih za zagotovitev obrambe države, varnosti ali odprave posledic naravnih nesreč,

   – zakonih o davkih, carinah in drugih obveznih dajatvah ter o zakonu, ki se sprejema za izvrševanje državnega proračuna,

   – zakonih o ratifikaciji mednarodnih pogodb,

   – zakonih, ki odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin ali drugo protiustavnost.

 • Duhec

  In kaj dobrega se bomo naučili od muslimanov??? Sej na napakah se uči a ne?!

 • McBobo

  Žal, baba Vanga je imela prav; vojna bo. Na nas je, da se oborožimo.

  • Duhec

   Že tko smo na prvem mestu po št samomorov. Ljudem morš najprej dopovedat, da ne smejo obrnt orožja proti seb.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Pejt to NAJPREJ povedat mohamedanskim parazitom!

    • Duhec

     Oni to vejo in se tega tud držijo.

     • DEATH TO COMMUNISM

      Ja, a ne?! Ne streljajo po sebi ampak ko nedolznih Evropejcih. Res so inteligentni. Levuharski izlocki naroda, ki jih sem spuscajo, pa se bolj!

     • Duhec

      Niso tolk butasti a ne???

 • janez cepec

  ATTN. desnakarji, takoj na Hanzi TV, zdele ma Glupi Branko ekspoze, kjer bo razložu, med dugim, pravni red v Sloveniji od Karantanije pa na dalje. šele začeu je, pa že bluzi. povedu je, de je 91.ga slovenski narod postou nacija. halo, kretenu jedan, pa narod in nacija sta isti kurac. skratka, pejte poslušat nebuloze

  • Lustrator

   Za komije tvojega kalibra je itak največja katastrofa v zgodovini to, da narodi sploh obstajajo (sami jih namreč ne priznavate), kaj šele taki, ki bi radi bili neodvisni od matere Rusije ali južnoslovanske diktature. Kar se narodov tiče, ste torej zadnji, ki imate kaj verodostojnega za povedati.

  • Schemva Miro

   Se vidi,da si dal sebi pravi nick,cepec si in cepec boš ostal,narod in nacija ni nikdar ista stvar,malo si preberi definicije teh besed preden gobec stegneš.

 • Duhec

  In kako napreduje ustanovitev narodne garde, SDS vojske?! Če je pred vrati, pol vas je za bv strah a ne?! Al je tud to padlo v vodo??? Ne vem, nism v SDSu.

  • Kapodistrias

   Očitno je vas levakov tako strah, da ste se spravili na teh par štajerskih pubecov.

 • Zgornji

  REEEVEEE LEVUHARSKEEEEEEE !!! ! !!! :-P

 • xla

  Joj Grims. Sploh pa Trumpizem, da se svet ne segreva ampak ohlaja … ker on že ve!

 • Franjo Trojner

  V nedemokratičnih socialističnih državah referendumov pač ne razpisujejo!

 • Slovenec sem

  Zunanje ministrstvo priporoča previdnost državljanom Slovenije v Strasburgu.

  Če se krhka in nežna Tanja Fajon ne boji islamskih teroristov, zakaj bi se jih jaz, ki sem v primerjavi z njo pravi silak.

 • Slovenec

  Banda antislovenska je na oblasti.

 • gorjanc

  BANDI vladni gledati pod prste , koliko se bo spremenilo po njihovem “SVETEM MARAKEŠU” in če se ne bo obrnilo na bolje, jih jebat,jebat in jebat.!!!!!!

 • Andrej

  Pravzaprav bi morali biti naši vladi hvaležni. Počasi nas pripravlja na novo okolje. V islamu ni referendumov, ni demokracije, ni svobode govora, je pa verska policija (pri nas Ilova gora). Tako šok ne bo prehud.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Butasti lewuhi. Sram vas na bo.

 • Valter BraniSlav

  Ste pa res naivni.
  A se ne veste da so v Sloveniji najmanj vredni prav Slovenci?
  Narod hlapcev pac…

  • Novakec1

   Idiotov.

 • koza

  sem slišala po radiu, da je min. za delo,… šla v Srbijo, podpisala je nekaj o uvozu delavcev; na N1 BiH so rekli, da je iz srbske prišlo cca 3000 tovornjakarjev, ker tam ne vračajo penez od nafte; pred časom je kazalo tudi pred uradom kako čakajo na papire za Slo

 • freedomfighter

  Zakaj bi imeli rederendum ce je rezultat znan, referendum sam pa zakonsko niti nebi bil zavezujoc?

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Demokracije v Sloveniji ni.

 • Novakec1

  Sam da ga ne bo Kovačič zastavu in vodu.

  • nevtrino

   Kdorkoli, če je le namen dober.

   • Novakec1

    Če bi bila taprava vlada pomislekov o zavrnitvi sploh ne bi bilo

 • Roman Benedik

  JJ je preprečil referendume leta 2012

 • xtc

  Nevem-zbrati 30 00 podpisov in vložiti zadevo v DZ.

  • župnik cefizelj

   kar zbiraj podpise! te bosta obiskala krkovič-poet in njavro-buzi in ti prepucala auspuh!

  • Korl

   Pa zbral boš 150 podpisov, toliko ljudi je bilo na zborovanju proti Makareškemu sporazumu.

   • stajerc5

    Khmmm, razgledan pa ti res nisi, a ne?

 • Dado

  Geloog Grims ima enako mnenje kot Trumo iz ZDA. Zemlja se ohlaja in ne segreva, kot to zmotno misli neštevilo znanstvenikov in klimatologov. Kaj pa potem, če se je neštevilo ledenikov stopilo, če se topi večni led na obeh polih, če vsak prebivalec čuti, da se povprečno poletje vedno bolj segreje, da so zime vedno bolj mile, da imamo že ničkoliko let “bel Božič”. Ta je res talentiran za vse… Lahko pa bil šel v Piran… Tam so ozke ulice tako, da obstaja možnost , da ga pamet sreča.

  • Janez Novak

   Namesto, da ponavljaš floskule mainstrem medijev, se pouči od tistih, ki si zaslužijo naziv klimatologi. Znanost ne ve, kolikšen je vpliv človeka na trenutno segrevanje zemlje. To vedo samo politiki, demagogi, klimatski ideologi in dogmatiki. Zemlja se je v svoji geološki zgodovini vedno segrevala in ohlajala . Toplim obdobjem so sledile ledene dobe po nekih mega ciklih, na katere človek nima nobenega vpliva. Za nameček proizvede veliko več toplogrednih plinov narava sama kot človek prek bruhanja vulkanov in gnitja biomase v oceanih in na kopnem. Ob tem, ko politiki in ostali klimatološki verniki krivijo človeka za segrevanje zemlje, pa mečejo v atmosfero tisoče ton sam Bog ve česa v obliki t.i. chemtrailov. To je verjetno največje umetno onesnaževanje atmosfere v zgodovini človeške civilizacije, ki gotovo vpliva tudi na segrevanje zemlje. Na koncu se bo izkazalo, da točno tisti, ki bijejo plat zvona proti segrevanju atmosfere, delajo nepovratno škodo segrevanju zemlje. Vse z namenom zagospodovati vsemu planetu.

   • Dado

    Malo se izobrazi, Strokovnjaki so ugotovili vpliv človeka, sedaj nam škoduje dodatno taljenje ledenikov in večnega snega, ki ima v sebi ogromno zajetega plina, ki škoduje ozračju in pospešuje otoplitev in s tem topitev ledenikov, ha,ha švus in gol…. Drugo ugotovljeno je bilo, da je v zgodovini človeštva daleč največji odskok v negativnem vplivu na naravo, torej onesnaženja ozračja in narave imela rimljanska civilizacija. To so ugotovili geologi, seveda se Grimsu niti ne sanja kdaj in kateri znanstveniki so to ugotovili….Grims je star, zakrknjen politik, ki jih v SLO ne rabimo več. VPLIV ČLOVEKA JE OGROMEN, seveda veliko večji kot Trump verjame, ker se ZDA mora dvigniti gospodarsko, da bi vseeno ustavil Kitajsko in ostal največji, ker Kitajska s fosilnimi gorivi še skokovito povečuje proizvodnjo energije in se požvižga na bitje zvona, da mora človek zmanjšati ustvarjati toplo gredo…. Tudi tebi ni jasno ali pa si tako mlad, da sploh ne veš kakšne zime so bile npr. 5o ali 4o let nazaj v SLO

    • stajerc5

     Za zacetek ugasni hladilnik, izkljuci kurjavo, odjavi stojadinko, predvsem pa elektriko in s tem tudi internet, da bomo imeli malo mira pred klima-specialistom.

 • Nata
 • “Govorjenje o segrevanju zemlje je velika laž. Sem geolog in vem, da temu ni tako. Zemlja se v resnici ohlaja. Črni panter, simbol Karantnije je izumrl, ker se podnebje v Evropi ohlaja, saj je črni panter bil navajen na bolj toplo podnebje

 • Caetano

  Sramota! Sramota! Sramota!

  • župnik cefizelj

   ali je bil ivan janša na shodu proti marakešu? ne. alora pridem več kasno!

 • župnik cefizelj

  na referendumu bi bilo toliko glasov kot ponedeljkovih demonstrantov: 150. poscani katolibanski drekači želijo spet zapravljati davkoplačevalski denar na izgubljenih temah! nič novega od poscanega ivana. ali je bil na shodu v ponedeljek? ne, poscane se je podelal v svoje prijedor pamuk plenice, ko je dobil ukaz epp da ne sme ovirati sprejem marakeškega sporazuma. zakaj sđs histerično ne zbira podpisov za referendum!? ker se je poscani ivan janša kot je za katolibanske izdajalce znano, upognil nemcu iz epp kot effi irgl svojemu kokainskemu dilerju! crknite gamad katolibanska posrana! ideološki dediči izdaje, ki bi za oblast še lastno mater prodali!

  • Mimoidoči

   Ja seveda. Zadnjič je eden pod eno novico na RTV naredil anketo. V en komentar je napisal kdor je ZA Marakeš naj stisne zvezdico, v naslednji komentar pa kdo je PROTI. ZA jih je bilo kakšnih 30, številka se je seveda s časom malo povišala, PROTI pa jih je bilo na stotine, eden je zapisal, da je številka skočila na 1500, potem je pa MMC v svoji dobri maniri kršenja svobode govora lepo pobrisal komentar s PROTI glasovi in ostal je samo prvi komentar. To nima nobene veze s katolištvom. Večina ljudi je proti, ne glede na veroizpoved ali idelogijo.

  • Kapodistrias

   Kreten.

 • METULJ

  TA PROVOKATORSKI RDEĆI BEDAK TU “CEFIZELJ” IN DRUGA TESLA ISTEGA KALIBRA TU, NE VEDO, NE DOJEMAJO, DA SO SE NAM DEMONSTRANTOM PRED PARLAMENTOM V PROTESTU PROTI SPREJEMU ZLOČINSKEGA SPORAZUMA PRIDRUŽILI – PRIDRUŽILI PROTESTNIKI V AVTOMOBILIH, NA DESETINE OSEBNIH AVTOMOBILOV Z REGISTRACIJAMI IZ VSE SLOVENIJE SO VOZILI PO CESTI MIMO PARLAMENTA IMELI SO ODPRTA OKNA, ZASTAVE SO VIHRALE! TO SO TUDI PRAVI DOMOLJUBI, TO SO BILI PROTESTNIKI IZ VSE SLOVENIJE!! HVALA JIM!!

  POTEM PA SO POLICAJI ZAPPRLI PROMET PRED PARLAMENTOM! UGIBAJMO – UGIBAJMO, ZAKAJ SO TO IZVEDLI!!

  PA POSLANCI V PARLAMENTU SO SE USRALI ZELO IN SO ZAKLENILI – ZAKLENILI GLAVNI VHOD V PARLAMENT!! UGIBAJMO ZAKAJ SO TO STORILI!!

  PA KO BEREMO SLOVENCI BEDNE PISARIJE OD TEGA TRETJERAZREDNEGA ČVEKAČA TU “CEFIZLA” SI BREZ TEŽAV USTVARIMO MNENJE O NJEM! HEEE!

  ITAK SE BOJO PROTESTI V SLOVENIJI PROTI ZLOČINSKEMU MARAKEŠ SPORAZUMU IN PROTI LUZERSKI SLOVENSKI VLADI NADALJEVALI V VSEH OBLIKAH POVSOD V SLOVENIJI!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!